Юиском особистий кабінет

Anonim

Телефонія широко розвинена в бізнес-галузі. Власники справи користуються послугами віртуальної IP телефонії задля забезпечення постійного клієнтського доступу. Жоден дзвінок не буде втрачено, якщо в офісі підключено та активно використовується повноцінна телефонна мережа. Вона дозволяє фіксувати дані, аналізувати статистику, отримувати доступ до загальних даних та багато іншого.

Юиском особистий кабінет - навіщо потрібен

Компанія UIS пропонує широкий набір інструментів для малого та середнього бізнесу. Сучасні цифрові комунікації вже налаштовані таким чином, щоб ними можна було користуватися одразу після підключення.

Телефонія від Юіском підійде для будь-якої області, де потрібна єдина екосистема для спілкування з клієнтами. UIS є перевіреною компанією, яка встигла зарекомендувати себе на ринку IP послуг. Тому кількість користувачів Юїском постійно зростає.

У особистого кабінету Юіском є ​​низка наступних переваг:

  1. Власний кол-центр. Власник бізнесу може контролювати завантаженість мережі та операторів, а також переглядати статистику ефективності роботи. Колл-центр легко налаштувати за власними уподобаннями та вимогами.
  2. Система є повноцінним віддаленим офісом. Для контролю над роботою необов'язково перебувати на робочому місці, переглядати всі дані можна через інтернет, достатньо мати доступ до облікового запису.
  3. Кожний новий користувач може вибрати собі номер, що сподобався, з бази. Доступні стільникові та міські безкоштовні номери. За бажання можна обзавестися відразу кількома номерами, прикріпленими до одного спільного офісу.
  4. Є можливість інтеграції з CRM та іншими сервісами. Тому легко можна мати відразу кілька систем в одному офісі.
  5. Доступ до аналізу. Власник телефонії може контролювати ефективність дзвінків завдяки аналітиці реклами, вхідних та вихідних дзвінків.
  6. Наявність додаткового функціоналу. Відразу після підключення до Юїського користувач може налаштувати автовітання, переадресацію викликів на вільних операторів, віртуальну чергу з фіксацією кожного дзвінка.

Завдяки великій кількості переваг телефонія від Юіском користується попитом. Система працює автономно та стабільно, згідно зі статистикою, показник доступності у 2019 році склав 99, 97% від загального робочого часу.

Користувачам пропонується на вибір кілька тарифних планів, тому завжди можна підібрати найбільш вигідний варіант. Техпідтримка Юіском працює цілодобово, з кожним клієнтом працює індивідуальний менеджер, який доведе проблему до логічного вирішення та завжди зможе підказати найкращі варіанти для конкретного питання.

Як зареєструватися в особистому кабінеті Юїском

Користуватися послугами UIS на постійній основі можуть лише абоненти компанії, які пройшли процес реєстрації та підібрали собі індивідуальний тарифний план. Обліковий запис необхідний для контролю послуг, що використовуються, а також проведення аналізу та відстеження ефективності роботи співробітників.

Процедура реєстрації досить проста, особливо якщо скористатися покроковою інструкцією.

Насамперед потрібно перейти на офіційний сайт Юіском. Його можна знайти через пошукову систему або ж скористатися прямим посиланням

Далі потрібно буде відкрити реєстраційну форму, вона досить проста. Для її заповнення потрібно не більше п'яти хвилин.

Заповнюючи невелику анкету, слід не забути вказати назву компанії, за бажанням також можна використовувати особисте, ім'я користувача.

Обов'язково потрібно вказати адресу електронної пошти, номер телефону. Якщо новий клієнт має невикористаний промокод, його можна вписати там же при реєстрації.

Наприкінці залишиться поставити галочку біля пункту «Злагода з умовами угоди користувача». В кінці натиснути на кнопку «Зареєструватися».

Як тільки заявка буде розглянута, новому клієнту на вказаний номер телефону надійде спеціальний код. Його потрібно буде вказати в порожньому полі наприкінці реєстраційної анкети.

Після підтвердження процес реєстрації вважається завершеним і можна приступати до налаштувань.

Як увійти в особистий кабінет Юїском

Для початку роботи потрібно увійти до свого особистого кабінету за допомогою облікових даних.

Слід виконати низку таких дій:

  1. Насамперед знайти у пошуку офіційний сайт Юіском, або можна перейти за посиланням .
  2. На головній сторінці у верхній частині сайту можна знайти пункт «Особистий кабінет», клікнувши на нього, користувач побачить спливаюче вікно для введення логіну та пароля.
  3. Після введення даних залишається натиснути кнопку «Увійти».

Якщо дані були введені правильно, користувач відразу потрапить до свого особистого кабінету і зможе почати користуватися можливостями телефонії.

Як відновити пароль

Нерідко у користувачів виникають ситуації, коли не вдається увійти до особистого кабінету. Причиною може бути забутий логін, втрачений доступ до електронної пошти або занадто складний пароль.

Якщо в процесі реєстрації використовувалася нестандартна комбінація букв та цифр, пароль легко забути. Для отримання доступу до особистого кабінету потрібно пройти процедуру відновлення.

Порядок дій буде наступним:

  • перейти на сторінку з формою авторизації;
  • біля пункту «Увійти» є невелика кнопка «Забули пароль»;
  • в порожньому будівництві, що виникла, потрібно ввести актуальну адресу електронної пошти, яка використовувалася при реєстрації;
  • далі залишиться лише клікнути «Відновити».

На вказану поштову скриньку прийде лист, який міститиме нову комбінацію букв та цифр. Її можна буде використовувати як тимчасовий пароль. Рекомендується практично одразу змінити пароль на новий. Відновлювати пароль можна необмежену кількість разів.

Контактні дані служби техпідтримки

Компанія UIS гарантує своїм користувачам цілодобовий доступ до техпідтримки. На офіційному сайті є спеціальний спливаючий чат, в якому можна задати будь-яке питання або ж розповісти про проблему у використанні функціонала системи.

Якщо потрібно швидше здійснення допомоги або є необхідність особисто поспілкуватися зі співробітником компанії, можна скористатися одним із контактних номерів:

  1. Для мешканців Москви 8-495-151-11-55.
  2. Для мешканців інших регіонів 8-800-100-86-29.

Дані номери абсолютно безкоштовні, з клієнта не буде списуватися абонентська плата за дзвінок.

Важливо пам'ятати, що в деяких випадках відповіді на запитання можна знайти самостійно на сайті Юіском. Там зібрані всі популярні питання та проблеми, які виникають у нових та досвідчених клієнтів. Якщо ж там не знайшлося відповідного варіанта, тоді залишається здійснити дзвінок представникам UIS.

Запитання експерту Що потрібно для отримання особистого кабінету в Юїському?

Для того, щоб придбати свій особистий кабінет, вам потрібно пройти просту процедуру реєстрації. На офіційному сайті UIS потрібно буде заповнити невелику анкету, потім підтвердити свої дії за допомогою коду SMS. Чи потрібно платити під час реєстрації на Юїському?

Оплата потрібна при виборі тарифного плану. Пакети із достатньою кількістю функціоналу мають певну абонентську плату. Відразу після внесення коштів клієнт може починати користуватися перевагами Юіска. Чи можна видалити власний кабінет?

Просто самостійно видалити особистий кабінет не вдасться. Потрібно розірвати договір з компанією, для цього потрібно звернутися в техпідтримку через спеціальний віджет-чат або за номером телефону. Чи можна в процесі використання телефонії змінити тариф на новий?

Так, ви можете будь-якої миті змінювати тарифний план. Умови старого пакету діятимуть до закінчення терміну.