Кращі стратегії на телефон

Anonim

Мобільні стратегії популярні тим, що на відміну від комп'ютерних пропонують спрощене управління та короткі ігрові цикли.

Чим залучають стратегії

Тобто, гравцеві не знадобиться витрачати кілька годин на збирання необхідних ресурсів та будівництво міста, військової техніки та навчання юнітів. Цей процес займає всього кілька хвилин, завдяки чому користувач може провести ігрову сесію в будь-який зручний час.

Також варто відзначити, що більшість мобільних стратегій заточені під мультиплеєр, тому гравцеві не доведеться самотужки боротися з армією комп'ютерних противників.Тепер воювати можна пліч-о-пліч зі своїм другом або влаштовувати бойові баталії один проти одного. Деякі стратегії для смартфонів Андроїд можуть запропонувати цікавий сюжет, геймплей і якісну графіку. Як правило, такі програми відрізняються великим обсягом пам'яті, що займається, і високими вимогами для мобільного заліза. Нижче наведено рейтинг кращих мобільних стратегій для Android пристроїв.

10. Battleplans

Досить цікава стратегія, присвячена розборкам вікінгів. Насамперед у вічі впадає своєрідна графіка. Принцип гри ось у чому. Гравцеві потрібно керувати невеликим загоном вікінгів, які повинні перемагати супротивників на невеликих аренах. У ході проходження відкриваються бійці з індивідуальними здібностями, які є ефективними проти певних типів противника. Користувачеві необхідно правильно розподіляти сили, тому що інакше група вікінгів буде ліквідована.

Коли бійці знаходяться не на полі бою, користувач може присвятити час облаштуванню свого поселення. Зароблені окуляри можна використовувати для покращення війська, набуття спеціальних здібностей та модифікації споруд. Гравцю надається можливість будівництва нових будівель, після чого додаються слоти нових бійців. Рекомендується на початку гри віддати перевагу зміцненню захисту, оскільки будь-якої миті на місто можуть напасти супротивники. Для цього покращуються стіни, виставляються вартові, встановлюються спеціальні вежі тощо. Також варто відзначити режим "Один на Один", в якому гравці можуть боротися один проти одного.

Плюси і мінуси Своєрідна графіка з унікальним промальовуванням персонажів Швидкі і нескладні бої Просте управління Різноманітність будівель Мала кількість юнітів Непророблений баланс у битвах Графіка 7 Деталізація об'єктів 6 Управління 7 Геймплей 8 Продуктивність 82 Проста в управлінні стратегія, яка допоможе скоротити час.

9. Dawn of Titans – Epic War Strategy Game

Головна перевага цієї стратегії полягає в тому, що розробники цього твору приділили левову частку уваги опрацюванню графіки. Тому ця гра може спокійно зрівнятися з комп'ютерними стратегіями, може навіть багато в чому їх перевершуючи. Також варто відзначити високу динаміку і приголомшливий геймплей.

Гравцю потрібно стежити за кожним етапом розвитку. До основних ігрових можливостей можна віднести не лише прокачування бойових одиниць, а й повноцінне керування ними у масштабних баталіях. Користувачеві надається можливість керувати Титанами – бойовими юнітами, які за своєю силою перевершують кілька десятків бійців.

Плюси та мінуси Висока деталізація об'єктів та чудова візуальна складова Різноманітність будівель Глибока система прокачування Захоплюючий геймплей Висока складність Тривалість боїв Графіка 9 Деталізація об'єктів 8 Управління 6 Геймплей 9 Продуктивність 5 Разом 7.4 Досить складна гра з приголомшливою графікою.

8. Warhammer 40000 Deathwatch

Всесвіт «Warhammer» налічує неймовірну кількість ігор різних жанрів, до переважної кількості якого належить прохідний продукт. Однак це не про цей додаток.

Користувачеві рекомендується звернути увагу на різноманітність бойових одиниць. За сюжетом у космодесант набирають істот із різних куточків всесвіту, тому персонажі володітимуть унікальними навичками та зброєю. Наприклад, деякі бійці ідеально справляються з плазмовими гвинтівками, тоді як інші вручну можуть винищувати сотні противників.

Як згадувалося раніше, бойовка відбувається в покроково-тактичному стилі, отже, ігрові місії будуть максимально різноманітними. Окрім звичайних перестрілок та битв, гравцеві знадобиться утримувати ворожі навали, знешкоджувати бомби та захоплювати бази супротивників.Щодо ворожих одиниць, то в чисельності вони перевершують загін гравцю в кілька десятків разів. Перед боєм необхідно провести ретельну підготовку, придбати потужну зброю та необхідне спорядження. Звичайно, у грі є маса мінусів, але здебільшого це стосується не ігрової, а технічної частини. Завантажити Warhammer 40000 Deathwatch.

Плюси та мінуси Величезна різноманітність зброї та навичок Відмінний геймплей Захоплюючий сюжет Гідна графіка Періодичні системні помилки Погано пророблений баланс Висока складність на початкових рівнях Графіка 7 Деталізація об'єктів 8 Управління 6 Геймплей 7 Виробник у всесвіті "Warhammer".

