Як вставити флешку в телефон на Андроїді

Anonim

Власникам бюджетних моделей від можливості використовувати флешку є дуже велика вигода. Якщо на мобільному пристрої трохи пам'яті, то можна підключати флешку і з неї слухати музику або дивитися фільми.Крім цього з флешки можна скинути інформацію на свій смартфон, якщо під рукою немає комп'ютера. Але перш ніж щось скидати, потрібно зрозуміти, як правильно підключати USB-накопичувач до свого гаджета.

Як підключити флешку до смартфону на Android

Якщо сучасний смартфон підтримує функцію OTG, то попередньо потрібно придбати стандартний кабель USB/OTG. У ряді випадків потрібно буде встановити спеціальні програми та додатково отримати права суперкористувача.

Щоб підключити до Андроїд-пристрою USB-накопичувач, необхідно дотримуватися такої інструкції:

  • Для початку потрібно переконатися, що на смартфоні є USB-роз'єм. У всіх гаджетів, випущених останніми роками, він є, тому проблем із цим виникнути не повинно;
  • Попередньо потрібно придбати спеціальний кабель OTG, його ще називають адаптером. Саме він має необхідний для підключення флешки роз'єм;
  • Підключаємо флеш-накопичувач. Якщо смартфон не бачить його, значить у нього немає автоматичного розпізнавання таких пристроїв. У цьому випадку потрібно встановити додаткове програмне забезпечення. Топові девайси зазвичай відразу розпізнають флешки, після чого гаджет запускає вбудований файловий менеджер.

Отримання Root-прав

Большая частина програм, що дозволяють підключати флеш-пам'ять до смартфону та переносити дані, потребує наявності спеціальних ROOT-прав. Для отримання цих прав можна звернутися до спеціалізованих сервісних центрів або встановити програму типу King Root, яку можна завантажити на офсайті.

Не слід забувати, що отримання розширених прав самостійно може бути небезпечним для мобільного пристрою. Багато виробників у такому випадку анулюють гарантію виробника на телефон.

Перед тим, як отримувати права суперкористувача, слід зробити резервну копію всієї інформації, оскільки вона буде видалена.

  • Скачують програму King Root або будь-яку подібну;
  • Отримують права розробника. Для цього заходять до розділу налаштувань, вибирають пункт «Про телефон», після чого кілька разів натискають на розділ «Номер складання». На дисплеї з'явиться повідомлення про те, що ви є розробником. У налаштуваннях з'явиться нове меню «Для розробників», тут слід поставити галочку навпроти пункту «Налагодження по USB»;
  • Далі запускають програму Kingo Root. Коли вона запуститься, потрібно підключити телефон до комп'ютера з доступом до Інтернету. Смартфон автоматично підхопить встановлення необхідних драйверів.

Після потрібно прочитати повідомлення з попередженнями щодо ризиків і натиснути на кнопку «Root».

Кабелі-перехідники до різних типів пристроїв

OTG адаптери слід вибирати в залежності від того, який роз'єм на смартфоні. Роз'єми бувають microUSB, apple Lightning або найсучасніший USB TYPE-C. Розглянемо деякі різновиди цих кабелів докладно.

Найменування перехідника Тип Вартість, рублів
Mobiledata OTG-BB-0.15

microUSB - USB

200
Apple OTG

Lightning - USB

650
Vention VAS-A51-B

USB TYPE-C - USB

470

При покупці смартфона рекомендується відразу ж купити OTG-кабель, оскільки він може стати в нагоді в будь-який момент.

За допомогою OTG

Нічого складного в цьому випадку немає, достатньо взяти мобільний пристрій та підключити до нього кабель, після чого можна підключати флешку.

Після правильного підключення на екрані висвічується повідомлення, що новий пристрій підключено.

Далі можна відкрити будь-який файловий менеджер. У ньому відразу буде видно підключений накопичувач.

Відкриваємо необхідну папку, тапнувши по ній пальцем. Все, після цього можна повноцінно працювати з файлами на флешці.

За допомогою адаптера можна підключати не тільки флеш-пам'ять, але й мишку. Це дуже зручно, особливо якщо з якоїсь причини коректно не працює сенсор.

Підключення флешки за допомогою USB

Можна підключити флешу та за допомогою спеціальної програми USB Media Explorer. Послідовність дій така:

  • Встановлюють на свій смартфон програму USB Media Explorer, завантажити її можна в плей маркеті;
  • Підключають USB-накопичувач до кабелю OTG. Якщо є необхідність використовувати пристрій для перегляду карт пам'яті, то для початку потрібно вставити картку пам'яті в пристрій для читання, а тільки потім підключити його до кабелю OTG;
  • Слід зачекати кілька секунд, а потім відкрити програму USB Media Explorer;
  • Найчастіше програма автоматично розпізнає USB-накопичувач. Якщо його не видно, то відкривають розділ Підключити, а вже там вибирають потрібну флешку.

