Програми для спілкування

Anonim

Мільйони людей по всьому світу підключаються до глобальної мережі з метою спілкування один з одним. Зараз є безліч програм, які дозволяють не лише надсилати безкоштовні повідомлення в режимі реального часу, але також дзвонити та робити відеодзвінки. Не втратили актуальності та чати, які використовуються для локальних мереж. З їхньою допомогою можна організувати обговорення робочих моментів усередині колективу.

Telegram

Telegram – це кросплатформний месенджер, який дозволяє обмінюватися повідомленнями та медіафайлами різних форматів. Тут використовується серверна частина із закритим кодом, що працює на потужностях кількох компаній США та Німеччини. Фінансується цей месенджер Павлом Дуровим.

Плюси та мінуси Телеграм дозволяє переписуватися з різних пристроїв. Тобто користувач має можливість встановити програму на різні пристрої та скрізь мати доступ до листування. Приватність. Всі повідомлення в месенджері зашифровані та мають таймер самознищення. Повідомлення надсилаються швидше, ніж в інших подібних програмах. Сервери розподілені по всьому світу, для більшої швидкості роботи та захисту. Програма безкоштовна для всіх, немає реклами та прихованих підписок. Немає обмеження розміру повідомлень та обсягу вкладень. Програму заборонено у низці країн, оскільки власники не надали спецслужбам коди шифрування.

На початку 2017 року один із розробників додав можливість видалення вже відправлених повідомлень. Після того, як відправник видалити повідомлення, співрозмовник не зможе побачити написане.

Безпека 10 Швидкість 10 Можливість надсилати великі обсяги інформації 10 Відсутність платних підписок і реклами 10 Можливість використовувати кілька пристроїв 10 Разом 10 Відмінний додаток для спілкування, але в Росії час від часу блокується Росспоживнаглядом.

Наприкінці липня 2018 року було запущено сервіс Telegram Passport, який використовується для зберігання персональних даних – паспорта, закордонного паспорта, різних квитанцій та інших документів. Їх можна один раз завантажити в хмарне сховище, яке захищене наскрізним шифруванням, а потім ділитися з серверами, де потрібна авторизація. Раніше всі ці документи потрібно щоразу завантажувати заново. При цьому сам месенджер не має доступу до даних.

У Telegram є повноцінний фоторедактор. На відміну від решти месенджерів, на фотографію можна не тільки додати стікери, а й повністю її відретушувати - змінити яскравість, контрастність, зробити насиченішими кольорами.

Viber

Це програма, яка дозволяє надсилати повідомлення та дзвонити через інтернет. Голосові повідомлення між користувачами, у яких встановлено Вайбер, є безкоштовними. У цьому випадку за тарифом провайдера оплачується лише трафік. Також тут можна передавати фотографії, відеоролики, документи та інші файли.

Плюси та мінуси Можна дзвонити на стаціонарні телефони. Можна надсилати відео, фото та інші файли. Є багато стікерів та смайлів, які дозволяють виражати емоції. Обліковий запис можна встановити на кілька пристроїв, листування буде доступне скрізь. У додатку є можливість купувати товари та замовляти послуги. Дзвінки на стаціонарні телефони платні.

На початку березня 2019 року Вайбер запустив темну тему оформлення. Ця нововведення допоможе захистити очі від яскравого світла у темний час доби, а також значно заощадить заряд батареї.

Безпека 7 Швидкість 9 Можливість надсилати великі обсяги інформації 8 Відсутність платних передплат і реклами 7 Можливість використовувати кілька пристроїв 10 Разом 8.2 Хороший додаток для спілкування, який використовують багато росіян.

У Вайбері використовуються оригінальні стікери та смайли, які надають кожному повідомленню унікального вигляду. Варто пам'ятати, що стікери є платними та безкоштовними. Компанія випускає нову серію до кожного свята або значущої події.

