Як зробити голосування у Вайбері в групі або опитування

Anonim

Різновиди опитувань у Вайбері. Як зробити голосування у Вайбері. Хто їх може створювати, як закріпити зверху чату або внести зміни, як змінювати порядок варіантів відповідей та як видалити голосування.

Що таке опитування в Viber

Голосування в Viber – це один із найзручніших інструментів, щоб дізнатися думку з певного питання. Якщо в обговоренні бере участь велика спільнота з величезною кількістю учасників, дивитися на коментарі та запам'ятовувати думку всіх людей зовсім незручно. Набагато простіше створити опитування із можливими варіантами відповідей.

На результат можна подивитися, в ньому показується:

  • як голосував кожен учасник;
  • за що менше проголосували;
  • Який варіант відповіді є найбільш популярним.

Увага: До голосування можна додати не більше 10 відповідей.

Види опитувань

Голосування у Вайбері можна класифікувати з урахуванням того, чи спостерігають користувачі чату, як голосували інші передплатники, на:

  • закриті;
  • открытые.

При цьому голосування поділяються на:

  • груповий чат;
  • община.

Хто може створювати голосування

Зворотній зв'язок у Вайбер - основна перевага голосувань. Опитування дає можливість дізнатися думку користувачів спільноти, підвищуючи активність сторінки, що дозволяє груповому чату швидше розвинутися. Як правило, адміністратори пабліків створюють голосування серед користувачів, щоб:

  • визначити аудиторію, дізнатися, що користувачам сподобалося і що вони хочуть поміняти в групі;
  • знайти відповідь на загальне питання або проблему.

Як опитувати в Viber

Керівництво, як створити голосування в Viber, нескладне. Але спочатку потрібно створити групу. Щоб це зробити, треба:

  1. Відкрити програму.
  2. Вибрати іконку у фіолетовому колі, що знизу праворуч у кутку.
  3. У меню, що з'явиться, буде запропоновано: створити спільноту або групу. Необхідно вибрати пункт «Нова група».
  4. Потім потрібно вибрати користувачів. Після того, як їх додали до групи, потрібно клікнути на прапорець у кутку праворуч знизу.
  5. Зроблену групу потрібно присвоїти назву. Якщо є бажання, можна встановити фотографію.
  6. Знову вибрати іконку у фіолетовому колі.

Група зроблена. Далі можна переходити безпосередньо до створення опитування:

  1. Необхідно вибрати іконку 3-х вертикальних діаграм (вона розташована біля ярлика фотографії, гіфки, смайлики тощо).

  2. У спливному вікні необхідно вказати питання, що цікавить, і дати варіанти відповідей. Знаходиться дві основні графи з варіантами, проте можна створити додаткові, натиснувши на «+», розташований трохи нижче.
  3. Вибрати клавішу «Створити».

Після всіх проведених маніпуляцій опитування запуститься. Голосування викладається в групу, користувачі відразу побачать його і за бажанням можуть взяти участь.

Як швидко організувати опитування в месенджері Вайбер, дивіться на це відео:

Як закріпити голосування в шапці

Чим більша кількість користувачів візьме участь у голосуванні, тим ефективніше пройде опитування. Тому його необхідно помістити на увазі, в тому місці, в якому будь-який користувач може його точно побачити. Найкраще місце – шапка зверху чату.

Щоб це виконати:

натисніть та тримайте опитування;

  • Через час випливе вікно, в якому необхідно вказати «Закріпити».
  • виберіть цей пункт і слідкуйте за голосуванням.

Під час роботи на ПК етапи дій трохи інші:

натисніть правою клавішею мишки на голосування;

  • В вікні, що з'явилося, вкажіть «Закріпити»;
  • натисніть «Так».

У прикріпленій шапці показується відразу лише один запис. Якщо через час потрібно буде прикріпити щось інше, голосування пропаде, перейшовши у звичайний запис у чаті.

Як зробити зміни в голосуванні

Не весь час виходить зробити ідеальне голосування відразу. Можна забути вказати необхідний пункт або щось видалити. Робити виправлення недоліків потрібно до натискання кнопки «Створити». Після цього треба буде переробляти голосування ще раз, якщо необхідно щось виправити.

Додати потрібні пункти можна, якщо натиснути на знак «Плюс». Після цього випливе меню для варіантів відповіді, тому можна в ньому вказати необхідну назву.

Прибрати непотрібну графу можна за допомогою знака «х», розташованого з правого боку біля кожної відповіді.

Як замінювати порядок варіантів відповіді

Якщо голосування у підготовчому стані, відповіді можна прати або вставляти нові. Але після його викладення в чат нічого змінити не вийде. Щоб додати, натисніть «+». Можна замінити відповідь, якщо натиснути на неї та заповнити графу за допомогою клавіатури.

Крім того, можна опускати або піднімати відповіді, помінявши їх місцями. Натисніть прямокутник зліва від рядка в смартфоні або з правого, якщо використовуєте ПК. Затримайте та перетягуйте вгору або вниз.

Як зробити вікторину в месенджері Вайбер, дивіться на це відео:

Як побачити результати голосування

Можливість переглянути підсумки відрізняються для спільнот та груп.

Статистику опитування бачать не всі. Для цього потрібно лише натиснути на серце з необхідною смугою відповіді.

Як видалити голосування

Отримавши від передплатників необхідну інформацію, можна видалити опитування:

  • натиснути на нього і затиснути пальцем;
  • у вікні, що спливло, вказати «Видалити».

Тепер ніхто не може голосувати. Найчастіше рекомендується залишати голосування, щоб нові користувачі змогли залишити власну думку або познайомитися з перевагою інших людей.

Можна створювати голосування як у листуванні з передплатниками, так і в бізнес-чаті. Це дуже простий варіант дізнатися думку інших людей, щоб вирішити проблему і зробити правильне рішення.

Питання експерту Мені набридла одна людина у Вайбері, я постійно від нього одержую спам і рекламу, як мені позбутися від нього?

Можна просто заблокувати його, і ви не будете ніколи від нього отримувати повідомлення. До речі, він навіть про це не зможе дізнатися. Для чого потрібно увійти до Налаштування чату з ним і натиснути «Блокувати контакт». Тепер усі його повідомлення будуть проігноровані. Я випадково послала повідомлення не тій людині, чи можу я її видалити?

У месенджері Вайбер є можливість видаляти відправлене повідомлення, але тільки за умови, що ця людина його ще не прочитала. Для чого вам потрібно буде натиснути на повідомлення та вказати у спливаючому меню графу «Видалити скрізь». У мене старенький смартфон та Вайбер не тягне, що можна зробити?

Якщо старий телефон з невеликою кількістю пам'яті, і нові версії Вайбер сильно гальмують або не працюють - вихід існує. У телефон можна завантажити перші версії Вайбер – легкі та невибагливі до пам'яті. Для чого перейдіть на сайт apkmirror.com і завантажте стару версію apk. Після цього підключіть до ПК телефон і скопіюйте файл. Запустіть його з телефону. У мене Вайбер сильно з'їдає мобільний інтернет, що можна зробити?

Зменшити споживання інтернету Вайбер можна. Увійдіть у «Параметри», потім у «Галерею» і вимкніть «Автозавантаження фотографій у мережах» та активуйте «Вимкнути фонове завантаження чатів». Після цього Вайбер не так споживатиме трафік.