Росіянам стали доступні електронні медкарти

Anonim

Нарешті росіянам стали доступні електронні медичні карти. Тепер, не виходячи з дому, можна ознайомитися з результатами оглядів та лабораторних досліджень. Тут же можна знайти виписки зі стаціонарів та записатися на прийом до лікарів. Також сервіс доповнений функцією завантаження даних про стан здоров'я з гаджетом. В даний момент ця система доступна жителям Москви та МО.

Повний доступ до відомостей

Завдяки мобільному додатку «ЕМІАС.ІНФО» користувачі отримують повний доступ до всіх відомостей, які стосуються їх здоров'я. Всю інформацію з медичної картки можна переглядати безпосередньо зі смартфона. Цю інформацію повідомила Анастасія Ракова, заступник Мера Москви з питань соціального розвитку.

Всі медичні документи з мобільного додатка можна завантажити і потім надіслати електронною поштою або через месенджери.

Додаткові функції програми

За допомогою мобільного додатку москвичі можуть записатися на прийом до лікарів та на лабораторні дослідження. При необхідності можна переглянути виписані рецепти та чергу до вузьких фахівців, яку допускається скасувати або перенести.

Користувач може налаштувати повідомлення про майбутні відвідування лікарів, щоб не забути про візит до клініки.Є можливість включити оповіщення про початок прийому вузького спеціаліста, що дозволяє оперативно вибрати зручну дату та час прийому. Дуже зручно, що не потрібно друкувати талон, досить просто відкрити та показати запис на смартфоні.

Ряд показників можна вносити самостійно

За допомогою цієї програми можна стежити і за ключовими показниками здоров'я. Це дозволить своєчасно поставити діагноз і при необхідності розпочати лікування.

Варто пам'ятати, що лікарю для встановлення діагнозу необхідні різні показники здоров'я пацієнта. Тому користувачі можуть самі вносити до своєї медичної карти показники температури тіла, пульсу, артеріального тиску та рівень цукру в крові. Для цього в програмі запущено розділ “Щоденник здоров'я”. Для зручності користувачів передбачена можливість завантажувати дані прямо з мобільного пристрою.

Вже найближчим часом через мобільний додаток жителі столиці зможуть самостійно завантажувати різні медичні документи у свою електронну картку.

Як записувати показники здоров'я в карту

Для цього попередньо слід завантажити додаток “ЕМІАС Коннект”. Воно і автоматично передаватиме дані зі смартфона, з додатків Apple He alth і Google Fit, в медичну карту.

Завантажити цю програму можна в магазинах App Store і Google Play.

Інформація конфіденційна

Вся інформація, завантажена в медичну картку пацієнта, надійно захищена. Щоб отримати доступ до даних, користувач повинен підтвердити свою особистість. Крім того, при кожному заході в особистий кабінет, на телефон надходить одноразовий пароль. Доступ до медичних карт дітей отримують батьки, але тільки якщо їхня спорідненість офіційно підтверджена на сайті mos.ru.