Як накласти відео на відео на телефоні

Anonim

Останнім часом за своїм функціоналом смартфони максимально наблизилися до персональних комп'ютерів. За допомогою мобільного гаджета користувачі можуть виходити в інтернет, дивитися фільми та навіть грати. Ще однією важливою особливістю є можливість редагувати відео.

Як редагувати відео на телефоні Андроїд

На жаль, на смартфонах під керуванням ОС Андроїд не передбачено вбудований відеоредактор. Однак додаток, що сподобався, легко можна завантажити з Google Play, де подібних програм дуже багато.

Принцип роботи такого софту практично не відрізняється від аналогічних програм для ПК. Різниця полягає лише в управлінні, адже всі смартфони мають сенсорний екран. Для редагування відео потрібно завантажити спеціальну програму, відкрити файл і вибрати тип редагування. Це може бути накладання ефектів, тексту, музики, переходів або склейки з кількох відеороликів. Також при необхідності відео розбавляється картинками з телефону.

Заключний етап редагування відео – збереження файлу. Тут користувач вибирає бітрейт ролика та його дозвіл. Це не тільки впливає на якість матеріалу, а й на кінцевий розмір відеофайлу.

Кращі програми для обробки відео на Андроїд

У магазині додатків Google Play є безліч відеоредакторів. Кожен розробник намагається привернути до свого продукту найбільшу увагу.Але часто широко розрекламована програма виявляється менш корисною, ніж утиліта з кількома тисячами завантажень.

Для нашого рейтингу ми відібрали відеоредактори, які здобули любов користувачів. Всі представлені додатки продовжують оновлюватися, а отже, кожен, хто скачав, отримує нові ефекти і переходи для обробки роликів.

11 місце – Viva Video

Ця програма позиціонується розробниками, як найкращий відеоредактор. Ця заява практично не розходиться з правдою. Адже в Google Play додаток Viva Video отримав середню оцінку 4, 5/5 на основі 11 мільйонів відгуків. А всього утиліту встановили вже понад 100 мільйонів разів.

В числі основних функцій Viva Video можна виділити:

  • Кінематографічні переходи.
  • Створення слайд-шоу.
  • Спеціальні теми для обробки роликів.
  • Відео різних форматів як для YouTube (16:9), так і для Instagram (4:5).
  • Обрізання роликів за розміром.
  • Склеювання відео з декількох файлів.

До недавнього часу програма дозволяла зберігати отримані відео тільки в роздільній здатності SD. Після недавніх оновлень з'явилася можливість експорту до FullHD і навіть 4К, але це змусило розробників додати водяний знак. Цей фактор напевно не всім припаде до смаку.

Плюси та мінуси Відео можна зберегти в хмарі Є можливість додати власні шаблони Доступна автоматична публікація роликів у соцмережах Наявність водяного знака при збереженні Реклама вискакує в невідповідний момент Інтерфейс 6 Кількість ефектів 7 Зручність безкоштовної версії 6 Функціональність 7 Разом 6.5 Непогана програма для тих, хто готовий заплатити гроші за платну версію.

10 місце – splicer

Досить простий відеоредактор, який не користується особливою популярністю у власників Андроїд-пристроїв. splicer скачали лише 50 тисяч разів. Але у програми є низка переваг, які змушують звернути на неї увагу.

Додаток підтримує більшість існуючих кодеків, вміє склеювати відео та створювати слайд-шоу, додавати фонову музику, а також використовувати вбудовані ефекти. У splicer є реклама, зате відсутні водяні знаки. Однак останнім часом користувачі почали скаржитися, що програма нестабільно працює з деякими форматами відеофайлів.

Плюси та мінуси Інтуїтивно зрозумілий інтерфейс Підтримка більшості кодеків Автоматична публікація в соцмережах Останнім часом виникають проблеми з деякими форматами відео Немає російської мови Інтерфейс 8 Кількість ефектів 7 Зручність безкоштовної версії 6 Функціональність 6 Разом 6.8 Просте програма для новачків.

9 місце – VideoShow

Мільйони користувачів вважають цю програму чи не найкращим відеоредактором на платформі Андроїд. Можливо, така лояльність пояснюється приємним інтерфейсом, простим керуванням та збереженням файлу не тільки у форматі відео, а й у MP3.

Але за всіх переваг VideoShow має ряд недоліків. Якість підсумкового відео навряд чи відповідає роздільній здатності FullHD. Не кажучи вже про водяний знак та наявність вбудованої реклами. Складається відчуття, що відгуки на додаток здебільшого є накруткою, тому VideoShow далекий від лідируючих позицій у рейтингу.

