Як синхронізувати контакти у ВК з телефону та як вимкнути синхронізацію

Anonim

Дібратися до телефонної книги допомагає синхронізувати контакти з VK. Про неї ми й розповімо у нашій статті.

Що означає імпорт контактів у ВК

Синхронізація – це щось одночасне, тобто. щось те, що працює синхронно з чимось. Синхронізація контактів, що знаходяться у ВК, з телефонною книгою – це спеціальна опція, яка дозволяє користувачеві знайти сторінку іншого користувача, який вже є у його телефонній книзі. Синхронізація в соціальній мережі – це автоматичне оновлення або додавання контактів у соціальну мережу із записника, що знаходиться у смартфоні.

А ще синхронізація контактів у ВК – це процес отримання мобільним додатком «Вконтакте» доступу до телефонної книги користувача, яка знаходиться в його смартфоні.

Завдяки цій опції користувач спілкується, вивчає профіль друга, не втрачає зв'язок з ним.

Окрім цього, також завдяки імпорту контактів користувач швидко:

  • зв'язується з потрібним йому людиною, дивиться її профіль, фотографии;
  • знаходить потрібний профіль, дізнається про те, чи він прив'язаний до телефону.

Як синхронізувати контакти у ВК з телефону

Синхронізувати контакти, що знаходяться у ВК, з телефонною книгою неймовірно просто. Далі ми докладно розповімо про те, як це зробити на телефоні з різною операційною системою.

Android

Для синхронізації контактів у ВК через телефон з операційною системою Android потрібно:

  1. Взяти в руки телефон, увійти на ньому в потрібну програму.
  2. Натиснути на кнопку «Профіль». Зазвичай вона розташовується у лівому верхньому кутку.
  3. Перейти до категорії «Налаштування».

  4. Пройти до підкатегорії «Додатки».

  5. Прогорнути сторінку вниз, натиснути на кнопку «Синхронізувати контакти».

  6. Клікнути на кнопку «Увімкнути» або «Дозволити».

  7. Пройти за посиланням, вивчити синхронізовані контакти в Вконтакте.
  8. Клікнути на потрібний варіант.
  9. Поспілкуватися з потрібною людиною, подивитися її профіль.

Причому синхронізувавши контакти у «вконтакте», не можна відразу розпочати спілкуватися з потрібною людиною, т.к. деякі з них закривають доступ до свого профілю, включають особливі обмеження, тому співрозмовник бачить напис «Надсилання повідомлень обмежено». Прийде шукати інші способи, що допомагають зв'язатися з потрібним абонентом.

iPhone

Процес синхронізації контактів у ВК, зроблений на телефоні з операційною системою Android, дещо відрізнятимуться від процесу, описаного вище.

Для синхронізації потрібно:

  1. Пройти до розділу «Друзі», розташований на головній сторінці.
  2. Натиснути на кнопку «Додати друга». Зазвичай вона знаходиться у верхній частині екрана.
  3. Клікнути на категорію «Контакти».
  4. Вибрати одного або кількох користувачів для того, щоб додати їх до чату, поспілкуватися з ним.

Пам'ятайте: якщо поряд з користувачем з'явилася кнопка «Додати», це говорить про те, що його профіль вже є в VK. Якщо такої кнопки немає, варто звернути увагу на кнопку «Запросити», клікнути на неї.

На комп'ютері

Синхронізувати контакти в ПК з персонального комп'ютера або ноутбука не можна. Цю інформацію можуть скористатися лише особи, які користуються мобільним телефоном, які надали відповідний дозвіл. Але через офіційний сайт можна запросити всю необхідну інформацію дещо іншим способом. Можна скористатися кнопкою «Пошук» або «Нові».

Як налаштувати синхронізацію

Для включення синхронізації від користувача потрібно:

  1. Зайти в соціальну мережу, доступну в мобільному додатку.
  2. Увійти до категорії «Налаштування профілю», підкатегорію «Додаток».

