Як слухати аудіокниги на Андроїді

Anonim

Дослідні фахівці наполегливо рекомендують не завантажувати програми для перегляду аудіокниг, за які потрібно платити. В інтернет магазині від Google існує велика кількість безкоштовного софту з подібним призначенням, функціонал яких не гірший.

Smart AudioBook Player

Основні можливості софту зручніше розглянути у вигляді таблиць, важливі моменти в яких будуть чітко розмежовані. Таким чином, у користувача не залишиться жодних сумнівів.

Плюси та мінуси Можливість роботи з кількома типами файлів.Простий і зрозумілий інтерфейс, розібратися в якому зможе кожен користувач у найкоротший термін. Жанри аудіокниг групуються за розділами. Програма має вбудований будильник, а також таймер. Можливість скинути налаштування користувача до азаводського рівня. Сумісність не з усіма версіями операційних систем Андроїд. Ця програма відкривається на пристроях з версіями операційки не раніше Android 8. Високі системні вимоги до технічної складової смартфона. Часті проблеми під час прослуховування книг. Можливі сторонні шуми, перешкоди, особливо якщо на телефоні встановлено слабкий динамік. Немає можливості перемотування аудіокниги до потрібного моменту. Регулярні рекламні вставки під час просушування творів. Рекламу можна відключити за допомогою стороннього програмного забезпечення, блокувальника. Вартість 10 Функціональні можливості 8 Дизайнерське оформлення 9 Зручність використання 10 Збої та помилки при роботі 5 Сумісність 4 Разом 7.7 Загалом додаток непоганий, але є різні зависання та помилки при роботі.

MortPlayer

Плюси та мінуси Наявність вбудованої бібліотеки з книгами. Можливість встановлення закладок творів, що сподобалися, щоб дослухати їх надалі. Можливість перемотування, яке можна налаштувати на власний розсуд. Підтримка OC Android та iOS. Складність скачування та встановлення. Неможливо тимчасово деактивувати режим керування жестами, який не подобається багатьом користувачам. Може не запуститися на деяких телефонах, якщо на них встановлена ​​не остання версія прошивки. Англомовний інтерфейс. Вартість 10 Функціональні можливості 7 Дизайнерське оформлення 6 Зручність використання 7 Збої та помилки при роботі 9 Сумісність 10 Разом 8.2 Відмінний софт, проте дизайн залишає бажати кращого.

Аудіо Книги

Плюси та мінуси Присутня вбудована бібліотека аудіокниг з творами на різні тематики. Можливість роботи у фоновому режимі, як програми загалом, так і будь-якого твору. Можливість перемотування аудіокниги до потрібного місця. Наявність вбудованого таймера, будильника та можливість регулювати швидкість відтворення. Не підтримується операційною системою iOS Безкоштовне скачування та використання досягається лише шляхом перегляду рекламних вставок. Немає докладного опису вибраної книги. Високі вимоги до начинки пристроїв Android. Вартість 8 Функціональні можливості 8 Дизайнерське оформлення 9 Зручність використання 6 Збої та помилки при роботі 10 Сумісність 7 Разом 8 ПЗ можна рекомендувати до використання. При завантаженні необхідно враховувати, що зручність інтерфейсу софту знаходиться не на найвищому рівні.

«Слухай»

Плюси та мінуси Величезна база аудіокниг різних жанрів. Можливість додавати власні твори. Вбудований таймер увімкнення та відключення аудіофайлів. Наявність вбудованого таймера, будильника та можливість регулювати швидкість відтворення. Велика вага програми. ПЗ вимога до начинки гаджета Не підтримується операційною системою iOS. Високі вимоги до начинки пристроїв Android. Вартість 10 Функціональні можливості 10 Дизайнерське оформлення 9 Зручність використання 8 Збої та помилки при роботі 10 Сумісність 9 Разом 9.3 Відмінне програмне забезпечення за всіма порівнюваними критеріями. Його однозначно можна рекомендувати до скачування, не побоюючись, що софт завдасть шкоди девайсу.

MyBook

Плюси та мінуси Повноцінний онлайн сервіс для прослуховування аудіокниг з величезною бібліотекою творів.Сумісність із різними операційними системами. Низькі системні вимоги до технічної гаджета, т.к. Для роботи потрібен лише вихід в Інтернет. Працює не у всіх браузерах. Потребує покупки передплати. Без безкоштовного демонстраційного використання. Вартість 4 Функціональні можливості 10 Дизайнерське оформлення 8 Зручність використання 10 Збої та помилки при роботі 9 Сумісність 8 Разом 8.2 Якби не ціна, то сервіс можна було б назвати кращим серед таких програм, що описуються.

При використанні MyBook доцільніше купувати місячну передплату за 549 ​​рублів.

Voice Audiobook Player

Плюси та мінуси Приємне дизайнерське оформлення, можливість обрати як темну, так і світлу тему. Безкоштовне скачування. Великі можливості настроювання роботи програвача. Високі вимоги до системи.Відсутність регулювання швидкості відтворення. Довгий запуск та завантаження необхідних творів. Вартість 10 Функціональні можливості 9 Дизайнерське оформлення 10 Зручність використання 7 Збої та помилки при роботі 9 Сумісність 10 Разом 9.2 Одна з найкращих програм на безкоштовній основі, що надає користувачеві низку можливостей з налаштування відтворюваних творів.

