Кращий додаток-камера для Андроїд

Anonim

Практично кожен сучасний смартфон обладнаний досить потужною камерою (останні моделі передбачають наявність одночасно декількох модулів), яка здатна створити дійсно якісний знімок. Більшість користувачів не знають про приховані можливості своєї камери і задовольняються штатним додатком із рядом звичайних інструментів. Головний недолік такого підходу полягає в тому, що вбудований сервіс не здатний задіяти весь потенціал фотомодуля, отже, користувач не побачить найкращу якість картинки, яка створюється за допомогою смартфона.

Найкращі програми для камери на Андроїд - ТОП безкоштовних

Щоб вивчити приховані можливості своєї камери, слід скористатися спеціалізованими програмами, які можна завантажити з офіційного магазину Play Market. Вони оснащені величезним переліком інструментів, які не знайдеш у штатному додатку. Існують як платні, і безкоштовні програми. Їхня різниця полягає у функціональних можливостях. Про останній варіант і піде мова нижче.

10. ProCam X

Найпростішим і зручнішим у керуванні додатком для камери є саме procam x. Насамперед користувачеві надається кілька режимів, які відрізняються рядом налаштувань. Перший і найпростіший - автоматичне налаштування, що відразу запам'ятовується системою телефону.

Програма дозволяє знімати відео у форматі 4К, головне, щоб таку можливість підтримував телефон.Є режим серійної та уповільненої зйомки, таймер та експозиція із затримкою різного рівня. У програмі підтримується брекетинг. Знімки можна зберігати у форматі PNG, JPG та RAW. Є можливість доопрацьовувати готову фотографію в реальному часі. Тобто користувач спостерігає за моментальними змінами знімка і може коригувати, враховуючи динаміку перетворення.

Плюси та мінуси Простий інтерфейс та зручне керування Підтримка 4К формату та брекетингу Можливість збереження знімків у форматі RAW Широкий ряд функцій Програма нестабільно функціонує на більшості бюджетних смартфонів Слабке шумозаглушення Стабілізація 6 Якість знімків при поганому освітленні 6 Фун 7 Ряд додаткових налаштувань 6 Разом 6.4 Досить зручний додаток для фотографів-аматорів.

9. Footej Camera

Ця програма вважається оптимальним варіантом для заміни штатної утиліти смартфона. Насамперед дивує інтерфейс, який виконаний у стилі мінімалізму. Однак це ніяк не позначається на продуктивності та функціональності програми.

На додаток є можливість створення знімків під час відеозйомки. Для гідних портретних фотографій впроваджено спеціальний режим «Light Selfie». Існує платна та безкоштовна версії програми.

Плюси та мінуси Підтримка формату DNG Можливість створення знімків у процесі зйомки Наявність функції «Light Selfie» Ручний та автоматичний режими налаштувань Безкоштовна версія досить обмежена у можливостях Великий об'єм пам'яті, який займає фотографії Стабілізація 7 Якість знімків при поганому освітленні 7 Функціональність 6 Продуктивність 6 Ряд додатків 7 Разом 6.6 Ідеальний варіант для заміни штатної програми камери.

8. Google Camera

Ця програма досить функціональна та ефективна, проте вона розроблена однойменною компанією виключно для мобільних телефонів Pixel.Згодом якась команда програмістів вирішила розширити можливості даного ПЗ і розробила спеціальну версію, яка підходить практично під усі смартфони.

Тим щасливчикам, яким вдалося встановити цю утиліту, можуть переконатися в її багатофункціональності. По-перше, варто звернути увагу на різноманітність режимів зйомки – сферична, уповільнена, портретна та нічна. Також програма дозволяє стабілізувати відеоролики та розмивати об'єктив. На додаток підтримується HDR+.

