Лічильник калорій для схуднення

Anonim

Щоб з'ясувати, який лічильник калорій для схуднення краще, слід проаналізувати всі мобільні програми, що дозволяють проводити точний підрахунок. Огляд переваг та недоліків сервісів, експертна оцінка кожної позиції рейтингу, дозволить підібрати персонального помічника для контролю калорійності їжі, що вживається.

Рейтинг найкращих програм

Хороший додаток, що підраховує калорії, повинен володіти розширеним функціоналом. Всі програми, що беруть участь у рейтингу, мають той чи інший набір функцій, але є нюанси, які слід враховувати при виборі сервісу. У таблиці вказані найкращі мобільні програми.

Найменування Опис Рейтинг
MY FITNESSPAL Завантажено найбільшу базу даних ★★★★★
FAT SECRET Безкоштовний помічник без преміум-акаунтів ★★★★★
LIFESUM Привабливий інтерфейс та функціональність ★★★★★
YAZIO Є унікальна функція: щоденник харчування з фото та відео ★★★★★
DINE4FIT Додаток володіє розширеним функціоналом ★★★★★
Лічильник калорій Один із перших універсальних лічильників. Дозволяє розрахувати КБЖУ, ґрунтуючись на персональних даних людини. ★★★★★
EASY FIT Поза конкуренцією з оформлення та зручності використання ★★★★★
СІТ 30 Основлений унікальною системою нагадувань про прийоми їжі ★★★★★
DIALIFE Відмінний сервіс, виключно для власників продукції Apple. ★★★★★
Калорійка Людина отримує готове меню з підрахованими макросами та розклад тренувань на кожен день. ★★★★★

Більшість з нижче перерахованих додатків адаптовані під оперативні системи на базі Android та iOS (iPhone) сучасних конфігурацій. Встановлення та завантаження сервісів можна здійснити у Play Market та AppStore за посиланнями нижче абсолютно безкоштовно.

На замітку! У деяких додатках для максимальної функціональності потрібно активувати преміум-аккаунт.

MY FITNESSPAL

Цей варіант є одним із лідерів. розробники запевняють, що додаток включена величезна база даних меню і вона постійно поповнюється. Основний функціонал:

  • унікальні низькокалорійні страви;
  • можна збирати статистичні дані щодо кожного продукту;
  • формування щоденного звіту про динаміку ваги;
  • присутня сканер штрих-кодів;
  • комплекс тренувальних програм, статистика з кардіонавантажень.

Для більшості функцій необхідний інтернет. Більш докладний аналіз у таблиці переваг та недоліків:

Плюси та мінуси Безкоштовний додаток. Більше 50 мільйонів завантажень програми Є можливість заповнювати щоденник з будь-якого мобільного або комп'ютерного пристрою. Всі дані зберігаються на порталі My FitnessPal Великий асортимент товарів різних категорій Щоб користуватися всіма функціями, доведеться оформлювати платну передплату Середня оцінка на Плей Маркеті – 4, 6. Цей показник говорить про те, що сервіс має недоліки Відсутня синхронізація з окремими фітнес-трекерами Функціональність 9 Зручність 9 Точність розрахунку 10 Наявність додаткових можливостей 8 Позитивні відгуки споживачів 8 Разом 8.8 Безкоштовний режим є малофункціональним.

FAT SECRET

Fat Secret – унікальна програма, яка не вимагатиме плати за те, щоб аккаунт функціонував повністю. Приємно здивує відсутність великих блоків реклами та підписок. Професійний інтерфейс, але досить лаконічний та зрозумілий для користувачів. Fat Secret пропонує:

  • велику продуктову базу;
  • список магазинів та ресторанів зі здоровою їжею;
  • щоденник спортивних вправ;

Детальніше про апарат розписано в таблиці:

Плюси та мінуси Порівняно з іншими сервісами, у цього високий показник завантажень – 10 мільйонів Можна не просто заповнювати щоденник, а вносити до нього фото та відео продуктів, а також спортивних тренувань Незважаючи на те, що щоденник вправ досить простий, слідкувати за спаленими калоріями досить зручно Середня споживча оцінка не висока – 4, 4 Користувачі відзначають мізерне меню, а також мінімальну різноманітність закусок та страв Під час додавання рецептів у додаток, не можна вказувати порції, що дуже незручно Функціональність 10 Зручність 10 Точність підрахунку 9 Наявність додаткових можливостей споживачів 9 Разом 9.2 Є багатофункціональний безкоштовний режим.

