Чому не скачується Ватсап на телефон на Андроїд і що робити

Anonim

WhatsApp входить до числа програм, що найбільш завантажуються. За допомогою цієї програми можна обмінюватися повідомленнями, аудіо та відеофайлами, фотографіями. Встановлення Ватсапа може знадобитися після заміни смартфона або апаратного скидання, однак цей процес іноді супроводжується помилками або збоями.

Чому не скачується Ватсап на телефон

Варто розглянути найбільш поширені причини, через які завантаження WhatsApp переривається або спочатку вважається неможливим.

Проблеми з інтернетом

Збій при завантаженні Ватсапа може виникнути через слабке або переривчасте з'єднання. Якщо кожна спроба запустити завантаження супроводжується помилкою або просто переривається, варто перевірити швидкість мобільного підключення та звернутися до свого оператора за вирішенням проблеми.

Для перевірки інтернету рекомендується скористатися сервісом Speedtest. Інструкція виглядатиме так:

  • необхідно відкрити свій мобільний браузер;
  • Затем зайти на сайт speedtest.net;
  • на головній сторінці з'явиться велика кнопка «Почати», потрібно натиснути на неї;
  • Далі доведеться почекати кілька секунд, поки система проаналізує швидкість поточного підключення.

Результат буде виведений також на головній сторінці, сервіс абсолютно безкоштовний. Якщо отримана інформація вказує, що швидкість близька до нуля, необхідно переключитися на Wi-Fi з'єднання або звернутися до оператора зв'язку.

Закінчилося вільне місце

Деякі користувачі регулярно завантажують різні ігри та програми. Подібна розмаїтість програм неминуче призводить до втрати великої кількості вільного місця. Якщо під час завантаження або встановлення Ватсапа з'являється вікно з помилкою, варто перевірити наявність пам'яті в смартфоні і, при необхідності, видалити все зайве.

Для перевірки залишку пам'яті потрібно виконати ряд простих дій:

  1. Необхідно відкрити меню «Налаштування».

  2. Потім серед інших розділів знайти пункт «Пам'ять» і відкрити його.

Перед користувачем відкриється вся інформація про загальну кількість пам'яті та вільний залишок. Якщо потрібно звільнити частину внутрішнього простору, доведеться видалити деякі додатки або медіафайли.Також можна зайти в розділ «Програми» та подивитися, скільки займає кожна утиліта. Там же можна видалити непотрібні програми.

Додаток вже встановлений

Можливо, що помилка під час встановлення свідчить про те, що програма вже встановлена ​​на смартфоні. Найчастіше у такому разі з'являється спливаюче вікно з кодом «Error 403». Щоб перевірити цю версію, необхідно зайти в меню «Параметри», а потім відкрити розділ «Програми». У списку всіх програм слід знайти WhatsApp. Можливо, ярлик утиліти загубився на робочому столі, тому користувач не помітив, що вона вже є в телефоні.

Версія програми не підтримується телефоном

Незважаючи на те, що месенджер Ватсап сумісний з більшістю операційних систем, існує ймовірність виникнення помилки з цієї причини. Версія програми може виявитися несумісною з поточною версією операційної системи або наявною прошивкою.

Спеціальних програм для перевірки сумісності не існує, але на сторінці програми Play Market може виникнути спеціальне попередження. У такому разі встановлення WhatsApp буде неможливим.

Некоректна робота диспетчера задач

Диспетчери завдань у більшості випадків відомі як «task killer». Ці програми можуть викликати численні помилки у системі та роботі інших програм. За наявності операційної системи 2.0, диспетчер завдань може повністю відключити роботу Ватсапа. У деяких випадках task killer тимчасово блокує роботу месенджера. Фахівці рекомендують спочатку встановлювати всі необхідні програми та месенджери, і тільки після цього запускати подібний софт.

Для вирішення проблеми потрібно видалити сторонній диспетчер завдань, після цього знову спробувати виконати інсталяцію. Якщо Ватсап, як і раніше, недоступний для скачування, значить проблема полягає в іншому факторі.

