Пропал Дзен в Яндексі

Anonim

«Яндекс.Дзен» - це онлайн-сервіс, який підбирає для користувачів персоналізовану добірку статей. Мільйони людей щодня користуються даною платформою, щоб дізнаватися про все найновіше і найцікавіше. Тому якщо стрічка зникла, відразу виникає питання, чому так відбувається і що робити для усунення несправності.

Чому може пропасти Яндекс.Дзен у браузері

Цей сервіс, що надає читачам індивідуальні новинні добірки, вбудований у десктопну версію «Яндекс. Браузера». Стрічка персоналізується залежно від інтересів користувача.Система аналізує сотні параметрів, на підставі яких формує індивідуальну добірку матеріалів новин.

У разі відключення сервісу «Yandex. Dzen слід розібратися з причинами, які могли призвести до виникнення збою. Найочевиднішим приводом є раптова втрата інтернет-з'єднання. Отже, варто спробувати перезавантажити поточну сторінку і перевірити працездатність бездротової мережі.

Для відновлення з'єднання рекомендується виконати діагностику неполадок, натиснувши ПКМ за значком Wi-Fi. Якщо це не спрацює, рекомендується перезавантажити модем. Також можна зателефонувати до свого провайдера, щоб дізнатися, чи не ведуться технічні роботи. Якщо так, доведеться почекати, коли підключать Інтернет.

Сервіс «Яндекс. Дзен» може відключитися через навантаження власних серверів. Внаслідок чого стрічка починає зависати, перестає оновлюватися або зникає повністю. Для діагностики варто зайти на будь-який сайт. Якщо інші сторінки завантажуються без проблем, то винний у всьому – сам інтернет-ресурс. Тоді залишається чекати, поки розробники відновлять працездатність сайту.

Ще одна можлива причина полягає у відображенні стрічки рекомендацій. У такому випадку слід перейти в налаштування та виконати нескладну дію. Там є вкладка «Інтерфейс», перейшовши на яку, можна поставити галку біля рядка про показ персональної стрічки.

Те саме стосується відображення картинок у статтях, можливо, вони були відключені. Щоб зображення знову з'явилися у стрічці, варто дотримуватись такого плану дій:

  1. Розкрити меню, потім пройти в «Налаштування».
  2. Внизу сторінки знайти рядок «Показати додаткові настройки».
  3. Тут потрібно перейти до пункту «Особисті дані».
  4. Тепер натисніть на кнопку «Налаштування вмісту».
  5. Біля напису «Картинки» поставити позначку «Показувати все».

Якщо не з'являються персональні рекомендації з підписками, це може означати, що користувач не авторизований у системі. Тому доведеться повторно залогінитися на порталі, ввівши свої облікові дані.

Крім того, варто перевірити, чи встановлена ​​актуальна версія веб-браузера. Вирішенням подібної проблеми є завантаження оновленої версії браузера. Порядок дій буде наступним:

  1. Відшукати в меню графу «Додатково», потім вибрати «Про браузер».
  2. Якщо поточна версія дійсно застаріла, там буде відображатися напис «Оновити».

  3. Інакше буде зазначено, що використовується актуальна версія браузера.

Тоді доведеться продовжити шукати проблему зникнення Дзена в чомусь іншому. Якщо після завантаження апдейта стрічку все одно не видно, джерело проблеми може полягати в поломці одного з компонентів оглядача.

Якщо попередні способи не подіяли, проблему можна вирішити шляхом переустановки браузера з подальшим повторним його встановленням. При цьому рекомендується користуватися лише офіційними джерелами. Для видалення програми необхідно виконати такі кроки:

  1. Розкрити розділ «Мій комп'ютер».
  2. Знайти вгорі віконце напис «Видалити або змінити програму».

  3. Серед встановленого ПЗ відшукати необхідний оглядач.
  4. Виділити його курсором, клацнути правою кнопкою мишки та вибрати дію «Видалити».

Після цього потрібно завантажити останню версію браузера, слідуючи за підказками установника. Після встановлення рекомендується зайти в «Налаштування». Тут потрібно подивитися, чи встановлена ​​галочка на пункті про відображення розумної добірки. При цьому не завадить виконання перезавантаження ПК.

Як включити Яндекс.Дзен

Після установки «Яндекс.Браузера» стрічка новин уже інтегрована і відображається автоматично. Достатньо трохи прогорнути вниз стартову сторінку. Однак з певних причин персональна добірка може бути відключена.

Щоб додати Дзен на ПК, варто виконати кілька послідовних кроків:

  1. Клікнути по іконці «Меню», позначеній у вигляді трьох смуг.
  2. Розкрити пункт «Налаштування».

  1. Запустити «Налаштування зовнішнього вигляду».
  2. Позначити галочкою пункт «Показувати стрічки персональних рекомендацій».

В Яндекс.Браузері

Якщо цей веб-браузер раніше не був встановлений на комп'ютер, потрібно виконати такі кроки:

  1. Завантажити інсталяційний файл з офіційного порталу.
  2. Запустити процес інсталяції та чекати його закінчення.
  3. Активувати встановлений інтернет-браузер.
  4. Скасувати імпорт даних з іншого веб-браузера, який використовується за замовчуванням.
  5. Перейти на вкладку «Турбо» на новій сторінці, після чого в нижній частині екрана висвітиться повідомлення від Дзена.
  6. Тут потрібно скористатися кнопкою «Увімкнути».
  7. У меню, що з'явиться, вибрати кращі