Введіть код з картинки ВКонтакте

Anonim

Капча – це один із способів захисту від ботів. З яких причин з'являється Captcha ВК і як її позбутися, основні способи та опис обходу.

Що таке капча

Капча – це один із способів захисту від ботів. З'являється вона під час виконання якихось сумнівних маніпуляцій. Сюди відноситься:

  • відправка безлічі повідомлень;
  • сторінку відвідали з різних IP-адрес;
  • підозрілі дії, які схожі на автоматичні;
  • запрошення у друзі великої кількості користувачів;
  • часта неправильна вказівка ​​пароля;
  • якась активність, що сприймається як дії ботів або робота.

При цьому потрібно провести додаткову перевірку. Необхідно уточнити деякі моменти:

  • під час яких обставин спливають капчі;
  • яка кількість пристроїв застосовується для входу на сторінку ВК;
  • скільки використовується точок;
  • ймовірно, що застосовується автоматично динамічна IP-адреса;
  • виконуються чи дії, що нагадують автоматичні.

Капча - це цілком нормальний захист від роботів. Вона встановлена ​​Вконтакте спеціально, щоб знизити їхню активність і не допустити роботу різних шкідливих програм.Але необхідно обов'язково вивчити активність користувача і знайти можливу причину, чому при вході в соцмережу вона просить запровадити капчу.

Чому з'являється капча ВКонтакте

Щоб прибрати Captcha, потрібно зрозуміти, чому в соціальній мережі було «покарано» обліковий запис. Коди найчастіше пропонується вводити людям, які здійснюють безліч однакових маніпуляцій за короткий час.

Були визначені такі причини появи капчі:

  1. Багато фото, що додаються. Якщо зареєстровано власну групу ВК, куди щодня завантажується безліч фото, то, ймовірно, користувач вже стикався з введенням капчі під час завантаження зображень.
  2. Зловживання опцією «додати до друзів». Наприклад, якщо вирішили розкрутити сторінку, і щодня входите у соціальну мережу, щоб додати друзів, через 4-6 спроб система попросить ввести код з картинки.Це потрібно, щоб боти автоматично не розкручували власні сторінки.
  3. Captcha з'являється під час публікації однакових постів на стіни інших облікових записів.
  4. Велика кількість лайків. Якщо ставити сердечка скрізь, де завгодно, то система вважатиме, що це спробою накрутки сторінок. Тому періодично потрібно буде вводити зображення картинок.
Але як би розробники ВК не боролися зі спамом і ботами, це не весь час може допомогти. Є багато сервісів, які створені для розгадування капчі.

Щоб уникнути неприємностей, потрібно врахувати вимоги, які пред'являє соцмережу ВК. Якщо потрібно підвищити кількість дій, розрахованих на додавання в друзі, запрошення передплатників - подумайте над застосуванням програм, що дозволяє автоматично вводити капчу.

Неправильно введений пароль, як часта причина капчі

Часта причина – неправильно введений пароль багато разів. Система це сприймає робота, який займається підбором коду. Тому з метою безпеки встановлюють Captcha.

За фактом, її неможливо оминути. Якщо потрібно потрапити в аккаунт, так чи інакше, треба правильно вказати капчу. Іншого виходу не існує.

Зрозуміло, не весь час можна відразу правильно вписати код. Але кількість спроб не обмежена, згодом його можна розпізнати. Іншим разом потрібно бути уважним і намагатися правильно вводити пароль. У цьому випадку вдасться уникнути проблем.

Так, щоб позбутися капчу, потрібно дотримуватися ряду правил:

  • не варто робити дій, що здаються автоматичними;
  • намагайтеся ввести пароль з одного разу;
  • не потрібно запрошувати безліч друзів і ставити багато лайків;
  • не варто займатися розсилкою повідомлень і спаміти.

Як прибрати капчу у ВКонтакте

Перевірка на робота, де потрібно поставити галочку - сторонній ресурс. Вконтакте ним просто користується, але він працює ненадійно, тому після перевірки нічого не відбувається. Щоб вирішити проблему, можна скористатися такими способами:

  1. Якщо намагаєтеся відновити обліковий запис зі смартфона, спробуйте це зробити з ПК. Ймовірно, на комп'ютері чи ноутбуці капчу не буде. Якщо немає доступу до ПК, можна відкрити повноцінну версію сайту і зі смартфона (за допомогою браузера). Але буде дрібне зображення, тому потрібно збільшувати його вручну.
  2. Також на смартфоні можна спробувати видалити програму ВКонтакте і поставити її знову.
  3. Якщо проблема виникла у браузері (на ПК, смартфоні), увійдіть в інший браузер (рекомендується Chrome або Firefox). Або вирішити проблеми зі встановленим (почистити кук файли, вимкнути розширення, зокрема від блокування реклами) і спробувати заново.

