Як зробити закреслений текст у Ватсапі на Андроїді та Айфоні

Anonim
Щоб привернути увагу співрозмовників, користувачі месенджерів зазвичай вставляють смайлики. Проте не всі знають, як додавати до тексту різні типи форматування. Тому далі буде розказано, як закреслювати слова та застосовувати інші стилі оформлення у Ватсапі.

Навіщо потрібен закреслений текст у Вотсап

Користувачі, які повсякденно використовують Ватсап для листування з родичами, друзями та колегами, напевно помічали незвичайне форматування тексту. Це надає значення відправнику в очах одержувача.

До того ж, за допомогою таких прийомів можна виділити важливу думку у повідомленні. Якщо захотілося дізнатися, як форматувати текст у Whatsapp, пропонується ознайомитися з наведеними нижче інструкціями для смартфонів.

Все ж, застосування форматування не завжди актуальне при звичайному спілкуванні. Однак це стає доцільним під час написання великих текстів. Так, напівжирний шрифт акцентуватиме увагу на головному, а курсив – позначити другорядне.

Це найчастіше застосовується під час листування з колегами чи начальством. Крім іншого, форматування можна використовувати, щоб здивувати співрозмовників, які менше знаються на цьому питанні.

Як зробити закреслений текст у Ватсапі за допомогою символів

Такий тип листа можна використовувати як для цілого тексту, так і для окремого слова.Для цього достатньо виділити з обох боків потрібний фрагмент символом «тильда», який має такий вигляд: «~». Причому не потрібно залишати прогалини перед і після перекресленої частини повідомлення.

Покрокова інструкція щодо застосування цього типу форматування включає:

  1. Зайти в Ватсапі в діалог, в якому захотілося залишити повідомлення з закресленими літерами.
  2. У клавіатурі, що відкрилася, вибрати потрібну розкладку для подальшого написання тексту.
  3. Клікнути по кнопці набору «!1», щоб з'явилися символи, у тому числі значок «тильди».
  4. Поставити «~» перед першою літерою тексту, що перекреслюється.

  5. Вписати потрібне слово або речення, потім, не залишаючи прогалину, ще раз вставити «тильду».
  6. Відправити оформлене повідомлення одержувачу та чекати на його реакцію.

Як зробити закреслений шрифт у Ватсап через панель інструментів

Окрім використання спеціального символу, у месенджері можна надсилати повідомлення з перекресленими літерами шляхом залучення панелі інструментів. Якщо незручно розставляти спецсимволи з обох боків слова, варто викликати меню редагування.

Цей спосіб можна назвати більш простим. Для виділення певного фрагмента слід утримувати у ньому палець. Потім потрібно висвітлити меню додаткових функцій. Тут потрібно натиснути на символ трикутника, щоб потім вибрати відповідний варіант форматування.

Інші варіанти написання

Кожний тип форматування можна використовувати при написанні повідомлень в залежності від того, що саме потрібно відправнику. Крім перерахованих варіантів прикраси тексту, існує також шрифт розробника.

Його можна включити, додавши одинарну зворотну лапку. Цей символ вставляється ідентичним способом. Така лапка розташовується на другій сторінці символів. У месенджері можна використовувати моноширинний шрифт, який раніше застосовувався в друкарських машинках.

При цьому всі знаки будуть друкуватись з однаковою шириною. Щоб вставити такий шрифт у повідомлення, необхідно виділити частину тексту за допомогою трьох похилих лапок. Для застосування інших ефектів текстового оформлення доведеться встановлювати сторонні послуги, такі як 4txt.ru

Жирний шрифт у Ватсапі

Виділення жирною заливкою зазвичай використовується для акцентування уваги читача на конкретному слові чи фразі. Як спеціальний символ необхідно вставляти значок зірочки, що позначається як «».

Курсів

Щоб зробити курсивне виділення, слід зробити такі кроки:

  1. Виділити необхідний фрагмент тексту та викликати контекстне меню натисканням на значок три крапки.
  2. Виберіть варіант форматування у меню, що випадає. Тобто в даному випадку це «Курсів».
  3. Виконати ідентичні дії з іншими словами, які захотілося виділити по-особливому.
  4. Надіслати адресату відформатований лист.

Ще одним способом, як додати курсив, є використання символу нижнього підкреслення. Тобто, перед першою і після останньої літери частини тексту, що виділяється, потрібно вставити «_». Після надсилання повідомлення обраний фрагмент буде оформлено курсивним виділенням.

Кольорові букви

Застосування такого способу оформлення тексту у Ватсапі не передбачено. Тож писати кольоровими літерами в месенджері не вийде. Зате можна вставити зображення з накладеними на нього різнокольоровими символами.

Для цього потрібно задіяти сторонній текстовий редактор. Наприклад, можна встановити додаток TextArt. Після запуску програми перейдіть на вкладку «Редактор тексту». Потім задати бажані параметри форматування.

Оформивши роботу, потрібно зберегти результат як зображення. Тепер у діалоговому вікні месенджера варто тапнути за значком скріпки. І вибрати з галереї відредагований малюнок.

Інструкція для Iphone та Android

На телефоні під управлінням ОС «Андроїд» пропонується виконати наступний алгоритм дій:

  1. Відкрити бажаний чат у месенджері.
  2. Вибрати фрагмент, який потрібно відформатувати. Для цього потрібно затиснути палець на конкретне слово. Коли з'являться стрілочки, їх можна переміщати, щоб виділити потрібну частину повідомлення.
  3. У меню, що з'явилося, клацнути по символу з трьома точками в правому куточку.

  4. Вибрати кращий стиль форматування.
  5. Після завершення оформлення надіслати послання адресату.

Для власників пристроїв на базі iOS порядок дій виглядає так:

  1. Запустити Ватсап і зайти в діалог з людиною або групою, що цікавить.
  2. Набрати текст для відправки, але поки не надсилати його. Натомість слід затиснути палець на вибраному фрагменті.
  3. Після чого з'явиться спливаюче меню, де міститься пункти «Вибрати все». Серед наведених варіантів вибрати бажаний формат виділення.

  4. Залишається надіслати повідомлення шляхом натискання відповідної кнопки.

Якщо не виходить

У разі виникнення проблем із форматуванням рекомендується перевірити правильність вставки спеціальних символів. Можливо, було використано пробіл, або текст виділено лише з одного боку.

Питання експерту Чи можна зробити текст одночасно жирним та закресленим?

Так, можна застосовувати відразу два стилі форматування, за винятком моноширинного шрифту. Для цього можна вставити відповідні спецсимволи або викликати меню функцій Як змінити розмір шрифту у Ватсапі?

Щоб збільшити кегль, необхідно зайти в налаштування месенджера. Потім перейти до пункту "Чати", далі - "Розміри шрифту". Тепер залишається вибрати між маленьким, середнім і великим Чи вдасться зробити літери кольоровими?

Для цього доведеться встановити сторонню утиліту, щоб змінити колір текстових повідомлень. Наприклад, рекомендується використовувати кольорову клавіатуру Blue Text: Keyboard+Converter