Як прив'язати телефон до комп'ютера або ноутбука

Anonim

Основні способи підключення телефону до комп'ютера або ноутбука: за допомогою USB-кабелю, через Bluetooth та Wi-Fi, їх опис, переваги та недоліки, особливості використання програм.

Навіщо підключати телефон до ноутбука

Підключення телефону до ПК або ноутбука потрібно:

  • щоб отримати доступ до мережі інтернет за допомогою мобільного пристрою;
  • для завантаження файлів із пам'яті смартфона на комп'ютер, якщо потрібно очистити місце на телефоні;
  • віддалено керувати смартфоном (використання утиліт, прошивка нового варіанта мобільної операційної системи і т.д.);
  • виконати зарядку акумулятора.

Є кілька методів синхронізації. Можна підключити смартфон до комп'ютера через кабель USB або за допомогою бездротового з'єднання.

Як підключити телефон до ноутбука через USB

При цьому підключенні пристроїв вони найчастіше грають роль модему чи веб-камеры.

Підключення за допомогою USB кабелю має такі переваги:

  • можливе подальше використання гаджета для різних задач;
  • Швидкий спосіб передачі інформації;
  • варіант підключення дозволяє відкрити доступ до внутрішніх файлів смартфонів;
  • телефон виконує роль веб-камери при підключенні.

Але з'єднання через USB має і мінуси. Наприклад, користувач буде «прив'язаний» до ПК.

Найчастіше завантажувати драйвера для доступу до телефону не потрібно. Але можуть бути винятки. Наприклад, якщо знизу екрана з'явилося повідомлення, що почалося підключення нового обладнання. При цьому потрібно перевірити мережу інтернету та завантажити потрібні драйвера. Далі пристрої завершать синхронізацію самостійно.

Бездротове підключення

Ці способи не дають можливості швидко переміщати файли. Але завдяки їм можна приєднати Android до комп'ютера або до іншої ОС (наприклад, Windows) набагато швидше. Попередньо потрібно переконатися, що на ноутбуці чи комп'ютері знаходиться модуль Wi-Fi або Bluetooth.

Bluetooth

Майже на кожному ноутбуці знаходиться Bluetooth. Щоб скористатися цим способом підключення, потрібно запустити модулі на двох гаджетах. Після цього на ПК або ноутбук включити пошук обладнання. Через час телефон буде знайдено, потрібно лише підтвердити підключення.

Wi-Fi

Найпростіше рішення, як підключити телефон до ноутбука за допомогою Вай-Фай, полягає у застосуванні утиліт. Тобто потрібна програма для підключення комп'ютера до телефону. Цих програм безліч, тому незалежно від ОС можна знайти потрібну.

Принцип роботи у них однаковий. Після активації програма пропонує адресу, яку потрібно вказати в адресному рядку на комп'ютері. Потім пам'ять телефону буде видно на ПК у формі папки.

Підключення iOS до комп'ютера

Щоб під'єднати Айфон до ПК потрібно USB провід з комплектації iPhone і комп'ютер з ОС Віндовс або MacOS зі скаченим додатком iTunes.

Підключаємо Айфон до ПК за допомогою кабелю USB і включаємо iTunes. Смартфон повинен визначитися і бути в доступі через програму.

Коли вкажіть обладнання iOS, зліва віконця iTunes під розділом «Налаштування» з'явиться меню, де потрібно вибрати відповідний пункт.

У всіх розділах вказується, яку конкретно інформацію на смартфоні можна перемістити на ноутбук або ПК. Можна синхронізувати аудіо або відео файли, подкасти, фото та багато іншого.

При підключенні через Айтьюнс не від'єднуйте смартфон від ПК, якщо це необхідно зробити – спочатку відключити синхронізацію.

Проблеми при підключенні

Яким би простим процес підключення телефону до комп'ютера не здавався, можуть виникати певні проблеми:

  1. Деякі моделі телефонів (наприклад, Xiaomi та Samsung) з непопулярними ОС не хочуть синхронізуватися з комп'ютером. Щоб спростити цей процес, підключіть до ПК відключений смартфон і увімкніть обладнання. Комп'ютер побачить гаджет і сам скачає драйвера.
  2. Якщо підключитися не виходить, відкрийте меню виробника та активуйте відповідну вкладку.
  3. Іноді при підключенні смартфона з ПК останній несподівано починає завантажувати драйвера. При цьому слід почекати, коли установка завершиться. Якщо із завантаженням виникають проблеми, завантажте програму вручну. Зазвичай драйвера знаходяться на сайті виробника смартфона.
Питання експерту Чи можу я підключити стаціонарний телефон?

