Як зателефонувати в іншу країну з мобільного або стаціонарного телефону

Anonim

Дзвінки в іншу країну стали актуальними більше 10 років тому, коли популярність стали набирати спеціалізовані для цього послуги. Завжди хочеться зв'язатися із родичами, які живуть на іншому кінці земної кулі, дізнатися, як у них справи. Також це є актуальним для бізнесу. Багато партнерів знаходяться на інших континентах. Щоб дізнатися, як у них просуваються справи, що по бізнесу, необхідний зв'язок.

На даний момент є безліч способів зробити так, щоб дзвінки були дешевшими і вигіднішими.IP - телефонія, мобільні програми, сервіси, стаціонарні пристрої - користувач сам вибирає, що йому зручніше. Варто розглянути найактуальніші способи, як зателефонувати в іншу країну, розібратися в плюсах та мінусах можливостей.

Як дзвонити за кордон зі стаціонарного телефону

Якщо користувач хоче зателефонувати за кордон через стаціонарний телефон, що міжударний зв'язок працює за однаковими принципами, але при цьому спосіб дзвінка в ту чи іншу країну відмінний. Існують спеціальні закономірності набору для здійснення дзвінка. Це пов'язано з тим, що раніше СРСР знаходилася під Міністерством зв'язку, функціонував лише центральний вузол.

Тепер існують такі закономірності набору:

  • Для Росії, Казахстану, Узбекистану, Туркменістану та Таджикистану комбінація така: 8-10-код країни – населений пункт – номер абонента;
  • Для Молдови, Латвії, Литви, Естонії, Вірменії порядок змінено на 0 – 0 – код країни – населеного пункту – номер абонента.

Міжнародний дзвінок з мобільного

Якщо користувач хоче зателефонувати з мобільного пристрою, то жодних проблем немає. Користувач зможе зателефонувати за однією комбінацією номера телефону в різні країни, що за стаціонарного телефону неможливо.

Вирішити проблему не важко, достатньо не набирати все те, що знаходиться перед міжнародним кодом. Тоді дзвінок пройде. Також варто пам'ятати про те, що код країни набирається зі знаком плюсу, а кінцева низка цифр має бути визначеною: + - код країни – населений пункт – комбінація номера телефону користувача.

Варто також пам'ятати про те, що різні провайдери обирають свої способи додзвонитися до іншої країни та абонента на території. Можуть існувати певні умови, а також обмеження дзвінка. Про це варто дізнаватись до того моменту, як користувач вирішив набрати номер.

Як подзвонити в іншу країну по інтернету

Саме телефонні дзвінки через інтернет стали набирати велику популярність, тому що це:

  • Вигідно та бюджетно;
  • Максимально легко використовувати;
  • Просто підключати.

При цьому для дзвінків через інтернет необхідний комп'ютер, інтернет, а також небагато часу. Не потрібно укладати договір із оператором на те, щоб підключити послугу. Потрібен тільки вдалий провайдер з вигідними розцінками.

Для дешевих дзвінків використовують IP – телефонію. Вона зручна, при цьому не потрібно використовувати стандартизовані лінії, все простіше, тому що не потрібно оплачувати додаткову проводку або підключення.

Для всієї телефонії використовується один пункт SIP. Цей провайдер забезпечує всіх, тому що з ним зв'язок набагато дешевше, тому цей шлях максимально популярний.За допомогою телефонії можна дзвонити за допомогою мобільного телефону, смартфона та комп'ютера, стаціонарного телефону. Користувач може зателефонувати іншому абоненту або оператору.

Для підключення не потрібна додаткова прокладка, обладнання. Використовуються канали, які були прокладені заздалегідь. Вони перетворюють інформацію в стислий вигляд і направляють по одному каналу.

Телефонія працює таким чином:

  1. Для початку користувач набирає номер телефонії, обладнання з'єднується з єдиним порталом. Цей сервер відповідає оператору;
  2. Після цього сервер шукає потрібного провайдера, той надсилає запит на з'єднання на міську телефонію або систему зв'язку;
  3. Далі відбувається з'єднання, співрозмовники чують один одного і спілкуються. При цьому можуть бути як і різні IP-мережі, так і однакові.

Ланцюжок простий, при цьому не потрібно переплачувати за додаткове підключення обладнання. Якщо дзвонити територією Росії, що також доступно з телефонією, то дзвінок обійдеться від 1 до 6 рублів. Для дзвінків біля СНД необхідно заплатити від 3 до 45 рублів, якщо країна негаразд розвинена, то дзвінок дорожче – до 55 рублей.

Кращі сервіси для безкоштовних дзвінків за кордон

Варто подивитися, які сервіси на даний момент надають свої послуги, з чиєю допомогою можна зателефонувати через інтернет за допомогою безкоштовних дзвінків та мінімальних вкладень. У списку є і російські провайдери, і зарубіжні.

Zadarma

Найкращий і просунутий оператор, який на даний момент присутній на території Росії. Він пропонує користувачеві міжнародні безкоштовні дзвінки, причому надати таку можливість кожному новому клієнту.Під час реєстрації на рахунку користувача з'являються 20 рублів. Їх можна надалі витратити на зв'язок, причому для перевірки цих коштів достатньо. Якщо дивитися на те, що Задарма має найвигіднішу тарифну сітку, то можна легко і просто поговорити з друзями, родичами, які живуть не на території Росії.

