Як зателефонувати через інтернет на мобільний телефон безкоштовно

Anonim

Для того, щоб зателефонувати через інтернет на мобільний безкоштовно, є різні сервіси в мережі. Ними можна користуватися з комп'ютера або планшета прямо з вікна браузера. Для використання інших потрібне встановлення спеціальної програми – віртуального телефону. Дзвонити можна прямо на телефон абоненту, незалежно від того, чи він підключений до інтернету чи ні. Він навіть не здогадається, що йому дзвонять не зі звичайного телефону, а через інтернет. Для здійснення дзвінка у спеціальному вікні вводиться номер телефону в міжнародному форматі та натискається кнопка виклику.

Користувач може зателефонувати безкоштовно хоч на МТС або на номер іншого російського оператора, хоч в іншу країну. Не важливо, стільниковий телефон введений або міський, технології IP-телефонії підтримує всі формати.

Інтернет-сервіси для дзвінків

Кожний користувач мережі може скористатися сервісами IP-телефонії. Багато хто з них надає лише платні послуги. Але є винятки – деякі послуги дають безкоштовні хвилини розмов у будь-які країни. В основному це робиться на певних умовах та з жорсткими обмеженнями. Але все ж таки можна знайти зручний сервіс, щоб швидко впоратися про здоров'я рідних за кордоном, не витрачаючи при цьому гроші на міжміські дзвінки.

Zadarma

Онлайн-сервіс Задарма дозволяє з комп'ютера дзвонити в будь-яку частину світу на мобільний або стаціонарний телефон. Що для цього знадобиться:

  • Швидкість інтернету – від 0, 5 Мбіт/сек.
  • Навушники чи колонки.
  • Мікрофон.
  • Програма для IP-телефонії.

Останній пункт необов'язково виконувати, можна дзвонити з сайту. Для цього потрібно:

  • Зареєструватися.
  • Зайти до особистого кабінету.
  • Вибрати розділ меню «Послуги» - «Дзвонити з сайту».

Після реєстрації на сайті користувач отримує 20 хвилин для безкоштовних дзвінків у будь-які з 40 доступних країн світу, для цього потрібно підтвердити номер свого телефону. Автоматично сервіс визначає тариф "Стандартний", але згодом можна перейти на більш вигідний кожному тариф.

Jaxtr

Сервіс для дзвінків та відправки СМС через інтернет Jaxtr. Адресу не потрібно бути користувачем цього сайту або мати встановлену програму. Але для здійснення безкоштовного дзвінка є умова - той, хто дзвонить, повинен знаходитися в мережі вільного підключення по Wi-Fi.

Щоб зробити виклик, потрібно зареєструватися на сайті. До облікового запису прив'язується віртуальний номер телефону. Потім користувачу відкриються додаткові форми реєстрації – їх потрібно обов'язково заповнити.

Відправляти СМС можна тільки через мобільний додаток. Інші функції сервісу можна використовувати у вікні браузера.

PokeTalk

Після реєстрації на сайті PokeTalk стають доступні дзвінки в будь-яку частину світу. Для цього потрібна програма для смартфона. На місяць користувач отримує 50 дзвінків. Їх тривалість не може перевищувати 10 хвилин.

Цей сервіс не має широкої популярності в Росії, хоча і має свої переваги: ​​

  • Зручний інтерфейс.
  • Підтримка російської мови.
  • Можна дзвонити з комп'ютера та через додаток на мобільному.
  • Дзвінки в будь-яку країну.
  • Великий ліміт на безкоштовні дзвінки.

В разі вичерпання ліміту дзвінки стають платними. Тарифікація залежить від країни, до якої потрібно зателефонувати.

Дзвінки онлайн

Сервіс IP-телефонії «Дзвінки онлайн» пропонує користувачам дзвонити безкоштовно на стільникові та міські номери без реєстрації. Виклики здійснюються із сайту, спеціальну програму завантажувати не потрібно. Для дзвінка потрібно лише ввести номер абонента в міжнародному форматі.

Дзвонити можна жителям Росії, СНД та в країни далекого зарубіжжя – їх перелік постійно розширюється. Зареєструйтесь на сайті та телефонуйте на Мегафон або номери інших операторів. На тривалість безкоштовних дзвінків є обмеження, але вони поступово знижуються при регулярному використанні сервісу.

FreeCall

Користувачі FreeCall можуть дзвонити з комп'ютера безкоштовно онлайн в будь-який куточок Землі. Але для цього на комп'ютері має бути встановлена ​​програма. Вона надається безкоштовно на веб-сайті сервісу. Є можливість безкоштовних дзвінків – надається 300 хвилин на тиждень. Але щоб здійснити безкоштовний дзвінок, на рахунку облікового запису має бути не менше 10 євро. Для оплати приймаються картки Visa.

Сама програма схожа на Skype – можна робити відеодзвінки та створювати конференції, надсилати повідомлення. Якість зв'язку нижчої якості. Бувають проблеми з технічною підтримкою.

