Телефонія для малого бізнесу

Anonim

Телефонія для бізнесу – важливий інструмент, який виконує велику кількість різних функцій. Він використовується для автоматизації роботи відділу продажу або вирішення інших комерційних завдань. Існує велика кількість сервісів телефонії, тому при виборі можуть виникнути проблеми. Розберемо це питання.

IP-телефонія або класична телефонія

Нові умови ведення бізнесу вимагають від організації переходу на різні сучасні засоби комунікації. Відбувається збільшення кількості одночасно відкритих каналів зв'язку.

Класична АТС зв'язок існувала протягом тривалого як єдиний доступний інструмент зв'язку. Вперше налагоджені канали зв'язку почали використовувати ще у 80-х роках. Згодом стався активний розвиток телефонії.

Поява технології ISDN призвела до можливості оцифровувати звук та передавати його іншими доступними способами. Істотний прорив спостерігався у цій сфері у 1995 році, коли ізраїльські спецслужби випустили VocalTec.

Назва Якість зв'язку Спосіб передачі Функціонал Можливість кодування
IP телефонія Якість залишається незмінною усі залежності від відстані передачі. Цифровий. Розширений. Через використання спеціального програмного забезпечення при обробці сигналу є можливість його зберегти або змінити. Через попереднє оцифрування, є можливість закодувати сигнал. Тому дзвінки стають більш захищеними.
Класична телефонія Залежить від якості лінії. Аналоговый. Мінімальний. Аналоговий сигнал важко захистити. У цьому випадку найбільше приділяють увагу захисту самої мережі.

Як працює IP-телефонія для бізнесу

Головна особливість подібних дзвінків – інформація надсилається інтернетом. Також є номери, за якими можна зв'язатися з людиною. Для бізнесу подібний варіант підходить через високу якість сигналу, що передається, і великого набору функцій. До інших особливостей технології відносять кілька моментів:

  • Аналоговий сигнал відцифровується з урахуванням вимог протоколу TCP-IP. І тому використовується спеціальне устаткування, наприклад, DSP-процессоры.
  • Дані відправляються за номером, де знову перетворюються на зрозумілий для людини вигляд.

Ці моменти визначають кілька переваг. Вони такі:

  • Суттєво знижуються витрати на зв'язок, що цінується в бізнесі та CRM.
  • Є можливість інтеграції в різні системи.
  • Допускається будь-яка комбінація каналів.
  • Є можливість кодування інформації, що передається.

Особливості розглянутої технології визначили розвиток IP телефонії в кількох інших напрямках. Одне з них – віртуальна АТС. Завдяки цьому середній та великий бізнес може відмовитися від звичайних послуг, які обходяться дорожче та меншою якістю.

Достатньо порівняти тарифи на віртуальну телефонію та класичний АТС. Завдяки спеціальним пропозиціям великих провайдерів можна суттєво заощадити на телефонії.

Функції та можливості IP-телефонії

Через популярність розглянутої технології функції IP-телефонії постійно розширюються. Багато в чому можливості залежать від провайдера. Найбільш поширені функції:

  • Міський номер. Є можливість підключення номерів для бізнесу із кодом потрібного міста. Під час вхідного дзвінка відбуватиметься переадресація. Цю послугу використовують у разі, коли компанія нова, але потрібно створити елізію тривалої роботи.
  • Послуги деяких провайдерів передбачають підключення номера 8800. Серед інших послуг відрізняється тим, що всі дзвінки будуть безкоштовними. Це інтуїтивно викликає довіру.
  • Запис розмови. Використання цифрового сигналу для зв'язку визначає, що його можна записувати. Цей інструмент використовується у бізнесі для контролю якості роботи менеджерів. Аналіз даних дозволить виявити помилки співробітників.
  • СМС. Короткі текстові повідомлення часто використовуються для спілкування з клієнтами. Деякі тарифи включають певну кількість безкоштовних повідомлень на місяць. Є можливість підписувати повідомлення, що спрощує ідентифікацію компанії.
  • Інтеграція з CRM. Обидва потужні інструменти використовуються для вирішення різних завдань. Багато провайдерів передбачають інтеграцію телефонії у вирви продажів.
  • Голосове меню IVR. Часто зустрічається через те, що знижує навантаження менеджерів. Після з'ясування мети дзвінка, система автоматично відправить його потрібному фахівцю. У деяких випадках ця послуга входить до тарифу.

