6 сервісів з короткими та дикими відео. І це не TikTok

Anonim
Багато хто почав замислюватися над пошуком іншої програми з короткими відео, коли TikTok опинився в буквальному значенні під загрозою на своєму головному ринку – у США. Ця програма популярна тим, що в ньому є короткі та дикі відео, які чіпляють. Саме завдяки їм ця популярна мережа стала набирати обертів.

Незважаючи на це, на ринку існує кілька більш перспективних і значущих додатків, які можна порівняти з Тіктоком, при цьому використовувати їх на постійній основі.

Instagram Reels

Перша перспективна мережа, що розвивається, - це Інстаграм Рілс. Це не окрема платформа, яку можна завантажити, а вбудована функція у відомому всім додатку для обміну фотографіями та лайками.

Перспектива даної утиліти полягає в тому, що користувач може не тільки записувати відео, але й редагувати, додавати ефекти та багато іншого. Така утиліта прийшла на заміну старому і відомому всім Facebook Lasso, яке також закрили цього літа.

Якщо багато хто думає, що подібні програми в цілому довго «стартують», то це далеко не так. Всі користувачі Інстаграма зацінили цю можливість, почали записувати короткі відео, які також почали набирати популярності. Однак, це тільки на американському ринку.

Користувачам Росії цього зробити не вийде, тому що Інстаграм на цій території поки не збирається впроваджувати додаткову утиліту.Поки що закордонний контент, як і російська надалі, обходитиметься без додаткової ліцензованої музики, бо поки що цим не займався ні Інстаграм США, ні Росії.

Плюси та мінуси Це додаткова платформа, яка загалом при хорошому розвитку зможе замінити відомий усіма ТікТок. Ця утиліта незабаром пошириться не лише на території США, а й на території Росії. Практично немає відмінностей від відомого Тіктоку, а також не потрібно завантажувати додаткові утиліти, щоб завантажити власний кліп. Обмеження часу в 15 секунд не дають повного простору для творчості. Невідомо, коли повною мірою розкриється платформа Інстаграма на території Росії. Є обмеження у виборі музичного ряду, оскільки платформа не домовлялася щодо ліцензування музики.

Likee

Якщо користувач хоче поглянути на те, який ТікТок насправді був раніше, то йому необхідно завантажити додаток – Likee.Це додаткова утиліта, яку освоїли люди навіть старше 18 років. Саме вона часто конкурує з мастодонтом ТікТок, а також має власних глядачів, які люто топлять за цю програму.

Користувач може побачити різні політичні меми, а також атмосферу початкової школи, смішні відео, а також естетичні засади. Ця платформа дійсно по-своєму унікальна, тому що пропонує трохи інший погляд на речі. На відміну від ТікТока в Likee є:

  • Свої спеціальні ефекти;
  • Власний парад емоджі в коментарях;
  • Цільова аудиторія – діти.
Плюси та мінуси Величезна кількість спецефектів, а також додаткових функцій зі зйомки відео. Якщо користувач не хоче завантажувати додаткові утиліти для монтажу, то ця програма для нього. Своя цільова аудиторія, і навіть атмосфера. За обличчями милих дитячих профілів насправді можуть ховатися неадекватні користувачі, яких варто оминати.Іноді можуть бути баги та лаги. Досить старий майданчик, на якому немає приросту у передплатниках.

Кліпи ВКонтакте

ВКонтакте вирішили створити власну пародію на ТікТок? Це дійсно так. Нещодавно всі користувачі соціальної мережі ВК побачили окрему вкладку, яка розташовується на головній нижній панелі – це кліпи, які можна знімати та виставляти.

Як говорять багато видання, це конкурент ТікТоку, тому що користувач, який повністю вивчив програму, може якісно та швидко створити власне відео, а після його розкрутити.

Головна перевага даного сервісу - використання AR - механіки, яка дозволяє розпізнавати частини тіла, а також міміку. Це дуже зручно, тому що можна знімати цікаві та цікаві ролики, які надалі будуть набирати величезні перегляди.