На цьому налаштування можна вважати закінченим. Тепер можна переглядати файли з накопичувача та копіювати їх на свій мобільний пристрій за допомогою значка Імпорт.

Підключення флешки за допомогою StickMount

Ця програма призначена для підключення флешок до смартфону, якщо мобільний пристрій автоматично не бачить накопичувач. Встановити програму можна в Плей маркеті, після цього можна підключати флеш-пам'ять, вона буде автоматично розпізнана.

У деяких випадках цього не відбувається, тоді діяти потрібно іншим способом:

  • Заходять до меню програми та натискають на рядок MOUNT.
  • Далі у файловому менеджері знаходять папку usbStorage, в якій розташована папка sda1. Ось остання і є вашою флешкою ​​з файлами.
  • Щоб безпечно витягти флешку, потрібно зайти в саму програму і натиснути на кнопку UNMOUNT. Через цю програму до мобільника можна приєднувати мишку і фотоапарат.

Підтримка файлових систем повністю залежить від операційної системи смартфона.

З'єднайте флешку з бездротовим зчитувачем карт

Якщо жоден із попередніх способів не підходить, то можна скористатися бездротовим зчитувачем для карт. Наприклад, можна використовувати Kingston MobileLite Wireless G2.

Підключити його нескладно.

  • Включають мобільний пристрій. Якщо раніше первинна настройка не проводилася, її слід виконати;
  • Слід завантажити відповідний додаток.
  • Встановлюють флеш-карту в зчитувач для карт, після чого підключаються до нього через вай-фай;
  • Відкривають файловий менеджер, після чого створюють підключення;

  • У подальшому для доступу до накопичувача слід використовувати створене з'єднання.

Це теж досить простий метод, який дозволяє оперативно збільшити пам'ять мобільного пристрою.

Принцип роботи з файлами на флешці

Підключення флешки до смартфону дозволяє значно розширити обсяг його пам'яті. Можна за лічені секунди скидати собі улюблені фільми, музику, фотографії, документи і навіть програмне забезпечення.

На флешку можна перенести багато корисної інформації. Навіть накопичувач на 2 ГБ допоможе використовувати старенький смартфон з максимальною користю.

Безпечне вилучення флешки зі смартфона

Щоб флешка швидко не прийшла в непридатну і тим більше не стала причиною поломки смартфона, її слід правильно виймати з мобільного пристрою.

При підключенні флеш-накопичувача до мобільного пристрою, на екрані з'являється повідомлення, що нове обладнання підключено. При цьому на панелі завдань має з'явитись відповідний символ. Щоб побачити стан пристрою, потрібно натиснути на нього. Після цього на екрані з'являється повідомлення, що обладнання може бути безпечно вилучено.

Чому смартфон не бачить флешку - проблеми та рішення

Якщо в смартфон була вставлена ​​нова флешка, то цілком можливо, що мобільний пристрій не може просто розпізнати її специфікацію. Рекомендується уважно прочитати інформацію в інструкції щодо того, які накопичувачі підтримує смартфон.

Флешка може перестати читатися через її неправильне форматування або через помилки, що накопичилися. Причиною неприємності може стати механічне пошкодження пристрою. В даному випадку дуже важко відремонтувати накопичувач і відновити всі дані на ньому.

Не варто забувати, що флешка може згоріти. Це може статися через самий гаджет, на якому воно використовується. Так нерідко буває з китайськими дешевими смартфонами.

Проблема Рішення
Смартфон не бачить флешку. Треба перевірити, чи правильно вона вставлена. Також потрібно оглянути роз'єм на предмет сміття, у цьому випадку його слід очистити.
Несправності з внутрішньою пам'яттю пристрою. Необхідно очистити системний кеш. Для цього потрібно затиснути одночасно кнопку гучності та кнопку живлення, після чого відкривається режим «Recovery», де потрібно вибрати команду «Wipe cache partition».
Перевірка на помилки. У цьому випадку необхідно вставити флешку в комп'ютер. Далі система запропонує перевірити картку пам'яті на помилки. Після перевірки на екрані виводиться звіт про знайдені та усунені помилки. Вся інформація залишається на накопичувачі.
Форматування флешки. Якщо флеш-пам'ять не відкривається на смартфоні, але відкривається на комп'ютері, то потрібно тапнути правою кнопкою миші по значку флешки та вибрати у списку форматування.
Механічне пошкодження або потрапляння вологи в накопичувач. У цьому випадку можна порадити пошукати фахівця, який зможе відновити працездатність пристрою або хоча б отримати інформацію.

За наявності старенького смартфона з невеликим об'ємом пам'яті флешка може стати справжньою знахідкою. Тут можна зберігати не тільки документи, музику та фільми, але й завантажувати програмне забезпечення.