Як відправити велике відео по Ватсапу

Anonim

При відправці по Ватсапу великого або довгого відео користувач стикається з обмеженням - соціальна мережа не дає його скинути. Це відбувається через те, що у Ватсап стоїть обмеження на відправку відео певного розміру або формату. Варто розібратися з тим, як скинути той чи інший великий файл, як обійти обмеження і чи можливо це зробити без втрати якості відео.

Який розмір відео можна відправити за Whatsapp

У месенджері Вотсапі стоїть обмеження на те, якого розміру можна відправляти відеоролики – це причина, через яку багато файлів не відправляються.Користувач може надіслати іншій людині відео, розмір якого не перевищує 16 МБ. Також є обмеження за часом самого ролика: відео може бути від 0, 5 секунд до 3 хвилин.

Якщо файл важить більше належного, то користувач може в самому месенджері обрізати його або використовувати інші методи:

  • Стиск відео перед відправкою;
  • Відправка посилання на повноцінне відео через соціальні мережі або Ютуб;
  • Відправка посилання через хмару.

Користувач може вибрати зручний для себе варіант. Варто зазначити, що кожен спосіб має свої явні переваги та недоліки, більш детально про які варто поговорити далі.

Запитання експерту Обмеження «обсяг - 16 МБ» стосується лише формату відео чи торкається інших документів?

Таке обмеження стосується не лише роликів, а й інших форматів: файлу, фотографії, текстового документа тощо. Це максимальний розмір документів. Які формати відео підтримує Ватсап?

Месенджер має обмеження не тільки в кількості МБ файлу, але і в інших характеристиках відеоролика: ватсап загалом підтримує практично всі найпоширеніші формати відео (MP4, MKV, 3GP, MOV, AVI). Також на відправку впливає підтримка відео та аудіо кодеків: відео відправиться тільки в тому випадку, якщо збережено за допомогою відеокодека H264 та аудіокодека ACC. В інших випадках необхідно форматувати відео під необхідні характеристики. Після стиснення відео якість змінюється чи ні?

Так, після стиснення відео змінюється його якість: воно може значно погіршитися. Якщо це важливо, необхідно відправляти файл не за допомогою його стиснення за допомогою програми, а за допомогою відправки через хмару.Загалом не варто відправляти важливі файли, в яких важлива якість зображення, через месенджер, тому що навіть фотографії значно відстають від потрібного та заздалегідь продуманого формату. Це може бути незручно для багатьох користувачів.

Як стиснути відео перед відправкою у Ватсапі

Найперший спосіб відправки відео з великим розміром – спробувати його стиснути. Користувачеві необхідно стиснути відео таким чином, щоб воно відповідало виділеним обмеженням:

  • Необхідний формат;
  • Ліміт ваги відеофайлу - до 16 МБ;
  • Аудіокодек ACC;
  • Видеокодек H264.

Для того, щоб зробити це просто і швидко, можна використовувати відеоконвертери. Вони доступні до скачування як через офіційні