Як перенести Ватсап на інший телефон

Anonim

При покупці нового смартфона всі дані необхідно переносити зі старого телефону. Так, якщо фотографії можна надіслати, а програми знову встановити, то листування в месенджері не так легко перемістити. Однак їх важливо зберегти на новому пристрої.

Підготовка до перенесення Ватсап

Необхідно скористатися функцією перенесення інформації з одного пристрою на інший. Месенджер Ватсап надає таку можливість. Таким чином користувач не втратить свої листування.

Часто виникає одна з двох ситуацій.

У першому випадку користувач хоче просто змінити номер телефону. Месенджер прив'язаний до нього, тому при спробі відкрити програму з іншим номером можуть виникнути проблеми. Тут необхідно змінити прив'язку саме в самій програмі.

Якщо користувач повністю змінює пристрій, то варто подбати про перенесення всіх даних. Для цього використовується резервне копіювання. Вона може бути збережена на хмарі або сервісі, а також на пристрої. У другому випадку потрібно також розуміти, як саме перенести цю інформацію на новий смартфон.

Зміна номера

Якщо мова йде лише про зміну номера телефону, тут необхідно звернутися до налаштувань програми. Саме в них міститься потрібна функція, яка допоможе змінити прив'язку, при цьому залишити всі необхідні контакти.

Щоб змінити номер телефону в месенджері WhatsApp, слід:

  1. Натиснути на піктограму трьох точок, яка розташована у правому верхньому кутку, і вибрати пункт «Налаштування».
  2. Перейти до розділу «Акаунт».
  3. Натиснути на рядок «Змінити номер».

  4. Ввести старий номер телефону, а потім новий.

  5. Підтвердити новий номер.

Щоб змінити прив'язку, у користувача має бути доступ до смартфона з новим номером.

Створення резервної копії

Якщо користувачу потрібно перенести всі контакти та листування на новий телефон, тут допоможе резервна копія. Вона може створюватись автоматично, якщо виставлено відповідний параметр. Але в більшості випадків, всі нехтують цією функцією.

Тоді необхідно подбати про резервне копіювання. Вона може бути збережена на пристрої або на хмарі, наприклад, Google Drive. Рекомендується користуватися саме останнім варіантом, оскільки користувач може в будь-який момент і з будь-якого пристрою отримати доступ до резервного копіювання. Особливо це актуально, якщо телефон змінюється з технічних причин.

Щоб створити резервну копію, потрібно:

  1. Відкрити WhatsApp.
  2. Натиснути на піктограму трьох точок у правому верхньому кутку та вибрати пункт «Налаштування».
  3. Відкрити розділ «Чати».
  4. Перейти до пункту «Резервне копіювання».

Під час створення резервного копіювання можуть виникнути деякі проблеми. Як правильно їх усунути, описано в таблиці нижче.

Запитання експерту Резервне копіювання не зберігається на Google Drive, що робити?

Якщо у користувача виникає проблема зі збереженням копії на хмарі, необхідно передусім перевірити підключення до інтернету. Іноді бекап створюється лише тоді, коли пристрій підключено до бездротової мережі. Також рекомендується перевірити підключення до облікового запису Google. Система може не отримати доступ до хмари. Резервне копіювання йде надто довго….

Резервне копіювання може тривати від кількох хвилин до кількох годин. Тут все залежить від кількості матеріалу, яке потрібно зберегти та інтернет-з'єднання. Перше резервне копіювання завжди займатиме багато часу. Недостатньо місця для резервного копіювання

Перш ніж створювати копію, необхідно переконатися, що на пристрої або хмарі достатньо місця. Сама копія не буде надто важкою. Однак варто подбати про наявність вільного простору.

Як перенести контакти WhatsApp

У переносі контактів месенджера зазвичай проблем не виникає. Програма встановлена ​​так, щоб копіювати телефонну книжку. Таким чином, якщо у користувача, чий контакт записаний у телефон, встановлений месенджер, він автоматично буде додано до програми. Тут важливо, щоб власник пристрою надав доступ.

При першому використанні WhatsApp на екрані з'являється повідомлення з доступом. Тут користувачу необхідно відкрити налаштування. Потім дозволити програмі імпортувати контакти з телефонної книжки, пересунувши відповідний повзунок.

Як перенести чати Ватсап на новий телефон

При переносі чатів з одного смартфона на інший, потрібно враховувати їхню модель та операційну систему. Через це послідовність дій може відрізнятись.Так, користувачеві необхідно вибрати потрібну інструкцію та слідувати їй. Перш ніж переносити чати на новий пристрій, необхідно також переконатися, що резервне копіювання створено заздалегідь.

Между двумя Андроидами

Якщо користувачеві потрібно перенести всі чати між двома Андроїдами без зміни номера, знадобиться лише резервне копіювання. Краще, якщо воно збережено на Google Drive, тому що з цієї платформи легше отримати доступ. Послідовність дій у такому разі буде такою:

  1. Завантажити програму на новий пристрій і відкрити його.
  2. Перейти до розділу Налаштування -> Чати -> Резервне копіювання.
  3. В нижній частині вікна знайти пункт «Акаунти». Тут необхідно додати обліковий запис Google диска і пройти авторизацію.

