Як підключитися до сервісу «Дружна сім'я»: що доступно дорослим та дітям

Anonim

C 30 липня 2020 року всі користувачі мобільного зв'язку можуть підключити унікальний сервіс компанії МТС під назвою «Дружна сім'я». Сервіс створено з метою захисту та контролювання дітей. МТС подбав про тих батьків, хто постійно переживає про місце розташування свого чадо, про той контент, який він бачить в інтернеті та багато іншого.

Опис сервісу «Дружна сім'я»

У сервісі передбачено контролювання дитини та її дій, а саме:

  • Батько може побачити розташування свого чадо;
  • Система блокує недоречний для дитини контент, а також ту інформацію, яку виберуть батьків;
  • Сім'я може контролювати активність дитини в планшеті, а також обмежувати її.

Якщо коротко розглядати процес роботи сервісу, то він складається з двох додатків: «МТС Батько» і «МТС Дитина». Відповідно, батьківський додаток встановлюється на девайс дорослого, а дитячий - на влаштування дитини. Таким чином, між додатками можна налаштувати прив'язку, більш детально про яку варто поговорити далі.

За допомогою програм йде контролювання дитини. Дорослий може налаштувати багато параметрів через свою програму, а вони автоматично прив'яжуться і перейдуть до програми дитини. Система отримає сигнал. Все це забезпечується за допомогою прив'язки.

Також батько може поповнити баланс своєї дитини, якщо на ній недостатньо коштів. Він може контролювати через утиліту витрати дитини всередині сервісу, а також переглядати споживаний контент.

Якщо у користувача недостатньо коштів для сплати послуги, то щодня за її надання списуватиметься по 5 рублів доти, доки баланс користувача не буде поповнений на необхідну сервісу суму.

Детальніший огляд на сервіс варто подивитися в цьому відео:

Переваги та недоліки сервісу

Як і в будь-якого іншого сервісу, «Дружна сім'я» від МТС має як і свої переваги, так і свої недоліки, докладніше про які можна подивитися в таблиці нижче:

Плюси та мінуси Цікава задумка, а також можливість для дорослих контролювати своїх дітей, споживаний ними контент. Сучасна та зручна реалізація у вигляді додатка з прив'язками. Багато функцій. Дорога передплата. Користувачеві доведеться платити близько 150 рублів на місяць, а це крім інших послуг.Оскільки додаток новий, то його роботі можуть виникати певні помилки, які розробники ще вирішили.

Як працює додаток «МТС Батько»

Додаток «МТС Батько» - це одна з програм, яка встановлюється на телефон батька через офіційні джерела. Через нього проходить весь контроль за дитиною. Є друга програма під назвою «МТС Дитина». Його ж потрібно встановлювати на телефон дитини, щоб створити подальшу прив'язку.

Ця програма, як і весь сервіс, допомагає батькові контролювати місце розташування дитини, перевіряти відвідування сайтів та багато іншого. Вся фізична активність відображається на карті в програмі, проте, вона не працюватиме, якщо у дитини не підключена геолокація.

Также в програмі буде надано список тих сайтів, які раніше відвідувала дитина, а також програми.Утиліта зробить зручну зведену таблицю, в якій буде надано інформаційну активність дитини, тобто те, де вона провела свій час у телефоні. Це може бути як і соціальні мережі, і послуги. Найзручніше, що батько може обмежити те, де його чадо сидітиме. Також можна заблокувати соціальні мережі, ігри та багато іншого.

Як налаштувати програми для роботи

Щоб налаштувати програми для роботи, спочатку необхідно підключити саму послугу. Підключити її можна як у спеціальних сервісах, і через особистий кабінет користувача. Тепер варто завантажити програми і на телефон батьків, і на телефон дитини.

Зверніть увагу! Завантаження варто проводити тільки через офіційні джерела.

Далі потрібно просто слідувати алгоритму:

  1. Встановлюємо необхідні програми, відкриваємо їх, при цьому попередньо підключаємо передплату на телефон. Якщо все правильно зроблено, то в додатку з'явиться пункт «Сім'я»;
  2. Створюємо картку власної дитини. Для цього необхідно вказати номер телефону. Без цього немає прив'язки;
  3. Далі необхідно відкрити програму на телефоні дитини. Програма також просить зробити прив'язку. Варто слідувати тим крокам, які воно прописує;
  4. Якщо в сім'ї більше 2 дітей, то і для них необхідно створювати картки, при цьому з кожним пристроєм проводити прив'язку;
  5. Для додавання іншого з батьків потрібно додати СМС із запрошенням до сім'ї.

