Не заряджається телефон Андроїд

Anonim

Власники Android-смартфонів знають, що свої улюблені гаджети потрібно заряджати раз на 1-2 дні - позначається інтенсивність використання, низька ємність акумуляторів і високе енергоспоживання. Іноді у користувачів виникають проблеми із зарядом, через що нормальне використання техніки стає неможливим. Чи не заряджається телефон на Андроїді - що робити? Давайте подивимося, чи зможемо ми впоратися з цією проблемою самостійно.

Усуваємо проблеми із зарядним пристроєм

Якщо у вас не заряджається телефон на Андроїді, спробуйте перевірити працездатність зарядного пристрою – вони мають властивість виходити з ладу.Для перевірки може бути використаний будь-який гаджет, що заряджається через роз'єм micro-USB. Беремо гаджет, підключаємо до нього зарядний пристрій та підключаємо його до електричної мережі. Якщо зарядний пристрій справний, то гаджет заряджатиметься.

Також необхідно проконтролювати зарядний струм за допомогою спеціального USB-тестера - його можна придбати на Aliexpress за 300-400 рублів. Він вмикається між смартфоном та зарядним пристроєм, показуючи поточний струм. Якщо він становить лише кілька міліампер, спробуйте змінити зарядний пристрій. У разі відсутності змін почистіть гніздо або відправте смартфон у сервіс.

Отже, ми вже проробили два основні тести:

  • Перевірили зарядний пристрій на іншому гаджеті;
  • Перевірили зарядний пристрій від іншого гаджета на поточному телефоні.

Якщо ви виявили, що зарядний пристрій несправний, ви можете спробувати локалізувати поломку і навіть усунути її - найчастіше тут ламаються штекери і порушується цілісність провідників. Чинити або не лагодити - вирішувати вам, так як у багатьох випадках простіше купити новий зарядний пристрій, ніж ремонтувати старий.

Чистка USB-роз'єму на смартфоні

Не заряджається телефон на Андроїді при справному зарядному пристрої? Тоді потрібно оглянути роз'єм micro-USB – контакти тут тонкі, вони можуть окислитися, а саме гніздо може потрапити пил. Тому наступним завданням стане огляд роз'єму та його очищення.

Дібратися до контактів буде проблематично, тому ми не можемо обробити їх ваткою зі спиртом – там просто не вистачить місця, щоб підлізти. Тому беремо шматочок паперу, складаємо в кілька разів і пробуємо чистити роз'єм гострим куточком, що утворився.

Ще один спосіб полягає у використанні щітки з тонким ворсом. Щітка занурюється всередину роз'єму акуратними рухами, щоб не пошкодити контактні групи. Також можна скористатися тонкою медичною голкою від шприца. Останній спосіб полягає у використанні балончиків зі стисненим повітрям – зазвичай ними чистять електроніку та комп'ютери.

Після закінчення зачистки спробуйте підключити зарядний пристрій і поспостерігати за результатом. Якщо справа була в роз'ємі, а контакти були очищені, розпочнеться заряджання акумуляторної батареї. Якщо це не допомогло, спробуйте звернутися до найближчого сервісного центру або в ремонтну майстерню.

Розбираємося з програмним забезпеченням

У вас не заряджається телефон на Андроїді? Таке часто трапляється при використанні різних програм, створених для економії заряду. Вони вбудовуються в операційну систему, керують процесом заряду і вивантажують програми з пам'яті пристрою, що не використовуються.Нерідко їхня робота призводить до виникнення програмних конфліктів, через що перестає працювати схема заряду. Діагностується такий конфлікт дуже легко:

  • Отключаем телефон;
  • Вилучаємо додаток, що відповідає за заряд батареї;
  • Підключаємо зарядний пристрій;
  • Спостерігаємо за реакцією телефону.

Якщо у вимкненому стані заряд все-таки йде, спробуйте видалити програми, що відповідають за економію енергії з акумуляторної батареї. Видаляємо софт, робимо очищення за допомогою Clean Master (або будь-яким іншим додатком), перезавантажуємося і знову підключаємо зарядний пристрій.

Проблеми з акумулятором

Чому не заряджається батарея на телефоні з Андроїдом? Нерідко це пов'язано з вичерпанням ресурсу акумуляторної батареї – вона витримує максимум 1000 циклів заряду/розряду.При інтенсивному використанні смартфона та неакуратному заряді (то півгодини, то 10 хвилин – уривками) ресурс закінчується значно швидше.

Тому буквально через півтора-два роки акумуляторна батарея приходить у непридатність, перестаючи заряджатися і тримати заряд. Необхідно виконати заміну акумуляторної батареї – її можна придбати у найближчому салоні зв'язку або в одному з інтернет-магазинів. Придбати акумулятори в Китаї (через китайські інтернет-магазини) ми не радимо, тому що їх якість може виявитися дуже низькою.

Спортився контролер заряду

Проблеми можуть бути не тільки в зарядному пристрої або USB-роз'ємі. Нерідко відсутність нормальної зарядки криється в несправності зарядного контролера – це внутрішній вузол, що відповідає за заряд акумуляторної батареї.