  4. На екрані має відображатися доступне резервне копіювання. Необхідно натиснути на «Відновити» та дочекатися закінчення завантаження.

Якщо користувач зберіг копію на пристрої, послідовність дій трохи відрізнятиметься. Насамперед слід з'ясувати, де вона збережена. Якщо на зовнішній карті пам'яті, достатньо її вставити в новий пристрій, а потім відновити всі чати безпосередньо в програмі.

Якщо ж у пам'яті самого смартфона, то файл необхідно перенести будь-яким доступним способом. Після цього можна також починати відновлення резервної копії.

У тому випадку, коли користувач змінює свій номер телефону, його спочатку потрібно зареєструвати способом, описаним вище. Після цього можна переносити резервне копіювання на новий пристрій.

Меж двома Айфонами

Для пристроїв під керуванням операційною системою iOS послідовність дій може трохи відрізнятися. Тут не потрібно користуватися Гугл Діском. В Айфоні є власна хмара iCloud, на якій зберігається вся необхідна інформація, у тому числі й резервні копії.

Для початку необхідно переконатися, що бекап збережений. Для цього слід перейти в налаштування смартфона та вибрати пункт "iCloud". Тут повзунок для Ватсап має бути активним. Після цього можна створювати резервну копію стандартним способом.

Після цього необхідно дотримуватися послідовності дій:

  1. Увійти в той же аккаунт iCloud.
  2. Завантажити месенджер на новий пристрій.
  3. Підтвердити відновлення даних з хмари.

Через кілька хвилин усі чати будуть відновлені та доступні на новому смартфоні.

Як перенести повідомлення WhatsApp з iPhone на Android

Айфон на Андроїд передати всі чати буде трохи складніше. Тут є кілька способів, кожен із яких матиме як переваги, так і недоліки. Насамперед варто відзначити, що чати можна передавати вручну через електронну пошту. Для цього необхідно:

  1. Відкрити потрібний чат.
  2. Натиснути на назву групи або контакту.
  3. Вибрати пункт «Експорт чату», тут слід вибрати метод копіювання, з прикріпленими файлами або без них.
  4. Ввести адресу електронної пошти у відповідному вікні.

Після цього на Андроїд пристрій прийде повідомлення з потрібним чатом, який буде додано до програми. Цей спосіб буде не зовсім зручний для тих, кому потрібно перенести безліч діалогів.

У такому випадку можна скористатися спеціальною програмою. Вона може бути платною або безкоштовною. Для цих цілей відмінно підійде WazzapMigrator, яку потрібно встановити на Андроїд.

Для перенесення також знадобиться резервна копія, яку потрібно дістати з iPhone. Зробити це можна через iTunes. Він має бути встановлений на комп'ютер. Тут необхідно зробити резервне копіювання незашифроване, а потім скопіювати потрібні файли.

Після цього знадобиться програма WazzapMigrator. Воно допоможе перенести дані на Андроїд. Як тільки всі файли будуть скопійовані, можна завантажувати WhatsApp.

Перш ніж завантажувати резервну копію на смартфон, необхідно переконатися, що месенджер видалений з пристрою.

про те, як користуватися програмою WazzapMigrator можна подивитися в даному відео.

Як перенести чати WhatsApp з Android на iPhone

Для того щоб перенести дані з Андроїд на Айфон, користувачеві також знадобиться додаткове програмне забезпечення. Це з тим, дані операційні системи несумісні друг з одним. Іншими словами, файли на Android пристрої не буде відкриватися в iOS.

Саме з цієї причини їх доводиться переформатувати. В даному випадку знадобиться додаток "dr.fone - WhatsApp Transfer". Його слід встановлювати на комп'ютер. Після того як програма буде завантажена, необхідно дотримуватися інструкцій:

  1. Підключити два смартфони до комп'ютера через USB кабель.
  2. В лівій частині екрана вибрати пункт WhatsApp. Додаток також дозволяє копіювати чати інших месенджерів.
  3. Перевірте, що андроїд смартфон розташований у лівій стороні, яка відповідає за джерело даних.
  4. Натиснути на Transfer.

Після цього необхідно дочекатися повної передачі даних. Як тільки вона буде завершена, користувач може закривати програму та від'єднувати пристрої. Якщо в телефоні не так багато чатів, їх можна передавати електронною поштою, як і з iPhone на Android.

Перенесення на смартфонах з Windows Phone

На пристроях Windows Phone також є резервне копіювання. Але в цьому випадку воно зберігатиметься у хмарному сховищі OneDrive. Користувач може створити бекап і перенести його на Android смартфон або інший телефон з ОС Windows стандартним способом.

Крім того, можна скористатися програмою dr.fone - WhatsApp Transfer, яка дозволяє передавати резервні копії месенджерів через комп'ютер.

Зберегти файл бекапу користувач може і на зовнішній картці пам'яті. У такому випадку SD-карту достатньо вставити в новий телефон та скопіювати всі дані. Після цього встановити WhatsApp і запустити відновлення даних.