Що можна намалювати на телефоні

Anonim

Мобільник може стати незамінним помічником для малювання та створення графіки.

Що можна намалювати

За рахунок вбудованих функцій обробки зображення можуть вийти дуже пристойними. Доступні такі варіанти, як:

  • рисування планів і схем;
  • створення швидких скетчів;
  • тонкі настройки з обробки фотографій;
  • генерація ескізів;
  • монтаж колажів та багато іншого.

Для того, щоб весь цей набір дій став можливим, потрібно вибрати, завантажити та встановити окреме програмне забезпечення. Багато хто з них безкоштовний або частково безкоштовний, так що, перш ніж купувати професійну версію, можна ознайомитися з опціями і вибрати найкращий на ваш погляд продукт.

Як малювати на телефоні

Простота та зручність малювання на смартфоні доступні навіть юним творчим особистостям. Це відмінний варіант, коли під рукою немає комп'ютера чи ноутбука та графічного планшета. Приклад створення арт-об'єкта за допомогою мобільного приладу наведено в відео

Для малювання найчастіше використовується палець. Ще більше можливостей з'явиться під час використання спеціального маніпулятора – стілусу. Він дозволяє проводити більш точні лінії.

Щоб приступити до роботи залишається визначитися з програмою, в якій ви маєте намір працювати. Розглянемо найпоширеніші та найкращі за відгуками варіанти.

Кращі програми для малювання на Андроїд

Великий вибір альтернатив за програмами для малювання в офіційних магазинах для смартфонів може викликати складнощі з вибором оптимального варіанту. ПЗ доступне як для систем на Андроїді, так і для iOS. Зручність інтерфейсу та параметри відгуку різні та підбираються під індивідуальні особливості художника.

Infinite Painter

Це рішення чи не найпопулярніше серед художників та любителів малювання. Можливості програми досить великі. За її допомогою можна створювати професійний діджитал роботи. Розглянемо основні характеристики як таблиці.

Плюси та мінуси Багатий набір інструментів (80 пензлів для малювання) Працює з файлами в робочих форматах psd, jpeg, png Зручний та зрозумілий інтерфейс Зустрічаються баги та глюки Умовно безкоштовна програма.Після закінчення пробного періоду доведеться заплатити від 139 до 790 рублів Бувають збої у роботі у зв'язку з виходом нових версій.

Відгуки про програму розподіляються серед клієнтів наступним чином:

Простота використання 10 Дизайн та інтерфейс 10 Функціональність 10 Надійність 7 Якість 8 Разом 9 Серйозний інструмент для досвідчених і початківців, має необхідний набір можливостей для створення комерційних проектів на високому рівні.

Adobe Photoshop Sketch

Фактично додаток є полегшеною версією основного інструменту графічних дизайнерів. Основний фокус – процес малювання. За рахунок налаштувань створюється відчуття малювання на папері. Є різні режими змішування та коригування.

Плюси та мінуси Функціональність, хоча набір інструментів набагато скромніший, ніж у попереднього аналога Інтуїтивний інтерфейс Стабільність роботи Немає повороту екрану, що не завжди зручно Утруднений доступ до деяких функцій, таких як «ласо», «виділення» Немає можливості відкриття та редагування формату psd використання 10 Дизайн та інтерфейс 10 Функціональність 7 Надійність 8 Якість 8 Разом 8.6.

ArtFlow: Paint Draw Sketchbook

Тут є підтримка пера S Pen, яке працює не тільки з напрямком, а й силою натискання. Це забезпечує автоматичне регулювання ширини лінії.

Плюси та мінуси Простий, неперевантажений інтерфейс (приблизно 80 кислів, штампів і плям) Є зручні опції віддзеркалювання, повороту, налаштування яскравості та контрасту Підходить для редагування картинок і фотографій (два в одному) Дуже вимоглива до параметрів гаджета, особливо ОЗУ, Відразу вилітає Зустрічаються баги і недоробки системи Відсутність додаткових налаштувань елемента «ластик», що не завжди зручно для реалізації художнього задуму. Простота використання 10 Дизайн та інтерфейс 10 Функціональність 8 Надійність 7 Якість 7 Разом 8.4 Непоганий спосіб для втілення своїх ідей приваблює плавністю роботи та точністю відгуку.Багато користувачів характеризують цей продукт як найкращий на ринку.

Adobe Illustrator Draw

За аналогією з повною версією для ПК, ця програма працює з векторною графікою. За рахунок функції багаторазового збільшення та роботи з різними геометричними фігурами, можливо створювати детальні зображення високої складності.

Плюси та мінуси Потужний професійний редактор для вектора Великий набір інструментів Зрозумілий інтерфейс та стабільна робота на смартфоні Щоб розібратися в достатку інструментів, потрібно навчання або досвід роботи в комп'ютерній версії «Ілюстратора». Для нових користувачів може бути надто складно розібратися в можливостях. Трапляються вильоти системи. Простота використання.Для нових користувачів може здатися занадто «хитромудрим», проте саме в цьому його головна перевага.

ibis Paint X

В даному випадку реалізовано не лише можливість створення об'єкта, а й формування спільноти однодумців у творчій сфері. Має можливість записувати процес малювання або результату. Який відразу може бути виставлений на обговорення у внутрішньому контурі платформи. Є тематичні набори інструментів під різні жанри графіки.

