Як дивитися телебачення через інтернет на телевізорі

Anonim

Звичне нам телебачення стрімко втрачає популярність. Але в той же час існують люди, які продовжують дивитися улюблені канали, чекаючи початку телепередачі. За час свого існування телебачення зазнало ряду змін.

Навіщо потрібен інтернет для перегляду телеканалів

Зараз ТБ можна дивитися кількома способами:

  • через антену;
  • кабель;
  • за супутниковою тарілкою;
  • через Інтернет.

Якщо перші 3 види перегляду є досить звичними, і ними нікого не здивуєш, то телебачення через інтернет досі залишається загадкою для мільйонів людей.

У століття розвитку цифрових технологій та високошвидкісного інтернету саме останній спосіб перегляду телеканалів є найкращим рішенням. Це можна пояснити декількома перевагами подібного виду ТБ:

  • стабільний сигнал;
  • висока якість зображення;
  • мультиплатформенность.

Отже, перегляд телеканалів через інтернет може порадувати користувачів стабільним сигналом, який не перерветься через погані погодні умови.Крім того, якість картинки в рази перевищує аналогічні показники аналогового та навіть цифрового ТБ. Адже за наявності високошвидкісного інтернету можна дивитися канали з роздільною здатністю 4K.

Нарешті, мультиплатформенність. Можливо, це головна перевага інтернет-ТВ. Адже користувач не буде прив'язаний до одного конкретного пристрою, як виступає телевізор. Дивитися ТБ можна і на смартфоні, і на планшеті, і на комп'ютері, і на ноутбуці.

Після ухвалення до уваги всіх переваг перегляду телеканалів, не залишається сумнівів у тому, що це найкращий спосіб перегляду ТБ на даний момент. Оплачуючи одну послугу (доступ до інтернету), ви отримуєте масу можливостей, які не може забезпечити провайдер «цифри» і особливо аналогового мовлення.

У цьому зв'язку кожній людині потрібно знати, як дивитися телеканали через інтернет. Адже доступ до послуги надається на різних пристроях, а через це є безліч способів перегляду.

Безкоштовні сайти для перегляду ТВ

В якості однієї з переваг інтернет-ТВ ми вже позначили наявність безкоштовних способів перегляду. Тобто, це ті випадки, коли на телебачення не потрібно платити гроші. Причому в більшості випадків подібний метод є абсолютно легальним.

В інтернеті є багато сайтів, де відвідувачам пропонується дивитися улюблені телеканали, не сплачуючи при цьому жодної копійки. Саме про такі ресурси зараз і йтиметься.

Проглядати інтернет за допомогою сайтів найзручніше на ПК та ноутбуках. На смартфоні, планшеті та телевізорі краще все-таки скористатися спеціальним додатком. Про це ми теж розповімо, але трохи згодом. А поки що зосередимося на перегляді ТБ через сайти на комп'ютері та ноутбуці.

Дивимося ТБ із сайту телекомпанії

У кожної більш-менш великої телекомпанії є власний сайт. Якщо ТК веде мовлення безкоштовно, функція перегляду телеканалу доступна прямо на сайті. Як приклад можна розглянути ресурси таких відомих російських ТК, як «Перший канал», «Росія-1» та інші.

Знайти сайт потрібної телекомпанії досить легко. Достатньо вбити назву в пошуковик, після чого ресурс висвітиться одним із перших у видачі. Далі переходимо на сайт та шукаємо розділ «Прямий ефір». Клікнувши відповідну кнопку, ми потрапляємо на сторінку онлайн-перегляду телеканалу.

З мобільних пристроїв здійснити перегляд каналу на сайті буде складніше. Це з особливостями управління девайса і його екрана. Тому власникам планшетів та смартфонів рекомендується завантажити офіційний додаток телекомпанії. Знову ж таки, якщо ТК велика, то відповідна програма обов'язково знайдеться в Google Play або App Store.

