Яку картку пам'яті краще купити для смартфона

Anonim

Смартфон вважається найпоширенішим гаджетом на сьогоднішній день. Виробники намагаються суттєво збільшити обсяг вбудованої пам'яті. Однак це негативно позначається на вартості. Деяким користувачам зовсім не потрібен великий обсяг. Одне з найпоширеніших питань пов'язане з тим, скільки має бути вбудована пам'ять. Для деяких достатньо лише 64 GB, іншим недостатньо і 1 Tb. При розрахунку цього показника потрібно врахувати, що медіа файли займають найбільше простору. Тому, якщо телефон має гарну камеру, потрібно не менше 128 Гб.

Практичним рішенням стає створення слота для картки пам'яті. Це коштує набагато дешевше, ніж розширений внутрішній накопичувач, але при необхідності можна буде її збільшити з мінімальними витратами. У продажу є варіанти з великою швидкістю запису та читання.

Яку карту пам'яті краще купити для смартфона

Визначивши, який обсяг картки має бути, можна розпочати розгляд рейтингу. Крім основного параметра враховується швидкість читання та запису, надійність, тип та багато інших моментів.

Назва Опис Рейтинг
SanDisk Extreme Pro microSDXC Class 10 UHS Class 3 V30 A2 170MB/s 64GB + SD adapter Хороший варіант, підходить для більшості випадків застосування. ★★★★★
SanDisk Extreme microSDXC Class 10 UHS Class 3 V30 A2 160MB/s 64GB + SD adapter Трохи поступається Pro-версії, але обходиться набагато дешевше. ★★★★★
Kingston SDCR/64GB Смартфони автоматично визначають цю картку. ★★★★★
Silicon Power SP128GBSTXDU3V20AB Підходить для зберігання музики та відео, непогано справляється із записом 4К відео. ★★★★★
Western Digital WD Purple Багато позитивних відгуків. ★★★★★
Transcend TSUSD300S-A Одна з найдоступніших пропозицій на ринку, технічні показники середні. ★★★★★
Silicon Power ELITE microSDXC UHS Class 1 Class 10 Цей варіант підходить для більшості користувачів через хороше співвідношення ціни та якості. ★★★★★
Sony SRUY3A Пропозиція від відомого виробника, надійна. ★★★★★
ADATA Premier ONE microSDXC UHS-II U3 ​​Class 10 Дорогий варіант з високою швидкістю читання та запису, але не всі смартфони підтримують її стандарт швидкості. ★★★★★
Qumo microSDXC class 10 UHS Class 3 Доступна пропозиція, яка може записувати 4К-відео. ★★★★★

SanDisk Extreme Pro microSDXC Class 10 UHS Class 3 V30 A2 170MB/s 64GB + SD adapter

Один з найпопулярніших варіантів. Це з тим, що він належить до класу А2. Він відповідає всім вимогам, що висуваються. За якостями показник відповідає SSD.

Заявлений клас Video Speed ​​V30 підходить для тих, хто використовує смартфон для запису відео та створення фото. Це дозволяє знімати HD, FullHD та 4K. Виробник дає довічну гарантію, флешка повинна прослужити довгий час.

Плюси та мінуси Відповідність класу Application Performance Class A2 Високий показник швидкості та запису при випадкових зверненнях Надійність Не вважається професійним рішенням, є варіанти з кращими показниками швидкості Вартість 9 Швидкість 9 Якість 9 Разом 9 Універсальне рішення за доступною ціною . Тому карта включена до найкращих моделей.

SanDisk Extreme microSDXC Class 10 UHS Class 3 V30 A2 160MB/s 64GB + SD adapter

Ще одне рішення для смартфона, не має приставки Pro. Вибрати цю карту вирішують через відносно невисоку ціну. Цей варіант відноситься до класів А2 та V30. Єдине, у чому поступається Pro – швидкість при послідовному доступі менша.

Карточка пише відео 4К без проблем. Вона підходить для більшості завдань. У комплекті також є адаптер, за допомогою якого можна швидко перекинути інформацію на комп'ютер.

Плюси та мінуси Відповідність класу Application Performance Class A2 Підходить для зняття відео Довічна гарантія Трохи гірша, порівняно з Pro, пов'язана зі швидкістю при випадковому зверненні Вартість 9 Швидкість 8 Якість 9 Разом 8.7 Хороша картка, яка набагато краща за багато аналогів. Трохи поступається версії Pro, але коштує дешевше.

Kingston SDCR/64GB

Цей варіант відповідає класи А1. Підходить для використання смартфона. Послідовне читання та запис має показники 100/80 Мб/c. Єдиний варіант, який перевершує це Pro.

Картку добре розуміють всі смартфони. Для більшості камер показників швидкості достатньо.

Плюси та мінуси Виробник вказує, що картку можна використовувати за екстремальних умов Відповідність класу А1 За потрібну вартість можна придбати більш відповідний варіант Вартість 8 Швидкість 8 Якість 8 Разом 8 Підходить для більшості телефонів. Це з тим, що автоматично відбувається визначення зовнішнього носія.

Silicon Power SP128GBSTXDU3V20AB

Дешевша флешка, яка має хороші показники. Відповідає класу А1 та V30. При цьому виробник дає довічну гарантію.

Робота можлива при температурі від -25 до 85 градусів Цельсія. При цьому спостерігається стійкість до вібрації.

