Динамічний коллтрекінг і статичний коллтрекінг

Anonim

Неможливо уявити ведення рекламного бізнесу без наявності коллтрекінгу. За допомогою даної технології можна з легкістю відстежувати аналітику, помічати найуспішніші методи просування товару та перевіряти ефективність спілкування з клієнтами.

Що таке коллтрекінг

Коллтрекинг включає масу корисних інструментів, які серйозно полегшують робочий процес і дозволяють просувати свою справу на новий рівень.

Коллтрекінг називають технологію, за допомогою якої можна відстежувати телефонні дзвінки та оцінку рентабельності наявних рекламних каналів.За рахунок цієї функції можна оцінювати ефективність поточної рекламної кампанії аж до окремого, конкретного оголошення або пошукового запиту.

Також коллтрекінг дозволяє стежити за роботою кол-центру, в якому ведеться прийом та обробка вхідних викликів.

Як працює коллтрекінг

Найчастіше коллтрекінг працює за таким принципом: рекламному джерелу присвоюється певний номер телефону. Якщо джерел кілька, то номерів також може бути два, три і більше. Наприклад, на рекламному білборді вказується один контакт, а на рекламних блоках в інтернеті зовсім інший.

Потенційний клієнт здійснює дзвінок за будь-яким з побачених номерів, але виклик у результаті переадресовується на загальний кол-центр компаній. Переадресація може відбуватися з урахуванням специфіки реклами. Кожен вид реклами може містити певний перелік послуг, тому й переадресація йтиме до конкретних операторів, які відповідають за індивідуальну інформацію.

У базі даних будуть зберігатися всі дані про дзвінки:

  • телефонний номер клієнта;
  • з якого рекламного джерела йшов дзвінок;
  • хто конкретно з операторів прийняв виклик;
  • Тривалість розмови.

Часто власники бізнесу також підключають запис розмов. Надалі ця функція дозволяє з легкістю вирішувати спірні та конфліктні ситуації, що виникають між компанією та клієнтами.

Коллтрекінг також може передавати дані в Google Analytics та інші програми, які збирають, аналізують та зберігають інформацію. Слід враховувати, що коли використовується статичний коллтрекінг, виклик не буде прив'язаний до певного відвідувача.

Для чого потрібен коллтрекінг

Коллтрекінг приносить відчутну користь будь-якому бізнесу, незалежно від конкретики його напряму. За допомогою колтрекінгу маркетолог компанії зможе оцінювати ефективність кожної запущеної рекламної кампанії. Можна відстежити всі необхідні дані:

  • кільки звернень пройшло по кожному з наявних рекламних каналів;
  • яка була вартість кожного каналу.

За допомогою отриманих даних маркетолог зможе грамотніше розподіляти бюджет, відключати менш прибуткові