Перегляд каналу на офіційному сайті компанії або через офіційний додаток має кілька вагомих недоліків. Головний із них, який помітний відразу ж – неможливість переключитися на інший канал. Для цього доведеться переходити на сайт іншої компанії, що не дуже зручно, якщо звикли перемикати канали пультом від телевізора. А ще більшість телекомпаній вбудовують додаткову рекламу під час перегляду.

Але в той же час у перегляду ТБ на офіційному сайті або в додатку є чимало переваг. По-перше, плеєр оптимізований під різні пристрої. По-друге, на сайті ви завжди можете прочитати останні новини та ознайомитися з архівом передач.

Дивимося телевізійні канали на неофіційних сайтах

Дивитись канал на офіційному сайті компанії найкраще в тому випадку, якщо ви не плануєте перемикатися. У всіх інших ситуаціях краще звертатися до неофіційних ресурсів, які збирають у собі прямий ефір десяткою і навіть сотень різних телеканалів.

Причому слово «неофіційний» не повинно вводити вас в оману. Є величезна кількість абсолютно легальних ресурсів, які законно ретранслюють картинку. Серед них варто виділити «Яндекс. Ефір», доступний на головній сторінці однойменного пошуковика.

Тут представлений вибір із дуже великої кількості телеканалів. Серед них входять прямі ефіри федеральних, регіональних і вузькоспеціалізованих підприємств. Процес перегляду на Яндекс. Ефірі» абсолютно безкоштовний, завдяки чому сервіс з кожним днем ​​обростає все новою та новою аудиторією.

Як би там не було, недоліки у даного сервісу теж є. Головний із них – реклама. Мало того, що ви будете дивитися рекламні вставки від самої телекомпанії під час пауз, так ще й перед запуском плеєра перед вами прокрутяться 2 ролики з тим чи іншим товаром.

Зате «Яндекс.Ефір» відрізняється стабільністю. Картинка не підвисає, а в плеєрі сервісу доступна найкраща якість для перегляду. Словом, якщо ви хочете дивитися ТБ через інтернет, то обов'язково додайте собі до закладок ресурс, розташований за адресою yandex.ru/portal/tvstream.

Зрозуміло «Яндекс. Ефір» – це не єдиний сайт, де можна безкоштовно дивитися улюблені телеканали. Є купа подібних до нього ресурсів, що з'явилися за останні кілька років. Серед них можна виділити такі сайты:

  • glaz.tv;
  • ontvtime.ru;
  • onlinetv.one;
  • tv.mail.ru;
  • dozatv.org.

На жаль, далеко не всі з них надають картинку відомих телеканалів законно. Але такі сервіси, як ТБ від Mail Group однозначно заслуговують на увагу. Адже за своєю суттю вони дуже схожі на Яндекс. Ефір» з його перевагами та недоліками.

А ще перевагу таких сервісів зможуть оцінити власники мобільних пристроїв. На даний момент програма «Яндекс. Ефір» не доступно на смартфонах та планшетах. Дивитися телеканали ресурс пропонує через свій сайт, що завдає серйозного дискомфорту користувачам мобільних браузерів.

А, наприклад, конкуренти з сайту glaz.tv мають перевагу в особі офіційного мобільного додатка. Детальніше про нього ми розповімо далі. А поки що ви можете запам'ятати цей сервіс, щоб дивитися телеканали через інтернет на смартфоні або планшеті.

Канали на Youtube

Ютуб сприймається людьми, як самодостатній майданчик, що є альтернативою класичному телебаченню. У цьому є частка правди, але вона не така помітна, як може здатися на перший погляд.

За час свого існування надпопулярний відеохостинг, розташований за адресою youtube.com, зазнав ряду змін. Зараз, якщо ви відвідаєте розділ «Тренди», то зможете побачити не лише ролики блогерів, а й записи ТВ-передач, які люди дивляться на звичайному телевізорі.

