Телефонія для бізнесу

Anonim

IP-телефонія - це зв'язок між одним або кількома абонентами за допомогою Інтернету та IP-протоколу, який проходить через стандартну комп'ютерну мережу (СКС). Це дозволяє отримувати вхідні та вихідні дзвінки, встановлювати багатоканальні лінії, робити записи та стежити за розмовами співробітників компанії. Для користувача ця послуга не відрізняється від звичної розмови телефоном, але для бізнесу це величезні можливості.

Деяким фірмам невигідно телефонізувати робочі місця застарілими дротовими апаратами. Натомість сьогодні використовується IP-телефонія, яка має стабільний зв'язок і безліч можливостей для ведення бізнесу, а також дозволяє знизити витрати на розмови по телефону.

Як працює IP-телефонія

Скорочення IP (Internet Protocol) у перекладі означає «мережевий протокол». На основі цієї програми ПК, ноутбуки та інше обладнання може впізнавати один одного та передавати звукові повідомлення.

Принцип роботи телефонії наступний. При дзвінку голос перетворюється на цифровий сигнал, який передається у пристрій і надсилається іншим абонентам. Дзвінки розпізнаються приймаючим обладнанням, сигнал знову змінюється і перетворюється на аналоговий. Внаслідок цього IP-телефонія працює як телефон, користувач бере трубку і спілкується звичною мовою.

Переваги IP-телефонії

Колись компаніям потрібно було купувати АТС, підключатися до мереж аналогового зв'язку і оплачувати кожен дзвінок. Сьогодні можна самому підібрати оператора, при цьому провайдери дозволяють оптимізувати тарифи та надають безліч додаткових можливостей.

Плюси та мінуси Оптимізація витрат Дзвінки з будь-якого обладнання – ПК, ноутбуки, телефони Багатоканальні номери Інтеграція з CRM Якість зв'язку Безліміт всередині мережі між абонентами Потрібно якісне інтернет-з'єднання: рекомендований канал зв'язку – 156 кілобіт на секунду. Оскільки зв'язок може часто зникати з цієї причини, наприклад, помилка 501 Not Implemented означає, що сервер не реалізовані функції, які потрібні для обробки вхідного дзвінка.

Можливості IP-телефонії для бізнесу

З урахуванням того, який був обраний провайдер, можливості можуть відрізнятися, але в базовий пакет входять:

  1. Автосекретарі. дозволяють переадресовувати вхідні дзвінки на необхідний додатковий номер без підключення адміністратора.
  2. Музичний супровід при утриманні дзвінка.
  3. Утриманий виклик стає в чергу, поки оператор не звільниться.
  4. «Невидимий спостерігач» може підключити керівника компанії до виклику так, що його не буде чути. Так можна оцінити рівень обслуговування або допомогти оператору у разі проблем із клієнтом.
  5. Підтримка CRM дозволяє об'єднати інформацію з різних ресурсів у загальну систему, створювати папки wwwroot в ASP.NET. Тобто, це своєрідний IoT, який поєднує всі структури в інтернеті.
  6. Запис дзвінків.
  7. Переадресація дзвінків на попередньо вказаний номер, наприклад, до певного відділу.

Моніторинг дозволяє зібрати інформацію та дозволити співробітникам компанії дізнатися більше, як потрібно обробляти всі дзвінки, які підключити сервіси. Одночасно це допомагає зібрати та зберігати інформацію про дзвінки за зазначені періоди.

  1. СМС-повідомлення після дзвінка допомагають підтвердити замовлення, надіслати необхідну інформацію або оцінити вашу якість обслуговування.
  2. Автодозвонщики набирають телефон із бази замовників, тож можна прискорити вихідні дзвінки з надання якихось послуг без залучення співробітників компании.

Провайдери для IP-телефонії для бізнесу

Сьогодні працює більше 150 провайдерів SIP-телефонії, тому щоб вибрати оптимального оператора для управління дзвінками, варто вивчити їхній рейтинг, особливості обслуговування, системи, що підключаються, і додаткові можливості.

Zadarma

Популярний провайдер IP-телефонії, який працює більше 15 років. Пропонує підключення юридичним та фізичним особам. Телефонія для групи 2-10 осіб підключається безкоштовно, абонплати немає, тарифікація дзвінків здійснюється посекундно. Додаткові можливості слід оплачувати окремо. Але всі тарифи характеризуються доступністю користувачів. Можна вибрати російські чи закордонні номери, є підключення 8800.

Плюси та мінуси Корисний функціонал Мовна аналітика Зворотній дзвінок Коллтрекінг Посекундна тарифікація Інтеграція CRM Активація запису дзвінка Переадресація Іноді трапляються перебої зі зв'язком

UIS

Від інших провайдерів відрізняється постійним зв'язком і доступними тарифами. Базовий тариф - 590 руб. на 3 користувача. Можна дзвонити з будь-якого пристрою. Перевага в тому, що при підключенні до UIS не треба хвилюватися за низьке інтернет-з'єднання. Якщо це відбувається, дзвінки перенаправляються за допомогою резервних каналів. Наприклад, на стільникові працівників предприятия.

Плюси та мінуси Постійне з'єднання Доступні тарифи Багато налаштувань Якщо не відбулася оплата за послуги, блокування відбувається моментально

Телфін

Провайдер пропонує безліміт між працівниками компанії, прямі номери для 79 міст РФ і 39 держав світу, додаткові функції до будь-якого тарифу. Має багато безкоштовних сервісів, наприклад, можна зберігати до 1000 хв. розмов.

