Як відключити передплату на музику ВКонтакте

Anonim

Обмеження на прослуховування музики ВК з'явилося кілька років тому, з тих пір користувачам пропонується підключити спеціальну передплату. З активацією послуги рідко виникають проблеми, варто також розібратися, як відключити передплату на музику.

Умови відключення передплати

Відмовитись від послуги можна у будь-який момент, для цього потрібно використовувати мобільний додаток ВКонтакте, браузер або зайти ВК зі свого комп'ютера. Як тільки функція буде вимкнена, автоматичні списання коштів припиняться.

Як відключити передплату на музику ВКонтакте з телефону

Якщо у користувача немає ПК або ноутбука, він може скористатися смартфоном для відключення послуги надання доступу до музики ВК. Для зручності можна скористатися офіційним додатком ВКонтакте, інструкція з деактивації підписки має незначні відмінності. Це зумовлено різними операційними системами на девайса та невеликих відмінностях у додатках.

В додатку

Офіційний мобільний клієнт ВКонтакте містить у собі все необхідне для комфортного використання, підключення та відключення різних послуг. Тут можна деактивувати передплату на повноцінний доступ до музики. Процедура практично не відрізняється від інструкції для комп'ютерної версії, але більш зручна для тих, хто відвідує ВКонтакте виключно зі свого смартфона.

Для деактивації платної послуги потрібно виконати ряд нескладних дій.

Відкрити програму ВКонтакте, після чого вивести на екран спеціальне меню. Далі потрібно клікнути на шестерні у правому верхньому кутку. Потім у налаштуваннях можна буде побачити пункт «Підписка до музики».

Клікнувши на музичну підписку, власник девайса перейде на екран, де розповідається про всі переваги цієї послуги. У нижній частині екрана є розділ «Управління підпискою», який потрібно натиснути. Далі користувач потрапить на сторінку, де вказано дату наступного платежу та актуальний статус послуги.

Потрібно натиснути «Скасувати підписку», після чого додатково клацнути на пункт підтвердження своїх дій.

Відразу після скасування списання грошей через VK Pay буде припинено. Якщо у власника смартфона вже була оплачена місячна підписка, і він скасував не наприкінці періоду, то оплачені дні ще діятимуть. Після їх закінчення доступ до музики стане обмеженим. Для відновлення дії послуги потрібно буде зайти в це меню і натиснути «Включити продовження».

Ця інструкція дозволяє скасувати автоматичне списання грошей з прив'язаної картки, але при цьому оплачений період продовжує діяти до закінчення терміну. При відключенні власник гаджета побачить дату, до якої у нього діятиме доступ.

На Android

На Андроїд пристроях підключення платного доступу до музики зазвичай здійснюється через сервіс BOOM. Виконати вимкнення можна лише через Google Play.Інструкція з вимкнення послуги практично не відрізняється від деактивації у програмі або через комп'ютер. Потрібно виконати ряд простих дій, з якими впорається навіть новачок.

Потрібно відкрити Google Play Маркет, потім у лівій верхній частині екрана натиснути на три смужки. У меню, що відкрилося, клікнути на розділ «Підписки».

Далі у списку всіх можливих послуг знайти «ВКонтакте» і сервіс «BOOM», вибрати пункт «Управління».

У вікні, що відкрилося, буде вся інформація про передплату. Внизу буде розділ "Скасувати передплату". Потрібно натиснути та підтвердити свої дії.

Також можна разом Google Play скористатися програмою BOOM Music Player, яка завантажується окремо на смартфон. Покрокові дії з деактивації послуги будуть аналогічними.

На iOS

Коли йдеться про Айфони та інші пристрої Apple, то інструкція з відключення надається аналогічна. Усі послуги підключаються через вбудовані параметри операційної системи. Там же провадиться оплата. Тому для відмови від платної підписки на музику потрібно скористатися своїм обліковим записом Apple ID. Порядок дій буде наступним.

Необхідно зайти в головні налаштування девайса, потім натиснути на верхній рядок з ім'ям користувача. Далі потрібно буде відкрити пункт «iTunes Store та App Store».

У меню, що відкрилося, необхідно вибрати пункт «Apple ID». Далі пристрій вимагатиме підтвердження особи раніше обраним методом. У наступному спливаючому вікні потрібно вибрати «Переглянути Apple ID».

На сторінці «Обліковий запис» слід клацнути на рядок «Підписки». Далі в блоці всіх діючих послуг натиснути на BOOM або ВКонтакте.

На сторінці, що відкрилася в нижній частині можна буде побачити пункт «Скасувати підписку». Насамкінець залишиться лише підтвердити свої дії. Відразу після цього послугу буде деактивовано і кошти перестануть списуватися з прив'язаної картки.

Як відключити передплату з ПК

Для комп'ютерної версії ВКонтакті існує три зручні способи деактивації доступу до музики. Слід пам'ятати, що безкоштовне поновлення послуги надалі буде неможливим.Тому робити відключення тільки для того, щоб знову отримати місяць безкоштовного доступу, не слід. Бонус надається лише один раз для кожного користувача.