На цьому взаємодія Ютьюба з класичними телеканалами не закінчується. Багато каналів ведуть прямий ефір на цьому відеохостингу. Причому йдеться не лише про великі компанії на кшталт ВДТРК або «Перший канал», а й про регіональні телеканали.

Щоб знайти посилання на мовлення, достатньо вбити в пошуковий запит назву каналу. Як приклад візьмемо НТВ. Перейшовши на сторінку каналу, можна побачити те віконце «Прямий ефір», яке так нам необхідне. Натискаємо на нього і потрапляємо на сторінку прямого ефіру.

З тим, як дивитися телевізор через Ютуб все зрозуміло.Але в чому полягає перевага цього способу перегляду? По-перше, це стабільність та висока якість картинки. Але найголовніше – можливість дивитися ТБ через Ютьюб на будь-якому пристрої від смартфона до телевізора.

Здійснювати перегляд можна як через програму YouTube, так і на офіційній сторінці відеохостингу. Це набагато зручніше, ніж скористатися сайтом певної телекомпанії або, наприклад, дивитися трансляцію через браузер. Адже в Ютубі зібрано величезну кількість каналів з різних куточків планети.

Що ж виходить? Ютуб – найкращий спосіб перегляду телеканалів через інтернет? На жаль, однозначно відповісти на це питання не вдається. Звичайно, YouTube є найстабільнішим сервісом для перегляду. Але, на відміну від того ж Яндекс. Ефіра», тут є не так багато телеканалів. Спеціалізовані послуги пропонують набагато ширший вибір.

Додатки для перегляду ТБ

Користувачам мобільних пристроїв набагато дивитися ТБ через спеціальні програми. Вони мають більш приємний інтерфейс у порівнянні з браузерними версіями різних платформ, завдяки чому користувачам вдається із зручністю перемикатися між різними каналами. Тому зараз пропонуємо ознайомитися з найкращими програмами для перегляду телеканалів через інтернет на смартфоні, планшеті чи комп'ютері.

Combo Player

Посилання на скачування

Досить популярний додаток, створений для власників персональних комп'ютерів. На даний момент немає версії для мобільних пристроїв, тому користувачі смартфонів і планшетів можуть не розглядати варіант з цією програмою.

Ну а якщо ви спочатку збиралися дивитися телеканали на комп'ютері, то обов'язково зверніть увагу на Combo Player. Сервіс пропонує 20 безкоштовних каналів та величезну бібліотеку фільмів, які можна подивитися у будь-який зручний момент.

Crystal TV

Посилання на скачування

На відміну від попередньої програми, ця програма є кросплатформною. Тобто вона доступна як на комп'ютерах, так і мобільних пристроях. Але в магазині програм Crystal TV знайти не вийде. Завантажувати apk-файл доведеться з офіційного сайту.

Crystal TV пропонує досить мізерний вибір телеканалів, до яких входить безкоштовне мовлення пари десятків федеральних ЗМІ. Є і невеликий список преміального контенту, доступ до якого відкривається після оформлення підписки.

Око ТВ

Посилання на скачування

Довгий час додаток даного сервісу був доступний для мобільних пристроїв. Але зараз пропонується версія лише для власників ПК на операційній системі Windows.

Тим не менш, Око ТБ – один із найнадійніших ресурсів для перегляду телевізора через інтернет. Тут зібрано безліч каналів, радіостанцій і вебкамер, розташованих по всьому світу.

VLC Media Player

Посилання на завантаження – videolan.org

На відміну від раніше розглянутих програм, VLC є не додатком для перегляду ТБ, а звичайним відеоплеєром. При цьому у VLC Media Player є функція додавання каналів у плейлист. Але для цього доведеться шукати посилання на кожен телеканал окремо. Додаток абсолютно безкоштовний і доступний на різних платформах.

ForkPlayer

Посилання на скачування

Ще один хороший відеоплеєр, який підходить для перегляду ТБ. Програма відмінно працює з різними пристроями, включаючи телевізори з підтримкою функції SmartTV.

