Carrier на айфоні: як увімкнути режим модему

Anonim

Кількість корисних маловідомих функцій в айфонах постійно збільшується. Одним із таких став пункт Carrier, який можна знайти у загальній інформації про пристрій. Користувачеві достатньо відкрити загальні установки телефону, щоб побачити цей розділ. Зазвичай напис Carrier має певну числову позначку і з'являється у графі оператора зв'язку.

Що таке Carrier в Айфоні

Саму назву «carrier» можна перекласти як «носій». Якщо у власника айфона у графі оператора замість знайомої назви з'явилася така позначка, значить у нього неправильно чи некоректно встановлено файл налаштувань оператора мережі.Цей файл зазвичай містить дані специфікації мобільної мережі, налаштування мобільного інтернету, профілі. Тому неправильно виставлені параметри не дозволяють айфону визначити поточного оператора.

При відсутності конфігураційного файлу девайс починає підставляти власні налаштування мережі, які далеко не завжди працюють правильно. Подібна розбіжність призводить до того, що мережа не визначається пристроєм і з'являється позначення Carrier. Числове значення поряд зі словом carrier зазвичай означає номер версії налаштувань.

Чому відбувається збій налаштувань і як увімкнути режим модему

Розібравшись з причинами появи даного напису можна зрозуміти, що нічого страшного з айфоном не сталося і від власника потрібно лише повернути коректні налаштування. Але перед цим слід з'ясувати, чому стався збій.Це допоможе в подальшому уникнути повторення ситуації.

Файл з мережевими та мобільними налаштуваннями приходить кожному користувачеві автоматично, це в момент, коли він вперше вставляє сім-карту і включає пристрій. Якщо файл не був отриманий або він у відомостях був виявлений дефект, значить, існує причина, яка сприяла подібному.

Дисфункція налаштувань зв'язку може виникнути з наступних причин:

  • під час синхронізації налаштувань сталася помилка;
  • сим-карта має застарілий формат, який вже не підтримується сучасними девайсами;
  • в деяких випадках відсутність файлу з конфігураційними даними виникає через те, що між оператором зв'язку та представниками бренду немає домовленості про надання відомостей.

Останню причину складно віднести до власників айфонів, адже бренд давно з'явився на ринку пристроїв і знайомий усім мобільним операторам. Увімкнення режиму модему відбувається через «Налаштування» у графі «Режим модему».

Як виправити Carrier на фоні

Щоб телефон не підвів у невідповідний момент, слід розібратися, як виправити виникнення збою в мобільних налаштуваннях і запобігти появі подібного надалі. Знаходження айфону в стані «Carrier» може призвести до збоїв у роботі мобільного інтернету і навіть втрати особистих даних.

Щоб виправити положення, необхідно виконати такі дії:

  1. Запустити на комп'ютері найсвіжішу версію програми iTunes. Зазвичай відразу після визначення пристрою Айтюнс самостійно виявляє наявність застарілих даних і пропонує оновити налаштування мережі. Процедура займає лічені хвилини та дозволяє уникнути необхідності в ручному настроюванні налаштувань оператора.
  2. Якщо оновлення налаштувань телефону не допомогло, значить, проблема криється в самій сім-карті. Не зайвим буде замінити картку на нову, це можна зробити безкоштовно в офісі оператора зв'язку. Заміна не призводить до втрати особистого номера, вся інформація залишається незмінною.
  3. Також слід для профілактики перевірити версію своєї операційної системи. Рекомендується завжди вчасно встановлювати найновішу версію iOS.

При бажанні можна також самостійно спробувати виставити коректні налаштування мережі.

Для цього потрібно відкрити «Налаштування», потім розділ «Основні» та клацнути «Про цей пристрій». Потрібно почекати кілька хвилин, поки система завантажить і покаже всі відомості. Якщо користувачеві доступні нові установки мобільної мережі, з'явиться відповідне спливаюче вікно, в якому буде запропоновано завантажити оновлений конфігураційний файл.

У більшості випадків даних дій достатньо, щоб налаштування мережі айфона оновилися та запрацювали в стандартному режимі.

Carrier IQ

Існує також повноцінний програмний продукт, який називається Carrier IQ. Утиліта була встановлена ​​на ранніх версіях iOS і була призначена для збору даних про користувача. Carrier IQ зберігала інформацію про використовувану розкладку клавіатури, відстежувала які програми та програми використовуються протягом усього часу експлуатації айфона. Незважаючи на те, що програмний продукт був задуманий з метою покращення якості послуг, незабаром на Carrier IQ пішли численні скарги. Користувачі, які борються зі шпигунством у соціальних мережах, домоглися того, що Apple перестав підтримувати Carrier IQ у нових версіях операційної системи.

Carrier Check - що це

На зарубіжних сайтах нерідко продаються айфони, які залочені під певного мобільного оператора. Вони продаються в комплекті із сім-картою. Щоб не натрапити на таку покупку, слід заздалегідь перевірити наявність блокування. Ця процедура називається Carrier Check.

Існують спеціальні сайти, що дозволяють перевірити гаджет на наявність прив'язки до певної сім-карти. Достатньо ввести отримані дані та натиснути на пошук.

Питання експерту Чи можна користуватися пристроєм за наявності пункту Carrier?

Так, ви можете продовжувати використовувати пристрій. Але слід враховувати, що багато функцій можуть виявитися недоступними. Відсутність вірних налаштувань мережі не дозволяє користуватися інтернетом, дзвінками та SMS. Весь інший функціонал гаджета доступний. Як визначити, чому з'явився пункт Carrier?

Для цього вам необхідно підключитися до iTunes на комп'ютері та дочекатися, поки програма розпізнає пристрій. Зазвичай утиліта самостійно виявляє наявність неправильних налаштувань та пропонує оновити інформацію про мережу. Як дізнатися, чи встановлена ​​на телефоні Carrier IQ?

Для цього достатньо перевірити всі програми та файли, встановлені на айфоні. Також можна скористатися пошуком за назвою. Деякі користувачі навіть не підозрюють про наявність такого продукту телефону. Що робити, якщо напис Carrier з'являється знову?

Насамперед слід оновити операційну систему до останньої версії та перевірити гаджет на наявність вірусів. Якщо налаштування продовжують збиватися, зверніться до мобільного оператора. Можливо, є проблема на їхньому боці, і вони зможуть її вирішити. У крайньому випадку, пристрій потрібно буде віднести фахівцю, який підкаже, в чому саме полягає постійний збій і як його позбутися.