Зателефонувати на номер телефону з комп'ютера безкоштовно

Anonim

У сучасних реаліях доводиться задіяти всі існуючі засоби комунікації. Дзвінки з комп'ютера вже давно перестали бути рідкістю і чимось незвичайним, до того ж у цьому зв'язку немає нічого складного. Завдяки можливості підтримувати зв'язок через комп'ютер можна не панікувати, коли смартфон розряджений чи ні з'єднання з мережею.

Що потрібно, щоб зателефонувати на номер телефону з комп'ютера

Щоб зателефонувати з комп'ютера на міський або стільниковий номер достатньо мати ПК або ноутбук, що працює на базі Windows, Linux, Mac OS.Також потрібно завантажити та встановити спеціальну програму, за допомогою якої можна здійснювати дзвінки. Утиліти є у великій кількості, тому складнощів з підбором відповідного варіанта не виникне.

Програми, щоб зателефонувати через комп'ютер на телефон

Зручна робоча програма для здійснення дзвінків дозволяє зі зручністю дзвонити в будь-яку точку світу і при цьому забезпечує належну якість з'єднання. Щоб не помилитися з вибором, достатньо розглянути основні існуючі утиліти для дзвінків з комп'ютера.

Skype

Скайп вже давно встиг зарекомендувати себе як надійну програму для здійснення аудіо та відеодзвінків. Утиліта дозволяє зв'язатися з людиною з будь-якої точки світу, також є можливість проведення групових конференцій. Зручний та зрозумілий інтерфейс не викликає незручностей навіть у малодосвідчених користувачів. Для здійснення дзвінка достатньо вибрати контакт зі списку у лівій частині екрана.Потім потрібно натиснути на ім'я людини і вибрати спосіб зв'язку (написати повідомлення, аудіодзвінок, відеодзвінок). Для дзвінка зі Skype на міський номер достатньо натиснути на «Дзвінки», потім вибрати «Со Скайпа на телефон». Наприкінці потрібно поповнити рахунок на будь-яку суму, після чого можна здійснити дзвінок.

Viber

Вайбер - це ще одна популярна програма для зв'язку. Є версія для комп'ютера та для смартфона. Через Viber можна телефонувати з будь-якою людиною, яка перебуває у списку контактів. Дзвінок безкоштовний. Потрібно встановити утиліту на комп'ютер, а потім зробити синхронізацію даних із телефонною версією. Всі контакти та решта інформації буде перенесено автоматично.

Щоб зателефонувати на міський номер, необхідно буде поповнити рахунок та вибрати певний тариф. Відразу після цього можна починати дзвонити.

What’sApp

What’sApp дозволяє бути на зв'язку лише з тими абонентами, які встановили цю програму. Для здійснення дзвінка необхідно вибрати людину зі списку контактів, потім натиснути на іконку з трубкою. Телефонувати на стаціонарні номери через Ватсап неможливо. Ця функція не передбачена розробниками. Аналогічна ситуація з месенджером Telegram. У цих програмах можна бути на зв'язку тільки з тими, хто сам є користувачем.

MailRu Agent

МейлРу Агент є повноцінним сервісом, який включає велику кількість зручного функціоналу. Через Агента можна здійснювати дзвінки іншим користувачам мережі, дзвонити на міські номери, користуватися поштовим клієнтом. Також у МейлРу передбачений доступ до соціальних мереж, ігор та різних корисних додатків.

Для спілкування найчастіше використовується спеціальний текстовий чат, за бажанням можна скористатися аудіо та відеодзвінками.Якщо планується зателефонувати іншому клієнту MailRu, достатньо вибрати його в списку контактів і клікнути на іконку з відповідним способом виклику. Для вивантаження своїх контактів можна використовувати інтеграцію з однокласниками, ICQ або Вконтакте. Дзвінок на міський номер платний, необхідно попередньо поповнити баланс.

Sipnet дзвінки

Програмні продукти Sipnet дозволяють здійснювати дзвінки з будь-якого пристрою. Програма має простий і зрозумілий інтерфейс, який доступний навіть тим, хто раніше не користувався подібними утилітами. Насамперед потрібно завантажити і встановити Sippoint на свій портативний комп'ютер або ноутбук. Наступним пунктом є реєстрація у програмному продукті, коротка анкета не займе багато часу, знадобляться лише базові відомості. Слід враховувати, що потрібно реєструватися на офіційному сайті Sipnet.У програму користувач входить через наявний обліковий запис.

Як тільки реєстрацію буде пройдено, залишиться увійти за допомогою логіну та пароля і почати користуватися утилітою.

