Додатки для ведення конспектів

Anonim

Для того, щоб успішно навчатися, студенту необхідно створювати конспекти, в яких максимально повно має бути зафіксований матеріал для вивчення. У минулому для цього використовувалися ручка та товстий зошит. Тепер, під час розквіту застосування комп'ютерної техніки з'явилися набагато ефективніші можливості для фіксації та систематизації інформації.

Студент може, наприклад, взяти з собою ноутбук і записати лекцію повністю у вигляді відеофайлу. Використання смартфона для цієї мети зручніше. Він компактний і за своїми можливостями зазвичай перевершує старі комп'ютери. Користувачі можуть використовувати різні програми, які дозволять найповніше охопити зміст лекції та створити зручний та ефективний матеріал для вивчення.

Рейтинг найкращих програм

Назва Опис Рейтинг
OneNote Зручний та ефективний засіб ведення конспектів та вивчення матеріалу. ★★★★★
SpeechTexter Зручний засіб конспектування. ★★★★★
SomNote Простий та зручний засіб для запису інформації. ★★★★★
MetaMoJi Note Lite Засіб конспектування за допомогою створення нотаток. ★★★★★
Write Простий і зручний засіб конспектування. ★★★★
ColorNote Створення конспектів та нотаток. ★★★★
Evernote Конспектування з хорошими можливостями для структурування матеріалу. ★★★★
Lecture Notes Средства для ведення конспектів з позначками. ★★★★
XMind Конспектування з використанням інтелект карток. ★★★
Monospace Writer Мінімалістська програма для створення конспектів. ★★★

OneNote

Плюси та мінуси Різноманітні способи роботи з інформацією. Поліпшені можливості для продуктивної роботи та організації інформації. Кросплатформність. Можливість проводити синхронізацію між різними пристроями. Новачку складно відразу освоїти роботу з цим додатком повною мірою. Зручність ведення конспектів 10 Використання різних видів інформації 8 Зручність проведення структурування 10 Зручність при вивченні записів 8 Разом 9 Зручний та ефективний засіб ведення конспектів та вивчення матеріалу.

Програма OneNote здобула заслужену популярність. Вона створена розробниками компанії Microsoft. Вона має нові можливості для роботи з інформацією. Створено версії для різних операційних систем.

Тут надається можливість друкувати текст, вставляти рукописні нотатки, робити посилання всередині документа, використовувати різні типи відео та аудіо файлів. Є можливість сканувати сторінки підручників та переводити записи у текстовий вигляд.

Інформацію можна організовувати, розташовуючи її на різних сторінках і поміщаючи в тематичні розділи. Тут можна зберігати тексти, списки справ, медіафайли. Є можливості для того, щоб зручно організувати навігацію за існуючими записами.

SpeechTexter

Плюси та мінуси Можливість простого запису лекцій. Миттєвий переклад аудіо записів у текстовий вигляд. Рівень розпізнавання сягає 95%. Можливість створення власного словника Програма більшою мірою орієнтована на запис. А не на опрацювання конспектів. Зручність ведення конспектів 8 Використання різних видів інформації 7 Зручність проведення структурування 7 Зручність щодо записів 8 Разом 7.5 Зручний засіб конспектування.

Ця програма дозволяє записувати лекції, створюючи їх аудіозаписи. Її особливістю є здатність перетворювати сказане в текст під час лекції. Програму можна завантажити на сторінці

Словник для розпізнавання є налаштованим. Він включає не тільки слова, а й розділові знаки. Програма може розпізнавати не тільки звичайну мову, але й, наприклад, телефонні номери або адреси.

Таким чином можна створювати не лише нотатки, а й ефективно організовувати великі тексти. Особливістю роботи цієї програми є висока точність розпізнавання. Вона може сягати 95%. Програма може розпізнавати мову більш ніж 70 мовами.

Щоб розпочати роботу, необхідно запустити програму та вибрати потрібну мову. Після цього можна записувати слова лектора або робити нотатки самостійно

SomNote

Плюси та мінуси Можна вести текстові записи лекцій. Доступне прикріплення файлів до нотаток. Це дозволяє впорядкувати використання аудіо, відео файлів та інших документів. Для роботи з нотатками використовуються віджети. Простота та функціональність інтерфейсу. Програма здебільшого працює з текстовими нотатками. Зручність ведення конспектів 7 Використання різних видів інформації 7 Зручність проведення структурування 8 Зручність при вивченні записів 8 Разом 7.5 Просте та зручне засіб для запису інформації.