Умови передплати

Умови передплати прості:

  • Бути учасником та мати номер від компанії МТС;
  • Операційна версія для Айфонів 11.0 і вище;
  • Операційна версія для Андроїд 6.0 і вище;
  • Доступ до Інтернету;
  • Підписка.

Цього достатньо, щоб підключити необхідну послугу від компанії.

Як прив'язати пристрій дитини

Як тільки завантажені додатки, встановлена ​​підписка, то користувачеві - батькові необхідно прив'язати свою дитину до себе, щоб контролювати її за допомогою програми. Для цього необхідно виконати такий алгоритм:

  1. Для початку ми створюємо картку дитини в програмі «МТС Батько», яке було встановлено раніше. Щоб створити картку, топаємо на пункт «Додати дитину»;
  2. На телефон чадо має надійти повідомлення, яке міститиме код. Його необхідно ввести в телефон батька;
  3. Після цього варто відкрити додаток «МТС Дитина», який також було встановлено раніше;
  4. Тепер у додатку «МТС Дитина» потрібно ввести код прив'язки, який представлений батькові у дорослому додатку. Після цього батько зможе побачити всю ту інформацію, яка йому доступна.

Що доступно батькам

Як говорилося раніше, батькам буде доступний повний контроль за дитиною. У випадку операційних систем деякі функції можуть змінюватися. Наприклад, операційна система Android містить:

  • Перегляд статистики;
  • Перевірку встановлених додатків та їх активність;
  • Установка заборони видалення програми «МТС Дитина.

Для обох операційних систем, як і iOS, так і Android, доступно:

  • Месторозташування дитини;
  • Відправка запиту «Де ти»;
  • Перевірка рівня заряду чадо;
  • Встановлення певних обмежень на відвідування сайтів.

Як, доступ до функцій багато залежить від того, якою операційною системою користується батько, але це ніяк не залежить на зв'язок різних ОС між батьком і дитиною.

Батьки повністю керують процесом роботи телефону свого чадо. Діти можуть переглядати дивні або зовсім заборонені сайти. Щоб цього уникнути, батько надалі може просто заблокувати відвідування подібних сайтів, поставити заборону у програмі.

Що доступне дитині

Функції програми для батька можна переглянути вище. Якщо розглядати те, що доступне дитині в утиліті, то вона може:

  • Надіслати своїм батькам запит про те, щоб ті передзвонили йому;
  • Також дитина може попросити свого батька, щоб той поповнив рахунок. Поповнення здійснюється через додаток «МТС Батько» або через будь-які інші зручні сервіси від компанії;
  • Надіслати батькам повідомлення про те, що він перебуває в небезпеці. Це зручно у тих випадках, коли дитині дійсно загрожує щось небезпечне. Повідомлення надходить миттєво;
  • Відповідати рідним про те, де він знаходиться. Це є реакція у відповідь на пошук рідних «Де ти?»;
  • Перевірити те, де знаходиться батько.

Як видно, функціонал програми і для дітей зовсім не обмежений. Вони також можуть налаштувати власну екосистему у додатку. Головне - пояснити йому, як і коли користуватися програмкою.

Як вийти з сервісу

Якщо батько хоче відключити послугу, він може зробити через додаток «МТС батько». Якщо ж дорослий спробує просто видалити програму, то у нього, як і раніше, будуть списуватись гроші за надання послуги. Щоб цього не було, необхідно правильно відключати передплату.

Якщо користувач – дитина, то він може запросити у дорослого код на те, щоб відключитися від сервісу. Для цього необхідно ввести спеціальний код у СМС на телефоні дорослого.

«Сім'я» автоматично перестане працювати, якщо користувач відключить передплату, а також видалити програму.

Зверніть увагу! Просто так видаляти програму не варто, тому що передплата так і діятиме, а гроші зніматиметься з картки та балансу.

Як видалити програму

Якщо користувач – батько, то спочатку йому варто відключити підписку, а далі видалити програму через офіційні