Плюси та мінуси Хороші показники швидкості читання та запису Доступність ціни Іноді спостерігаються проблеми при роботі Вартість 8 Швидкість 8 Якість 8 Разом 8 Добре підходить для запису музики та відео. Пише 4К, дозволяє ставити великі ігри та складні програми.

Western Digital WD Purple

На тлі всіх аналогів виділяється своїм фіолетовим кольором. Для картки заявили клас UHS 3.

Цього не завжди достатньо для запису відео в 4К. Але картка характеризується високою надежностью.

Плюси та мінуси Відмінна якість Немає збоїв при роботі Швидкість запису не висока Вартість 8 Швидкість 7 Якість 8 Разом 7.7 Відмінний варіант з великою кількістю позитивних відгуків.

Transcend TSUSD300S-A

Одна з доступних пропозицій на ринку. Воно характеризується високою швидкістю читання, але середнім показником запису. Це означає, що для запису відео FHD при високому бітрейті вона не підходить.

Для зниження вартості виробник економить на перевірці використовуваних чіпів. Підходить для звичайного телефону, зберігання не важливої ​​інформації.

Плюси та мінуси Доступна ціна Для своєї цінової категорії хороші експлуатаційні властивості Нестабільна якість Вартість 9 Швидкість 7 Якість 6 Разом 7.3 Одна з найдоступніших пропозицій. Карта підходить лише для встановлення програм або збереження фотографій.

Silicon Power ELITE microSDXC UHS Class 1 Class 10

Цей варіант підходить для випадку, коли не потрібна висока швидкість – 90% випадків. Якщо не буде записуватися відео, можна заощадити.

Придбати цю флешку можна для перегляду контенту. Наприклад, підходить для зберігання фільмів.

Плюси та мінуси Доступна ціна Надається гарантія на 5 років Через низьку швидкість запису не підходить для запису відео Вартість 9 Швидкість 6 Якість 6 Разом 7 Непогана картка, яка набула широкого поширення. Підійде більшість користувачів.

Sony SRUY3A

Вважається недешевою пропозицією, але досить високої якості реалізації. Вона на ринку вже кілька років.

Швидкість запису на рівні 20 Мб/с. Цього недостатньо для запису відеоряду в 4К. Нарікання на надійність немає.

Плюси та мінуси Популярний бренд Гарна надійність Низька швидкість запису, не підійде у разі якісної камери Завищена ціна Вартість 7 Швидкість 6 Якість 6 Разом 6.3 Пропозиція від відомої компанії Sony. Підходить для зберігання звичайного контенту.

ADATA Premier ONE microSDXC UHS-II U3 ​​Class 10

Дорогий варіант, який виробляється при дотриманні стандарту швидкості UHS-II. Якщо смартфон підтримує запис буде відбуватися на високій швидкості.

Показник швидкості читання 275 Мб/с. Це значення рівні SSD.

Плюси та мінуси Високі показники швидкості читання та запису Обходиться дешевше конкурентів Висока вартість Вартість 6 Швидкість 6 Якість 6 Разом 6 Картка має високу швидкість читання та запису. Але досягти цього можна лише за умови, що пристрій підтримує потрібні стандарти.

Qumo microSDXC class 10 UHS Class 3

Ще одна бюджетна пропозиція, яка відповідає класу UHS Class 3. Це дозволяє записувати відео в 4К.

Однак, низька вартість позначається на якості. Спостерігаються повідомлення, що вона просто перестає працювати.

Плюси та мінуси Набагато дешевше за аналоги Дається гарантія 5 років Часто підводить якість Вартість 6 Швидкість 6 Якість 5 Разом 5.7 Одна з найдоступніших пропозицій, яку можна використовувати для запису 4К.

Як обрати карту пам'яті

При виборі має враховуватися не тільки рейтинг, а й кілька інших факторів. Вони такі:

  • Необхідний обсяг. Він підбирається залежно від того, як використовується смартфон. Якщо камера хороша і робиться багато знімків, потрібно щонайменше 128 Gb. При цьому доведеться часто скористатися хмарним сховищем. Такий обсяг забити можна всього за годину.
  • Швидкість читання та запису. Основні показники, що визначають вартість пропозиції. Великі значення потрібні для запису 4К-відео при високому бітрейті.
  • Відповідність певним стандартам. Виробники можуть використовувати різні стандарти під час виготовлення. Їх повинен підтримувати телефон.
  • Надійність. Вона багато в чому залежить від популярності бренду. При цьому деякі моделі картки мають більш високу надійність. Вони виробляються для використання в екстремальних умовах.
  • Популярність бренду. Наприклад, Samsung купують рідше, як і Sony. Вони не є лідером у сфері виробництва картки пам'яті.
  • Вартість. Більшість варіантів коштує до 1000 руб. Дорожчі не підходять для звичайного використання. Їх часто купують професійні фотографи.
  • Відгуки покупців. Вони показують, чи відповідні параметри відповідають реальним. Часто зустрічається ситуація, коли флешка лише на 80% відповідає заявленим значенням.

Перед тим як використовувати картку, потрібно її протестувати.Купувати потрібно лише у перевіреної компанії. Це з тим, що у ринку велика кількість підробок. Вони не мають необхідної надійності. При цьому відрізнити від оригіналу дуже складно, оскільки візуальних відмінностей немає. Потрібно купувати картку тільки з гарантією від магазину.