Як завантажити пульт від телевізора на телефон

Anonim

Пульт дистанційного керування раніше вважався незамінним девайсом, адже тільки за його допомогою можна було перемикати канали та користуватися телевізором на віддаленій відстані. Тепер пристрій поступово витісняють звичайні смартфони, адже на них можна встановити утиліту, що дозволяє керуватися технікою без використання додаткових пристроїв. Варто розглянути рейтинг кращих програм, що на мить перетворюють телефон на справжній пульт управління телевізором.

Як встановити пульт на телефон для телевізора - ТОП додатків

Назва Опис Рейтинг
Mi Remote Controller Найзручніша та найпопулярніша програма, яка ідеально працює з більшістю моделей телевізорів. Для керування телевізором потрібен ІЧ-порт, це єдина вимога до виду пристрою, що використовується. ★★★★★
AnyMote Universal Remote Програма, головною особливістю якої є можливість голосового управління. Можна використовувати для інших видів техніки, крім телевізора. ★★★★★
Пульт для будь-якого телевізора Популярний додаток з простою та однозначною назвою. Використовується для популярних марок техніки. Має простий і зручний інтерфейс. ★★★★★
Android TV Remote Control Утиліта, яка працює навіть з рідкісними моделями телевізорів. Перед початком використання необхідно перевірити сумісність програми з пристроєм. ★★★★★
SURE Universal Remote Універсальна програма, яка підходить для керування будь-якою технікою в будинку, включаючи телевізори. Як сполучне джерело використовується Wi-Fi з'єднання. ★★★★★
Zaza Remote Програма, яка підходить для всіх популярних брендів техніки. Для використання потрібна лише наявність ІЧ-порту. ★★★★★

Щоб більш точно підібрати програму для керування телевізором, варто розглянути їх. У кожної утиліти є ряд особливостей, переваг та недоліків. Тому навіть найзатребуваніша програма може виявитися невідповідною в конкретному випадку.

Mi Remote controller

Найбільш відома та затребувана утиліта, коли мова заходить про дистанційне управління технікою. Це фірмова технологія від Xiaomi, яка отримала широке схвалення публіки. На смартфонах цього бренду Mi Remote найчастіше йде в числі встановлених програм, але його також можна завантажити на девайси інших виробників.

Універсальний пульт легко підключається до пристрою, має простий і ергономічний інтерфейс. Розібратися в програмі може навіть новачок, який не має досвіду використання подібних утиліт.

Плюси та мінуси Інтерфейс повністю російською мовою Працює на більшості моделей смартфонів, без обмежень Легко налаштувати підключення до телевізора Універсальний додаток підходить для багатьох виробників техніки Для використання потрібна наявність ІЧ-порту Після оновлення програми можуть з'являтися збої в роботі Іноді підключення буває нестабільним.

AnyMote Universal Remote

Багатофункціональна утиліта, що підходить для більшості моделей телевізорів. Має можливість голосового керування технікою, може також підключатися до ігрових приставок, камер, комп'ютерів. Існує дві версії програми: платна та безкоштовна. У безкоштовному форматі можна використовувати практично всі можливості утиліти, платна має додаткові бонуси, наприклад резервне копіювання або можливість зберігати необмежену кількість пультів.

Плюси та мінуси Можна використовувати як ІЧ-порт, так і Wi-Fi підключення Широкий вибір пристроїв для підключення (більше 90000) Можливе підключення навіть до старих моделей телевізорів Програму можна встановити як на смартфони бази Android, так і на iPhone У безкоштовній версії програми можна використовувати максимум один пульт Програма не підтримується на пристроях брендів Sony, Huawei, Vizio.

Пульт для будь-якого телевізора

Програма, яка відразу запам'ятовується завдяки своїй назві. Працює з усіма найпоширенішими виробниками техніки. Для підключення потрібна наявність ІЧ-порту. Додаток повністю російською, інтерфейс простий та інтуїтивно зрозумілий. «Пульт для будь-якого телевізора» має стабільне підключення, без перешкод та помилок.

Плюси та мінуси Налаштування підключення просте та легке Стабільно працює на більшості моделей смартфонів Не потрібно обов'язкове підключення до інтернету Для кількох телевізорів можна налаштувати різні пульти Велика кількість вбудованої реклами Не підходить для деяких моделей ТБ, необхідно тестувати перед використанням.

Android TV Remote Control

Додаток, який можна використовувати зі смартфона або планшета.Підключається до більшості моделей телевізорів, зокрема маловідомих. Користувачі відзначають наявність досить «сирого» інтерфейсу з незручним розташуванням клавіш, але до такого нюансу можна легко пристосуватися.

Плюси та мінуси Є голосове керування За допомогою сенсорної клавіатури можна швидко користуватися пошуком Підходить для всіх телевізорів на Android TV За допомогою утиліти зручно грати в ігри на смартфонах Андроїд Несумісність із пристроями Sony Потрібний доступ до геолокації, без надання доступу програма не працює.