Назва Можливість дзвінків на стаціонарні номери Наявність шифрування даних Аудіо та відеоконференції Чи потрібно оплата
Skype Є Так Можливі Дзвінки на міські номери оплачуються відповідно до тарифікації, баланс поповнюється окремо
Viber Є Так Недоступні Дзвінки всередині програми безкоштовні, виклики на міські номери оплачуються окремо, згідно тарифу
What’sApp Відсутня Так Недоступні Ні, дзвінки всередині програми безкоштовні, виклики на міські номери не передбачені
MailRu Agent Є Так Недоступні Так, для здійснення дзвінків на стаціонарні телефони потрібно поповнити внутрішній баланс акаунту
Sipnet Є Так Недоступні Так, оплата йде відповідно до обраного тарифу

Онлайн-сервіси для дзвінків на телефон

Для здійснення дзвінків з комп'ютера на телефон не обов'язково завантажувати та встановлювати інше програмне забезпечення. Якщо планується разовий дзвінок або виклики будуть рідкісними, достатньо скористатися онлайн-сервісом. Вони включають весь розширений функціонал програм, але при цьому не потрібно нічого завантажувати. Варто розглянути найбільш відомі сервіси та порівняти їх.

Дзвінки онлайн

Сервіс Дзвінки онлайн дозволяє безкоштовно дзвонити в будь-який населений пункт незалежно від його віддаленості. Кількість доступних країн постійно збільшується, що робить цей сервіс більш затребуваним.

Передовий сервіс зв'язку дозволяє також здійснювати анонімні дзвінки як на стільникові, так і на стаціонарні номери. Для здійснення дзвінка не потрібно поповнювати баланс, достатньо мати комп'ютер або ноутбук, мікрофон з динаміком.Перед викликом можна перевірити доступність необхідної локації, тому користувач завжди повідомить, чи можна здійснити дзвінок в ту чи іншу країну. Серед основних переваг можна виділити таке:

  • можливість здійснення дзвінків на будь-які номери абсолютно безкоштовно;
  • не потрібно встановлювати сторонні програми, досить просто зайти на сайт;
  • не потрібна реєстрація, дзвонити можна відразу після входу на інтернет-майданчик;
  • можливість анонімних дзвінків.

Можливості сервісу Дзвінки онлайн постійно розширюються.

Zadarma com

Практично кожна людина, якій хоч раз потрібно було зателефонувати з комп'ютера на телефон, чула про сервіс Задарма. Даний сервіс хмарної телефонії позиціонує себе одним з лідерів телекомунікаційного сегменту. Здійснювати виклики можна з самого сайту сервісу або встановивши спеціальну програму.

Одразу після підтвердження особистих даних на рахунок користувачеві автоматично кладеться ще 20 рублів, які можна витратити на особисті дзвінки.

Для разового дзвінка не обов'язково вибирати будь-який тариф, достатньо поповнити баланс на потрібну суму або можна скористатися бонусними нарахованими коштами.

Flash2Voip

Ще один сервіс, що дозволяє залишатися на зв'язку з друзями та колегами. Не потрібно завантажувати інше програмне забезпечення та встановлювати спеціальні утиліти. Достатньо зайти на сайт сервісу, потім набрати номер телефону та здійснити виклик.

Слід враховувати, що у Flash2Voip весь сайт повністю англійською мовою. Але при цьому сервіс настільки простий, що можна інтуїтивно розібратися навіть не володіючи іноземним досконало. Сервіс працює на основі flash-плеєра, тому для стабільного з'єднання потрібно оновити його на комп'ютері.Дзвінки з цього сайту можуть тривати не більше 5 хвилин. Тому він не підійде для тривалих нарад чи розмов до душі. Зате з нього можна робити тестові дзвінки на мобільні та міські номери.

Сall2friends com

Сайт інтернет телефонії «Сall2friends com» дозволяє зробити безкоштовний дзвінок через інтернет. Для одноразового виклику не потрібно проходити реєстрацію, достатньо лише увійти на сайт сервісу та ввести бажаний номер телефону. Якщо планується регулярне використання сервісу, можна пройти нескладну реєстрацію і стати постійним абонентом.

Справа від кнопки виклику знаходиться клавіша «register», призначена для реєстрації на сервісі. Для того, щоб стати постійним абонентом, потрібно ввести базові дані або скористатися авторизацією у VK, Facebook, Google. Сall2friends com автоматично скопіює інформацію для облікового запису на сервісі.

YouMagic com

Цей сервіс телефонії дозволяє дзвонити в будь-яке місто, сервіс забезпечує високу якість з'єднання. Всі нові користувачі можуть скористатися тарифом «Безкоштовний місяць».

