Що таке залочений Айфон

Anonim

Придбати Айфон «з рук» – це нормальна практика, яка дозволяє обзавестися бажаним гаджетом без переплати. Найчастіше потенційні власники оглядають зовнішній вигляд пристрою та перевіряють базовий функціонал. Далеко не кожен покупець уточнює, чи гаджет не залочений. Залочені пристрої завжди мають занижену ціну, проте власнику доведеться витратити багато часу і сил на те, щоб зробити пристрій повноцінно робітником.

Що таке залочений Айфон

Залоченим Айфоном називають пристрій, який може працювати тільки з сім-картами певного оператора.Подібні гаджети вкрай часто зустрічаються за кордоном, кожен другий приватний продавець збуває саме залочені айфони, які йдуть у комплекті з необхідною сім-карткою. Власнику слід пам'ятати, що набуваючи такого гаджету, він позбавляє себе надалі можливості вибирати умови. Якщо тарифи та розцінки мобільного оператора перестануть його влаштовувати, він уже нічого не зможе вжити і йому доведеться задовольнятися тим, що є.

У Росії Sim Lock iPhone зустрічаються вкрай рідко. Але якщо покупець вирішить скористатися зарубіжним інтернет-магазином, то ризики отримати на руки залочений пристрій дуже високий. Вирішити проблему купівлею вітчизняної сім-карти неможливо, девайс активуватиметься лише за допомогою зарубіжної картки певного оператора.

Як визначити залочений Айфон

Запобігти проблемі набагато простіше, ніж її вирішувати. Тому слід перед здійсненням покупки переконатися, що гаджет не залочен під певну сім-карту. Для цього навіть не потрібно вставляти в Айфон будь-яку сімку, всі відомості легко знайти в налаштуваннях:

  • потрібно відкрити «Налаштування»;
  • потім перейти в розділ «Основні» і далі клацнути «Про цей пристрій»;
  • наступним кроком необхідно подивитися рядок «Блокування оператором», якщо вказано «SIM без обмежень», отже з пристроєм все гаразд і покупець може сміливо оплачувати обновку.

Нормальний розлачений девайс швидко знаходить вставлену сім-карту. Не виникає труднощів із налаштуваннями параметрів, у тому числі й мобільного інтернету. Слід враховувати, що якщо Айфон не бачить SIM-картку, це не завжди є ознакою залоченості. Подібна проблема трапляється і у звичайних девайсів, якщо в ньому пошкоджені деякі контакти.

При онлайн-купівлі Айфона у потенційного власника немає можливості перевірити гаджет перед передачею грошей.Існують спеціальні сайти для перевірки Sim Lock iPhone за номером IMEI. Дізнатися цей номер можна у продавця. Якщо продавець відмовляється називати докладні дані про пристрій, не варто ризикувати та купувати «кота в мішку». У більшості випадків, якщо приватній особі нема чого приховувати, вона видає необхідну інформацію і дозволяє перевірити пристрій на відстані. Сервіси для перевірки абсолютно безкоштовні, за перевірки не вимагають рубля. Зайшовши на сайт, необхідно ввести номер, після чого натиснути «Check».

Якщо з гаджетом все гаразд, то користувач зможе побачити статус «Unlocked».

У деяких моделях Айфонів відомості можна дізнатися прямо з налаштувань. Потрібно зайти в налаштування, потім натисніть «Про цей пристрій». Якщо в пункті «модель» числове позначення містить літери RU, то Айфон не залочений.Такі пристрої призначені для поширення та продажу на території Росії, а отже, вони апріорі не можуть бути залоченими. Якщо замість RU, вказано LL або будь-яка інша комбінація літер, тоді потрібна додаткова перевірка.

Чи можна розлочити Айфон

У власника залоченого Айфона є два варіанти дій: виконати апаратну розлочку або звернутися за подібною послугою до сервісного центру.

Апаратна розлочка пристрою передбачає використання перехідника Turbo SIM. У нього встановлюється сім-карта російського оператора, після чого власник може повноцінно користуватися девайсом. Дана мікросхема дозволяє обійти будь-які обмеження, що дуже зручно для любителів покупки техніки за кордоном. Єдиний недолік даного методу полягає в тому, що періодично може пропадати сигнал або він буде занадто слабким.

Другий метод розриву Айфона полягає в офіційній відв'язці від конкретного оператора.Для цього потрібно звернутись до сервісного центру. Деякі вважають за краще виконувати цю процедуру самостійно через спеціальні сайти. Це можна робити на свій страх і ризик, немає жодних гарантій, що сторонні сервіси допоможуть позбавитися проблеми. Професійні майстри роблять все грамотно, Айфон потрапляє до списку розрізаних пристроїв і всі обмеження повністю знімаються. Користувачі можуть надалі самостійно переконатися у знятті обмежень за допомогою сайту Apple.

Чи варто купувати залочений Айфон

Придбання залоченого Айфона дозволяє покупцеві суттєво заощадити свої кошти. Але при цьому слід враховувати, що надалі йому доведеться витратити послуги сервісного центру. Тільки там можна грамотно та офіційно розлочити гаджет.

Онлайн-сервіси теж нерідко запитують певну суму за розлочку Айфона, але при цьому не дають жодних гарантій на результат. Щоб не витратити гроші на вітер, варто звертатися лише до перевірених місць. Самостійні маніпуляції часом не дають бажаного ефекту.

Заповзятливі користувачі купують залочені Айфони за кордоном, щоб надалі самостійно розлочити їх і продавати у себе на батьківщині за збільшеною ціною. У разі покупка залоченного гаджета має сенс. Якщо ж девайс купується для особистого використання, тоді варто знайти Айфон, що не потребує розблокування та активації. Особливо якщо немає досвіду вирішення подібних питань.

Питання експерту Чи можна самостійно розлочити Айфон?

Так, така можливість є, але вона не дає стовідсоткової гарантії. Ви можете скористатися безкоштовними або платними онлайн-сервісами для проведення анлока пристрою. Або скористатися перехідником Turbo SIM, що дозволяє користуватися будь-якими пристроями. Що робити якщо не вдається розлочити Айфон?

У цьому випадку залишається лише звернутися до сервісного центру для офіційного зняття блокування та активації Айфону.Гаджет буде внесено до списку розлочених пристроїв і всі наявні обмеження відразу ж знято. Інших варіантів у разі не передбачено. Чи можна перевірити пристрій на відстані при покупці в інтернет-магазині?

Так, якщо ви знаєте IMEI номер iPhone. Існують безкоштовні послуги, які дозволяють перевірити гаджет на відстані. Потрібно ввести номер і почекати кілька секунд, після чого сайт видасть всю інформацію. Як уберегти себе від покупки залаченого пристрою?

Для цього вам необхідно перед покупкою перевірити гаджет через налаштування. Необхідно зайти у відомості про телефон і переглянути, чи немає обмежень у графі «Оператор». Також можна перевірити рядок «Модель», якщо там є позначення RU, це гаджет призначений для продажу на території країни, і він не має обмежень.Додатково можна пробити номер IMEI в інтернет-сервісах, це допоможе переконатися в тому, що з Айфоном все гаразд і його можна придбати.