Як подивитися паролі на телефоні Андроїд

Anonim

Кожний мобільний пристрій можна захистити, використовуючи триступеневу систему безпеки. В першу чергу варто подбати про пароль розблокування телефону.

Захист даних на Андроїді

Існує моделі з цифровою, біометричною та графічною системою захисту. Після встановлення такого захисту ніхто не зможе опанувати інформацію, яка знаходиться в смартфоні, що охороняється. Завдяки цьому користувач може відвідувати різні сайти та соціальні мережі за допомогою автоматичного входу.

Другим щаблем захисту вважається вхід у будь-яку соціальну мережу, який можна виставити за допомогою автоматичної авторизації. Браузер запам'ятовує введені дані, і щоразу при вході самостійно відкриває обліковий запис. Однак такий інструмент досить небезпечний, оскільки паролі від сайтів зберігаються у спеціальній базі даних телефону, тому при випадковому зламі вся інформація може бути викрадена.

Остання та найнадійніша ступінь захисту, використання охоронної системи смартфона. Коли власник власного пристрою не має прав адміністратора, тоді навіть він не зможе витягти з надр приладу пароль.

Чи можна переглянути збережені паролі на Андроїді

У всіх сучасних смартфонах передбачена функція автоматичного входу на сайт або соцмережа, оскільки паролі зберігаються в базі даних і дістаються системою при потребі. Багато користувачів розуміють принцип дії, проте не знають, як дістати пароль вручну.

В офіційному магазині Play Market існує широкий ряд спеціалізованих програм, які допоможуть дістати пароль і зберегти його у вибраному місці. Більшість розробників зосереджені на створенні простих та ефективних утиліт, здатних витягувати інформацію з бази даних та переміщати у вказаний файл. До найпопулярніших можна віднести:

KeePassDroid;

Password Manager;

Last pass;

За принципом роботи описані програми являють собою блокнот, в який поміщаються всі паролі для автоматичного входу. У будь-який момент власник може активувати утиліту та перевірити цілісність даних. Звичайно, варто зауважити, що використання подібних сервісів не назвеш безпечним, тому для них доведеться встановлювати власний код захисту.

Після ознайомлення зі способом створення сховища слід розібратися в тому, як отримати збережені паролі без застосування сторонніх сервісів.

Збережені паролі в браузері

Ознайомлення з матеріалом буде розглядатися на прикладі роботи браузера Google Chrome. Щоб запустити автоматичне збереження інформації, слід перейти в основні налаштування браузера і знайти розділ із збереженням паролів. У відповідному полі активувати кнопку, після чого стане доступним зберігання інформації в системі браузера.

Розглянувши уважно цей розділ, можна знайти спеціальний список, в якому містяться паролі від сайтів, що часто відвідуваються. Щоб видалити непотрібний пароль, натисніть клавішу з назвою сайту. Такий варіант підходить у тих випадках, коли для ресурсу випадковим чином зберігається неправильний пароль або в запобіжному заході від випадкових зломів.

Розглянути безпосередньо пароль не вийде на смартфоні через браузер, але для цього існує спеціальний сервіс passwords.google.com. Насамперед потрібно пройти авторизацію на цій сторінці, використовуючи логін та пароль від пошти Google+. Після проведення процедури користувачеві відкриється вміст секретного коду.

Звичайно, дізнатися зашифрований код можна за допомогою перелічених додатків, що знаходяться в Play Market, проте метод браузера більш простий і ефективний.

Від ВК, Однокласників, пошти

Щоб успішно переглянути вміст пароля від соціальних мереж або пошти, достатньо скористатися стандартними інструментами сучасних браузерів. Для цього потрібно виділити пароль і за допомогою правої кнопки миші натиснути на команду "Переглянути код елемента". Аналогічну операцію можна провести за допомогою комбінації F12/Ctrl+B. Після цього перед користувачем відкриється набір інструментів, за допомогою яких можна переглянути код.

Є ще кілька простих методів для розкриття вмісту пароля. Для цього можна використовувати браузер Mozilla FireFox, тому що даний браузер швидший і простіший в управлінні порівняно з Хромом. Користувачеві потрібно зайти в налаштування інструментів, після чого відтикати блок захисту. У вікні відкриється вкладка зі збереженням паролів, навпроти якої необхідно поставити галочку. Якщо операцію проведено успішно, тоді раніше введені паролі від соціальних мереж стануть доступними.