ТОП-10 провайдерів IP-телефонії для бізнесу

У аналізованої сфері сформувалася велика конкуренція. Тому провайдери намагаються надати якісні послуги.

Телфін

Компанія 18 років на ринку. Надає якісні послуги. На вибір кілька різних пакетів, від яких залежить кількість доступних опцій.

Плюси та мінуси На вибір доступні всі опції Висока якість послуг На вибір лише 4 тарифи

Zadarma

Одна з компаній, яка з'явилася першою на російському ринку. Відрізняється від своїх конкурентів тим, що дозволяє оформити номери зі 100 країн світу. Підключення багатьох на території Росії безкоштовне. На вибір три базові тарифи.

Плюси та мінуси Компанія, що зарекомендувала себе по всьому світу Багато номерів підключаються безкоштовно Досить високі ціни

Sipnet

Перша компанія, яка почала надавати послуги у сфері IP-телефонії на території Росії. Доступні номери у 80 містах, підключення міського відбувається безкоштовно. На вибір є 5 тарифів, які можна підібрати в залежності від потреб бізнесу.

Плюси та мінуси Можна підключити мобільний номер Є тарифи з безкоштовними хвилинами Ціни не можна назвати демократичними

Siplink

Один із великих провайдерів. Номери кількох десятків міст країни. При цьому всі функції доступні відразу, доплачувати не потрібно.

Плюси та мінуси Всі функції доступні відразу Є можливість підключення SIP-номера На офіційному сайті немає інформації про абонентську плату та тарифи

UISCOM

Плюси та мінуси У ціну тарифу входить 30 різних функцій На вибір є кілька тарифів Немає безкоштовних хвилин

Білайн

Сотовий оператор надає відповідні послуги протягом багатьох років. На вибір надається 166 міст РФ. Перший номер підключається за 3000 рублів. На вибір 6 різних тарифів, що відрізняються за абонентською платою та функціями.

Плюси та мінуси На вибір 6 різних тарифів При збільшенні кількості хвилин, що витрачаються, знижується їх вартість Мобільні та іноземні номери недоступні

Яндекс.Телефонія

Вважається новачком на ринку і підходить для малого бізнесу. На вибір номера із 154 міст. За першої реєстрації послуга надається на 3 місяці безкоштовно. Надалі лише два варіанти: у першому випадку платять тільки за дзвінки, у другому абонентську плату.

Плюси та мінуси Є тривалий пробний період Демократичні ціни Відносно невеликий набір функцій

Mango Office

Надає бізнесу багатоканальні та міські номери. При цьому доступний 8800, який дозволить дзвонити клієнтам безкоштовно. На вибір надано 3 тарифи, найдорожчу пропозицію понад 50 функцій.

Плюси та мінуси Великий набір функцій Висока якість послуг Багато функцій доступні лише за додаткової плати

Гравитель

За останні роки компанія зарекомендувала себе як надійний постачальник послуг. Для Москви та СПБ вартість підключення знижена. На вибір є три тарифи, від яких залежить кількість функцій.

Плюси та мінуси Є всі необхідні функції Демократичні ціни На вибір недоступні міжнародні номери

SIPUNI

Відносно недавно компанія з'явилася на ринку. В базі велика кількість московських номерів, вартість підключення від 1000 ₽ за абонентської плати 266 ₽ на місяць. Є повний набір функцій, які можуть знадобитися в бізнесі. Плюси та мінуси Широкий функціонал Є докладна статистика Більшість функцій доступна лише у розширеній версії