  3. Прогорнути сторінку до кінця, клацнути на вкладку «Синхронізувати контакти».

Якщо ж користувач зайде в категорію «Налаштування», підкатегорію «Акаунт», то тут можна вибрати те, як інші абоненти відображатимуться у нього. Вони можуть відображатися так, як записані в телефонній книзі або за правилами, встановленими соціальною мережею VK.

Як прибрати себе з пошуку за номером телефону

За бажання користувач може зробити так, щоб стороння людина не змогла синхронізувати її контакт, подивитися профіль у VK, швидко знайти його по телефону.

Для цього потрібно:

  1. Зайти в мобільний додаток VK.
  2. Пройти до категорії «Налаштування».
  3. Вибрати підкатегорію «Приватність».

  4. Перейти до розділу «Зв'язок зі мною».
  5. Пройти до категорії «Хто може знайти мій профіль при імпорті контактів».

  6. Натиснути на кнопку «Ніхто» або «Деякі друзі».

Також тут можна вказати те, що бачитиме друг замість фотографії при імпорті контакту. При цьому він бачить просто розмиту фотографію або картинку з літерою. Але вибрати картинку не можна, якщо користувач заборонив синхронізувати контакт всім іншим користувачам.

Як відключити імпорт контактів у ВК

За бажання користувач може відмовитися від синхронізації даних. Тільки так всі номери, які є в його телефонній книзі, не з'єднуватимуться з профілем, розташованим у цій соціальній мережі.

Для відключення цієї опції потрібно:

  1. Увійти до свого профілю, розташованого в даній соцмережі.
  2. Натиснути на кнопку «Профіль».
  3. Пройти до категорії «Налаштування», підкатегорію «Додаток».
  4. Прогорнути сторінку до кінця.
  5. Натиснути на пункт «Скинути список», підтвердити свої дії.

Часті питання

Запитання експерту Що таке резервне копіювання?

Завдяки резервному копіюванню користувач отримує резервну копію даних, що зберігається на сервері в Інтернеті.Так користувач може легко відновити всі дані, втрачені через поломку, втрати смартфона. А ще така опція дозволяє користувачеві швидко перенести всі дані зі старого смартфона на новий. Чи потрібно підключати доступ з інтернету?

Для відновлення раніше синхронізованих даних користувачеві потрібен доступ до Інтернету. Отримати його можна за допомогою веб-сайту. У мене кілька смартфонів, якими я користуюся, чи доведеться мені відмовитись від одного з них?

Якщо користувач користується кількома смартфонами з операційною системою Android, то завдяки синхронізації він може мати ту саму телефонну книгу зі списком контактів. Причому однаковим у нього буде список контактів, нотаток, записів, нагадувань. Записую друзів у телефонну книгу так, як мені зручно, але потім не можу розібратися з тим хто є хто. Що мені робити?.

Це легко можна виправити, але важливо, щоб ці люди були у списку друзів у VK. Для виправлення помилки потрібно: 1. Зайти до програми. 2. Відкрийте вкладку «Налаштування». 3. Перейти до розділу «Акаунт». 4. Пройти до категорії «Імена співрозмовників». 5. Натисніть на вкладку «З Вконтакте». Так імена всіх друзів, які перебувають у списку VK, будуть оновлені і в телефонній книзі користувача. Вони будуть підписані тими іменами, які стоять у них у цій соціальній мережі. В мене зникли всі імена моїх абонентів. Що мені робити?.

Якщо у користувача зникли всі імена у його друзів, то варто зробити наступне. Він повинен: 1. Взяти до рук свій смартфон. 2. Перейти до категорії «Контакти». 3. Пройти в розділ "Налаштування", підрозділ "Фільтрація". 4. Натисніть кнопку «Показати все». Тільки так усі імена абонентів повернуться на свої місця. Якщо ж імена на місце не повернулися, то можна увійти до іншого облікового запису, перевірити інформацію там.