Коллтрекінг Яндекс директ

Anonim

Коллтрекінг називається спеціальний набір інструментів, який дозволяє відстежувати телефонні дзвінки і оцінювати рентабельність наявних рекламних каналів. Керівники малого бізнесу далеко не завжди знають про таку можливість, тому просування їх справи йде повільно і часом з великою кількістю фінансових втрат.

Навіщо потрібен коллтрекінг

Можна виділити два чітких призначення коллтрекінгу:

  • відстеження ефективності роботи співробітників, в пакет інструментів коллтрекінгу нерідко входить можливість прослуховувати аудіозаписи вхідних та вихідних дзвінків;
  • відстеження ефективності онлайн та офлайн реклами (тут велику роль відіграє вид використовуваного коллтрекінгу: статичний або динамічний).

Тому коллтрекінг є невід'ємною частиною будь-якого підприємства, особливо якщо його власники налаштовані на довгостроковий результат та кар'єрне зростання.

Як працює коллтрекінг

Коллтрекінг дає можливість вести статистику та підрахунок усіх дзвінків, здійснених з різних рекламних каналів. Коли потенційний клієнт дзвонить у компанію, співробітник не питатиме його про те, звідки людина дізналася про підприємство і де побачила оголошення. За наявності коллтрекінгу подібні дії не потрібні. Система сама визначить, який телефонний номер був задіяний і видасть інформацію про рекламний канал.

Під час роботи в онлайні використовується тільки динамічний коллтрекінг.Принцип його полягає в тому, що інструмент у рекламі видає індивідуальний номер для кожного потенційного клієнта. Підміна номера відбувається автоматично, при цьому унеможливлено повторення. Якщо власник фірми вважає за краще використовувати офлайн рекламу (листівки, банери, щити), тоді йому буде потрібний статичний коллтрекінг. Працюючи із зовнішньої рекламної використовується аналогічний принцип. Кожному рекламному каналу надається власний номер, але всі дзвінки автоматично переадресовуються в кол-центр. Після здійсненого вхідного дзвінка система визначає джерело і відзначає цей рекламний канал як ефективний.

Наявність подібної статистики дозволяє більше коштів і сил вкладати в прибуткові рекламні кампанії, ніж у ті, з яких практично не приходять ліди.

Коллтрекінг можна назвати своєрідною заміною менеджера, який був би змушений уточнювати у клієнтів