7. Grow Empire: Rome

Дана мобільна стратегія вміло балансує між посередньо опрацьованою візуальною складовою та різноманітним контентом. Гравцю надається величезна кількість бойових одиниць різних типів, а також понад 100 міст, понад 1000 покращень та кілька головних персонажів із низкою унікальних навичок.

Після правильного прокачування користувач може встановити до 18 навичок на одного бійця, що дозволить впоратися з цілою армією супротивника, використовуючи маленький загін. У грі є 4 різні фракції, яка оснащена 12 особливими бойовими одиницями.

Події цієї стратегії розгортаються за часів римської імперії. Під час проходження гравцю необхідно позбавитися всіх варварських поселень, які загрожують процвітанню Риму. Графіка в додатку задоволена мультяшна, проте часом битви виглядають кумедно. Також варто відзначити динамічний і захоплюючий геймплей, а також музичний супровід, що запам'ятовується.

Плюси та мінуси Величезна кількість контенту – споруди, бойові одиниці, дрібні споруди тощо. Масштабність битв та збалансовані бої Унікальний геймплей Система прокачування налічує понад 1000 бойових навичок Посередня графіка Мала різноманітність завдань Графіка 6 Деталізація об'єктів 6 Управління 8 Геймплей 9 Продуктивність 7.7 Разом 7.3 Чудова стратегія для слабких смартфонів.

6. Hexonia

Ця стратегія виконана в кращих традиціях популярної комп'ютерної гри «Цивілізація». Звичайно, в ній немає стільки можливостей та різноманітності юнітів, проте гра дійсно дивує більшість користувачів Android гаджетів. Hexonia не назвеш популярною грою, проте час скоротати допомагає. На початку гри користувач повинен вибрати власну фракцію, кожній з яких характерні унікальні можливості. Також можна вибирати розмір карт, складність бою, обсяг ресурсів і т.д.

Після появи перших юнітів гравцеві знадобиться в прискореному темпі облаштовувати свою державу, навчати бойові одиниці, зміцнювати оборону та вдосконалювати навички. Дипломатія повністю відсутня в цій грі, тому користувачеві доведеться готуватися до постійних битв.В цілому гра не пропонує нічого особливого, оскільки вона багато в чому проста, проте приємна графіка, музика та зручне управління залишають приємні враження.

Плюси та мінуси Можливість самостійного налаштування бойового балансу Приємна візуальна складова Просунута система прокачування юнітів Просте та зручне управління Відсутність дипломатії Тривалість бою становить 20 хвилин Мала кількість початкових ресурсів Графіка 8 Деталізація об'єктів 7 Управління 8 Геймплей 7 Продуктивність 6 битвами.

5. Clash of Clans

Одна з найпопулярніших стратегій на мобільні телефони існує вже понад 7 років. Чим вона так подобається мільйонам користувачів? Насамперед розробники подбали про простий і водночас захоплюючий геймплей, який ґрунтується на облаштуванні середньовічного поселення. Гравцю необхідно керувати своїм містечком, зміцнювати оборону, покращувати навички боротися із противниками.

Головний плюс бойової системи полягає в тому, що кожен цикл триває не довше 5 хвилин. Також примітний принцип бою, тому що користувач не повинен керувати юнітами – вони самостійно діють, нападаючи чи обороняючи клан. Гравцю тільки необхідно вчасно активувати різні зілля, предмети та заклинання. Основною особливістю цієї стратегії вважається можливість приєднання до одного з тисяч кланів. Після цього починається найвеселіше ...

Плюси та мінуси Захоплюючий геймплей і просунута механіка битв Чудовий візуальний ряд Просте управління Короткий бойовий цикл Багато можливостей платні Часами висока складність Графіка 8 Деталізація об'єктів 9 Управління 9 Геймплей 8 Продуктивність 8 Разом 8.4 Одна з кращих мобільних дротів.

4. Iron Marines

Це одна з найкращих стратегій на мобільні телефони, присвячена космічній тематиці.Насамперед варто відзначити відмінну графіку та зручне управління. Суть гри полягає у наступному. Під час проходження користувач повинен вибирати одну з трьох планет, на якій є ряд певних місій різної складності. Головна мета на всіх планетах – очистити землю від злощасних загарбників.

Всі місії абсолютно різноманітні, що ще більше приносить задоволення. Примітно те, що навіть затяті стратеги можуть знайти щось нове для себе в цій грі, оскільки бої справді складні. На жаль, у грі відсутня можливість управління величезними військами, адже наголос зроблений на контроль маленьких загонів. Також у цій стратегії не можна будувати споруди, що теж засмучує, проте під час битви надається можливість встановлювати бойові турелі, охоронні вежі тощо. Також під час бою можна міняти тип військ. Наприклад, на початку гри було створено загін піхотинців, а надалі їх можна перенавчити у снайперів чи інженерів.