Плюси та мінуси Широкий вибір функцій Різноманітність режимів Відмінне шумопоглинання, особливо в нічний час Оптимальна стабілізація Підтримується не на всіх пристроях Нестабільне функціонування на бюджетних телефонах Стабілізація 8 Якість знімків при поганому освітленні 8 Функціональність 7 Продуктивність 6 Ряд додаткових налаштувань 7 .2 Непогана програма з великою різноманітністю режимів зйомки.

7. Camera MX

Досить потужна утиліта, яка здатна створити відмінний знімок навіть у найжахливіших умовах освітлення. Цьому сприяє HDR+ та автоматичний фокус. Також є функція «Зйомка минулого», за допомогою якої можна переглядати фотки, створені перед тим, як спустився затвор. З такою можливістю фотограф не упустить жодної деталі. У додаток передбачено власний редактор, до арсеналу інструментів якого входить регулятор яскравості, контрастності, різкості, насиченості та зміна відтінків.

Щодо відеозйомки, для цього є кілька режимів – уповільнена, нічна, прискорена та сферична. Також можна встановлювати різні фільтри для покращення візуального ряду.

Плюси та мінуси Потужний функціональний ряд Наявність опції «Зйомка з минулого» Відмінний вбудований редактор Ідеальні знімки при поганому освітленні Періодично помітно слабке шумозаглушення Деякі інструменти платні Підходить тільки для просунутих користувачів Стабілізація 7 Якість знімків при поганому освітленні 9 Функціональність 8 Додатковість 8 7.6 Досить потужна програма для вправних користувачів.

6. VSCO Cam

Цю програму можна сміливо назвати повноцінним редактором для професійних фотографів, оскільки в налаштуваннях утиліти є найрізноманітніші інструменти.

Просунутий користувач може помітити, наскільки сильно вражає своєю різноманітністю кількість фільтрів. Звичайно, у додатку є й недоліки. Головним із них вважається обмежений арсенал інструментів у безкоштовній версії. У такому разі користувач може застосовувати базові фільтри, регулювання кольорової гами та можливість експорту готових матеріалів.

Плюси та мінуси Потужна програма для просунутих користувачів Величезний вибір інструментів Глибоке опрацювання фотографій Наявність власного редактора Більшість інструментів доступні лише у платній версії Складність керування Стабілізація 8 Якість знімків при поганому освітленні 8 Функціональність 9 Продуктивність 7 Ряд додаткових налаштувань 9 Іт.2 Ця утиліта вважається оптимальним варіантом для професійних фотографів.

5. Open Camera

Ця програма може похвалитися наявністю HDR+, автоматичною системою стабілізації та дистанційним керуванням. Останній інструмент дозволяє здійснювати керування за допомогою голосових команд. У налаштуваннях програми є велика кількість опцій – зміна сюжетних режимів, встановлення кольорових ефектів, регулювання балансу білого, компенсація експозиції та коригування фокусування.

Головна перевага програми – наявність спеціального придушення шуму, який автоматично спрацьовує за неприйнятних для створення контенту умов. Якщо знімок вийшов посередньої якості, а видаляти його шкода, можна скористатися оптимізацією динамічного діапазону, яка здатна поліпшити будь-яку фотографію.

Плюси та мінуси Утиліта для професійних фотографів Наявність просунутої системи шумоподавлення Підтримка голосових команд Можливість підключати мікрофон і повністю відключати звук Додаток не підходить для недосвідчених користувачів Стабілізація 9 Якість знімків при поганому освітленні 9 Функціональність 9 Продуктивність 7 Ряд додаткових налаштувань 8 Разом 8 створення якісних знімків.

4. Candy Camera

Ця утиліта розроблена для створення переважно портретних знімків. Для цього в налаштуваннях системи є низка спеціальних інструментів. Наприклад, є такі фільтри: відбілювання зубів, встановлення великих очей, додавання посмішки, зменшення та збільшення обличчя, а також створення тонкої талії. Управління програмою дуже просте. Для вибору ефектів достатньо прогорнути пальцем у праву сторону екрана.

