Опис програми «МТС 120/80»: як працює

Anonim

МТС запустив безкоштовний додаток «МТС 120/80», який дозволить медикам та близьким хворого спостерігати за пацієнтами із серцево-судинними захворюваннями. Така програма забезпечує безконтактну взаємодію лікаря та пацієнта, що дуже важливо в умовах пандемії коронавірусу.

Опис програми «МТС 120/80»

Компанія МТС дає можливість медичним установам Росії безкоштовно використовувати спеціальний додаток «МТС 120/80». Завдяки цьому лікарі зможуть дистанційно спостерігати за пацієнтами, які страждають на артеріальну гіпертонію та інші серцево-судинні захворювання.

Система «МТС 120/80» включає однойменний мобільний додаток для широкого кола користувачів та спеціальний віртуальний кабінет для медичних працівників. фахівці можуть дистанційно спостерігати за основними показниками своїх пацієнтів, які перебувають на обліку щодо серцево-судинних захворювань. До моніторингу доступні такі показники:

  • Артеріальний тиск;
  • Частота пульсу;
  • Температура;
  • Індекс маси тіла.

Користувачі вносять усі дані самостійно до програми. Зробити це можна вручну або налаштувавши на смартфоні систему автоматичного розпізнавання даних з тонометра. Тобто лікар у своєму віртуальному кабінеті бачить актуальну картину здоров'я пацієнта.

Де завантажити програму «МТС 120/80» та як підключитися

«Система МТС 120/80» значно спрощує моніторинг стану пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями. Завдяки додатку лікар може дистанційно спостерігати актуальну картину здоров'я людини. Ця система розроблена компанією МТС у співпраці з НМІЦ кардіології МОЗ РФ.

Для лікарів

Щоб підключитися до системи, лікарю необхідно на сайті заповнити заявку. У ній зазначаються:

  • ПІБ;
  • Назва медичної організації;
  • Посада;
  • Мобільний телефон;
  • Електронна пошта.

Після цього на вказану електронну адресу надходить лист із договором, який потрібно підписати та відправити назад. Далі надходить лист з інструкціями, дотримуючись яких підключаються до системи.

Для пацієнтів

Пацієнти можуть завантажити програму з Google Плей або Апп стор, програма для громадян безкоштовна.

За допомогою МТС 120/80 можна:

  • вести записи свого тиску, які можна показати лікарю;
  • контролювати вагу та рівень холестерину;
  • дізнатися про ризики серцево-судинних захворювань.

Вартості системи

В умовах пандемії COVID-19 дуже важливо тримати під контролем здоров'я людей із групи ризику. Нова програма дозволяє дистанційно вести пацієнтів. Ця програма має цілу низку переваг:

  • Лікарю доступні актуальні дані про артеріальний тиск, частоту пульсу і температуру;
  • Автоматично відстежуються відхилення від нормальних показників, про що відразу інформується лікар;
  • Дані вибудовуються у вигляді таблиць та графіків, тому з ними зручно працювати;
  • Медичні карти пацієнтів автоматично розподіляються за рівнем артеріальної гіпертензії;
  • Лікарю не потрібно купувати додаткові пристрої;
  • Показники вносить у форму сам пацієнт, лікареві залишається тільки проаналізувати їх.

Працювати з додатком можна як на комп'ютері, так і на мобільних пристроях.

Принцип роботи «Системи МТС 120/80»

Принцип роботи системи моніторингу здоров'я дуже простий, як лікаря, так пацієнта.

  1. Лікар прикріплює пацієнта до системи за номером телефону. Після цього пацієнт отримує запрошення до системи моніторингу.
  2. Пацієнт дає згоду на участь у програмі, що передбачено законодавством.
  3. Далі пацієнту надходить смс-повідомлення, в якому є посилання на завантаження програми та докладна інструкція, як з ним працювати.
  4. Три рази на день учасник програми вносить додаток показники артеріального тиску, температуру, частоту пульсу та ліки, які приймає.
  5. Всі дані відображаються у провідного лікаря у віртуальному кабінеті.

Доктор бачить усі актуальні дані своїх пацієнтів і своєчасно реагує на будь-які відхилення від норми.

Віртуальний кабінет моніторингу для лікаря

Люди з серцево-судинними захворюваннями входять до групи підвищеного ризику ускладнень у разі зараження COVID-19, тому їм дуже важливо максимально суворо дотримуватись режиму самоізоляції. У подібних умовах необхідно допомогти людям залишатися під наглядом лікарів, без необхідності відвідування лікарень. Лікар у віртуальному кабінеті бачить усі дані, які пацієнт вносить у систему самостійно – артеріальний тиск, пульс, температуру, ріст та вагу. Тут же вказуються і ліки, що приймаються пацієнтом.

Всі карти хворих розподілені за рівнем артеріальної гіпертензії. Для зручності лікар може фільтрувати події за датою, пацієнтами або статусом обробки. Звіти по всіх пацієнтах розбиті на три групи, відповідно до ризиків.

У карті кожного учасника програми вказані загальні відомості про нього. Тут є індивідуальний код, дані зростання та ваги, а також зібрана динаміка показників артеріального тиску.

Додаток МТС 120/80 для пацієнта

Мобільний додаток учасник програми може завантажити в Плей маркеті для своєї операційної системи смартфона. Інтерфейс програми дуже простий, тому розібратися не складе труднощів. У програмі доступні такі функції:

  • Показники тиску можна вносити вручну або сфотографувавши екран тонометра;
  • Автоматично визначається середній тиск на основі трьох вимірів, зроблених поспіль;
  • Вбудовані калькулятори вираховують індекс маси тіла та віку серця за шкалою SCORE;
  • Можна зберігати інформацію про призначені препарати, дозування та тривалість прийому;
  • Є нагадування про прийняття лікарських препаратів.

В Росії щороку з'являється понад 1 мільйон нових пацієнтів з діагнозом артеріальна гіпертонія. Для таких людей дуже важливо постійно вести щоденник тиску, щоб сама людина оцінювала свій стан і лікар міг подивитися дані в динаміці. Сучасні технології дозволяють спростити процес моніторингу та забезпечити дистанційне спостереження лікарів за пацієнтами. Очікується, що система «МТС 120/80» буде затребувана не тільки у кардіологів, але також у терапевтів, ендокринологів та інших фахівців.