Новичкам буде досить складно розібратися з цим додатком. Тому, якщо раніше ви не дивилися телевізор через IPTV, утримайтеся від завантаження ForkPlayer.

ProgDVB

Посилання на скачування

Іноземна програма для перегляду ТБ. На даний момент вона доступна тільки для власників андроїд-пристроїв, але в майбутньому розробники обіцяють охопити ще більше платформ. Перегляд контенту здійснюється за технологією IPTV, тобто вам доведеться самостійно шукати посилання на плейлисти з каналами.

HD VideoBox

Посилання на скачування

Програма для Андроїд-пристроїв, яка недоступна у Google Play. Рекомендується завантажувати програму за посиланнями з форуму 4PDA. Після встановлення програми перед користувачем відкриється величезний вибір фільмів, а також найпопулярніших телеканалів.

SopCast

Посилання на скачування

Культова програма, що наробила багато шуму в індустрії спортивних трансляцій. За допомогою "Сопки" пірати запускають ефір платних каналів, які без внесення додаткової плати можуть дивитися користувачі по всьому світу.

Розглядати SopCast як зручний засіб для перегляду ТБ не варто. "Сопка" здебільшого підходить лише тим, хто не хоче платити гроші на оформлення підписки спортивних каналів. Щоб розпочати перегляд, потрібно відкрити програму (доступно на всіх платформах) та вставити посилання на трансляцію.

Офіційні програми для Smart TV

Для власників телевізорів з підтримкою функції Smart TV передбачено величезний асортимент додатків для перегляду ТБ, фільмів та серіалів. Деякі програми вже встановлені на телевізорі, в той час як інші можна завантажити з офіційного магазину програм для вашого ТБ-приймача.

Ivi

Найпопулярніший онлайн-кінотеатр Росії. Він має програми для всіх платформ, включаючи Smart TV. Причому відповідна програма завжди знайдеться незалежно від операційної системи телевізора.

В вербі є величезний вибір фільмів та серіалів. Ну і, звичайно ж, існує значний пакет телеканалів. Частина контенту на ivi надається безкоштовно. Мінусом такого вигляду перегляду є наявність реклами, а також «блок» на більшість фільмів та серіалів.

Щоб отримати доступ без обмежень, потрібно оформити передплату за 399 рублів на місяць. Як показує практика, це не така вже й велика сума, щоб будь-якої миті дивитися той контент, який потрібен саме вам.

Zoomby

Колись надперспецтивний сервіс, що пропонував своїм користувачам перегляд ТБ, фільмів та серіалів. Але наприкінці 2017 року він припинив своє існування. Тому рекомендується звернути увагу на інші програми Smart TV.

Tvigle

Абсолютно безкоштовний сервіс, що дозволяє отримати доступ до невеликої колекції фільмів та серіалів. Зрозуміло, функція перегляду телеканалів у Tvigle також є.

Здавалося б, Tvigle – ідеальний засіб перегляду ТБ та серіалів на телевізорі. Але сервіс має пару дуже помітних недоліків. По-перше, офіційний додаток є далеко не на кожній операційній системі телевізора. По-друге, перегляд супроводжується показом реклами, яку можна вимкнути за додаткову плату.

Megogo

Сервіс, дуже схожий на ivi. Як і у випадку з конкурентом, MEGOGO доступний на більшості операційних систем Smart TV. Колекція сервісу представлена ​​величезною кількістю фільмів та серіалів, а також телеканалів з максимальною роздільною здатністю аж до 4К.

Безкоштовного контенту на MEGOGO дуже мало, за винятком трансляцій власного виробництва та 21 федерального каналу. Тому для повноцінного перегляду необхідно оформити передплату:

  • Легка – 197 р/міс;
  • Максимальна – 397 р/міс;
  • Преміальна – 597 р/міс.