Плюси та мінуси Просте керування та безліч ефектів Підходить навіть недосвідченим користувачам Можливість безшумної зйомки Наявність унікальних фільтрів Програма призначена переважно для портретних знімків Стабілізація 7 Якість знімків при поганому освітленні 7 Функціональність 8 Продуктивність 6 Ряд додаткових налаштувань 7 Разом 7 портретні фотографії.

3. Camera FV5

Ця відмінність даної програми полягає в тому, що вона дозволяє регулювати всі параметри самостійно, без застосування автоматичних налаштувань. Такий підхід уражає більшість професійних фотоапаратів. Користувач може регулювати баланс білого, встановлювати режим експонометрії, компенсацію експозиції, ISO та самостійно виставляти фокусування. На дисплеї відображається вся корисна інформація щодо створення знімків – діафрагма, час експозиції тощо.д.

Плюси та мінуси Можливість самостійної установки параметрів Широкий ряд інструментів Відображення корисної інформації на екрані Просунута система стабілізації Більшість інструментів доступні в платній версії Стабілізація 9 Якість знімків при поганому освітленні 8 Функціональність 7 Продуктивність 7 Ряд додаткових налаштувань 8 Разом 7.8 .

2. Cymera

Звичайно, дана програма не вважається професійною, проте вона досить популярна серед цінителів Android пристроїв. У налаштуваннях системи є всі можливі інструменти - стабілізатор, безшумний режим, голосове управління, таймера автоматичної зйомки, а також кілька типів об'єктивів. Програма дозволяє знімати як стандартні, так і портретні знімки.

Для створення останніх у додатку є ряд спеціальних фільтрів. Також можна підключати селфі-палку через модуль Bluetooth.

Плюси та мінуси Простий інтерфейс зі зрозумілими налаштуваннями Величезна кількість інструментів Безліч різних ефектів Підтримка селфі-палиці Не підтримується на більшості бюджетних смартфонів Стабілізація 8 Якість знімків при поганому освітленні 7 Функціональність 7 Продуктивність 7 Ряд додаткових налаштувань 9 Разом 7 Відмін 7.6 налаштувань.

1. Zoom Camera FX

Однією з кращих безкоштовних додатків для Андроїд телефонів вважається саме цей варіант. Це обумовлюється простим і зрозумілим інтерфейсом, безліччю налаштувань, гарною продуктивністю та неймовірною швидкістю зйомки (50 кадрів на секунду).

У програмі є безліч інструментів для коригування зображень, можливість зйомки у форматі RAW та налаштування ISO. Підтримується голосове керування та встановлення таймера.

Плюси та мінуси Висока швидкість зйомки Простий інтерфейс Наявність голосового керування та таймера Підтримка формату RAW Мало інструментів у безкоштовній версії Стабілізація Якість знімків при поганому освітленні 8 Якість знімків при поганому освітленні 8 Функціональність 8 Продуктивність 9 Ряд додаткових налаштувань 9 Разом 9 швидкістю зйомки.
Назва Опис Рейтинг
Camera Zoom FX Одна з найкращих програм з високою швидкістю зйомки ★★★★★
Open Camera Одна з кращих утиліт для створення якісних знімків ★★★★★
Cymera Відмінний додаток для недосвідчених користувачів з широким асортиментом налаштувань ★★★★★
Camera FV5 Відмінний додаток для камери з можливістю ручної установки необхідних параметрів ★★★★★
VSCO Cam Ця утиліта вважається оптимальним варіантом для професійних фотографів ★★★★★
Candy Camera Досить проста програма з цікавими фільтрами для створення портретних фотографій ★★★★★
Google Camera Непогана програма з великою різноманітністю режимів зйомки. ★★★★★
Camera MX Досить потужна програма для вмілих користувачів ★★★★★
Footej Camera Ідеальний варіант для заміни штатного додатка камери ★★★★★
Procam X Досить зручний додаток для фотографів-аматорів ★★★★★

Краще додаток-камера для Андроїд - ТОП платних

Як правило, платні програми для камер на телефони Андроїд відрізняються більш просунутим функціональним рядом. Деякі варіанти можуть запропонувати простий інтерфейс та легке налаштування основних параметрів. Однак більшість подібних утиліт призначені для створення виключно професійних фотографій.