Щоб позбутися недоліків програми, потрібно завантажити платну версію, яка коштує 1590 рублів. Це один із найвищих цінників на мобільні відеоредактори.

Плюси та мінуси Красивий інтерфейс Просте управління Немало корисних функцій Підсумкова якість ролика не відповідає заявленому дозволу Наявність реклами та водяних знаків Інтерфейс 8 Кількість ефектів 6 Зручність безкоштовної версії 6 Функціональність 7 Разом 6.8 Відеоредактор, для комфортного використання якого придбати платну версію.

8 місце – Magisto

Цей відеоредактор дуже популярний (мільйон оцінок), але подобається далеко не кожному, хто скачав. На Google Play у Magisto стоїть оцінка 3, 8/8. Спробуємо розібратися, чому користувачі так холодно поставилися до програми.

Magisto має простий і зрозумілий інтерфейс, а також самостійно аналізує матеріал. Це дозволяє створювати ролики навіть без власного втручання. Програма все зробить для вас. Готовий ролик можна відразу опублікувати в соцмережах, але підсумковий результат навряд чи сильно порадує користувача.На жаль, максимальний розмір відео у безкоштовній версії – 500 мегабайт. Також без додаткової плати не можна додати понад 5 фотографій для ролика.

Плюси та мінуси Просте управління Автоматичне створення відео Інтеграція в популярні соцмережі Штучне стиснення відео, яке знижує якість Інтерфейс 8 Кількість ефектів 7 Зручність безкоштовної версії 6 Функціональність 7 Разом 7 Відеоредактор для лінивих.

7 місце – InShot

Здебільшого додаток використовується людьми, які створюють власні ролики для таких соціальних мереж, як Instagram. Цим пояснюється функціонал програми та її можливості.

Додаток дозволяє:

  • Повернути відео.
  • Додати наклейку або текст.
  • Накласти ролик на ролик.

Так, інші програми більш професійні, але зручність InShot не викликає жодних сумнівів. Тому, якщо ви хочете зробити ролик для соцмереж, цей додаток стане одним з кращих виборів.

Плюси та мінуси Приємний інтерфейс Просте управління Інтеграція з популярними соцмережами Дратівлива реклама Інтерфейс 8 Кількість ефектів 7 Зручність безкоштовної версії 7 Функціональність 7 Разом 7.3 Дуже популярний додаток, що дозволяє створити відео для Instagram.

6 місце – KineMaster

Класна програма, яка не ставить обмеження на дозвіл відео. Експорт проводиться у форматі FullHD, а сам процес редагування перетворюється на приємне заняття.

У KineMaster є кілька шарів відео, є режим накладання для створення унікальних ефектів, а також багато інших опцій і налаштувань. Поділитися результатом своєї роботи можна відразу після збереження, використовуючи інтеграцію у FB або YouTube.

Але, як ми розуміємо, додаток має заробляти. А тому на підсумкове відео ставиться водяний знак, який можна прибрати лише після оформлення платної підписки.

Плюси та мінуси Приємний інтерфейс Підтримка 4К без обмежень Багатошарова структура редагування Є вбудовані шаблони, але можна завантажити і свої Водяний знак на ролику Додаток не дуже добре перекладено російською мовою Інтерфейс 7 Кількість ефектів 7 Зручність безкоштовної версії 7 Функціональність 8 Разом 73 У .

5 місце – Movavi Clips

Популярний відеоредактор для ПК не може похвалитися такою ж великою кількістю завантажень на Андроїд. Але Movavi Clips все одно має армію шанувальників серед власників смартфонів.

Програма радує тих, хто завантажив відсутністю реклами. Жодні банери або вставки не вилазять по ходу процесу, завдяки чому користувачеві дуже зручно робити редагування.Також новачкові приємним здасться інтерфейс. Всі елементи розташовані на зручних місцях, щоб до них можна було легко дістатися кінчиком пальця.

При цьому функціонал програми теж не розчаровує. Movavi Clips дозволяє робити точний покадровий монтаж, з'єднувати шматочки відеороликів, накладати музику та робити цікаві переходи. Але мінус у програми таки є. Підсумковий файл отримує водяний знак, який ставить хрест на будь-якій індивідуальності та авторських правах.

Плюси та мінуси Просте управління, зрозуміле навіть новачкові Працює практично на будь-якому смартфоні Широкий функціонал Підсумкове відео отримує логотип програми Інтерфейс 8 Кількість ефектів 7 Зручність безкоштовної версії 7 Функціональність 8 Разом 7.5 Функціональна програма, яка сподобається навіть новачкові.