LIFESUM

Lifesum - це сервіс, який допоможе точно підраховувати калорії, але вести щоденник, додавати власні рецепти або отримувати статистичні дані не вийде. Це варіант для тих, хто хоче просто знати, скільки калорій на день було вжито, але не більше того. Програма значно полегшує контроль живлення за рахунок додаткових функцій. Наприклад, дуже зручно, що є система нагадувань про щоденне зважування, брак водного балансу.

Без платної підписки користуватися додатком незручно, якщо людина бажає отримувати розгорнуту інформацію про продукти, які їсть. Більш докладний аналіз у таблиці переваг та недоліків:

Плюси та мінуси Завантажень цієї програми – понад 5 мільйонів Ведеться облік обсягів тіла та відсоток жирової тканини.Можна переглядати рейтинг топових низькокалорійних продуктів Відмінна база фізичних вправ для ефективного схуднення У рейтингу показник досить посередній – 4, 3 Функціональність на безкоштовному режимі дуже низька 8.6 Убогі основи, але підрахунок калорій точний.

YAZIO

YAZIO користується великою популярністю, але після ретельного аналізу сервісу з'явилося розчарування. Щоб повноцінно використовувати додаток, доведеться оформлювати передплату, але якщо людині достатньо лише підрахунку калорій, то лічильник працює коректно. Основні базові функції:

  • підрахунок калорій;
  • щоденник з фото;
  • таблиця з макросами;
  • таблиця з вправами;
  • можна додавати свої продукти.

Якщо не фіксувати свою вагу щодня, то в програмі помічаються збої. Хороша основа для спортивних занять. Більш детальна інформація:

Плюси та мінуси Хороша оцінка – 4, 5. Завантажень більше 3 мільйонів Хороший функціонал навіть у безкоштовному варіанті Програма веде автоматичний облік не тільки співвідношення БЖУ, але також виявляє відсотки жиру в організмі Цікаві рецепти надаються лише за окрему плату Відстеження поживних речовин проводиться некоректно У безкоштовній версії є ряд обмежень, тобто за повноцінне застосування програми доведеться платити Функціональність 9 Зручність 7 Точність підрахунку 8 Наявність додаткових можливостей 8 Позитивні відгуки споживачів 8 Разом 8 Є недоліки, але в цілому хороший сервіс.

DINE4FIT

Цікаве додаток, але вимагає доопрацювання. Зручно вести щоденник, але деякі функції зайві, інші недопрацьовані. Особливості сервісу:

  • відстеження трансжирів, жирних кислот;
  • є інформація про глікемічний індекс кожного продукту;
  • присутню дані щодо вітамінного комплексу в кожному блюді;

Ще одна унікальна особливість – поради та коментарі дієтологів та фахівців зі здорового харчування. Щоб отримувати корисні відомості, тепер не потрібно шукати статті в інтернеті. Користувач отримує відповіді на питання щодо окремих продуктів та вправ відразу в програмі. Особливу увагу варто віддати розділу з тренувань. Дуже грамотна добірка вправ. Можна вибрати спрощений варіант спортивного навантаження або вибрати курс посилених тренувань.Більш докладний аналіз у таблиці переваг та недоліків:

Плюси та мінуси Споживча оцінка висока, незважаючи на низький показник завантажень Різноманітність програм для тренування Цікаві комбінації меню, що дозволяє зробити свій раціон різноманітнішим У порівнянні з іншими сервісами, цей популярний назвати складно, тому що завантажень всього 500 тисяч, що в кілька разів менше Занадто об'ємна продуктова база, що викликає серйозну плутанину у користувачів. Не можна додавати особисті рецепти Функціональність 9 Зручність 9 Точність підрахунку 10 Наявність додаткових можливостей 8 Позитивні відгуки споживачів 8 Разом 8.8 Безкоштовний режим є малофункціональним.

Лічильник калорій

Напевно, тому, що це мінімалістичний додаток, він не користується такою популярністю, як інші. Незважаючи на це, проаналізувавши сервіс, можна сказати, що це проста та зрозуміла програма, яка чудово підійде для зайнятих людей.