Плюси та мінуси Широкий ряд можливостей Приємна графіка та музичний супровід Зручна система управління Різноманітність основних завдань Не можна будувати споруди Висока складність бою Тривалість бойових циклів Графіка 8 Деталізація об'єктів 7 Управління 8 Геймплей 8 Продуктивність 6 Разом 7.4

3. Plague Inc.

Одна з найпопулярніших і водночас складних стратегій, яка надає гравцеві можливість керувати цілою планетою. Якщо висловитись точніше, то планетою доведеться не керувати, а заражати всю людську расу. Суть полягає в тому, що на початковому етапі гри користувач повинен вибрати тип захворювання, після чого успішно розвивати та розповсюджувати його. Для цього надається безліч ігрових інструментів, що відрізняються ефективністю та вартістю. За успішно виконані завдання гравець отримує окуляри ДНК, які потрібно використовуватиме для розвитку хвороби.

На початку гри необхідно вибрати країну, з якої почнеться розповсюдження. По ходу розвитку необхідно враховувати безліч факторів - соціальні та кліматичні умови, температурний режим, щільність населення і т.д.

Плюси та мінуси Воістину унікальний геймплей Пророблена система управління Вибір режиму складності Величезна кількість різних хвороб Високий рівень складності навіть у легкому режимі Графіка 7 Деталізація об'єктів 7 Управління 9 Геймплей 9 Продуктивність 8 Разом 8 Захоплююча стратегія, що є симулятором.

2. Rebel Inc.

Цей проект розроблений тією ж компанією, яка випустила у світ попередню стратегію зі списку. Тепер користувачеві не доведеться заражати вірусом всю планету, а навпаки, відтворювати життя. Принцип гри досить простий.На початку гравця переміщують до якогось регіону, який своєю місцевістю нагадує Близький схід, де йому потрібно буде відновлювати регіон, що постраждав від військових дій.

Перед користувачем стоїть нелегке завдання. По-перше, необхідно уважно стежити за потребами мешканців та максимально забезпечувати їх важливими для життя ресурсами. Таким чином, підтримується порядок та розвиток розгромленої області. По-друге, крім відновлення потрібно досліджувати закриті ділянки і оглядати їх на наявність повстанців, що залишилися. У разі виявлення бойовиків, гравцеві знадобиться направляти до зони дій свої війська, щоб навести лад. Ця мобільна стратегія відрізняється захоплюючим геймплеєм, графікою та високою складністю. Любителям суворих випробувань рекомендується.

Плюси та мінуси Цікавий сюжет та незвичайний геймплей Приємна графіка та музичний супровід Продумана система розвитку регіону Можливість самостійного налаштування складності Підходить тільки для досвідчених стратегів 9 9 9 9 8 Разом 8.8 Одна з найкращих стратегій у реальному часі

1. Art of War 3

Це одна з найпопулярніших і найстаріших ігрових серій на мобільні телефони, перші частини якої випускалися ще на Java. Суть гри досить проста. Користувачеві потрібно відбудовувати своє місто, добувати ресурси, захищати територію та боротися із противниками. Це ідеальний представник серед стратегій у реальному часі. На початку перед користувачем стоїть вибір фракції, кожна з яких наділена унікальними здібностями та навичками покращення. Можна боротися проти інших гравців або проходити сюжетну кампанію. В останньому варіанті доступний режим прогресії, який дозволяє в міру проходження відкривати нові будівлі, бойові одиниці та навички.

Плюси та мінуси Приголомшливий візуальний ряд Висока динамічність того, що відбувається Наявність режиму прогресії Режим дружніх битв Недоліків не виявлено Графіка 9 Деталізація об'єктів 9 Управління 10 Геймплей 9 Продуктивність 10 Разом 9.4 Найкраща стратегія в реальному часі з глибокою системою опрацювання та високою динамічністю.

Сюжетна компанія відрізняється величезною різноманітністю місій. Крім банального знищення ворожих баз, користувачеві доведеться утримувати вогневі точки, захоплювати аванпости, видобувати ресурси в екстремальних умовах і т.д. Ця стратегія дуже цікава і незвичайна, тому й посідає перше місце в рейтингу.

Вибираємо кращу програму

Найменування Опис Рейтинг
Battleplans

Проста в управлінні стратегія, яка допоможе скоротити час ★★★★★
Dawn of Titans – Epic War Strategy Game

Досить складна гра з приголомшливою графікою ★★★★★
Warhammer 40000 Deathwatch

Одна з найкращих мобільних стратегій у всесвіті «Warhammer» ★★★★★
Grow Empire: Rome

Відмінна стратегія для слабких смартфонів ★★★★★
Hexonia

Стратегія з глибокою системою прокачування та масштабними битвами ★★★★★

Clash of Clans

Одна з найкращих мобільних стратегій для телефонів Андроїд ★★★★★
Iron Marines

Відмінний варіант для проведення масштабних битв ★★★★★
Plague Inc.

Захоплююча стратегія, що є симулятором зараження людства ★★★★★
Rebel Inc.

Одна з найкращих стратегій у реальному часі ★★★★★
Art of War 3

Найкраща стратегія в реальному часі з глибокою системою опрацювання та високою динамічністю ★★★★★