У цій програмі передбачено все необхідне для створення текстових нотаток. Їх можна сортувати, розподіляючи по папках. За потреби прикріплення медіафайлів, офісних документів або інших доступна можливість прикріпити до кожної файли загальним обсягом до 100 мегабайт. Програма підтримує віджети.

Програму вже завантажили понад три мільйони користувачів. Зручний та функціональний інтерфейс забезпечує швидкий доступ до потрібного матеріалу. Для покращення зовнішнього вигляду можна вибирати вигляд і розмір шрифту, а також використовувати картинки.

Існує можливість захищати записи за допомогою пароля. Цей виключить ризик доступу до сторін сторонніх. Є вбудований пошук, за допомогою якого можна знайти будь-яку потрібну нотатку. Передбачається збереження резервних копій та відновлення їх.

MetaMoJi Note Lite

Плюси та мінуси Доступно створення текстових та рукописних нотаток. Наявність текстового та графічного редактора. Можна працювати з PDF файлами і вносити в них коригування. Кросплатформність. Основна увага приділяється роботі лише з текстовими файлами. Зручність ведення конспектів 8 Використання різних видів інформації 7 Зручність проведення структурування 7 Зручність щодо записів 8 Разом 7.5 Засіб конспектування за допомогою створення нотаток.

Однією із способів використання є створення нотаток. Насправді ця програма є комплексним продуктом, що дозволяє вирішувати завдання офісного типу різного ступеня складності. Тут присутні текстовий та графічний редактори. Є можливість вносити коригування у файли PDF. Існує засіб для створення графічних схем.

Воно є кросплатформним. Існують варіанти, випущені для iOS та Windows. У записах можна одночасно використовувати різні типи інформації: текст, картинки, аудіо та відео записи.

Для оформлення можна застосовувати різні стилі та кольори, змінювати шрифти. Використання медіафайлів та графічних схем дозволить краще зрозуміти записану в додатку інформацію. У документах можна поєднувати рукописний та надрукований текст.Передбачена можливість віртуального масштабування матеріалів.

Програма може якісно виробляти імпорт та експорт веб-сторінок. Інформацію можна зберігати у хмарному сховищі даних. Доступна можливість синхронізації документів, з якими працюють на різних пристроях.

Write

Плюси та мінуси Доступно створення текстових та рукописних нотаток. Доступна зміна зовнішнього вигляду за допомогою різних стилів. Вбудований додаток для малювання. Зручність проведення конспектів. Основна увага приділяється роботі з текстовими файлами. Немає вбудованої роботи з медіафайлами. Зручність ведення конспектів 8 Використання різних видів інформації 7 Зручність проведення структурування 7 Зручність щодо записів 8 Разом 7.5 Простий і зручний засіб конспектування.

Текстовий процесор дозволить вести конспекти, створюючи електронні документи. Ця програма може сподобатися любителям мінімалізму.Тут можна вводити текст, малювати схеми, вставляти малюнки. Можна змінювати зовнішній вигляд, застосовуючи різні стилі або вибираючи елементи оформлення самостійно.

Для навігації доступно поділу на частини в ієрархічну структуру та застосування закладок. Додаток для малювання є вбудованим. Програму можна використовувати не тільки для конспектування та для нотаток чи мозкового штурму. Записи можна робити за допомогою рукописного введення. Під час редагування передбачено одночасне використання веб-браузера.

ColorNote

Плюси та мінуси Доступно використання різних типів записів. Зручні віджети для роботи із нотатками. Багато можливостей для оформлення зовнішнього вигляду записів. Можливості для зручного структурування інформації. Основна увага приділяється роботі лише з текстовими файлами.Зручність ведення конспектів 7 Використання різних видів інформації 7 Зручність проведення структурування 8 Зручність щодо записів 8 Разом 7.5 Створення конспектів і нотаток.

Додаток дозволяє при конспектуванні зручно систематизувати інформацію. Можна використовувати різні типи нотаток.

Фактично ця програма є блокнотом з великими можливостями для ефективного структурування інформації. Тут доступні зручні додаткові віджети для перегляду нотаток.

Нотатки можна групувати не лише за темами, а й за тимчасовими мітками. Можна налаштувати створення резервних копій, що не дозволить втратити важливу інформацію. Нотатки можна подавати у вигляді списку або плиток. Можна захищати записані дані за допомогою пароля. Є вбудований пошук інформації. Нотатки робляться у вигляді тексту чи формі списку.Останній варіант зручний для розкладу, списку справ або покупок.