WhatsApp

WhatsApp – це популярний месенджер, який дозволяє безкоштовно обмінюватись повідомленнями в режимі реального часу. Тут є підтримка голосового та відеозв'язку. Можна надсилати текстові повідомлення, фотографії, відео, аудіо та інші файли.

Плюси та мінуси Можна здійснювати аудіо та відеодзвінки.Є гарна база Gif. Передбачено наскрізне шифрування. Можна поставити собі статус, аватар та змінити фон. Надсилання файлів максимум 100 МБ. Іноді у фоні не працює або не надсилає повідомлення. На iPhone огидно їсть батарейку.

Одна з найголовніших переваг WhatsApp – немає необхідності спеціально запускати програму, щоб отримувати повідомлення про нові повідомлення. При підключенні до Інтернету вони надходять автоматично. Програма відмінно працює навіть при поганому сигналі мережі, чого не можна сказати про деяких її конкурентів.

Безпека 7 Швидкість 9 Можливість надсилати великі обсяги інформації 7 Відсутність платних передплат і реклами 7 Можливість використовувати кілька пристроїв 9 Разом 7.8 Відмінний додаток для спілкування, який використовують багато росіян.

Якщо повідомлення успішно доставлено, то на ньому з'являється одна галочка. Якщо повідомлення було прочитане співрозмовником, з'являється вже дві галочки. Що дуже зручно.

Line

Додаток для миттєвого обміну повідомленнями на смартфнах та комп'ютерах. Всі базові функції доступні безкоштовно, окремо оплачуються покупки більшої частини стікерів та внутрішньоігрових товарів.

Плюси та мінуси Безкоштовне спілкування зі співрозмовниками з різних країн. Є милі стікери для вираження емоцій. Низька швидкість надсилання голосових повідомлень та фотографій.

Ще одна фішка програми – це можливість публікації новин, щось на кшталт статусів, які складаються з картин або маленьких повідомлень. Мобільний додаток Line – це повноцінний засіб для спілкування між людьми, який дозволяє значно економити кошти на стільниковому зв'язку.

Безпека 8 Швидкість 5 Можливість надсилати великі обсяги інформації 7 Відсутність платних підписок та реклами 7 Можливість використовувати кілька пристроїв 8 Разом 7 Непогана програма, але її частіше використовують жителі країн Азії.

Якщо вам подобаються смішні смайли та наклейки, які можна пересилати один одному, то можна сміливо встановлювати цю програму. Але варто враховувати, що якщо у вас не завжди під рукою роутер з 10 Мбіт/сек, то проблематично зателефонуватиме приятелю з далекої Америки і поговорити з ним без перешкод.

Skype

Це безкоштовне програмне забезпечення із закритим кодом, яке забезпечує голосовий, текстовий та відеозв'язок через інтернет. Передбачено платні дзвінки на мобільні та стаціонарні телефони. Програма дозволяє здійснювати конференц-дзвінки за участю до 25 осіб, з урахуванням ініціатора.

Плюси та мінуси Можливість безкоштовно дзвонити за допомогою інтернету. Ви можете створювати онлайн-конференції з великою кількістю учасників. Повідомлення швидко надсилаються в режимі реального часу. Існують версії для всіх популярних операційних систем.Дзвінки на мобільні та стаціонарні телефони платні. Немає великої кількості стікерів та емодзи для вираження емоцій.

В Росії активну боротьбу проти Skype веде мобільний оператор Мегафон, обмежуючи своїм абонентам доступ до цієї програми. За його використання навіть береться плата.

Безпека 8 Швидкість 10 Можливість надсилати великі обсяги інформації 8 Відсутність платних підписок та реклами 8 Можливість використовувати кілька пристроїв 9 Разом 8.6 Популярний у росіян додаток, що часто використовується для дистанційної роботи.