SURE Universal Remote

Універсальний додаток, що дозволяє керувати будь-якою технікою в будинку. Може працювати з більшістю видів телевізорів. Для підключення використовується Wi-Fi з'єднання, але можна також підключатися через інфрачервоний порт (наприклад, на старих моделях телевізорів).Слід враховувати, що після оновлень іноді бувають нестабільні періоди роботи.

Плюси та мінуси Підходить для старих моделей телевізорів Зручний інтерфейс Є підтримка Wi-Fi та ІЧ-порту Додаток підтримується Apple TV та Android TV При підключенні можуть виникати збої та помилки Не працює з пристроями Telefunken Оновлення утиліти часто містять помилки

ZaZa Remote

Практична утиліта, що працює з багатьма популярними брендами. Щоб підключитись, достатньо наявність ІЧ-порту. Крім телевізора, можна створити окремі пульти для інших видів техніки: вентилятора, камери, проектора, комп'ютера. ZaZa Remote має зручний і зрозумілий інтерфейс, легко користуватися.

Плюси та мінуси Просте та швидке підключення до техніки У базі програми є понад 300 тисяч моделей різних пристроїв Можна використовувати необмежену кількість пультів Не потрібно обов'язкове підключення до інтернету Іноді виникають збої в підключенні

Як налаштувати пульт на телефоні

Перш ніж почати використовувати програму для дистанційного керування телевізором, необхідно налаштувати утиліту. Цей процес складається з двох етапів, виконати всі дії досить просто.

Потрібно слідувати певній інструкції:

  1. Слід взяти пульт дистанційного керування від приставки та клацнути на кнопку «Set».
  2. Потім необхідно перейти до розділу «Системні налаштування» і вибрати пункт «Дистанційне управління».
  3. Відкриється спеціальне віконце, в ньому потрібно вибрати «Використовувати дистанційне керування» і поміняти прапорець на «ON».
  4. Далі з'явиться поле для введення найменування пристрою, можна ввести будь-яку назву.
  5. У пункті «Пароль» потрібно ввести будь-яке числове значення і натиснути «ОК».

Після перерахованих дій телевізор буде готовий до підключення за допомогою додаткового програмного забезпечення. Наступні етапи виглядатимуть так:

  1. У PlayMarket необхідно вибрати та завантажити відповідний додаток для дистанційного керування технікою.
  2. Одразу після встановлення програми потрібно відкрити її, зайти в налаштування та вибрати «Активувати ІЧ-порт», після натиснути «ОК».
  3. Якщо обрана програма підтримує Wi-Fi підключення, то замість ІЧ-порту можна вибрати альтернативний варіант.
  4. Після цього почнеться процес виявлення пристроїв, потрібно поставити галочку біля телевізора з раніше вигаданою назвою.
  5. Затем додаток запросить введення пароля для успішного підключення.

Як тільки пароль буде введено, можна починати користуватися пультом.

Як керувати телевізором з телефону

Щоб керувати телевізором з телефону, достатньо знайти відповідну програму. Обов'язково слід перевірити утиліту на сумісність із наявною моделлю техніки. Навіть універсальні програми часом не підходять для конкретних пристроїв.

Утиліти для управління технікою мають зрозумілий інтерфейс, який схожий з розташуванням кнопок на звичайних пультах. Завдяки цьому можна інтуїтивно розібратися в управлінні та налаштувати програму під свої вимоги.

Якщо не працює

Є ряд причин, через які керування телевізором з телефону стає неможливим. Основні їх:

  1. Помилки в роботі смартфона. Для їх виправлення в більшості випадків достатньо перезавантажити девайс.
  2. Помилка роботи програми, ймовірно, була встановлена ​​сира версія утиліти. Необхідно перезавантажити програму або перевстановити її. Якщо користувач впевнений, що проблема саме у програмі, то варто знайти більш підходящий варіант.
  3. Неправильно виставлені налаштування. Необхідно перевірити настройки самого телевізора, а також параметри програми.
  4. Немає підключення до інтернету. Проблема виникає у тих програм, які потребують регулярного підключення до мережі. Якщо користувач підключається через Wi-Fi, варто перевірити стабільність роботи інтернету.

Також цілком ймовірно, що вибрана програма не сумісна з наявною моделлю телевізора. Проблема вирішується встановленням іншої програми.

Питання експерту Чи можна користуватися програмами для дистанційного керування ТБ з девайсів від Apple?

Так, є низка програм, в яких є підтримка як iPhone, так і Android. При виборі утиліти необхідно уважно читати опис. Що робити, якщо всі можливі помилки були усунені, але програма, як і раніше, не підключається до телевізора?

Така ситуація може виникнути у двох випадках: вибраний додаток несумісний з моделлю телевізора або телевізор занадто застарілий. У другому випадку пристрій просто не підтримує функцію підключення за допомогою сторонніх програм. Чи безпечно використовувати програми для дистанційного керування телевізором?

Так, адже подібний варіант використання ТБ уже передбачений у більшості моделей пристроїв. Програми не впливають на працездатність техніки і не змінюють внутрішні параметри.