Чому вилітає ВК на Айфоні і що робити

Anonim

«Вконтакте», як і будь-який інший додаток має здатність аварійного відключення. Існує безліч причин, якими можна пояснити самостійну деактивацію ВК. Іноді це можуть бути банальні збої в системи, а часом проблема може полягати в самому телефоні.

З яких причин вилітає ВК на Айфоні

У будь-якому випадку, щоб ознайомитися з методами рішення, необхідно докладно вивчити причини вильотів.

  1. Стара версія програми. Насамперед необхідно переконатися в актуальності додатку ВК.Можливо, в налаштуваннях смартфона просто відключено автоматичне оновлення, в результаті чого утиліта не підвантажує файли, що бракують. Подібна можливість є на пристроях з операційною системою 7 і вище, тому рекомендується перевіряти налаштування. Спочатку ВК функціонуватиме стабільно, проте пізніше, під час роботи додаток буде самостійно відключатися
  2. Застаріле програмне забезпечення. Як і попередньому випадку версія програмного забезпечення грає найважливішу роль стабільному функціонуванні встановлених утиліт. iOS одна з операційних систем, яка потребує регулярного оновлення. В іншому випадку пристрій буде постійно зависати, що врешті-решт призведе до небажаних наслідків.

  3. Нестача пам'яті. "Вконтакте" регулярно вилітає в тому випадку, якщо в мобільному пристрої на базі iOS не вистачає місця для файлів.Враховуючи суть першого пункту, ВК має стабільно оновлюватися, а якщо у пристрої немає вільного місця, значить, файли встановити не зможуть. В результаті черговий виліт або вихід з ладу більшості утиліт.
  4. Вірусне ПЗ. Незважаючи на той факт, що смартфони Apple практично не піддаються впливу шкідливих програм, ймовірність підхопити вірус все ж таки є. Як правило, подібні нюанси негативно впливають на роботу більшості додатків.
  5. Апаратні збої. У цьому випадку недосвідчений користувач нічого не зможе зробити самостійно, проте якщо звернутися до ремонтного центру, то проблему в будь-якому випадку вдасться вирішити.

Вилітає ВК на Айфоні – що робити

Варто врахувати, що всі наведені нижче інструкції актуальні для будь-якої версії операційної системи iOS. Рекомендується використовувати ці способи вирішення тільки в тому випадку, якщо користувач впевнений, що вирішить самостійно проблему.

Перезавантажити додаток

Дуже часто програми вилітають через занадто довге відображення у фоновому режимі. Щоб вирішити цю проблему, достатньо закрити утиліту та перезавантажити систему смартфона. Інструкція виглядає так:

  1. Двічі натиснути на кнопку повернення додому.
  2. Далі відобразиться перелік активних програм.
  3. У цьому списку знайти «Вконтакте» і деактивувати.

Обновити ВК

Як говорилося раніше, ВК потребує регулярного оновлення. Розробники випускають апдейти для того, щоб софт працював максимально продуктивно та ефективно. Саме тому рекомендується регулярно оновлювати будь-яку програму. Якщо в телефоні відключено автоматичне оновлення, цю операцію потрібно виконати самостійно:

  1. Перейти в офіційний магазин Apple, після чого знайти необхідний апдейт.
  2. Натиснути на іконку App Store на робочому столі.
  3. Клікнути на клавішу оновлення в нижній частині екрану магазину.
  4. Далі клікнути на однойменну кнопку навпроти назви програми.
  5. Якщо оновлення потребує дещо утиліт, то рекомендується натиснути на клавішу «Оновити весь софт одночасно».

Після проведеної процедури слід перезавантажити пристрій Apple і знову активувати «Вконтакте».

Встановити антивірус

Шкідливе програмне забезпечення у будь-якому випадку шкодить нормальній роботі мобільного телефону. Це стосується як операційної системи загалом, так і окремо встановлених програм.Легкі версії шкідливого програмного забезпечення приносять незначну шкоду утилітам, проте є й такі, які здатні повністю вивести пристрій з ладу. Щоб убезпечити власний мобільний девайс, рекомендується відвідати офіційний магазин App Store та встановити надійну антивірусну базу. На даний момент найкращими вважаються:

AVIRA MOBILE SECURITY

LOOKOUT

MCAFEE MOBILE SECURITY

TREND MICRO MOBILE SECURITY

F-SECURE SAFE

Обновити iOS

Наступною причиною вильотів програми ВК може бути вчасно не оновлене програмне забезпечення. Наступна інструкція підходить не тільки для покращення працездатності програм. Цю процедуру рекомендується регулярно проводити для стабільної роботи самого девайсу.Що потрібно зробити:

  1. Розблокувати смартфон і перейти до основних налаштувань.
  2. Активувати розділ з основною інформацією.
  3. Перейти до блоку оновлення ПЗ.
  4. Наступним кроком буде натискання клавіші завантаження та встановлення.
  5. Після закінчення процедури перезавантажити айфон.

Перевірити пам'ять

Ще одним важливим фактором для нормальної роботи програм є достатня кількість пам'яті в пристрої. У нерідких випадках ВК вилітає саме через нестачу місця у сховищі. Перш ніж приступати до переустановки ОС або іншим трудомістким процесам, рекомендується перевіряти ще раз кількість пам'яті і тільки після цього приступати до усунення проблеми. Щоб перевірити кількість вільного місця, необхідно дотримуватися наступної інструкції:

  1. Розгорнути налаштування телефону.
  2. Відшукати розділ із загальною інформацією.
  3. Вказати блок зберігання та використання хмарного сервісу.
  4. Уважно ознайомитися з інформацією щодо вільного місця.

Коли в мобільному пристрої залишається менше 500 МБ, тоді потрібно провести ретельне чищення файлів. Очистити місце можна видалення музики, фільмів, зображень та інших матеріалів. У 90% випадків цей метод допомагає позбавитися проблеми, пов'язаної з частими вильотами додатку ВК. Якщо інструкція не допомогла, тоді варто перейти до іншого способу.

Звернутися в службу підтримки

Коли всі вищезазначені способи не допомагають, значить, проблема полягає в технічних неполадках самої соціальної мережі.Щоб уточнити проблему, необхідно зв'язатися з відділом технічної підтримки ВК. У цьому випадку користувач повинен використовувати інший девайс, після чого перейти до відповідного розділу та в подробицях описати характер неполадки. Для економії часу рекомендується скористатися посиланням. Співробітники соціальної мережі дадуть відповідь протягом години і намагатимуться виявити причину неполадок. Якщо проблема полягає не в телефоні, то єдиний вихід - очікувати доти, поки відділ техпідтримки не виправить ситуацію.

Якщо нічого не допомогло

У більшості випадків перелічені варіанти вирішують проблему вильоту утиліти. Проте трапляються випадки, коли доводиться вживати крайніх заходів:

Питання експерту Що робити, якщо мені не вдається оновити айфон через налаштування?

У цьому випадку рекомендую завантажити офіційну прошивку за допомогою комп'ютера. Для цього можна скористатися програмою iTunes або оновитись через хмарний сервіс iCloud.Якщо Ви не впевнені у своїх силах, тоді краще зарахувати телефон до майстерні. Під час оновлення ВК з'являється помилка. Як вирішити проблему?.

Ця проблема вирішується досить легко. Для початку потрібно повністю видалити програму з телефону, після чого перезавантажити систему. Далі перевірте смартфон на наявність вірусів. Якщо такі не виявлені, тоді встановити програму заново.