Плюси та мінуси Гідний асортимент можливостей для створення справжнього шедевра (2500 матеріалів. 800 шрифтів, 325 кистей, 27 режимів змішування) Можливість соціальної взаємодії у професійному середовищі Стабільна робота за умови виключення аварійного закриття програми Є платний від 299 до 599 рублів) Зустрічаються системні збої в роботі з файлами, що завантажуються Зустрічаються складності з подальшим редагуванням при автоматичному збереженні Простота використання 10 Дизайн і інтерфейс 10 Функціональність 10 Надійність 8 Якість 10 Разом 9.6 Забезпечує високі стандарти малювання у цифровому середовищі, поєднує функціонал внутрішньої соціальної мережі за інтересами, дозволяє створювати цікаві матеріали у процесі роботи.

Sketch Master

Ідеальне рішення для початківців шлях художника. Елементи управління прості та великі, підійдуть для дитини. Набір мінімальний інструментів. Але є функція необмеженого масштабування.

Плюси та мінуси Необмежена кількість робочих шарів Різні режими накладання Вбудована функція пересилання результату в соціальних мережах або електронною поштою Занадто мізерний набір пензлів Є рекламний контент Немає російської версії, тільки англійською мовою Простота використання 10 Дизайн і інтерфейс 8.4 Цілком підійде для старту кар'єри або дитячого дозвілля. Серйозні роботи тут зробити складно, проте істинно творчі натури можуть зробити навіть із цим набором пензлів справжній витвір мистецтва.

MediBang Paint

Для малювання на телефоні цілком підходящий варіант. Не варто чекати від цієї утиліти серйозних можливостей у редагуванні. Працює на різних платформах та має вбудовану функцію хмарного зберігання. Основна спеціалізація - малювання коміксів.

Плюси та мінуси Більше 1000 інструментів на будь-який смак (або них 60 пензлів, спеціальні автентичні шрифти) Прийнятна навігація, здійснення операцій по шарах Підходить для фанатів аніме та манги Є реклама та платні версії Немає ряду стандартних інструментів з редагування матеріалу використання 8 Дизайн та інтерфейс 8 Функціональність 7 Надійність 8 Якість 7 Разом 7.6 Простіший з точки зору набору можливостей програмний продукт, який знаходить своїх клієнтів та користувачів. Є функція автоматичної публікації скетчів у соціальних мережах.

Sketcher FREE

В основі алгоритму роботи цієї програми покладено техніку процедурного малювання. На допомогу творчим задумам приходить математика. За рахунок незвичайного поєднання графічних фігур виходять оригінальні зображення.

Плюси та мінуси Обмежений набір інструментів Присутні всі основні установки та налаштування Немає прив'язки ліній один до одного Підключаються вбудовані алгоритми з функцією домальовування Безкоштовна версія цілком функціональна і вирішує поставлені задачі Немає регулювання інструменту «Ластик» 8 Разом 8.8 Надає нестандартний підхід до звичайного процесу малювання. Ідеально підійде для незвичайних футуристичних дизайнерських рішень та абстрактних картин.

Autodesk SketchBook

Ще один приклад багатофункціональної програми для кола завдань. Можна настроїти панелі інструментів під індивідуальні потреби. Є підтримка шарів, симетрії та змішування. Є інтеграція в популярні хмарні системи зберігання даних.

Плюси та мінуси Працює з кількома панелями інструментів, що прискорює процес пошуку потрібних елементів Простота використання 10 Дизайн та інтерфейс 10 Функціональність 10 Надійність 10 Якість 8 Разом 9.6 Програма вимагає уваги та вивчення, після чого стане надійним помічником для будь-якого художника. Малювати тут – одне задоволення.

PaperDraw: Paint Draw Sketchbook

Заключний рядок у цьому огляді займає додаток, спеціально створений для імітації справжніх пензлів на вашому гаджеті. Доступні різні стилі малюнка. Це зручний похідний варіант для тих, хто не бажає зупиняти творчий процес ні на хвилину.

Плюси та мінуси Робота з фото та іншими файлами Рукописне введення пера Великий набір можливостей Є нарікання до плавності вводу Представлені платні елементи (вартість від 69 до 289 рублів) У безкоштовній версії працює тільки з одним шаром Якість 8 Разом 8.2 За великим рахунком, хороший продукт, який псує велику кількість платного контенту та обмежень.

Таким чином, можемо скласти власну версію рейтингу за підсумками огляду кращих програм для малювання на телефоні.

Назва програми Опис Ціна Рейтинг
Infinite Painter Популярне рішення для малювання на телефоні 139-790 рублів ★★★★★

Adobe Photoshop Sketch Полегшена версія від відомих розробників. Функцій достатньо для польоту фантазії. - ★★★★★

ArtFlow: Paint Draw Sketchbook Працює з функцією відстеження ступеня натискання. Практично немає відмінностей від малювання на папері. 99-299 рублів ★★★★★

Adobe Illustrator Draw Працює з векторною графікою. Відрізняється багатим набором функцій. - ★★★★★

ibis Paint X Високі стандарти малювання та внутрішня соціальна мережа для спілкування 299-599 рублів ★★★★★

Sketch Master Дитячий варіант для початківців - ★★★★★

MediBang Paint Найкраще підходить фанатам манги та аніме 469 рублів ★★★★★

Sketcher FREE Цікаві ефекти та зрозумілий інтерфейс - ★★★★★

Autodesk SketchBook Багатофункціональний інструмент для профі та новачків, готових розбиратися в налаштуваннях - ★★★★★

PaperDraw:Paint Draw Sketchbook Мобільний варіант з великим набором пензлів 69-289 рублів ★★★★★