Що означає лінія зайнята

Anonim

Що означає лінія зайнята і чому це відбувається: основні причини, їх опис та можливості виправлення, налаштування параметрів телефону та СІМ картки, можливі способи обходу блокування.

Перевантаження у оператора

Існує таке визначення як «Планування мережі». Тобто для станції розраховується обладнання з деяким запасом для підтримки конкретної кількості дзвінків. Якщо резерв вичерпується, додзвонитися до абонента буде складно. Причому спочатку оператор розширювати мережу не стане, оскільки це не окупиться.

Тому, якщо багато людей намагаються зателефонувати одночасно, в мережі починається збій. Як правило, це наголошується на Новий рік. Існує й інша причина, чому відбувається перевантаження на підстанції. Наприклад, поряд нещодавно здали в експлуатацію житловий комплекс. Внаслідок цього, не розрахована на цю кількість абонентів, станція почала погано давати раду зв'язку. Це і є причина того, що лінія може бути зайнята під час дзвінків на телефон.

Заборона на вхідні дзвінки

Якщо телефон зайнятий, це може вказувати і на те, що людина в налаштуваннях встановила заборону на будь-які вхідні дзвінки. Причому додзвонитися не вийде, поки користувач не знімає заборону.

Як обійти блокування на Айфон, дивіться на відео:

Чорний список

Людина, якій здійснюється дзвінок, може використовувати таку функцію, як «чорний список» і це досить популярна причина, чому постійно зайнято при дзвінку.При цьому абонент, якому потрібно додзвонитися або хоче зателефонувати, знаходиться в «чорному списку» на якомусь із двох телефонів або у вас або у нього. У деяких випадках контакт може бути заблокований випадково, але люди часто це роблять спеціально, а потім забувають про це. Якщо абонент вніс якусь людину до цього списку, то додзвонитися буде неможливо, тому необхідно перевірити блокування на одному з двох телефонів.

Якщо здійснюєте дзвінки іншим контактам, і все працює, значить зайдіть в телефонну книгу, відшукайте конкретний номер телефону і увійдіть в налаштування. У різних моделей мобільних пристроїв вони відрізняються, але, як правило, тут має бути графа «розблокувати контакт».

Абонент зайнятий

Найбанальніша причина, чому лінія зайнята, полягає в тому, що абонент зараз просто з кимось розмовляє. Незважаючи на те, що на сучасних телефонах знаходиться багатоканальний зв'язок, вхідні дзвінки можуть не проходити з низки причин:

    Чоловік побачив, що хтось хоче йому зателефонувати по іншій лінії, але скинув дзвінок. Зробив він це, наприклад, через важливу розмову, яка відбувається зараз.
  1. Телефон людини не може підтримувати багатоканальний зв'язок, тому той, хто телефонує, почує лише короткі гудки.

Мобільний інтернет

Телефонний зв'язок операторів та підключення до інтернету відбуваються різними каналами, але при серфінгу в мережі додзвонитися до людини в деяких випадках буває складно. В цьому випадку потрібно надіслати СМС із проханням передзвонити. Для виправлення роботи інтернету та сигналу мобільного зв'язку потрібно встановити в налаштуваннях телефону автоматичний перехід каналу 3G.

Авіарежим або режим Не турбувати

Напевно, найчастіший випадок - людина сідає в літак, заходить у налаштування, включає «Авіарежим» (іконка у вигляді літака) або «Не турбувати» (іконка у формі півмісяця), після прильоту просто забуває про цьому і додзвонитися до нього стає неможливо:

  • якщо додзвонюєтеся до абонента з увімкненим «Авіарежимом», то в телефоні скажуть: «Телефон вимкнений або поза мережею»;
  • якщо додзвонюєтеся до абонента з увімкненою функцією «Не турбувати», то постійно будуть чути короткі гудки.

Ввімкнення цих опцій повідомить відповідний значок на екрані телефону, а вимкнути ці функції можна в тих же налаштуваннях. Також не забувайте, що функція «Не турбувати» може активуватися самостійно в конкретний час доби, якщо це встановлено в налаштуваннях.

Ушкодження СІМ-карти або смартфона

Чаще всього цією проблемою цікавиться безпосередньо власник телефону через пропуск дзвінків. Перевірити це нескладно за допомогою іншої SIM картки та другого смартфона.

Якщо справа в СІМ картці, потрібно відправитися в салон мобільного зв'язку, і поміняти її. Якщо проблема в смартфоні, то причина може бути в механічному пошкодженні слота картки або в збій програмного забезпечення. Найчастіше це відзначається після перепрошивки телефону. При цьому допоможе сервісний центр.

Прихований додаток

Крім «Чорного списку», який знаходиться в телефоні, є ще багато програм, які виконують таку ж функцію, пропонуючи інші можливості. Навіть на найпростіший телефон можна завантажити цю програму. Це потрібно враховувати при пошуку причини, чому при дзвінку абонент постійно зайнятий.