LibriVox

Плюси та мінуси Присутня велика база творів, поділених на англійські та російські. Можливість безперешкодної роботи у фоновому режимі. Можна одночасно прослуховувати книги, так і прочитувати їх. Можливість збоїв та помилок у процесі роботи, особливо на слабкому залозі. Довга установка. Нема російської мови інтерфейсу. Вартість 10 Функціональні можливості 6 Дизайнерське оформлення 9 Зручність використання 7 Збої та помилки під час роботи 9 Сумісність 10 Разом 8.5 Просте додаток для користувачів без особливих запитів, т.к. похвалитися розширеними функціональними можливостями цей софт не може.

Listen

Плюси та мінуси Має величезну бібліотеку класичних творів. Можливість безкоштовного завантаження з Google Play Market. Має функцію перекладу під час прослуховування англійських творів. Немає вбудованого таймера, за допомогою якого можна було б увімкнути або вимикати ту чи іншу книгу. Англійська інтерфейс. Серйозні витрати оперативної пам'яті пристрою, на якому цей софт встановлений. Вартість 10 Функціональні можливості 9 Дизайнерське оформлення 8 Зручність використання 6 Збої та помилки при роботі 9 Сумісність 10 Разом 8.7 Хороший додаток для прослуховування аудіокниг, сумісний з різними операційними системами.

LitRes

Плюси та мінуси Сумісність з операційною системою iOS. Наявність безкоштовної демоверсії на дві години. Можливість додавання власних треків. Не вміє працювати у фоновому режимі. Для повноцінного використання потрібно купувати передплату за 179 рублів на місяць. Наявність рекламних вставок, які потрібно регулярно переглядати. Вартість 6 Функціональні можливості 8 Дизайнерське оформлення 8 Зручність використання 9 Збої та помилки при роботі 10 Сумісність 9 Разом 8.3 Додаток має всі необхідні функції, повноцінно відчути які допоможе платна підписка.

Simple Audiobook

Плюси та мінуси Простий та зрозумілий інтерфейс російською мовою. Можливість створювати закладки творів, що сподобалися. Сумісність із різними операційними системами. Можливість збоїв під час встановлення програми.Автоматичний таймер відсутній. Високі вимоги до пристроїв Android. Вартість 10 Функціональні можливості 9 Дизайнерське оформлення 9 Зручність використання 10 Збої та помилки при роботі 10 Сумісність 9 Разом 9.5 Найкращий софт із розглянутих вище, що дозволяє скористатися всіма можливостями прослуховування аудіокниг на Android.

В Simple Audiobook можна додавати свої треки.

Рейтинг усіх додатків

Назва Опис Ціна Рейтинг
Smart AudioBook Player Зручний у використанні плеєр для операційних систем iOS та Android, що дозволяє прослуховувати будь-які аудіокниги. Безкоштовно на Google Play Market. ★★★★★
MortPlayer Додаток з розширеними функціональними можливостями прослуховування книг аудіо формату. Користувач Android може керувати програмою за допомогою жестів. Безкоштовно з Google Play Market ★★★★★
Аудіо Книги Додаток, що містить величезну кількість аудіокниг. Тут можна знайти понад сім тисяч зразків. Безкоштовно за перегляд рекламних вставок. ★★★★★
Слухай Поширене програмне забезпечення з книгами різних жанрів. Знайдуться варіанти на будь-який смак. Безкоштовно після завантаження з Google Play Market. ★★★★★
MyBook Це онлайн сервіс з прослуховування аудіокниг. Тут є безліч книг з різних тематикам. От 549 за купівлю передплати на один месяц. ★★★★★
Voice Audiobook Player Зручна та проста у використанні додаток з приємним дизайном та можливістю додавати будь-яку книгу аудіоформату, яка зберігається на смартфоні користувача. Безкоштовно на Google Play Market. ★★★★★
LibriVox Це програмне забезпечення для Андроїд містить власну базу книг, розподілених за тематиками. Користувачеві знадобиться лише вказати потрібний розділ і вибрати книгу, яка його цікавить, для подальшого прослуховування. Також є можливість додавати власні аудіофайли. Безкоштовно на Google Плей Маркеті. ★★★★★
Listen Англомовний софт з великою бібліотекою книг, що дозволяє кожному користувачеві знайти потрібний варіант. Має кілька цікавих можливостей для роботи з аудіокнигою. Безкоштовно. ★★★★★
LitRes Додаток оснащений зручним пошуковим рядком, за допомогою якого можна буде швидко знайти потрібний твір і прослухати його. Також користувач зможе додавати важливу книгу до розділу «Вибране», щоб згодом прослухати її з того самого моменту. Безкоштовне двогодинне використання при завантаженні програми з Google Play Market. Для повноцінного користування потрібно купити передплату на місяць за 179 рублів. ★★★★★
Simple Audiobook Програвач з розширеними функціональними можливостями, що дає користувачеві кілька приємних нововведень. Є можливість додавання закладок. про них буде розказано в наступних розділах статті. Безкоштовно на Google Плей Маркет.

Таким чином, на Google Play Market існує велика кількість софту для прослуховування аудіокниг. Щоб вибрати відповідну програму, необхідно ознайомитися з викладеною вище інформацією.