Сервіс пропонує велику кількість тарифів, вони відрізняються один від одного кількістю безкоштовних хвилин, вартістю та можливостями. Слід враховувати, що для реєстрації потрібно буде внести свої паспортні дані. Якщо такий варіант не підходить, доведеться знайти інший сервіс для дзвінків.

Оплата тарифу здійснюється відразу після реєстрації. Якщо було обрано тариф «Безкоштовний місяць», тоді не потрібно відразу вносити кошти. Протягом 30 днів можна безкоштовно познайомитися з достоїнствами YouMagic com, оцінити функціонал і зрозуміти, чи підходить він для подальшої роботи.

Назва Чи є можливість безкоштовних дзвінків Чи потрібно оплата тарифу Наявність аудіо-конференцій Чи можливі міжнародні дзвінки
Дзвінки онлайн Так Ні, сервіс безкоштовний Відсутні Так, можна дзвонити в будь-яку точку світу
Zadarma.com Ні, але клієнту на рахунок при реєстрації кладеться певна сума для ознайомлення Так, після реєстрації Відсутні Так, обмежень за викликами немає
Flash2Voip Так Ні, дзвінки безкоштовні, але обмежені за часом Відсутні Так
Call2friends.com Так Так, після реєстрації Відсутні Так
YouMagic.com Так, у рамках тарифу «Безкоштовний місяць» Так, після реєстрації Відсутні Так, за наявності певного тарифу

Програми IP-телефонії

Якщо потрібний зв'язок високої якості для вирішення бізнес-завдань або регулярних дзвінків родичам, варто придивитися до можливостей IP-телефонії. Тут також є спеціальні програми, за допомогою яких здійснюються дзвінки.

Телфін

SIP-клієнт від Телфін вже встиг зарекомендувати себе як відмінний посередник для зв'язку.Його можна використовувати для дзвінків на мобільні та стаціонарні номери. Головна відмінність Телфін від стандартних месенджерів та програм полягає у можливості записувати телефонні розмови та інтегруватися з іншими CRM системами. Також Телфін має більш розширений функціонал, що дає можливість справлятися з різними бізнес-завданнями без зайвих складнощів.

Корпоративні дзвінки здійснюються безкоштовно, а одиночні вихідні виклики мають похвилинну тарифікацію. Абонент заплатить рівно стільки, скільки буде витрачено на розмови.

Zoiper

Ще один відомий сервіс, за допомогою якого можна здійснювати дзвінки в будь-яку точку Росії. Утиліта має сучасний інтерфейс, він зрозумілий і доступний навіть недосвідченим користувачам. Розібратися в налаштуваннях можна без інструкції, достатньо переглянути параметри та виставити лише потрібні функції.У Zoiper є платна та безкоштовна версія. Друга більше підійде для ознайомлення з сервісом та його можливостями. Для експлуатації на постійній основі рекомендується вибирати платний тариф.

X-Lite

У X-Lite кожному клієнту дається в розпорядження один обліковий запис і дві лінії для зв'язку. Є можливість використання безкоштовної пробної версії. Надалі буде потрібно вибрати певний тариф, надалі його можна буде змінити. Варто враховувати, що шифрування в цьому сервісі телефонії відсутнє. Тому тим, хто переживає за безпеку особистих даних, краще придивитися до аналогічних варіантів.

Phonerlite

SIP-клієнт, який встиг зарекомендувати себе як надійний і сучасний посередник. Встановити клієнта на комп'ютер можна абсолютно безкоштовно, використання надалі також не приносить фінансових витрат. Головна перевага даного клієнта полягає в тому, що йому потрібні мінімальні ресурси для роботи.Можна встановлювати навіть на слабкі комп'ютери або користуватися ним за наявності поганого з'єднання з інтернетом.

Сама програма постійно аналізує працездатність і зберігає всю статистику, щоб у подальшому творці могли покращувати функціонал і якість. Phonerlite здатний придушувати фоновий шум і відлуння, а також він підтримує безкоштовні кодеки.

Спочатку програма йде англійською мовою, але є можливість включення російського інтерфейсу.

Express Talk

Платна програма IP-телефонії, яка може працювати тільки на основі Windows або Mac OS. Головною відмінною перевагою можна назвати можливість конференц-зв'язку. Утиліта допускає підключення 6 осіб одночасно, при цьому зберігається висока якість зв'язку.

Програми для IP-телефонії відрізняються розширеним функціоналом, який є далеко не у всіх онлайн-додатків. Також вони видають високу якість зв'язку та безліч додаткового функціоналу.Найчастіше подібні програми потрібні бізнес-клієнтам і тим, хто спілкується з комп'ютера на регулярній основі.