Щоб встановити програму, варто спочатку відвідати офіційний сайт, після чого завантажити стартовий файл у кореневу папку системи.

Як подивитися збережені паролі на Андроїді

Для отримання вмісту з власних паролів існує безліч ефективних методів. Хороший мобільний браузер оснащений спеціальними інструментами, а в офіційному магазині Андроїд можна завантажити спеціалізовані програми.Також часто використовуються складні сервіси, за допомогою яких можна не тільки переглядати паролі, але й переміщувати їх із бази даних у потрібне місце. Далі розглянемо існуючі методи докладніше.

За допомогою системних функцій

Операційна система Андроїд оснащена рядом спеціальних інструментів, за допомогою яких можна переглядати секретний код не у вигляді зірочок, а у формі латинських букв і цифр. Скористатися даним способом може навіть недосвідчений користувач, тому що для цього знадобиться лише смартфон і кілька хвилин уваги. Звичайно, власнику пристрою не знадобиться встановлювати сторонній софт, але варто помітити, що не всі телефони оснащені подібними функціями.

Основний мінус полягає в тому, що через налаштування не вдасться з'ясувати вміст пароля від пошти Google. Насамперед знадобиться авторизуватися в системі, після чого потрібно відновити або змінити секретний шифр. Відновлення відбувається за допомогою введення відповіді на секретне запитання, вказівки пошти або заповнення спеціальної заяви для адміністрації сервісу.

В іншому інструменті телефону можуть порадувати користувача, коли знадобиться пароль від бездротових мереж. Після підключення до Wi-Fi слід натиснути кнопку з оком, в результаті чого з'явиться вміст пароля та параметри поточного підключення. Процедура здійснюється лише у тому випадку, якщо користувач раніше підключався до цієї сети.

Незважаючи на той факт, що інструмент працює тільки на сучасних смартфонах варто звертати увагу, навпроти яких сайтів з'являється ярлик з оком. Практично всі онлайн ресурси підлягають перевірці за допомогою цієї функції, оскільки зазначені паролі зберігаються у базі даних браузера Google або на сторінці passwords.google.com.

Через браузер комп'ютера

Коли користувач входить в соціальну мережу ВК за допомогою автоматичного введення даних, а всі домашні пристрої синхронізовані, тоді можна дізнатися про вміст секретного шифру за допомогою комп'ютера.Такий варіант підійде лише тоді, коли перелічені варіанти виявилися безсилими. Існує два методи для ПК:

  1. Для початку потрібно запустити браузер, і у верхній частині робочого вікна відкрити блок з налаштуваннями. Далі будуть допоміжні параметри системи, серед яких є розділ з формами і паролями. Потрібно натиснути на підтвердження збереження паролів для всіх сайтів, а потім відкрити додаткові параметри розділу. Перед користувачем відкриється рядок, в якому потрібно вказати логію та пароль від необхідного сайту. Далі, відкривши перелік сайтів із паролями, натиснути на клавішу «Показати», внаслідок чого вміст секретного шифру відкриється.
  2. Другий спосіб розрахований на більш просунутих користувачів ПК, так як доведеться застосовувати команди програміста. Спочатку потрібно відкрити стартову сторінку соціальної мережі, а поле з паролем необхідно скопіювати вміст і натиснути на праву кнопку мишки.У вікні відкриється список команд, серед яких є «Type». Потрібно натиснути на команду, після чого повторно виділити пароль і натиснути на праву кнопку миші. Перед користувачем з'явиться можливість перегляду коду елемента. Відкритий код сторінки міститиме безліч команд, серед яких необхідно знайти Type=password. Замість останнього слова доведеться вручну запровадити «text». Якщо користувач правильно виконав дії, вміст пароля відкриється.

Дізнаємо пароль за допомогою Intercepter NG

Існує хитра програма Intercepter NG, яка розроблена практично для всіх операційних систем, включаючи Android. Звичайно, спочатку утиліта вважалася творіння виключно для хакерських цілей, проте на даний момент їй може скористатися будь-хто. Варто зауважити, що Intercepter NG не покаже вміст пароля, але зможе перехопити введення даних у реальному часі.Для початку потрібно встановити утиліту в телефон, а в пріоритеті виставити контроль власного девайса.

