Як зробити панель завдань прозорою на Windows 10

Anonim

Windows по праву вважається однією з найпоширеніших операційних систем. Її розробники періодично випускають оновлення, додають нові функції та приділяють багато уваги оформленню. Один із сучасних стилів – прозора панель завдань. Подібний варіант візуально розширює робочий простір екрану, робить інтерфейс легшим. За зміну показника прозорості відповідає спеціальна функція. Вона дозволяє з високою точністю змінювати цей параметр.

Як зробити панель завдань прозорою за допомогою налаштувань

Розробники приділили увагу настройкам візуалізації, куди помістили пункт зі зміни відображення панелі завдань. Змінити прозорість можна за кілька етапів:

  • робиться клік правою кнопкою миші по панелі задач;
  • в невеликому модальному вікні вибираємо «Параметри панелі завдань»;
  • відкривається підрозділ «Кольори»;
  • повзунок «Ефект прозорості» пересувається до положення «Увімк.»;
  • для того, щоб змінити відображення вікон, можна встановити колір у додаткових налаштуваннях.

Зміни застосовуються відразу після збереження заданих параметрів. Досягти повної прозорості можна тільки при використанні інших способів або сторонніх програм.

Перед тим як налаштувати відображення цього елемента OS, варто врахувати, що всі подібні ефекти більше навантажують встановлену відеокарту. На сучасних та потужних ПК різниця у продуктивності помітна не буде, але на старих пристроях можливе падіння fps.

Як змінити налаштування прозорості за допомогою спеціальних можливостей

Ще одні налаштування, зміна яких допоможе з отриманням прозорої панелі, розмістили в розділі «Спеціальні можливості». Для цього:

  • відкриваються параметри;
  • робиться клік по «Спеціальні можливості»;
  • відкривається розділ «Дисплей», розташований у лівій частині;
  • у розділі «Спрощення та персоналізація Windows» тумблер «Застосувати прозорість у Windows» переводиться у включене положення.

Так само можна отримати прозору панель. У цьому розділі можна змінити інші параметри відображення елементів операційної системи.

За допомогою редагування реєстру

Реєстр операційної системи представлений системним журналом, зміни у якому впливають інші настройки. Працювати з ним потрібно обережно, тому що тут знаходяться параметри, недоступні через основні вікна.

За допомогою реєстру зробити «пуск» або інші елементи повністю прозорими не вийде. Ефект буде таким, як і при застосуванні першого способу.

Якщо раніше користувач не використовував системний журнал, у нього можуть виникнути проблеми. Тому потрібно точно дотримуватися наведеної інструкції:

  • відкривається вікно «Виконати» натисканням поєднання «Win+R»;
  • у полі «Відкрити» вводиться regedit;
  • в новому вікні потрібно зробити пошук шляху HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\Personalize;
  • в меню вибирається параметр «EnableTransparency»;
  • поле подвійного кліка має з'явитися додаткове вікно;
  • змінити значення на «1».

Для того щоб зміни набули чинності потрібно перезавантажити комп'ютер.

Цей спосіб підходить у випадку, коли через встановлені налаштування або програми, появи вірусу або порушення цілісності файлової системи параметри прозорості недоступні або не змінюються.Подібна проблема говорить про те, що стабільність роботи операційної системи низька.

Використовуємо сторонні програми

Ще для більш ранніх версій OS були створені програми, які здатні змінювати оформлення. При цьому зміни були глобальними, вони стосувалися не тільки Пуска, панелі завдань, але й додавали нові віджети, що випливають з вікна швидкого доступу. Для Windows 10 та 11 також є кілька утиліт, які призначені для зміни оформлення. Багато хто з них робить прозорість повною.

Назва Опис Рейтинг
TranslucentTB Проста та стабільна програма, яка дозволяє налаштовувати повну або часткову міцність. Встановлюється з офіційного магазину Microsoft Store. ★★★★★
TaskbarTools Утиліта написана мовою C, скачується зі стороннього ресурсу. Інструмент призначений для зміни ступеня розмиття, у певному положенні повзунка регулювання прозорість стає повною. ★★★★★
Classic Shell Безкоштовна програма застосовна для зміни прозорості та застосування інших ефектів кількох версій операційної системи Windows. ★★★★★

Використовувати утиліту TranslucentTB просто. Для зміни параметрів прозорості:

  • запускається магазин Microsoft Store;
  • в пошук вводиться назва;
  • програма встановлюється та відкривається;
  • за замовчуванням буде встановлено прозорість 100%;
  • для зміни інших параметрів потрібно зробити клік по іконці утиліти.

Вона має багато параметрів, які стосуються вікна операційної системи та різних режимів відображення.

TaskbarTools поки не можна завантажити в офіційному магазині. Після завантаження зі стороннього джерела, потрібно зробити подвійний клік і запустити з правами адміністратора. У невеликому вікні достатньо вибрати зі списку «Accent State» режим ACCENT_INVALID_STATE.Для досягнення незвичайного результату можна спробувати змінити й інші параметри.

Classic Shell є комплексним рішенням. Після завантаження та встановлення цього рішення потрібно відкрити головне меню, вибрати вкладку "Панель задач". У підрозділі «Подання панелі завдань» вибирається «Прозора» і в полі «Прозорість панелі завдань» ставиться значення «0».

Зміна кольору призведе до того, що смужка з іконками стане матовою з невеликим відтінком. Для збереження параметрів достатньо натиснути «ОК».

Часті питання

Питання експерту Який спосіб вважається найкращим?

Найкраще використовувати вбудовані налаштування. У цьому випадку оперативна пам'ять не засмічиться додатковими процесами.Також при встановленні стороннього софту з неперевірених джерел є можливість, що в систему буде занесений вірус. Чому не відображаються або не застосовуються стандартні установки?

Проблема може полягати в некоректній установці оновлення, появі вірусу або шпигунської програми, порушення цілісності системних папок, певних налаштувань приватності. Потрібно перевірити, чи змінюються інші параметри, перезавантажити комп'ютер. Також є безпечний режим, під час запуску якого підвантажуються лише потрібні драйвера та системні утиліти. Комп'ютер перевіряється антивірусною програмою. На моєму комп'ютері після застосування прозорості з ефектом розмиття екран почав гальмувати?

При встановленні останніх версій Windows слід приділити увагу мінімальним системним вимогам. Режим накладання з прозорістю та розмиттям задіює більше ресурсів відеокарти.Якщо комп'ютер занадто слабкий, можливі фризи. Подібна ситуація трапляється рідко. Навіщо ввели режим розмиття?

Дизайнери постійно експериментують із відображенням основних панелей операційної системи. Прозорість і розмиття надають почуття легкості, іконки ніби парять. Незважаючи на те, що вони постійно під рукою, сама панель не впадає в очі.