Який смартфон Xiaomi купити у 2022 році

Anonim

Огляд оновленої модельної лінійки, опис смартфонів 12 Pro, 12, 12Х, 12 Lite, їх переваги та недоліки, критерії вибору, у чому відмінність від телефонів 12S. Який Xiaomi купити у 2022 році

Рейтинг моделей Xiaomi 12

Назва Опис Рейтинг
Xiaomi 12 Pro На відміну від 12 моделі у 12-ПРО є ряд відмінностей: більше дисплей, ємності акумулятора та пам'яті у стандартній комплектації. Процесор у двох телефонів не відрізняється. ★★★★★
Xiaomi 12 На відміну від бюджетного Xiaomi 12 Х, у Сяомі 12 є єдиний плюс – потужніший процесор. ★★★★★
Xiaomi 12X У моделі встановлений якісний дисплей та відеокамери, також відрізняється тривалістю автономної роботи та компактністю. ★★★★★
Xiaomi 12 Lite Телефон має конкурентоспроможну вартість зі збереженням усіх необхідних функций. ★★★★★

Xiaomi 12 Pro

З усього модельного ряду, який вийшов на ринок, повноцінним лідером є лише Xiaomi 12 Pro. Телефон має відмінну головну та допоміжні камери. Ймовірно, саме наявність сенсорів великого розміру змусило розробників збільшити габарити смартфона.

Модель 12 Pro має окремий об'єктив для оптичного наближення. Проте зум у разі 2-кратный, а окреме збільшення виробляється з допомогою кропу. Але Pro фотографує краще, на відміну від Xiaomi 12, що особливо помітно у вечірній час. Роль головного сенсора грає Соні IMX 707.

В Pro збільшена поверхня для тепловідведення, але це не рятує смартфон, який швидко сідає і, якщо користувач активно використовує гаджет, то йому потрібно буде двічі на день заряджати телефон. Однак комплектний зарядний пристрій заряджає акумулятор до 100% всього за півгодини.

Характеристика Параметр
Дисплей 6, 3”, 120 Герц
Головна камера 50МП (OIS)+50МП+50МП
Передня камера 32МП
ОЗУ 8 і 12 на 256 гігабайт
Процесор Snapdregon 8
Батарея 4600 мАч
Вартість Від 60000 руб.
Плюси і мінуси Камера обладнана двократним оптичним наближенням і стабілізацією Екран 120 Гц з режимом зняття мерехтіння Акумулятор заряджається за півгодини Зарядний пристрій на 120 ВТ Підтримує функцію бездротової підзарядки Ємності дисплея продуктивність при підвищених навантаженнях Відсутня сертифікат про стійкість до вологи Вартість 5 Якість камери 9 Акумулятор 7 Продуктивність 7 Вбудована пам'ять 7 Разом 7 Модель Pro набагато більша за Сяомі 12, але маленькі габарити сенсора не дають можливості останньому робити деталізовані фотографії.

Xiaomi 12

За зовнішнім виглядом складно відрізнити моделі Сяомі 12 від 12X. Це телефони, які виготовлені в однаковому невеликому корпусі та зібрані з однакових матеріалів.

За паспортом різниця полягає у процесорі. У 12X знаходиться дійсно флагманський чіп Snapdragon 8 Gen 1. Але в реальності Xiaomi не вдалося повноцінно використовувати продуктивність чіпсету, тому вже через півгодини постійних навантажень потужність знижується до рівня Snapdragon 870.

Характеристика Параметр
Дисплей 6, 28”, 120 Герц
Головна камера 50МП+13МП+5МП
Передня камера 32МП
ОЗУ 8 і 12 на 256 гігабайт
Процесор Snapdregon 8 Gen 1
Акумулятор 4500 мАч
Вартість Від 41500 руб.
Плюси та мінуси Підтримка 2-х Сім-карт Подвійна головна камера Якісні фото та відеозйомка Роздільна здатність дисплея Недостатній обсяг оперативної пам'яті Вартість 8 Якість камери 7 Акумулятор 5 Продуктивність 8 Вбудована пам'ять 5 Разом 6.6 На вигляд неможливо Сяомі 12 від 12X, та й технічні параметри у них практично однакові, але, незважаючи на це, у Сяомі 12 краще фото у вечірній час.

Xiaomi 12X

Це дійсно компактний телефон. При цьому в плані ергономіки - найкращий пристрій з модельного ряду Xiaomi в металевому корпусі з додаванням матового скла.

Сяомі 12X є моделлю високого класу, що має як преміальні матеріали для виготовлення корпусу, так і головну камеру з оптичним зумом. При цьому продуктивності процесора вистачає із запасом приблизно на 24 місяці.

Чи існують у Xiaomi 12X мінуси? Ймовірно, деяким користувачам не сподобається вигнутий дисплей, але сьогодні ці моделі у тренді, і виробники телефонів цього дотримуються.

В якості головного недоліку потрібно виділити автономну роботу, в іншому телефон є відмінним представником флагманського класу.

Характеристика Параметр
Дисплей 6, 28”, 120 Герц
Головна камера 50МП+13МП+5МП
Передня камера 32МП
ОЗУ 8 і 12 на 256 гігабайт
Процесор Snapdregon 8 Gen 1
Батарея 4500 мАч
Вартість Від 39000 руб.
Плюси та мінуси Встановлений оптичний зум і стабілізатор картинки, що покращує якість фото та зйомки 120-герцевий екран дозволяє передавати чітке та плавне зображення Заряджання акумуляторної батареї протягом півгодини Встановлений в екран детектор відбитка пальця не дає збоїв камера робить фото низької якості Відсутня бездротова підзарядка Неможливо зробити збільшення камери, не втративши якість зображення Вартість 8 Якість камери 5 Акумулятор 8 Продуктивність 7 Вбудована пам'ять 7 Разом 7 Модель 12X обов'язково оцінять любителі компактних телефонів.