Наступним кроком буде запуск потрібного сайту та проходження авторизації. Під час цих дій програма почне перехоплювати інформацію та скопіюватиме в буфер обміну. Наприкінці процедури програма відкриє звіт, в якому буде міститися адреса, логін та пароль від зазначеного сайту.

За допомогою програми Sqlite Editor

Другою за ефективністю програмою для розшифрування пароля вважається SQlite editor. За принципом роботи вона нагадує пошукову систему, в якій виявляється виявлення бази даних зазначених ресурсів. Для початку користувачеві знадобиться отримати ROOT-права, а лише після цього встановлювати програму. В управлінні SQlite editor досить простий, знадобиться лише відкрити утиліту та здійснити пошук бази даних.На фінальному етапі відкриється блокнот, у якому містяться знайдені логіни та паролі. Однак варто пам'ятати, що програма не зможе розпізнати коди від соціальних мереж ВК та Однокласники, оскільки програмна складова даних ресурсів замінює збережені символи на токени. Такий підхід гарантує високий захист користувачам сервісів.

За допомогою WireShark (ПК)

Для більш ефективного розшифрування даних можна скористатися мультиплатформним сервісом WireShark. Основна перевага програми, простий і зрозумілий інтерфейс, а також можливість функціонувати з переважною кількістю протоколів. Для початку потрібно завантажити програму і встановити на комп'ютер (робота на Windows більш стабільна). Далі підключити смартфон із ПК за допомогою стандартного шнура USB. Найскладнішим буде правильне налаштування пошуку пакетів. У вікні потрібно вказати необхідний сайт і підтвердити аналіз, після чого перед користувачем відкриється файл з готовою інформацією.У списку команд необхідно знайти кодове слово "Password", оскільки саме в ньому буде міститися потрібний пароль.

Перегляд коду елемента

Цей метод розшифровки найпростіший і займає мало часу. Користувачеві потрібно виділити вміст із поля паролів і натиснути на функцію перегляду коду елементів. Інструмент стабільно працює у всіх браузерах, крім Internet Explorer.

Де на Android-пристрої паролі від мереж Wi-Fi та як їх подивитися

Вище були розглянуті способи розшифрування паролів за допомогою браузера та сторонніх ресурсів. Тепер варто ознайомитись з методом вилучення пароля від мереж Wi-Fi на мобільному телефоні. Щоб досягти бажаного результату, слід діяти у строгому порядку, який наведений нижче:

  1. Придбати права адміністратора. Для отримання відповідних прав можна скористатися спеціальною програмою, яку можна завантажити з Play Market, або перепрошити пристрій за допомогою комп'ютера. Варто враховувати, що ця операція може призвести до поломки мобільного телефону, тому що при отриманні ROOT-прав замінюються оригінальні файли системи. Смартфон буде більш вразливим до злам, тому слід проявити максимальну пильність.
  2. Встановити ROOT-браузер. Коли процес отримання прав адміністратора пройде успішно, можна розпочинати маніпуляції завдяки новим можливостям телефону. В першу чергу знадобиться придбати спеціальний браузер, який допоможе переглядати системні папки і файли. В офіційному магазині Андроїд можна завантажити утиліту ROOT-Browser, за допомогою якого можна потрапити в важкодоступні місця телефону.
  3. Знайти необхідний пароль. Після отримання прав та браузера можна приступати до отримання секретного коду бездротової мережі.У програмі потрібно запустити рядок (WPA_SUPPLICATION_CONF), що містить у собі всі WI-FI мережі, до яких за весь час використання смартфона підключався власник. Коли потрібно дізнатися дані від домашньої мережі, тоді потрібно лише поглянути на тип маршрутизатора і вписати необхідний код, який відкриє робочу панель роутера в браузері.

Правильне зберігання паролів Android

Щоб убезпечити власний смартфон від раптових атак хакерів, достатньо використовувати стандартні функції практично кожного мобільного пристрою. Насамперед можна встановити надійний графічний ключ, який заблокує доступ стороннім особам. Звичайно, якщо заволодіти інформацією захоче досвідчений хакер, то цей метод не врятує. Мінус полягає в тому, що якщо власник забуде послідовність введення ключа, тоді пристрій доведеться знову прошивати.

Також часто використовують стандартні ПІН-коди при розблокуванні робочого столу. Метод надійний, але за кількох неправильних спроб введення смартфон буде заблокований. Останній спосіб для збереження паролів, це завантаження спеціальної програми Password, в якій можна створити файл і записувати секретні коди, що часто використовуються.