Як витягнути контакти з розбитого телефону Андроїд

Anonim

Якщо людина випадково упустила стільниковий апарат, то існує безліч способів, як витягнути контакти з розбитого телефону. Зробити це можна за допомогою звичайного стаціонарного комп'ютера, облікового запису, програм ADB або спеціальних програм.

Як витягнути контакти з розбитого телефону через Акаунт Google

Кожний сучасний апарат прив'язаний до облікового запису Google. Через синхронізацію даних усі файли та інформація з мобільного пристрою копіюються на диск і зберігаються у хмарному сервісі. Зокрема, відомостей із телефонної книги. Провести операцію перенесення даних можна безпосередньо або за допомогою комп'ютерної техніки.

Прямо дозволить зробити це тачскрин, але цей датчик часто пошкоджується разом із сенсорним екраном. У цьому випадку залишається лише звернутися до комп'ютера. Покрокова інструкція:

  1. Підключити смартфон до комп'ютера.
  2. До комп'ютерного облікового запису додати обліковий запис Google, який був доданий у стільниковому апараті.
  3. Коли завантаження даних, користувач зможе зайти на диск і в папці «Контакти» знайти необхідні відомості, записані в телефонній книзі.

Якщо є можливість зробити синхронізацію з новим смартфоном, то достатньо додати в апарат обліковий запис і провести перекидання даних з розбитого телефону. Для цього передбачена опція: «Відображення контактів», де вибирається потрібний обліковий запис.

Як витягнути контакти через Viber

Якщо людину цікавлять контакти з месенджера Viber, які були збережені, поки телефон не розбили, то можна діяти також через комп'ютер або планшет та встановлення додаткової програми. Утиліта Sqlite Browser дозволяє дістати вайберівські контакти, а потім відкрити файл бази даних Viber.DB. Для цього потрібно:

  1. Завантажити та встановити програму Sqlite Browser.
  2. Коли завантаження завершено, на клавіатурі натискається команда Windwos+R.
  3. у файлових документах знайти парку – ViberPC.
  4. Знайти папку, яка називається цифровим значенням – номером телефону користувача, який бажає отримати контакти.
  5. У меню, що відкрилося, знайти папку з назвою «viber.db». Саме тут зберігаються номери, які вводилися через телефон.

Останній етап – це вилучення інформації. Для цього потрібно запустити завантажену утиліту і перенести контакти. Алгоритм дій:

  • в меню Browse Data знайти вікно SQLite;
  • вибрати поле Table;
  • натисніть на PhoneNumber.

Програма дозволяє перекинути номерні знаки у вигляді таблички Excel. Для цього вибирається: FILE – EXPORT – Tables as CSV File. Утиліта дозволить повернути лише цифрові значення, щоб повернути номери разом з іменами власників, передбачена команда: Select Number, FirstName from Contact, ContactRelation where Contact.ContactID=ContactRelation.ContactID. Після введення цієї комбінації потрібно відвідати вкладку SQL, натиснути клавішу «1» і CSV.

Як отримати контакти зі зламаного телефону за допомогою ADB

Android Debug Bridge – це програма для перепрошивок, але вона також здатна витягнути номери з розбитого телефону швидко і просто, але тільки з рутованих апаратів. Якщо отримати Root-доступ, то утиліта дозволить врятувати не лише контактну інформацію, а й інші файли, що зберігаються у смартфоні. Як діяти:

  1. Включити на апараті режим налагодження USB. Потім завантажити ADB на диск і провести завантаження драйверів.
  2. Тепер настає основний процес роботи: необхідно провести копіювання необхідних файлів (контактів). Для цього потрібно відкрити клавішу "Пуск", а в пошуковій системі ввести значення - cmd.
  3. Коли файл знайдено, його необхідно запустити від імені адміністратора. Коли вхід зроблено, можна відкривати ADB через команду: Enter:cd C://adb.
  4. Прописати кодування: adb pull /data/data/com.android.providers.contacts/databases/contact2.db /home/user/phone_backup/ та підтвердити введені дані клавішею Enter.
  5. Знайти папку з назвою програми і в ній знайти вкладку: contacts2.db. Тут користувач знайде всі контакти, які будь-коли зберігалися на його розбитому телефоні.

Більшість файлових документів носитимуть ім'я DB, які людина зможе відкрити через базу даних SQL, через «Блокнот» або за допомогою спеціальних утиліт.