Evernote

Плюси та мінуси Програма може працювати з різними видами інформації. Просунуті можливості для структурування наявних записів. Можливість увімкнення медіафайлів у записі. Вбудовані можливості створення відеонотаток. Складна організація роботи, яка потребує уважного вивчення. Зручність ведення конспектів 8 Використання різних видів інформації 8 Зручність проведення структурування 8 Зручність щодо записів 8 Разом 8 вінспектування з хорошими можливостями для структурування матеріалу.

Конспектувати в Evernote можна за допомогою текстових нотаток або медіафайлів. Тут є зручні можливості для структурування інформації.

Можна встановлювати теги для окремих нотаток, користуватися пошуком не тільки для знаходження, а й для угрупування інформації.

Забезпечується синхронізація інформації між усіма пристроями користувачами.

Навіть якщо є великий обсяг інформації, програма швидко дозволить знайти потрібне.

Тут можна тримати зроблені конспекти, складати плани, залишати нотатки, займатися мозковим штурмом.

За необхідності документи можуть бути імпортовані в потрібному вигляді. За допомогою відеокамери можна робити записи та зберігати їх у блокноті, забезпечивши необхідними поясненнями.

Lecture Notes

Плюси та мінуси Доступно створення текстових та рукописних нотаток. Програма орієнтована традиційний спосіб створення конспектів - рукописний. Поєднується можливість ведення аудіозаписів та внесення власних нотаток. Не розглядається робота із відеофайлами. Зручність ведення конспектів 7 Використання різних видів інформації 7 Зручність проведення структурування 7 Зручність щодо записів 8 Разом 7.3 Кошти для ведення конспектів з позначками.

Під час лекцій таким чином можна робити рукописні нотатки з використанням стілусу. Розробники програми створювали її для студентів та для викладачів.

Додаток дозволяє одночасно вести аудіозапис лекції та робити рукописні позначки за потреби. Передбачено можливість обмінюватись матеріалами з іншими студентами. Можна додатково робити швидкі нотатки з коментарями до зроблених записів.

XMind

Плюси та мінуси Хороші можливості для структурування інформації. Доступна робота з різними видами інформації. Наявність потужних функцій, корисних ефективної обробки інформації. Гарний та зручний інтерфейс. Основний формат роботи - створення інтелекту карт, що є незвичним для деяких карт. Зручність ведення конспектів 8 Використання різних видів інформації 7 Зручність проведення структурування 8 Зручність щодо записів 8 Разом 7.8 Конспектування за допомогою інтелект карт.

За допомогою цієї програми можна зручно структурувати отримані знання. У ньому передбачається мінімалістичний дизайн та забезпечується наявність потужних функцій для роботи з інформацією.

Програма застосовує гарний та зручний движок для створення інтелект карт. Існує велика кількість вбудованих шаблонів, оптимізованих для вирішення певних завдань. Для оформлення зовнішнього вигляду передбачено різні стилі. Передбачено роботу з прикріпленими файлами. Є підтримка експорту як карт розуму або як файл зображення.

Лекції можна вставляти в інтелект-карту як її частини. Додатково можна прикріплювати пояснення та питання, які можуть виникнути в процесі роботи.

Monospace Writer

Плюси та мінуси Гарний мінімалістський дизайн.Зручний текстовий редактор. Можливість створення текстових конспектів. Застосовується зручна система хештегів. Основна увага приділяється роботі лише з текстовими файлами. Зручність ведення конспектів 7 Використання різних видів інформації 5 Зручність проведення структурування 7 Зручність щодо записів 7 Разом 6.5 Мінімалістська програма для створення конспектів.

Тут можна вести конспекти або робити нотатки. Програма має мінімалістське оформлення.

Редактор дозволяє настроювати оформлення та вибирати шрифт. Для того, щоб забезпечити надійне збереження тексту, передбачено синхронізацію з хмарним сховищем. Для впорядкування інформації є зручна система хештегів. Передбачена можливість експортування до різних форматів, щоб отримати файли, з якими можна буде працювати окремо.

Використання смартфона або планшета для створення конспектів дозволить зробити навчання більш продуктивним. Вибравши відповідні програми можна зробити процес вивчення матеріалу більш ефективним.