Через сайт

Провести відключення послуги музики можна через офіційний веб-сайт ВК. Слід зазначити, що практичної користі від підписки для любителів сидіти через комп'ютер немає. Ця функція має певні привілеї лише прибічників мобільної версії.

Важливий момент: дана інструкція актуальна лише для тих, хто підключав передплату через VK Pay. Якщо використовувалися сервіси iOS або Android, необхідно вибрати інший метод.

Потрібно відкрити сайт та натиснути на іконку «Налаштування» у правій верхній частині екрана.

Далі в маленькому списку праворуч потрібно знайти і клікнути на розділ «Платежі, передплати, переклади», потім перегорнути до самого низу. У підрозділі «Підписки» буде пункт VK Pay.

Відкриється вікно управління підписками з усією актуальною інформацією про послугу, термін її дії та вартість. Для відключення потрібно лише натиснути на рядок «Скасувати передплату».

Відкриється додаткове спливаюче вікно, в якому потрібно підтвердити свої дії. Давши згоду на відключення, користувач моментально деактивує послугу, але вже оплачений період все ще продовжуватиме діяти. Автоматичні списання коштів буде припинено. За бажання користувач зможе аналогічним способом у будь-який момент відновити передплату на послугу.

У налаштуваннях Google

Гаджети на базі Андроїд користуються широким попитом, тому до актуальних способів відключення завжди входять методи із залученням облікового запису Google. Потрібно зайти на офіційний сайт Плеймаркету та скористатися своїм обліковим записом.

Потрібно відкрити сайт Play Google, потім увійти на свій обліковий запис і на головній сторінці, у лівій частині екрана вибрати пункт «Мої підписки».

На сторінці, що відкрилася, можна буде побачити всі активовані підписки та послуги користувача. У списку необхідно знайти розділ "BOOM: Музичний плеєр". Потрібно лише натиснути на Бум лівою кнопкою миші та вибрати пункт «Скасувати підписку».

Для завершення процедури потрібно лише підтвердити свої дії. Підписка відключається моментально.

У підписках iTunes

Ця інструкція буде актуальною для власників техніки Apple. Якщо активація музики ВК здійснювалася через сервіси iOS, то й відключати її потрібно аналогічним методом.Для цього потрібно заздалегідь встановити програму iTunes на свій комп'ютер. Вона є як для Windows, так і MacOS. Порядок дій буде наступним.

Потрібно відкрити Айтюнс і в меню зліва натиснути «Обліковий запис». Далі потрібно увійти до свого облікового запису, використовуючи пароль та логін Apple ID.

Потім потрібно знову натиснути «Обліковий запис» і вибрати пункт «Переглянути».

На сторінці з інформацією про обліковий запис буде розділ «Налаштування». Поруч із графою «Підписки є кнопка «Керувати».

У списку всіх доступних послуг необхідно натиснути «ВКонтакте», далі клацнути «Змінити». Для завершення процедури потрібно лише натиснути «Скасувати підписку».

Послуга буде деактивована в той же момент. Вже оплачений період продовжить діяти.

Чи можна вимкнути автопродовження

Автоматичне продовження передплати закладено у функціонал послуги. Це зроблено для зручності користувачів: доступ до музики не буде раптово припинено, а користувач завжди матиме доступ до улюбленої музики. Для відключення продовження можна зайти до сервісу VK Combo.

Інструкція буде наступною:

  • зайти в особистий кабінет Combo;
  • натиснути на розділ «Підписки та управління»;
  • натиснути на три крапки;
  • вибрати «Скасувати підписку».

Автоматичне списання коштів припиняється в момент відключення. Сплачений період зберігається.

Питання експерту Чи можна відключити передплату на музику ВКонтакті відразу після підключення послуги?

Так, користувачі можуть управляти послугами на власний розсуд. Сплачений період не припиняє діяти до зазначеної дати. Чи обов'язково потрібний доступ до комп'ютера для відключення передплати музики ПК?

Ні, існує більше п'яти робочих способів деактивації підписки. Одні актуальні для любителів смартфонів, інші зручніші тим, хто віддає перевагу використанню веб-сайту ВКонтакте. Чи можна повернути гроші за вже оплачений період доступу до музики?

Ні, на жаль, розробниками не передбачено можливості повернення коштів. Поки діє вже оплачений період, за користувачем зберігається доступ до всіх бонусів та привілеїв. Як часто можна вимикати та підключати послугу?

Користувачеві надається можливість активувати та деактивувати послугу необмежену кількість разів. Головне пам'ятати, що буде потрібна повторна оплата послуги у разі, якщо попередній оплачений період вже закінчився.

Як підключити підписку знову

Для повторної активації передплати слід скористатися аналогічною інструкцією, як і при вимкненні. Слід скористатися iTunes, Google Play Маркетом або своїм профілем ВКонтакте.

Користувач може повторно відновити доступ до послуги у будь-який момент. Якщо активація відбувається у момент дії оплаченого періоду, додаткові кошти не знімаються. Якщо ж термін минув, тоді користувачеві буде потрібно знову оплатити її.