Так. Для чого потрібно купити та поставити dial-up плату в ПК або придбати зовнішній модем з опцією приєднання до міської мережі. Потрібно додатково купити гарнітуру та закачати програму Ventafax. Налаштуйте програму та використовуйте комп'ютер із гарнітурою як стаціонарний телефон. Чому можуть виникати несправності з підключенням Wi-Fi?.

Часті причини неполадок включають:трафік не пропускає антивірус на комп'ютері;Користувач вписав неправильний пароль. Крім того, існує кілька випадків, що зустрічаються на обладнанні популярних виробників: 1. Збої під час підключення до маршрутизатора Huawei. Помилки з'являються через неправильно вставлене шифрування в налаштуваннях. Вони змінюються в параметрах бездротового зв'язку в розділі "Спосіб шифрування". Потрібно вказати WPA2/WPA3 Personal. 2. "Ізоляція бездротових клієнтів" на роутерах TPLink. Ця функція потрібна, щоб відсік халявних користувачів від інтернету. За замовчуванням вона увімкнена. Функція розташована в установках обладнання. Знайдіть її і вимкніть. Чому ноутбук не бачить смартфон через кабель USB?

Під час підключення телефону за допомогою дроту можуть виникнути проблеми: 1. Неякісний кабель. Китайські кабелі часто мають погане з'єднання.Вони можуть заряджати, але не синхронізувати гаджет з комп'ютером. Знижується швидкість переміщення файлів з мобільного на ПК. 2. Обрив кабелю. Постійні перекручування негативно впливають на дроти під ізоляцією. У цьому кабель може частково функціонувати. Наприклад, заряджати телефон, але не використовувати його як камеру. 3. Несправності у роз'ємі USB мобільного або комп'ютера. Рекомендується перевірити провід на іншому комп'ютері. Порт може змінити форму, можуть від'єднатися «лапки» від плати, можливе забруднення в гнізда. 4. Перегорання чіпа, що визначає телефон як зовнішній накопичувач.

Бонус: Програми для синхронізації телефону та комп'ютера

Щоб синхронізація комп'ютера та мобільного пристрою відбувалася без збоїв, можна скористатися різними програмами. Вони знаходяться на Play Market або у відкритому доступі в інтернеті.

MyPhoneExplorer

Додаток популярний у багатьох користувачів.За допомогою нього можна з'єднати 2 прилади дистанційно. Встановлюється для Андроїд телефонів 1.6 і вище. Існує безкоштовний варіант на сайті виробника. З'єднання можливе за допомогою USB-проводу або Ваф-Фай або блютуз.

MoboRobo

У цьому додатку користувач зможе керувати файлами в телефоні на зразок Windows. Також знаходиться режим резервного копіювання та можливість завантаження різних програм.

AirDroid

Додаток представлений декількома елементами:

  • варіант для смартфона – AirMirror;
  • Установка для комп'ютера – AirDroid.

Щоб синхронізація відбувалася без збоїв, рекомендується встановити обидва варіанти. Ця програма дозволяє керувати смартфоном віддалено. З'єднання відбувається по USB-проводу або Вай-Фай. Програма доступна для безкоштовного використання.

ES Провідник

Додаток для телефону, що розповсюджується безкоштовно. Підключається до ПК за допомогою віддаленого сервера FTP. За великим рахунком, програма є запасним сховищем на комп'ютері.

Назва Опис Рейтинг
MyPhoneExplorer Дає можливість керувати дистанційно обладнанням під Андроїд. Програма може відкривати дзвінки, SMS-повідомлення, має доступ до органайзера, синхронізує інформацію між декількома девайсами, створює резервне копіювання. ★★★★★
MoboRobo Провідний додаток для керування телефонів на базі Андроїд з комп'ютера на основі операційної системи Віндовс. Moborobo дозволяє створювати резервне копіювання контактів, папок та повідомлень зі смартфона, а також отримувати доступ до різних програм та ігор. ★★★★★
AirDroid Ця програма для керування смартфонами Андроїд за допомогою віддаленого доступу. Підходить для компаній та організацій будь-якого розміру. Програма швидко впроваджується та масштабується з урахуванням необхідних потреб. ★★★★★
ES Провідник Головне завдання програми - управління папками. Програма копіює, вставляє, створює та видаляє файли, здійснює їх пошук на ім'я та сортує вміст. ★★★★★

Як видно, є безліч варіантів зробити підключення телефону до ПК або ноутбука. Всі вони мають переваги та недоліки, а тому у різних випадках потрібно використовувати різні способи. Але необхідно не забувати про ці методи, щоб підібрати оптимальний для виконання відповідних завдань. Так чи інакше, підключення смартфона до комп'ютера більше не викличе складнощів.