5. Snap Camera HDR

Відмінний додаток з потужним інтерфейсом та графічним редактором. Широка популярність обумовлюється не тільки великою кількістю різноманітних інструментів, а й простим управлінням.

Плюси та мінуси Величезний вибір ефектів та фільтрів Повноцінне редагування знімків Наявність серійної, нічної та уповільненої зйомки Можливість самостійного регулювання всіх параметрів кольору Висока вартість Стабілізація 7 Якість знімків при поганому освітленні 8 Функціональність 7 Продуктивність 8 Ряд додаткових налаштувань 7 .4 Потужна утиліта із рядом ефективних інструментів.

4. ProCapture

Це ідеальний замінник штатної програми камери, який пропонує простий інтерфейс і неймовірно просунуту систему налаштувань. Користувач може коригувати знімки в залежності від своїх побажань.

Плюси та мінуси Просте управління Просунутий редактор Низька вартість Можливість скасування будь-якої дії Періодичні системні збої Стабілізація 8 Якість знімків при поганому освітленні 8 Функціональність 8 Продуктивність 8 Ряд додаткових налаштувань 7 Разом 7.8 Оптимальний варіант за низьку вартість.

3. Manual Camera : DSLR Camera Professional

Одна з найкращих платних програм, яка надає масу можливостей просунутим користувачам. Відрізняється високою продуктивністю та якістю знімків.

Плюси та мінуси Можливість встановлення частоти кадрів для відео Підтримується витримка затвора Потужний редактор Наявність ручного фокусування Складне керування Висока вартість Стабілізація 8 Якість знімків при поганому освітленні 9 Функціональність 9 Продуктивність 9 Ряд додаткових налаштувань 7 Разом 8.4 Відмінна програма.

2. Selfie Camera Pro

Головна перевага цієї програми полягає в тому, що створювати фотографії можна віддалено, за допомогою голосу, клацання пальців або свистка. Ідеально відображає деталізацію на відстані до 15 метрів.

Плюси та мінуси Висока деталізація знімків Наявність відкладеного звіту Ручне та автоматичне фокусування Голосове керування Висока вартість Стабілізація 9 Якість знімків при поганому освітленні 9 Функціональність 9 Продуктивність 8 Ряд додаткових налаштувань 9 Разом 8.8 Одна з найпотужніших програм для камер мобільних телефонів.

1. BlackCam Pro - B&W Camera

Остання та найпродуктивніша програма, яка дозволяє створювати неймовірні фотографії з високою якістю та деталізацією. Просунуті користувачі можуть користуватися ручним налаштуванням параметрів, не застосовуючи автоматичний режим.

Плюси та мінуси Величезна різноманітність фільтрів Великий арсенал інструментів Можливість добавки плівкового зерна, чорних віньєток, чорно-білих фільтрів Для зміни колірних параметрів використовується спеціальний слайдер Не підтримується відеозйомка Стабілізація 8 Якість знімків при поганому освітленні 9 Функціональність 9 Виробник 9 варіант за прийнятну вартість.
Назва Опис Рейтинг
BlackCam Pro - B&W Camera Оптимальний варіант за прийнятну вартість ★★★★★
Selfie Camera Pro Одна з найпотужніших програм для камер мобільних телефонів ★★★★★
Manual Camera : DSLR Camera Professional Відмінна програма, яка створює знімки високої якості ★★★★★
ProCapture Оптимальний варіант за низьку вартість ★★★★★
Snap Camera HDR Потужна утиліта з рядом ефективних інструментів ★★★★★