Зламаний радіомодуль

Случается так, що радіомодуль виходить з ладу і в цьому випадку смартфон починає скидати вихідні та вхідні дзвінки. Модуль може поламатися з різних причин, але самому виправити ситуацію не вийде, тому необхідно звертатися до сервісу.

Антивірус

У деяких випадках антивірус, встановлений на смартфоні, блокує виклики і людина, яка дзвонить, чує гудки, що позначають, що лінія зайнята. Щоб виправити проблему, необхідно виконати певні дії. Після завантаження антивірусу потрібно переконатися, що саме ця програма блокує виклики.

Якщо видалити його, то потім необхідно почистити кеш і перезапустити смартфон, у цьому випадку антивірус буде повністю стертий зі смартфона і всі виклики почнуть відбуватися у звичайному режимі.

Розрядилася акумуляторна батарея

Ще одна з найпоширеніших причин – це розрядка акумулятора, так людина залишається без зв'язку. Якщо це сталося, то є така функція, як умовна переадресація. Так, якщо є другий телефон із іншим номером, можна заздалегідь встановити переадресацію на цей номер.

Проблеми з переадресацією

Якщо на смартфоні включена переадресація, то після кількох гудків або деякої кількості часу вона активується, і виклик може бути скинутий автоматично. Ця проблема вирішується, якщо звернутися до оператора і вимкнути переадресацію, або це виконується в інший спосіб.

Послуга оператора

Серед послуг операторів мобільного зв'язку є безліч цих пропозицій. Вони бувають тимчасовими чи незмінними. Сенс зведений до того, що після активації людини не турбують у встановлений час. Для мешканців великих міст дзвінки по роботі – величезна проблема, яка не дає насолоджуватися відпочинком. За великим рахунком, тому і підключають цю послугу.

Особливо потрібно згадати про пропозицію «Чорний список», більшість операторів мобільного зв'язку (Мегафон, Білайн, МТС тощо) підключають її та блокують виклики на своєму рівні.Якщо ж абоненту не можуть зателефонувати, в першу чергу необхідно звернутися до оператора, і дізнатися, чи є серед якихось підписок ця функція.

Проблема в смартфоні абонента

Якщо абсолютно впевнені, що в чорний список номер не був занесений, а якість зв'язку нормальна - проблемному абоненту рекомендується перевірити свій телефон. Спробуйте зв'язатися за допомогою інтернету (пошта, Вайбер, Ватсап, Скайп, соцмережі).

Якщо надходить повідомлення про постійно зайнятий номер - перезавантажте телефон. Вийміть акумулятор і SIM-картку. Якщо знаходиться другий слот - тимчасово встановіть картку в нього. Так, можна виключити поодинокі порушення в роботі смартфона.

Часто на сучасних телефонах відзначається проблема із встановленим типом мережі. Щоб виключити, потрібно змінити її тип рівень нижче, наприклад, з 4G на 3G. Виконується це у смартфоні за допомогою налаштувань мобільної мережі або налаштування СІМ-картки.

Якщо постійно використовуєте інтернет - вимкніть його тимчасово і перезавантажте телефон.

Щоб виключити вихід із ладу СІМ-карти. Потрібно перевірити її працездатність на іншому телефоні. У певних ситуаціях на рівні налаштувань СІМ-картки стоїть блокування будь-яких дзвінків. Рекомендується увійти в налаштування SIM та перевірити це.

Чому телефон сам скидає виклики, дивіться на відео:

Як додзвонитися, якщо весь час зайнято

Якщо мережа зайнята, а під час спроб зателефонувати абоненту чуються короткі гудки, то, ймовірно, він поза зоною покриття, встановив «Авіарежим», заніс номер до «Чорного списку» або мережу перевантажено. Щоб обійти блокування, потрібно зробити виклик з іншої СІМ-картки, відправити SMS з проханням передзвонити або повторити дзвінок через деякий час.

Запитання експерту Роблю дзвінок, проходить пара нормальних гудків, потім номер зайнятий, як це може відбуватися?

Якби людина розмовляла або її смартфон був відключений, то ніякого б гудку виклику не відбулося – відразу чути «зайнято». При цьому автовідповідач сказав би про відсутність або зайнятість людини. Але цього не сталося. Спочатку йде пара нормальних гудків виклику. Це вказує на те, що телефон є вільним. Це відбувається у випадку, коли людина, яка викликається з певної причини, не хоче розмовляти з вами і скидає дзвінок. Як активувати функцію «Очікування дзвінка» абоненту Білайн?.

Ця функція в Білайн входить в основну опцію. Послугу можна швидко підключити на будь-якому тарифному плані. Вона працює на будь-яких телефонах із СІМ-карткою Білайн. Керувати цією функцією можна зі свого облікового запису на сайті оператора.