Система може виконувати свої функції без інтернету, що дуже зручно, якщо людина проживає у місцях, де нестабільний зв'язок. Більш докладний опис переваг та недоліків, які виявлені експертами:

Плюси та мінуси Можливий індивідуальний розрахунок КБЖУ Велика кількість позитивних відгуків. Програма може працювати навіть в офлайн-режимі Велика кількість спортивних вправ різних навантажень Убоге меню. Важко внести різноманітність у свій раціон Розробка, якою можуть користуватися виключно власники телефонів на базі Андроїд Багато недоробок, на думку експертів. Потрібно розширювати функціонал Функціональність 8 Зручність 9 Точність підрахунку 10 Наявність додаткових можливостей 8 Позитивні відгуки споживачів 10 Разом 9 Мінімалізм та практичність.

EASY FIT

Хороший дизайн програми, з оформлення поза конкуренцією.За допомогою сервісу можна легко оптимізувати свій раціон, застосовувати лише ефективні спортивні вправи та худнути без виснажливих дієт. Система дозволяє тренуватися не тільки за наявними спортивними циклами, але й створювати власні авторські програми. Стабільність сервісу доведена дослідженнями.

Плюси та мінуси Хороша оцінка споживачів, хоча скачувань трохи більше 100 тисяч Додаток чудово працює в офлайн-режимі Приємний інтерфейс. У налаштуваннях можна змінювати колірну гаму програми У продуктовій базі немає позицій, які звичні для російської людини. Доведено при порівнянні тих самих страв через різні програми Функціональність 9 Зручність 9 Точність підрахунку 10 Наявність додаткових можливостей 8 Позитивні відгуки споживачів 8 Разом 8.8 Тільки для ОС на базі Андроїд.

СІТ 30

Сонечко – саме так найчастіше називають користувачі цей лічильник. Багатофункціональний додаток, який ще не розкручений, але набирає обертів. Хороша програма з схуднення та розвантажувальних днів. Є система нагадувань про тренування, перекушування та пиття.

Плюси та мінуси Сітчик точно підраховує калорій. Є додаткова вкладка: варення, смаження, гасіння. Широкий асортимент продуктової бази, можна додавати власні рецепти та формувати тренувальний процес. Додаток повністю функціонально без підключення до мережі Програма з низьким рейтингом, продуктова база підібрана погано На думку експертів, фільтрація сервісу вимагає доробки Позитивні відгуки споживачів 10 Разом 8.6 Ідеальний для тих, хто створює рецепти самостійно.

DIALIFE

Якщо у людини немає часу створювати власні рецепти і фіксувати їх у щоденник, а вони просто хочуть стежити за своєю вагою і рахувати калорій, то цей сервіс - ідеальний варіант. Лічильник не тільки каже, скільки калорій у кожній страві, але також може спланувати день людини. Можна внести дані про дозвілля, догляд за дитиною і програма внесе ці відомості в щоденник. Лічильник дозволяє не тільки швидко скидати зайві кілограми, але також гарантує здорове харчування.

Плюси та мінуси Безліч різних категорій, які розширюють функціонал Система має унікальні розділи: «Справи по дому», «Догляд за дитиною», «Дозвілля» Можна генерувати звіт у вигляді PDF-файлів Недостатньо великий базовий пакет для калькуляції КБЖУ Без преміум-акаунта недоступні додаткові можливості Звіти формуються іноді некоректно Функціональність 9 Зручність 9 Точність підрахунку 10 Наявність додаткових можливостей 8 Позитивні відгуки споживачів 8 Разом 8.8 Лічильник для зайнятих людей.

Калорійка

Особливість лічильника в тому, що він синхронізується з Google Fit. З цією програмою кожна людина зможе харчуватися тільки здоровою їжею і не набирати зайвої ваги. Система самостійно займається проведенням підрахунку калорійності продуктів, а також окремий показник з білків, вуглеводів та жирів. Проводиться відстеження змін маси тіла людини, а також підтримка водного балансу (облік випитої води).

Плюси та мінуси облік фізичного навантаження, список вправ з витратою калорій Список продуктів, які може вживати людина, на основі індивідуального аналізу даних, з усіма макросами Розрахунок добової норми калорій для кожної людини за індивідуальною схемою Низький рейтинг Не працює без інтернету 10 Зручність 10 Точність розрахунку 10 Наявність додаткових можливостей 9 Позитивні відгуки споживачів 10 Разом 9.8 Відмінний лічильник у всіх відношеннях.

У рейтингу беруть участь кращі лічильники калорій, які доступні російській людині. Кожен портал має свої сильні та слабкі сторони. Якщо вибирати із запропонованого списку, то краще віддати перевагу Калорійці, MY FITNESSPAL або FAT SECRET.