Ценник виглядає більш ніж адекватним, тому MEGOGO однозначно варто розглянути як інструмент для ТБ, фільмів та серіалів на телевізорі з підтримкою технології Smart TV.

IPTV

Протягом матеріалу ми неодноразово говорили про таку технологію перегляду ТБ, як IPTV. Настав час розібратися в тому, що ж це таке.

Отже, IPTV – це телебачення за протоколом інтернету. Щоб дивитися улюблені канали, потрібно знайти посилання на плейлист і заздалегідь завантажити спеціальний додаток. Про деякі з них ми вже розповідали раніше. Так що зараз зосередимося на особливостях цієї технології та способах її налаштування.

Плюси та мінуси IPTV

Для початку розглянемо переваги та недоліки цієї технології. Можливо, після прочитання у вас відпаде бажання налаштовувати IPTV. Так що обов'язково вивчіть всі плюси та мінуси.

Плюси та мінуси Працює на всіх платформах від смартфонів до телевізорів Доступ до величезної кількості телеканалів Часто перегляд контенту абсолютно безкоштовний Досить складне налаштування для новачків Посилання на плейлисти постійно блокуються

Таким чином, всі недоліки IPTV виявляються через те, що ця технологія є нелегальним способом перегляду. А ще для отримання доступу до телеканалів потрібно пройти не найпростішу процедуру перегляду, яка починається зі скачування відповідної програми.

Зате користувач через IPTV зможе дивитися безліч каналів абсолютно безкоштовно як на смартфоні та комп'ютері, так і на планшеті або телевізорі.

Додатки для безкоштовного перегляду IPTV

Насамперед людині, яка вирішила дивитися телевізор через IPTV, потрібно задуматися про завантаження спеціального додатка. На даний момент найстабільнішими та зручнішими є такі програми:

  • Forkplayer;
  • VLC Media Player;
  • OTTPlayer;
  • Lazy IPTV.

Ви можете вибрати будь-яке з них, але ми пропонуємо припинити свою увагу на VLC Media Player. Його головною перевагою є кросплатформність. Тобто програма доступна на різних пристроях від смартфонів до телевізорів.

Налаштування IPTV

Завантаживши спеціальну програму, можна переходити до налаштування IPTV. Ми розглядатимемо весь процес на прикладі програми VLC Media Player. Те саме пропонуємо зробити і вам.

Оскільки переважна більшість людей користуються IPTV на комп'ютері, рекомендуємо ознайомитися з інструкцією для ПК:

  1. Відкрийте плеєр.
  2. Перейдіть до розділу налаштувань.
  3. Активуйте пункт «Показувати всі налаштування».

  4. Відкрийте розділ «Введення/кодеки».
  5. Змініть значення MTU на 1500.

  6. Також змініть кеш мережевих даних на 3000.
  7. У розділі відеокодеків виберіть пункт «FFmpeg» і відключіть апаратне декодування.

  8. Збережіть налаштування.

Тепер все готове для того, щоб почати перегляд IPTV через VLC Media Player. Перейдіть до розділу «Медіа» та виберіть «Відкрити URL». Сюди потрібно вставити посилання на плейлист каналів.

Якщо всі кроки інструкції були виконані правильно, запуститься відтворення плейлиста. Ви зможете міняти канали на свій розсуд.

Безкоштовні канали

Як уже неодноразово зазначалося, для перегляду ТБ через IPTV необхідно мати доступ до плейлистів з телеканалами. Їх можна знайти через інтернет або скористатися посиланнями, запропонованими в нашому матеріалі.

На даний момент працюють наступні плейлисти:

  • smarttvapp;
  • smarttvapp;
  • urlcut.ru/FreeWorldTV;
  • smarttvapp.ru.

Посилання з вибраним плейлистом потрібно вставити в поле «Відкрити URL» вашої програми, яка використовується для перегляду IPTV. Після цього запуститься відтворення.