Flash2Voip

Для сервісу Flash2Voip не потрібні жодні додаткові програми. Після входу на сайт абонент одразу бачить віртуальний телефон. Інструкції до нього лише англійською мовою. Але в ньому легко розібратися і без підказок – він простий та зрозумілий. Його можна відкрити в окремому вікні, якщо так буде зручніше.

Дзвінки доступні за 30 напрямками. Для безкоштовної розмови надається 5 хвилин. Щоб отримати можливість спілкуватися без обмежень, потрібно сплачувати абонентську плату – 5 доларів на місяць.

У сервісі не передбачено зв'язку абонента з техпідтримкою.

iCall

Програма iCall дозволяє дзвонити безкоштовно тільки до США та Канади. Всі інші напрямки платні. Тривалість дзвінка – до 5 хвилин. На добу подається 12 безкоштовних дзвінків. Якість відеозв'язку та голосових викликів на високому рівні.

Сервіс має функцію конференц-зв'язку на 10 осіб. Можна надсилати повідомлення (текстові та голосові) та надсилати файли.

З недоліків інтерфейсу – немає російської.

Додатки для онлайн-дзвінка

Для зв'язку двох користувачів через додаток він має бути встановлений у них обох. Ще одна умова – підключення телефону до мобільного інтернету або Wi-Fi.

Чаще всього знайти людину в сервісі можна за її мобільним номером телефону – вона прив'язується до її облікового запису.

Дзвінки повністю безкоштовні – тут немає обмежень, не потрібно мати жодних грошей на рахунку. Можна дзвонити як у Росії, і у будь-яку частину планеты.

Skype

Скайпом люди користувалися ще до появи смартфонів. І зараз він не втрачає популярності. Це зручний сервіс для відеодзвінків, обміну текстовими повідомленнями та здійснення звичайних голосових дзвінків.

Підходить для використання на комп'ютері або мобільному пристрої. Крім того, є версія для браузера – відкрийте сторінку онлайн-сервісу та дзвоніть прямо з неї без встановлення програми на комп'ютер.

Skype зручний не тільки для зв'язку з одним користувачем, тут можна створити конференцію з кількома учасниками.

Viber

Вайбер – один із найпопулярніших сервісів у Росії та країнах СНД. Саме він асоціюється у людей з безкоштовними дзвінками через інтернет.

Є версії програми для мобільних телефонів та комп'ютерів. Підходить для голосових та відеодзвінків. Функція конференц-зв'язку тут поки що не передбачена. Онлайн-версії для браузера теж немає.

WhatsApp

Ще один популярний сервіс від розробників Facebook. Створено лише мобільну версію WatsApp. Групових дзвінків тут здійснити не можна. Використовується тільки для голосового або відеозв'язку між двома користувачами.

Sippoint та Qip

Програма Sippoint дозволяє дзвонити по голосовому та відеозв'язку безкоштовно всередині мережі Sipnet. За межами цієї мережі дзвінки платні, за винятком деяких напрямків. Актуальний список країн для безкоштовних дзвінків можна дізнатись на сайті sipnet.ru. Після реєстрації на рахунок користувача зараховується подарунковий 1$, якщо в налаштуваннях профілю він вкаже свій стільниковий номер. Так можна протестувати дзвінки у всьому світі без власних витрат. Крім цього, користувач отримує бонуси, якщо приведе друга до мережі. Їх теж можна витратити на дзвінки.

Користувачі мережі можуть обмінюватися текстовими повідомленнями через сервіс Sippoint та в соцмережах Google Talk, QIP, Yandex, Jabber – все, що працюють за протоколом XMPP.

Facebook Messenger

Це частина соціальної мережі Facebook з аудиторією понад мільярд людей по всьому світу. Facebook Messenger використовується не лише для обміну повідомленнями. Через нього можна дзвонити з відеотрансляцією чи без неї. Доступні голосові конференції.

Підтримуються дзвінки через браузер, при цьому не потрібно підключати жодних плагінів.

Який сервіс кращий для безкоштовних дзвінків

Додатки-месенджери зручніші – у них немає обмежень, дзвонити можна будь-куди, при цьому не потрібно мати жодних грошей на рахунку. Однак для зв'язку обидва користувачі повинні мати на пристрої встановлену програму та бути підключеним до інтернету.

Якщо потрібно зателефонувати за номером телефону, то тут підійдуть сайти для онлайн-дзвінків. Виберіть той, що не вимагає внесення певної суми, які дають достатній час для безкоштовної розмови.

Дзвінки через інтернет вже не рідкість – мільйони людей користуються цією можливістю регулярно. Ще багато сервісів не увійшло до наведеного огляду. Так що користувачі мають величезний вибір і можуть знайти відповідний сайт або програму. Можна використовувати декілька ресурсів – якщо на одному закінчився ліміт на безкоштовні дзвінки, переходьте на інший.