Плюси та мінуси Не потрібно завантажувати додаткові утиліти, тому що основна соціальна мережа є у кожного користувача. Немає необхідності в тому, щоб завантажувати додаткові програми для монтажу, адже все можна змонтувати у ВК. Достатньо велике охоплення аудиторії, а також нові інструменти для зйомки. Це перенавантажує соціальну мережу. Видно, що ВКонтакте намагається «наздогнати» все. Невідомо, до чого це спричинить. Користувачі помічають численні баги та лаги в утиліті. Немає можливості монетизувати творчість у повній мірі.

Byte

Также цікавий сервіс, який був запущений за допомогою популярної програми Vine. Якщо розповідати коротенько, саме цей сервіс пропонує зовсім інший підхід до зйомки, а також до формату відео. Він відрізняється від інших тим, що ролики все на 6 секунд.

З одного боку, це дійсно добре, тому що зміцнює фантазію, а також вчить вміщати багато інформації в коротке відео. З іншого боку, це не дає повного простору для творчості, через що гинуть багато талантів.

Плюси та мінуси Свій власний підхід до відео, який відрізняє цю утиліту від інших програм. Існує власний підхід до монетизації. Користувач може легко розкрутити свою творчість і частково стати відомим завдяки цьому. Є поділ контенту за жанрами. Обмеженість у творчості, оскільки короткі відео неможливо вмістити багато інформації. Немає можливості повністю розкрутитись, оскільки мережа в цілому не дуже популярна. Іноді бувають лаги та баги.

Dubshmash

Це той сервіс, який був запущений ще в 2014 році, проте він зазнав поразки і не витримав конкуренції на ринку. У 2017 році цю утиліту планували закрити, тому що вона не підходила під деякі вимоги.

Тепер у ньому можна знімати різні кліпи, а якщо знати алгоритм, то можна зовсім стати зіркою цієї соціальної мережі. Нещодавно в цю соціальну мережу зареєструвалося понад 1 мільйон людей.

Є базові функції, які повторюють ТікТок. Ця програма може стати замінником, якщо добре підібрати алгоритми і знати, як у ній розкрутитися.

Плюси та мінуси Відмінна заміна відомому багатьом додаткам. Відмінна база, на якій можна створювати, а також створювати власні ролики. Є безліч спеціальних ефектів, які з легкістю накладаються на відео. Якщо знати алгоритм, то можна стати топовим блогером, який буде відомий лише на цій платформі. Незважаючи на відмінну заміну, ця утиліта не відрізняється новизною контенту. Користувач обмежений у ресурсах для створення дійсно придатного контенту. Відсутні рекомендації. Користувач може побачити лише бачить своїх друзів, а також деяких топових блогерів, яким стати досить просто.У додатку як на ПК, так і на телефон є лаги і баги.

Triller

Завершальна утиліта, яка спочатку була розроблена для того, щоб створювати користувацькі музичні кліпи. Однак далі цей сервіс отримав безліч інших функцій, таких як:

  • Наявність підписки на інших користувачів;
  • Перегляд роликів інших людей.

Це дало старт новій утиліті, яка повністю нагадує ТікТок. Користувач може побачити багатьох відомих акторів. Також є дуже популярний алгоритм, в основі якого лежить штучний інтелект. Завдяки йому можна дійсно знімати професійні кліпи та відео.

Так як керівництво утиліти уклало контракт з багатьма музичними лейблами, то користувач може отримати величезну кількість пісень, під які він може знімати свої ролики.

Плюси та мінуси Власна технологія записування відео, а саме – штучний інтелект. Такого немає в багатьох інших програмах, які також спеціалізуються на створенні подібних роликів. Користувачеві є величезна кількість класних ефектів, а також композицій. Оскільки укладено контракт, то це ліцензовано і легально. Можна побачити різних зірок, які також знімають свої відео та ролики. Ця програма популярна тільки на території США, тому що всі основні контракти укладені саме там. Швидше за все, програма не знайде відгук у серцях користувачів Росії, а також не переплюне Тікток. Незважаючи на серйозність програми, у ній можна зустріти безліч недоліків, серед яких постійні баги. У додатку є монетизація, але вона мінімальна, тому багато хто йде з даного майданчика на пошуки іншого.