4 місце – Go Pro Quik

Ідеальний додаток для тих, хто бажає обробити екшен-відео. Про це, зокрема, говорить назва програми. А її функціонал дозволяє виконувати такі дії:

  • Додавання до 75 фотографій.
  • 23 вбудованих стилів для створення неповторного ролика.
  • Прискорення та уповільнення відтворення.
  • 100 безкоштовних пісень для накладання на відео.
  • Підтримка FullHD 60fps.
Але не тільки переваги виходять на перший план, коли тестуєш Go Pro Quik. Поки що програма не оптимізована на 100%. Через це відбуваються періодичні вильоти. Плюси та мінуси Ніякої реклами та водяних знаків Ідеальний варіант для екшен-відео Велика колекція ефектів та саундтреків Трапляються періодичні вильоти Інтерфейс 8 Кількість ефектів 7 Зручність безкоштовної версії 9 Функціональність 7 Разом 7.8 програма для обробки екшен-відео.

3 місце – Adobe Premiere Rush

Програма від відомого розробника софту для ПК позиціонується як професійний відеоредактор. Але в Google Play у Adobe Premiere Rush досить холодні оцінки та невелика кількість завантажень.

Хоча програма радує наявністю великої кількості ефектів, можливістю запису відео прямо через Premiere Rush, а також відсутністю водяних знаків.

Але важливо розуміти, що це новий продукт. Спочатку присутні вильоти на деяких пристроях. Але тим, хто має в руках потужний смартфон, напевно сподобається Adobe Premiere Rush з його широким функціоналом.

Плюси та мінуси Професійні функції Синхронізація з хмарою Адаптація відео під різні соцмережі Нестабільна робота програми Інтерфейс 6 Кількість ефектів 8 Зручність безкоштовної версії 8 Функціональність 9 Разом 7.8 Програма для професійного монтажу.

2 місце – PowerDirector

Програма, яка часто знаходиться в категорії «Вибір редакції» на Google Play. PowerDirector є цілою палітрою різних ефектів і переходів. Це дозволяє створити зі звичайного відео справжній витвір мистецтва.

Серед додаткових функцій:

  • Підтримка 4К.
  • Регулювання швидкості.
  • Стабілізатор.
  • Заміна фону (хромакей).

У нещодавніх оновленнях розробники додали ефект Глітч для футуристичних відео. Але при всіх перевагах більшість корисних функцій доступні тільки в платній версії.

Плюси та мінуси Немає реклами Немає водяних знаків Професійні ефекти Експорт відео до соціальних мереж Більшість функцій стає доступним після оформлення підписки Інтерфейс 9 Кількість ефектів 7 Зручність безкоштовної версії 9 Функціональність 6 Разом 7.8 Одна з найзручніших безкоштовних програм для монтажу.

1 місце – AndroVid

Даний відеоредактор дуже популярний серед власників Андроїд-пристроїв. Після завантаження користувач може відразу розпочати монтаж ролика, використовуючи вбудовані функції:

  • Обрізка.
  • Безкоштовне додавання музики.
  • Інтеграція тексту та емодзі.
  • Графічний редактор для налаштування кольору.
  • Експорт в MP3.

На жаль, управління може здатися не звичним для людей, які звикли до інших відеоредакторів. Зате ролик зберігається у FullHD-якості і автоматично викладається на YouTube, якщо це знадобиться господареві смартфона. Плюс до всього у AndroVid відсутні водяні знаки, а платна передплата відключає рекламу.

Плюси та мінуси Цікавий дизайн програми Безліч ефектів і переходів Відсутність водяних знаків Можливість розмістити ролик у соцмережах Трохи дратівлива реклама Інтерфейс 8 Кількість ефектів 8 Зручність безкоштовної версії 8 Функціональність 8 Разом 8 Додаток, який не накладає водяні знаки на відео.
Найменування Опис Рейтинг
AndroVid Найкращий додаток для редагування відео на Андроїд. ★★★★★
PowerDirector Зручна програма без реклами та водяних знаків. ★★★★★
Adobe Premiere Rush Додаток із найпросунутішим функціоналом. ★★★★★
Go Pro Quik Найкраща програма для монтажу роликів, знятих на Go Pro. ★★★★★
Movavi Clips Зручна та функціональна програма, єдиний мінус якої – водяний знак. ★★★★★
KineMaster Додаток без реклами, але з водяним знаком. ★★★★★
InShot Найпопулярніша програма для створення відео під Instagram. ★★★★★
Magisto Видеоредактор, що самостійно перетворює послідовність файлів на красивий кліп. ★★★★★
VideoShow Програма з гарним інтерфейсом та простим управлінням. ★★★★★
splicer Непоганий додаток для новачків. ★★★★★
Viva Video Функціональна програма з великою кількістю недоліків. ★★★★★