Плюси та мінуси Постійний зв'язок Доступні тарифи Швидка техпідтримка Практично не з'являється збоїв Завищені вимоги до швидкості інтернет

Гравитель

Підключення до провайдера відбувається за лічені хвилини. Має розширений перелік функцій. Для підключення не потрібно купувати обладнання, це допомагає заощадити компаніям під час телефонізації робочих місць, які можуть розташовуватися в будь-якому місці.

Плюси та мінуси Безліч функцій для бізнесу Стабільність зв'язку Техпідтримка Інтеграція з багатьма сервісами Дорогі тарифи: за 3 співробітників від 1800 руб.

MCN Telecom

Базовий тариф - від 150 руб. щомісяця. На всіх тарифах є великий функціонал для бізнесу. Наприклад, перерозподіл дзвінків, аналітика, запис розмов. У кабінеті можна скоригувати налаштування. Але часто з'являються збої, а техпідтримка практично недоступна.

Плюси та мінуси Розрахований для ведення бізнесу Інтеграція зі сторонніми сервісами Доступні тарифи Збої зі зв'язком

МТС

Безперебійна техпідтримка. Миттєве налагодження та запуск телефонії. Для підключення необхідно мати комп'ютер та інтернет. Є багатоканальна система зв'язку.

Плюси та мінуси Надання великої кількості номерів, зокрема комбінацій, що запам'ятовуються Підключення телефонії через Інтернет-провайдерів інших компаній Підключення до віртуальної АТС Неможлива синхронізація за допомогою API Неможливо встановити обмеження на перенаправлення дзвінків, які виходять з мережі.

Зебра Телеком

Базовий тариф розрахований на 3-х працівників без щомісячної оплати, нарахування здійснюються за хвилини розмови. Встановлено можливість запису дзвінків, але доступна вона лише 4-х міст РФ. Підключення відбувається відразу після створення особистого кабінету.

Плюси та мінуси Доступні тарифи Миттєве підключення Безліч безкоштовних функцій Пропадає зв'язок

Mango Office

Має великий перелік комунікаційних сервісів (понад 220). Провайдер пропонує номери для різних міст та загальні по РФ у форматі 8800. Базовий тариф – 790 руб. До нього входять 2 багатоканальні номери та 60 опцій.

Плюси та мінуси Стабільність зв'язку Безліч безкоштовних функцій Налаштування алгоритмів для корпоративних організацій Важко розірвати угоду Дорогі тарифи

Ростелеком

Безкоштовний тариф розрахований на 1 абонента, підключення інших здійснюється за окрему оплату. Пакет на 3-х користувачів коштує від 910 руб. щомісяця. З можливостей: автоматичний інформатор, зворотній дзвінок, запис розмов.

Плюси та мінуси Постійний зв'язок Налаштування додаткових функцій Багато можливостей для бізнесу Дорогі тарифи, тим більше на міжнародний зв'язок Відсутні закордонні номери Не підтримує факси

Яндекс.Телефонія

Провайдер дозволяє працювати з різного обладнання, записувати дзвінки, робити аналітику, перерозподіляти виклики. Номери 8800 можна підключити безкоштовно, абонплата залежатиме від щомісячних хвилин.

Плюси та мінуси Доступні тарифи Технічна підтримка Вибір гарного номера Зникає зв'язок Недостатній функціонал для бізнесу Збої в роботі провайдера і так при мізерному функціоналі

Назва Особливості провайдера Тривалість тестового періоду
Zadarma Лідер у російській IP-телефонії з 2 млн. абонентів у 170 державах. Можна підключити номери зі 110 країн. Безкоштовна АТС
UIS Мінімальні вимоги до зв'язку. Вибір для фірм із нестабільним інтернетом. Якщо дзвінок переривається, він направляється на інший телефон. Нет
Телфін Надійний та доступний зв'язок, з позитивними відгуками клієнтів. Нет
Гравитель Клієнти як переваги відзначають постійний зв'язок. Якщо трапляються збої, техпідтримка моментально вирішує проблему. Так
MCN Telecom Простота інтеграції зі сторонніми сервісами, що полегшує роботу. Так
МТС Можна приєднати міські номери будь-якого регіону, а також вибрати будь-який доступний ідентифікатор. Є «золотий» список номерів. 14 днів
Зебра Телеком Має доступні тарифи, які не пропонує жоден провайдер. Так
Mango Office Єдиний провайдер, що пропонує клієнтам понад 210 комунікаційних сервісів. Тому популярний для ведення бізнесу. 14 днів
Ростелеком Можна з легкістю налагодити віддалену роботу будь-якого представника компанії, налаштувати автоматичний інформатор та зворотний дзвінок. Також існують інші функції для ведення бізнесу. 14 днів
Яндекс.Телефонія Оператор ще тільки розвивається, проте вже може похвалитися доступними тарифами та безкоштовним тестовим періодом. 14 днів

Скільки коштує IP-телефонія

Для того щоб підключитися до Айпі-телефонії, не потрібно купувати будь-яке обладнання, викликати налаштування або програміста.Достатньо комп'ютера та доступу до інтернету. Після цього необхідно щомісяця сплачувати абонентську плату. Платіж залежатиме від обраного провайдера, кількості користувачів, а також додатково підключених сервісів.