Телефонія від Задарми найдешевша, якщо вибрати потрібний напрямок з розумом. Якщо працює компанія, то є спеціалізовані для цього тарифи – «Офіс» і «Корпорація». Для фізичних осіб пропонують стандартні тарифи.

Для того, щоб почати використовувати даремно, необхідно зробити наступне:

  1. Зайти на офіційний сайт та клікнути на кнопку реєстрації;
  2. Тепер необхідно заповнити форму реєстрації на сайті;
  3. Добавляем в систему номер телефону, так зараховуватися безкоштовні бонуси;
  4. Користувач може здійснювати дзвінки швидко і легко.

Щоб зателефонувати закордон або ж на територію Росії, користувачеві необхідно скористатися такою пропозицією. Для цього переходимо на пункт «Послуги», набираємо потрібний номер та проводимо з'єднання. Все, дзвінок вдався.

Flash2Voip

Цей сервер працює на небезпечній та застарілій технології, але користувачі все одно віддають йому переваги через якість зв'язку. Його незручно використовувати на постійній основі, але для одноразового дзвінка цілком піде.

iCall

Є безкоштовний ліміт даного сервера – 5 хвилин, на які можна зателефонувати на територію США. В решті випадків користувачеві необхідно доплачувати за зв'язок, проте ліміт присутній щодня.

Evaphone

На головній сторінці користувач набирає телефон, після цього здійснює дзвінок. Є російський інтерфейс, з ним набагато зручніше працювати з цим сервером.

Jaxtr

Сервіс для відправки смс та дзвінків через інтернет. Для підключення користувач не повинен реєструватися, йому необхідно мати однойменну програму. Також необхідно прив'язати свій електронний номер, існують додаткові вікна для реєстрації та заповнення.

FreeCall

Непоганий сервіс, тому що на ньому видаються 100 хвилин безкоштовно. Доступний на всіх операційних системах, але через те, що сам собою додаток не такий якісний і зв'язок в ньому поганий, користувачі відмовляються від використання.

PokeTalk

Сервіс не працює на даний момент на території Росії, але механізм роботи такий: користувачеві дається певний ліміт - 50 з'єднань по 10 хвилин. Це незручно, тому що іноді дзвонити потрібно набагато частіше, тому тільки передостаннє місце в рейтингу.

Sipnet

Раніше даний оператор знаходився на другому місці за популярністю, але на даний момент він повністю припинив свою роботу на території Росії, при цьому деякі користувачі досі можуть скористатися його послугами.

Рейтингова таблиця

Щоб розібратися було легше, варто подивитися таку зведену таблицю:

Назва Опис Рейтинг
Zadarma Найкращий і найдешевший провайдер з відмінною якістю зв'язку. ★★★★★
Flash2Voip Це не сервер, а спеціалізований телефон, який працює на технології Flash. ★★★★★
iCall Допомагає просто та легко підключити комп'ютер до міжнародної мережі. ★★★★★
Evaphone Невеликий безкоштовний ліміт та швидкий зв'язок. ★★★★★
Jaxtr Зручний додаток для тих, хто не хоче проходити довгу реєстрацію ★★★★★
FreeCall Є безкоштовний ліміт у 100 хвилин. ★★★★★
PokeTalk На даний момент не працює на території Росії. ★★★★★
Sipnet Достатньо популярний провайдер, але згодом він втратив якість зв'язку. ★★★★★

Мобільні програми для дзвінків за кордон

Мобільний додатків не так багато, на відміну від серверів. Найпопулярніші можна побачити у рейтинговій таблиці. Варто розібрати найпопулярніший – Задарма.

У даремно гарний додаток, який дуже зручно використовувати. Завдяки йому можна зателефонувати не лише з телефону, а й із комп'ютера. Програма доступна різні операційні системы.

Назва Опис Рейтинг
Zadarma Максимально зручний і простий додаток, безкоштовно для скачування. ★★★★★
Sipnet Додаток від однойменного провайдера також користується популярністю у багатьох користувачів. ★★★★★
Jaxtr Не такий якісний додаток, оскільки багато нюансів у використанні. ★★★★★

Як вибрати найдешевший спосіб зателефонувати за кордон

Використовувати мобільний зв'язок як основний для дзвінків за кордон – абсолютно безглуздо, тому що користувач витратить набагато більше коштів. Варто використовувати телефонію і найкращого оператора - Задарму, тому що за одну хвилину розмови користуватиметься віддасть всього 0, 5 рубля. З іншими мобільними операторами це число зросте в 20 разів.

Якщо розглядати інші способи, наприклад, Скайп, то там так само платне спілкування - користувач витратить 2, 4 рублі за 1 хвилину розмови. У месенджерах така сама ситуація. З цього варто зробити висновок, що телефонія – найкраще рішення.

Питання експерту Який спосіб найдешевший?

Найдешевший спосіб – це телефонія, тому що дзвінки за різними напрямками набагато дешевші. Чи є на телефонії абонентська плата?

Ні, вона відсутня. Чи потрібно придбати додаткову гарнітуру?

Ні, це необов'язково.