Під час набору тексту повідомлення при одночасному натисканні трьох і більше клавіш, розташованих не поруч на клавіатурі, співрозмовник бачить на екрані не олівець, як звичайно, а кішку, яка начебто ходить по клавіатурі. Якщо продовжувати хаотично натискати клавіші, то співрозмовник побачить зображення рук, що розламують олівець на дві частини.

Snapchat

Мобільний додаток моментального обміну повідомленнями з прикріпленими фотографіями та відеороликами. Фішка цієї програми в тому, що всі повідомлення доступні протягом короткого часу, потім вони автоматично видаляються.

Плюси та мінуси Є новини, при цьому на екрані спливає лише анонс, а користувач сам вирішує, читати новину чи ні. Можна надсилати відео та фотографії, виставляючи час, через який вони автоматично видаляться з листування. При спробах зробити принськрін фотографії, співрозмовника буде повідомлено про це.

Для такої фотографії або відео, що відправляється, званих «snap», користувачі задають ліміт часу, який становить до хвилини. Після цього матеріал ховається з пристрою одержувача, але повністю не видаляється із сервера Snapchat. Повторно подивитися можна тільки останній snap і лише раз на добу.

Безпека 9 Швидкість 10 Можливість надсилати великі обсяги інформації 8 Відсутність платних передплат і реклами 8 Можливість використовувати кілька пристроїв 9 Разом 8.8 Цю програму в Росії використовують нечасто. Багато людей навіть не знають про таку програму.

Kik

Kik Messenger – це програма обміну миттєвими повідомленнями за допомогою мобільних пристроїв. Програма доступна більшості популярних операційних систем. Kik дозволяє обмінюватися фотографіями, малюнками та іншими файлами. Для використання програми необхідна реєстрація.

Плюси та мінуси Безкоштовний обмін повідомленнями, фотографіями та малюнками. Можна створювати груповий чат. Немає прихованих підписок та реклами. Система сповіщень, що настроюється. У розмові може брати участь до 9 осіб. Інтерфейс лише англійською мовою.

Ця програма була запущена ще в 2010 році і досі користується популярністю в ряді країн.

Безпека 8 Швидкість 10 Можливість надсилати великі обсяги інформації 8 Відсутність платних передплат і реклами 10 Можливість використовувати кілька пристроїв 10 Разом 9.2 Ця програма також рідко використовується у Росії.

У програмі видно, коли повідомлення надіслано, доставлено та прочитано. Це дуже зручно для користувачів.

Discord

Це безкоштовний месенджер з підтримкою відеоконференцій, більш орієнтований на любителів комп'ютерних ігор. Сервери месенджера розміщені в 11 центрах обробки даних у різних частинах світу.

Додаток розрахований на проведення голосових конференцій з налаштування каналу зв'язку. Воно може працювати за принципом push-to-talk, створювати публічні та приватні чати для обміну текстовими повідомленнями. Програма має браузерну версію, на відміну від настільної версії є те, що режим push-to-talk працює тільки якщо в браузері активна вкладка з програмою.

Плюси та мінуси Додаток повністю безкоштовний. Можна створювати публічні та приватні чати. Є браузерна версія. Підтримує російську мову. Розмір вкладень обмежений об'ємом 8 ГБ.

Ця програма спочатку була популярною серед кіберспортсменів і часто використовувалася популярними ігровими спільнотами.

Безпека 8 Швидкість 10 Можливість надсилання великих обсягів інформації 9 Відсутність платних підписок та реклами 10 Можливість використання декількох пристроїв 10 Разом 9.4 Ця програма в основному використовується геймерами для спілкування в чатах.

Ця програма поширюється абсолютно безкоштовно. Але 23 січня 2017 року було додано платну підписку «Discord Nitro», яка дозволяє вибрати персональний ярлик для свого облікового запису, встановити свій аватар і використовувати анімовані емодзі. Крім того, підвищилася якість зображення при демонстрації екрану та ліміт розміру завантажуваного файлу з 8 до 100 МБ.