Як подивитися контакти на розбитому телефоні за допомогою клавіатури та миші

Розблокувати, зайти в телефон і завантажити дані легко через віртуальний екран за допомогою клавіші та миші. Якщо підключити ці прилади до телефону, екран смартфона легко вивести на комп'ютер. Відкрити іконку з назвою телефону, у папці «Мій комп'ютер» та витягти контакти звідти або скопіювати дані до хмарних сховищ типу Google Диск або Dropbox. Миша (курсор Windows) у разі буде проводити імітацію те, що людина натискає пальцем на сенсорний екран.

Як подивитися контакти на телефоні через комп'ютер

Сервіс Google вже давно підключає телефони до своїх облікових записів і дозволяє повноцінно користуватися мобільним обладнанням. Навіть якщо на смартфоні екран повністю розбитий, нічого не завадить підключити його до стаціонарного комп'ютера та імпортувати інформацію. Щоб забрати потрібні контакти, передбачено інструкцію:

  1. Увійти в обліковий запис Google.
  2. Вибрати папку з контактними відомостями.
  3. Скопіювати дані та перенести їх на комп'ютер (експортувати).

Можна виділити всі позиції, якщо додатково користувач бажає вилучити фото та відео. Потім всю контактну інформацію можна перенести на новий смартфон.

Як витягнути контакти за допомогою вбудованого Recovery

Цей спосіб спрацює тільки, якщо спочатку була налаштована синхронізація. Робити нічого практично не потрібно. Recovery – це програмне забезпечення, яке вбудоване практично у кожен сучасний смартфон. Якщо утиліти немає в телефоні, її можна встановити. Вона дозволяє відновлювати файлові документи і коректно відображає інформацію в них, навіть якщо пам'ять відформатовано. Інструкція:

  1. Завантажити програму та підключити телефон до комп'ютера через USB-кабель.
  2. Запустити Recovery та увімкнути режим «налагодження». Утиліта автоматично відкриє телефонні дані.
  3. Вибрати контакти Android, натиснути кнопку «Наступна» та відскануватиметься. Android буде автоматично рутирован.

Після цих заходів відбудеться відновлення контактних відомостей клавішею «Відновити».

Кращі програми на android для отримання та копіювання контактів

Утиліти – програми, які дозволяють отримати інформацію з будь-яких пристроїв, у тому числі з розбитого телефону. Всі нижчеперелічені продукти мають стандартний набір функцій, мають зручний інтерфейс і простоту застосування. Рейтинг найкращих утиліт для вилучення даних:

Найменування Опис Ціна Рейтинг
SA Контакти Lite

Багатофункціональна утиліта, але займає багато місця. Для тесту можна скачати безкоштовно, але в демо режимі дуже мало функцій. - ★★★★★
Контакты+

Зручна програма, що займає мало місце і додатково вона може ідентифікувати телефонуючого, блокувати спам. - ★★★★★
HTC «Засіб передачі»

Може переносити вміст старого телефону на новий пристрій за допомогою Wi-Fi, але утиліту підтримують не всі мобільні ОС. - ★★★★★
My Contacts

Програма працює на всіх платформах, дозволяє проводити редакцію відомостей, але система вимагає реєстрації. - ★★★★★
CLONEit

Єдиний продукт, який працює навіть без підключення до інтернету та працює на високій швидкості. - ★★★★★

Якщо нічого не допомогло

Не завжди витягнути контакти виходить переліченими вище способами, а часом у людини виникають складнощі в процесі тієї чи іншої операції.

Питання експерту Синхронізація включена, а перекидання даних не відбувається.

Слід перезавантажити пристрої та провести повторну процедуру. При підключенні до комп'ютерної техніки телефон не розпізнається

Якщо перевірено, що немає проблеми з роз'ємами або USB-кабелем, варто спробувати підключити апарат до іншого обладнання. Жоден спосіб не допоміг

Швидше за все, на мобільному апараті не працює материнська плата або флеш-пам'ять девайсу. Яка програма для вилучення даних краща

Варто віддати перевагу – CLONEit. Цей продукт не займає багато пам'яті та працює навіть у офлайн режимі. Що робити, якщо телефон повністю розбитий і немає можливості підключити його до комп'ютера

Спочатку слід зайти до гуголського облікового запису. Якщо у хмарному сховищі немає потрібних даних, тоді допоможе тільки Recovery.

Більшість людей зберігають у телефоні багато важливої ​​інформації, тому дуже важливо мати спосіб для її екстреного вилучення. Щоб не було проблем у майбутньому, завжди слід увімкнути синхронізацію на телефоні та переміщати важливі відомості до хмарного сховища.