Xiaomi 12 Lite

Це легкий пластиковий телефон, що має масу 171 г і товщину - 6, 9 мм. Модель відрізняється від інших смартфонів у лінійці Xiaomi збалансованою начинкою. Процесор дозволяє забезпечити необхідну продуктивність, щоб вирішувати різні завдання, зокрема щодо активних ігор.При цьому акумулятор є енергозберігаючим, за рахунок скромної по сьогоднішній день батареї її цілком достатньо на 1-1, 5 дні.

Додаткова перевага - плоский дисплей. Але камера цілком звичайна. Головний сенсор працює нормально, при цьому йому недостатньо стабілізації, але фронтальна камера порадує любителів селфі. Вона має гарну роздільну здатність, а також обладнана подвійним підсвічуванням.

Характеристика Параметр
Дисплей 6, 55”, 120 Герц
Головна камера 108МП+8МП+2МП
Передня камера 32МП
ОЗУ 8 і 12 на 256 гігабайт
Процесор Snapdregon 778 G
Акумулятор 4300 мАч
Вартість Від 28000 руб.
Плюси та мінуси LED-екран із частотою 120 Гц Привабливий дизайн Технологія швидкої підзарядки Якісне фото на головну камеру Автоматичний фокус на камері для селфі Андроїд 12 Період автономної роботи можна було зробити довше Відсутній захист від води та пилу Немає роз'єму для картки пам'яті За ці ж гроші можна купити більш продуктивні телефони, нехай і торішні моделі Вартість 8 Якість камери 8 Акумулятор 7 Продуктивність 7 Вбудована пам'ять 7 Разом 7.4 Модель 12 Lite є єдиним телефоном із плоским дисплеєм у лінійці Xiaomi.

Яку модель вибрати

Дивлячись на вартість, можна визначити, що всі телефони є різними. Якщо модель Сяомі 12 Лайт – середній за бюджетом смартфон, орієнтований у плані маркетингу на молодих людей, то всі інші вироби є флагманами. Це виражено як у матеріалах виготовлення корпусу, і у технічних параметрах.

Якщо для користувача основний критерій вибору – це встановлена ​​камера, телефони розставлені в такому порядку, як і в огляді. Але якість фотографії на сучасних моделях вже сягнула такого рівня, що навіть за фото на бюджетний Сяомі 12 Лайт соромно не буде. Про це не можна сказати про продуктивність. Snapdragon 8 в Сяомі 12 і ПРО є флагманівським процесором.

Дійсно, його графічний чіпсет допомагає вичавлювати «на повну» з камер, проте при іграх він працює так само, як Сяомі 12X і Лайт.Головне, на що варто звернути увагу - це час автономної роботи. Для чого можна подивитися на результати тестування в Smart Viser, в якому створено три сценарії розвитку подій: перегляд відеороликів, веб-серфінг, спілкування по телефону за допомогою 3G технологій.

Найкращим є Сяомі 12X, найгіршим - модель Pro. Якщо гаджет постійно перебуває в роботі, звертати увагу на телефони з процесором Snapdragon 8 потрібно тільки під час можливості його підзарядки. І варто задуматися, скільки часу зможе працювати девайс на одній зарядці батареї через кілька років.

Порівняння моделей Сяомі 12, Х і Pro дивіться на цьому відео:

Чому Xiaomi 12S та 12S Pro не увійшли до рейтингу, і чому їх не варто купувати

Те, як швидко виготовляються нові моделі телефонів Xiaomi, навіть лякає. Компанія з Китаю виготовляє безліч виробів з різними номерами поколінь і під різними маркуваннями. Але часто технічні параметри є схожими.

Цю величезну модельну лінійку можна спробувати пояснити тим, що Сяомі хоче за рахунок виготовлення нових телефонів зберегти продаж на встановленому рівні. Проте, як зазначають звіти фірми, вони знижуються. Конкуруючі підприємства, зокрема BBK, а також фірми, що входять до цієї корпорації, створюють більш привабливі вироби щодо ціни та якості.

Що змінилося в Сяомі 12S і 12S Pro на відміну від смартфонів без маркування S:

  1. У Сяомі 12S знаходиться оновлена ​​головна камера. Світлова сила об'єктива знизилася з 1, 87 до 1, 90.
  2. Знаходиться чіпсет Snapdragon 8+, продуктивність якого вище на 12%, на відміну від Snapdragon 8.

Більше не змінилися жодні параметри, за винятком вартості, яка стала дорожчою.

Рекомендації щодо вибору телефону Сяомі у 2022 році, дивіться на відео:

Запитання експерту Чи може підтримувати бездротову підзарядку Xiaomi 12Х?

Ні, ця модель працює лише за допомогою блока живлення. Яка прошивка на всіх смартфонах Xiaomi 12?

На всіх телефонах знаходиться міжнародний варіант прошивки (Global) з російськомовною підтримкою та роботою Google додатків. Для телефонів Сяомі прошивка Global доступна не відразу після презентації в Китаї, а через певний час. Зазвичай магазини починають продавати телефони, коли є російська прошивка. Що вибрати: Сяомі, Айфон чи Samsung?

Порівнюючи телефон Сяомі з виробами інших компаній з такою самою ціновою категорією, Xiaomi пропонує найкращі технічні параметри. Порівнюючи телефони з рівними показниками, Сяомі коштує дешевше.