ICQ та Yahoo Messenger

Системи миттєвого обміну повідомленнями в режимі реального часу. Можуть також передаватися аудіо та відеозаписи, фотографії, картинки та інші файли. Такі програми можуть застосовуватися для організації групових чатів та онлайн-конференцій.

Плюси та мінуси Програми безкоштовні. Дозволяють надсилати повідомлення в режимі реального часу, що дуже зручно. Можна організовувати конференції за участю великої кількості людей. Слабка захищеність інформації. Повідомлення надсилаються лише якщо користувач у мережі.

Аська була дуже популярна в нашій країні років 15 тому. Зараз цією програмою користуються рідко, оскільки є більш функціональні програми.

Безпека 5 Швидкість 10 Можливість надсилання великих обсягів інформації 8 Відсутність платних передплат і реклами 8 Можливість використання декількох пристроїв 7 Разом 7.6 Ці програми зараз використовуються рідко.

Примітно, що ICQ не є досить серйозним гравцем всесвітнього ринку систем віртуального спілкування. Справа в тому, що до комплекту інсталяції Windows XP і Windows Vista входить стандартний інтернет-пейджер Windows Messenger. Він також призначений для безкоштовного обміну повідомленнями в мережі MSN та його функціональність багато в чому співпадає із програмою ICQ.

Google Hangouts

Ця програма для моментального обміну повідомленнями через інтернет. Програма розроблена компанією Google і випущена у 2013 році. У цьому додатку в режимі конференц-зв'язку можуть спілкуватися одночасно до 100 осіб. Історія листування зберігається на серверах Google, що дозволяє синхронізувати різні пристрої. Фотографії, якими обмінюються користувачі, автоматично завантажуються в альбоми Google.

Плюси та мінуси Безкоштовне спілкування. Можна створювати конференції за участю до 100 осіб. Є можливість надсилати фотографії, документи та інші файли. Можна надіслати короткі текстові повідомлення. Можна передати своє місцезнаходження. Не можна видалити одного учасника з чату. У такому випадку потрібно видаляти весь чат, а потім створювати його знову.

У програми зручний графічний інтерфейс. Навіть користувач-початківець легко розбереться з усіма функціями програми.

Безпека 6 Швидкість 9 Можливість надсилання великих обсягів інформації 8 Відсутність платних підписок та реклами 9 Можливість використання декількох пристроїв 8 Разом 8 Ця програма стане в нагоді для організації дистанційної роботи.

Є мобільні програми для Android та iOS, а також програма для Chrome OS. Для Firefox також починає завантажуватись інтерфейс, але потім він перекривається зафарбованим полем з рекламним блоком без жодних уточнень. Інтерфейс чату працює нормально.

Tox

Tox - це протокол для децентралізованого текстового, голосового та відеозв'язку в інтернеті на основі асиметричного шифрування. Доступний голосовий та відеозв'язок, режим конференції з кількома учасниками. Є емодзі та стікери, можна надсилати фотографії, малюнки та інші файли. Реклама відсутня.

Плюси та мінуси Повністю децентралізований месенджер.Список користувачів можуть переглядати всі зареєстровані люди. Обліковий запис можна створити дуже швидко, не потрібно вводити електронну пошту та телефон. Працює дуже повільно. Пошук користувача може тривати багато часу, оскільки інформація не зберігається в одному місці. Чати та послуги голосового зв'язку працюють погано.

Розроблені варіанти для всіх популярних операційних систем. Tox дозволяє перенаправляти трафік через SOCKS проксі-сервери, у тому числі через Tor.

Безпека 9 Швидкість 4 Можливість надсилання великих обсягів інформації 5 Відсутність платних передплат і реклами 10 Можливість використання декількох пристроїв 7 Разом 7 Ця програма стане в нагоді для організації дистанційної роботи.