Як обійти капчу ВКонтакте

Якщо капча після входу раптом почала часто спливати, увійдіть в налаштування сторінки ВК. Після цього зайдіть у меню «Безпека», виберіть «Показати історію активності».

Далі відкриється вікно, що показує історію відвідувань облікового запису та IP-адресу, з якої було відкрито сторінку. Якщо вказана адреса, яка не відповідає пристрою користувача, можливо, сторінку зламали. При цьому натисніть «Закінчити всі сеанси» і тут же поміняйте пароль.

Можливості на спливання капчі менше, якщо сторінка прив'язана до телефонного номера. При цьому номер повинен прив'язуватися лише до одного облікового запису.

Якщо сторінка не була зламана, а система все одно продовжує показувати спливаючі вікна з незрозумілими написами, скористайтеся сервісами, які розгадують капчу. Потрібно зареєструватися на якомусь із ресурсів і покласти на баланс певну суму, щоб капча більше не з'являлася.

На цих сайтах реальні користувачі працюють за гроші, вказуючи капчу. А після оплати їх послуг видається ключ, що дозволяє забути про капчу.

Кращі сервіси автоматичного розпізнавання капчі

Сервіси визначення капчі без втручання користувача розпізнають коди, які потрібно ввести. Вони можуть працювати в автоматичному або ручному режимі.

RuCaptcha

Працює з будь-якими різновидами перевірок на бота, тому можна не переживати, якщо несподівано з'явиться незрозуміла капча від Google, в якій необхідно вказати якісь транспортні засоби та або щось подібне, сервіс RuCaptcha зможе з цим впоратися.

В іншому ж він нагадує інші послуги. Така ж API, синхронізація практично з будь-яким ресурсом, але головна перевага – безліч виконавців працюють одночасно. Багато користувачів знають, як заробляти на введенні капчі, при цьому вони автоматично допомагають людям, яким потрібно її постійно вказувати.

Плюси та мінуси Встановлено єдину систему для виконавців та замовників Перебуває фіксована ставка по оплаті в будь-який час доби, навіть у годину пік, коли система перевантажена Швидкість визначення капчі трохи нижче, на відміну від інших сервісів через велике навантаження

Anti Captcha

Це затребуваний ресурс, що пропонує послуги з автоматичного визначення капчі. Система характеризується зручністю роботи з API, безліччю виконавців та доступними тарифами.

Сайт популярний в інтернеті, тому приблизний час введення коду становить не більше 12 сек. Так, користувачеві практично не потрібно очікувати розгадки його ребуса.

Плюси та мінуси Різноманітність варіантів розпізнавання Безліч способів поповнення та доступні тарифи У поодиноких випадках складні капчі не розгадуються

DeathByCaptcha

Ефективність розгадування цього сервісу становить приблизно 90%, можна навіть отримувати повну точність, якщо купити PRO-пакет.

Цей ресурс працює вже тривалий час. Його творці застосовують гібридну систему розгадування, вона заснована на розгадуванні капч за допомогою працюючих користувачів та завдяки штучному інтелекту. Тарифи цього ресурсу трохи вищі за середні, проте, сервіс працює з будь-якими видами символів, у тому числі китайською та японською мовами.

Плюси та мінуси Привабливий інтерфейс Гібридний спосіб розгадування Завищені тарифи На ресурсі вказано, що час розгадування завдання до 15 секунд, однак цей період іноді займає по півхвилини

Назва Опис Рейтинг
RuCaptcha Сервіс вважається одним з найбільш просунутих та популярних серед інших ресурсів, хоча він відносно молодий, на відміну від інших. Розробники цього сайту першими змогли вигадати, як можна обійти ReCaptcha V2. Ця технологія стала порятунком для ресурсів парсингу, що сприятливо позначилося на репутації цього сервісу. ★★★★★
Anticaptcha У ресурсі встановлена ​​проста інтеграція API, він швидко обробляє запити користувачів і має необмежену кількість завантажень, що запускаються одночасно. За рахунок цього сервіс є надійним і перевіреним, що зарекомендував себе з позитивного боку. ★★★★★
DeathByCaptcha Це найстаріший з усіх існуючих ресурсів, він стартував у 2008 р. Його часто порівнюють із конкуруючими сервісами Anticaptcha та RuCaptcha. На сайті також без поповнення рахунку не вийде активувати доступ до API. Розробники гарантують точність розв'язання задачі в межах 90%, причому це займає не більше 15 секунд. ★★★★★

Який вибрати сервіс – потрібно вирішити самостійно. У всіх свої плюси та мінуси. Необхідно відзначити лише одне: усі ресурси працюють уже тривалий час. Можна не хвилюватися, що користувача обдурять, вкрадуть кошти чи надішлють якісь шкідливі програми на комп'ютер. Цього точно не станеться, на відміну від деяких інших сайтів.