Виникнення помилки з кодом

При виникненні помилки з кодом, користувачеві буде набагато простіше розібратися з першопричинами подібної ситуації. Необхідно переписати код помилки та пошукати в мережі інформацію про нього. Найчастіше в описі коду криється метод вирішення проблеми.

У деяких випадках, позбутися помилки можна тільки за допомогою фахівця. За наявності серйозного апаратного збою користувач не зможе самостійно вирішити проблему. Якщо спроби позбутися помилки не дали результату, варто скористатися знаннями професіоналів.

Проблеми з Google Play Маркет

Play Market теж піддається різним технічним збоям. Це одна з основних причин виникнення проблем зі скачуванням утиліт. Якщо проблема перебуває в перебоях роботи Плей Маркета, на екрані з'явиться код помилки 11. Користувач не може вплинути на ситуацію, необхідно дочекатися, поки відновиться працездатність онлайн-магазину.

Также можна спробувати наступний порядок дій:

  • зайти в меню «Налаштування»;
  • потім знайти пункт «Додатки»;
  • знайти Play Market і натиснути на нього, щоб перейти в магазин Google;

Ватсап не підтримується у вашій країні

При виникненні подібної помилки можна спробувати скористатися сервісом VPN. Знайти відповідний ВПН можна в Плей Маркеті, достатньо вбити назву в пошуковий рядок.

Додаток VPN штучно змінює розташування власника смартфона. Зміна IP-адреси знімає низку обмежень, наявних у конкретній країні проживання. Користувачеві залишається спробувати завантажити WhatsApp при включеному VPN.

Що робити, якщо не скачується Вацап

Якщо не вдається скачати та встановити Ватсап, необхідно скористатися такими рекомендаціями:

  1. Необхідно перезавантажити пристрій. Перезавантаження нерідко усуває безліч дрібних системних помилок, що викликають збої в роботі смартфона.
  2. Перевірити коректність встановленої дати та часу. Для цього потрібно зайти в налаштування та відкрити розділ «Дата та час». Неправильно виставлені параметри викликають збій у завантаженні сторонніх програм.
  3. Очистити кеш Google Play Market. Для цього потрібно зайти в налаштування, відкрити розділ "Додатки" і знайти там Плей Маркет. У меню буде пункт «Очистити кеш».
  4. Перевірити смартфон на віруси. Більшість Android пристроїв має вбудований антивірус, який регулярно перевіряє девайс. Рекомендується завантажити додатковий антивірус або перевірити телефон вже наявним.

Также можна спробувати заново підключити Google обліковий запис або створити новий. У більшості випадків, перерахованих методів достатньо, щоб позбавитися проблеми із завантаженням WhatsApp.

Коди помилок при установці Вотсап

Код помилки допомагає знайти відомості про збій і якнайшвидше вирішити проблему. У кожного збою є своє числове значення. Варто розглянути найбільш поширені коди помилок, їх описи та варіанти вирішення проблеми.

Код помилки Опис проблеми Рішення
413, 481, 491, 492, 505, 907, 910, 921, 941 та DF-DLA-15 Проблема полягає в Google акаунті Необхідно видалити свій обліковий запис з Google, а потім перезавантажити пристрій. Далі потрібно знову додати обліковий запис. Також рекомендується очистити кеш Play Market.
101, 498 і 919 Пам'ять телефону переповнена, брак вільного місця для завантаження нової програми Потрібно очистити пам'ять. Для цього потрібно зайти в розділ «Програми» та видалити непотрібні програми. Також деякі Андроїд-девайси мають Диспетчер телефону, в якому присутня функція «Очищення пам'яті».
403, 495, 504, 911, 920, 923, RPC Відсутність вільних секторів на диску Скачування Ватсапа іншими способами у вигляді окремого APK-файлу.
409 Неможливо виконати завантаження через мережу, що використовується. Необхідно переключитися з мобільної мережі на Wi-Fi або навпаки. Також можна скористатися VPN.