Після установки Tox автоматично генерується пара ключів – публічний та приватний. Публічний можна передавати іншим користувачам, він є унікальним ідентифікатором для швидкого пошуку потрібної людини. Приватний ключ зберігається лише у власника та підтверджує його справжність, не розкриваючи при цьому персональних даних.

Signal

Signal (раніше TextSecure) - це клієнтська програма для моментального обміну повідомленнями. Наприкінці 2015 року додаток було додано функцію дзвінків. Програма розроблена для безпечного спілкування. Зручний інтерфейс, з яким легко розбереться навіть новачок.

Плюси та мінуси Безпечний обмін повідомленнями. Зрозумілий навіть новачкові інтерфейс. Є можливість провести безпечний аудіочат. Глючить, особливо у пристроях iOS. Вам доведеться прив'язати обліковий запис до свого телефонного номера.

Будь-яка людина, яка бажає подивитися, що ви робите в Інтернеті, зможе побачити, що ви використовуєте Signal. Але при цьому ніхто не зможе читати ваші повідомлення.

Безпека 10 Швидкість 7 Можливість надсилання великих обсягів інформації 8 Відсутність платних передплат і реклами 9 Можливість використання декількох пристроїв 7 Разом 8.2 Непогана програма, але глючить на яблучних пристроях.
Найменування Опис Ціна Рейтинг
Telegram

Все повідомлення в месенджері зашифровано і мають таймер самознищення. Доставляються всі повідомлення швидше, ніж в інших подібних програмах Безкоштовно ★★★★★
Viber

Програма дозволяє надсилати повідомлення та дзвонити через інтернет. Голосові повідомлення між користувачами, у яких встановлено Вайбер, безкоштовні. Безкоштовно ★★★★★
WhatsApp

Популярний месенджер, який дозволяє безкоштовно обмінюватися повідомленнями в режимі реального часу. Тут є підтримка голосового та відеозв'язку. Безкоштовно ★★★★★
Line

Програма для моментального обміну повідомленнями на смартфонах та комп'ютерах. Всі базові функції доступні безкоштовно, окремо оплачуються покупки більшої частини стікерів та внутрішньоігрових товарів.

Безкоштовно ★★★★★
Skype

Програма дозволяє здійснювати конференц-дзвінки за участю до 25 осіб, з урахуванням ініціатора.

Безкоштовно ★★★★★
Snapchat

Фішка цієї програми в тому, що всі повідомлення доступні протягом короткого часу, потім вони автоматично видаляються.

Безкоштовно ★★★★★
Kik

Програма обміну миттєвими повідомленнями за допомогою мобільних пристроїв. Програма доступна більшості популярних операційних систем. Дозволяє обмінюватися фотографіями, малюнками та іншими файлами. Безкоштовно ★★★★★
Discord

Додаток з підтримкою відеоконференцій, більш орієнтований на любителів комп'ютерних ігор. Безкоштовно ★★★★★
ICQ та Yahoo Messenger Програми для миттєвого обміну повідомленнями в режимі реального часу. Можуть також передаватися аудіо та відеозаписи, фотографії, картинки та інші файли. Безкоштовно ★★★★★
Google Hangout

У цьому додатку в режимі конференц-зв'язку можуть спілкуватися одночасно до 100 осіб. Історія листування зберігається на серверах Google, що дозволяє синхронізувати різні пристрої. Безкоштовно ★★★★★
Tox

Доступний голосовий та відеозв'язок, режим конференції з кількома учасниками. Є емодзі та стікери, можна надсилати фотографії, малюнки та інші файли. Безкоштовно ★★★★★
Signal

Клієнтський додаток для моментального обміну повідомленнями, є функція дзвінків. Програма розроблена для безпечного спілкування. Зручний інтерфейс, з яким легко розбереться навіть новачок.

Безкоштовно ★★★★★

Як видно, програм для спілкування багато. Навіть тут розглянуті лише найпопулярніші програми.

https://www.youtube.com/watch?v=WDyAJR8IZvw