Рейтинг та тарифи

Ще один новачок на російському ринку. Виділяється на тлі інших компаній тим, що дозволяє використовувати послуги безкоштовно протягом трьох місяців. Перший номер підключається безкоштовно.
Найменування Опис Рейтинг
Телфін Компанія включає міські номери від 290 рублів, 800 за 1800 рублів, красиві за 5000 рублів. Є безлімітний тариф. ★★★★★
Zadarma Міжнародна компанія, клієнтом можна стати безкоштовно, абонентська 2 євро на місяць. ★★★★★
Sipnet Підключення мобільного номера коштує 600 рублів, міський безкоштовно. Є 5 тарифних планів. ★★★★★
Siplink Надає можливість підключити багатоканальні номери з кодом 60 міст. Більшість варіантів безкоштовно. ★★★★★
UISCOM Дозволяє підключити красиві номери за 250 рублів. Великий досвід роботи на російському ринку. ★★★★★
Білайн Дозволяє вибрати номер одного із 166 міст. Підключення коштує 3000 рублів. На вибір кілька різних тарифних планів. ★★★★★
Яндекс.Телефонія ★★★★★
Mango Office Одна з найстаріших компанії на російському ринку. Вартість підключення від 850 рублів. На вибір кілька тарифних планів. ★★★★★
Гравитель На вибір надаються номери одного з 49 російських міст. Вартість підключення від 900 рублів. Міжнародні коди недоступні. ★★★★★
SIPUNI Новичок ринку. Компанія надає моноканальні номери з кодом одного із 57 міст. Вартість підключення від 1000 рублів. ★★★★★
Назва Номера Тарифи Функціонал
Телфін Міські Від 440 рублів на місяць Повний
Zadarma Міські та мобільні Від 2 євро на місяць Повний
SIPNET Міські та мобільні Від 360 рублів на місяць Повний
Siplink Міські Від 290 рублів на місяць Повний
UISCOM Міські Від 590 рублів на місяць Обмежений
Білайн Міські Від 300 рублів на місяць Повний
Mango Office Міські та мобільні Від 180 рублів на місяць Повний при виборі відповідного тарифного плану
Яндекс.Телефонія Міські та мобільні Від 150 рублів на місяць Повний
Гравитель Міські Від 150 рублів на місяць Повний
SIPUNI Міські Від 266 рублів на місяць Повний при підключенні відповідного тарифного плану

Як обрати телефонію для бізнесу

З кожним роком кількість компаній, що надають подібні послуги, зростає. Саме тому із вибором можуть виникнути труднощі. Основними критеріями прийнято вважати:

  • Номерную ємність. Вона визначає, який вибір за номерами. При цьому багато компаній спеціалізуються тільки на Москві та Пітері, інші охоплюють багато регіонів країни. Невелика група компаній надають міжнародні номери.
  • Вартість підключення. Вона варіює у великому діапазоні, деякі провайдери надають цю послугу безкоштовно.
  • Багатоканальність мережі. Якщо оператор на момент іншого дзвінка розмовляє із клієнтом, коротких гудків не буде. Натомість буде голосова заставка або очікуючих ставлять на чергу. Кількість каналів залежить від тарифного плану.
  • Додаткові функції. На деяких тарифних планах їх близько 80. Вони можуть бути пов'язані із голосовим меню, аналітикою, докладною статистикою, віджетами. Однак, не завжди багато функцій добре. Перш ніж замовляти послуги, потрібно розібратися з тим, який функціонал потрібний.
  • IP-телефонія підключається з метою вирішення конкретних завдань та економії коштів. Тому при їх розгляді потрібно враховувати вартість підключення, тарифи та інші витрати.
  • Якість технічної підтримки. Компанія має оперативно вирішувати проблеми, пов'язані із використанням послуг. Деякі працюють 24/7.

Визначити якість послуг без досвіду складно. Тому багато хто рекомендує довіряти лише відомим компаніям або провайдерам, які працюють багато років.

Питання експерту Чи потрібна IP-телефонія?

Послуга підключається у випадку, коли в компанії велика кількість вхідних та вихідних дзвінків. Вона використовується як корпоративний зв'язок або лінія служби підтримки. Чи замінить IP-телефонія стандартний АТС?

Багато клієнтів або співробітників навіть не помітять, що використовується професійне рішення. Для менеджерів та інших фахівців будуть доступні додаткові функції.