Ростелеком телефонія

Anonim

Ростелеком є ​​одним із найбільших інтернет-провайдерів. Пропонуючи свої вигідні послуги офісам, компаніям, Ростелеком приваблює велику кількість клієнтів. Але чи такі вигідні його послуги? Для підключення та телефонізації офісу достатньо доступу до інтернету. Це приваблює, тому що не потрібно ніяких додаткових підключень або апаратури. Що пропонує компанія своїм клієнтам та який зв'язок надає? У цьому варто розібратися.

Ростелеком телефонія - можливості та особливості

Компанія пропонує не тільки традиційну телефонію та безмежний доступ до мережі Інтернет, але й сучасні варіанти IP-телефонії.Базова послуга – «Нова телефонія», на неї надалі користувач сам вирішує, які послуги додати. Це дуже зручно для корпоративних клієнтів, оскільки вони можуть підібрати те, що працюватиме в їхній компанії, не переплачуючи за непотрібні послуги. У цьому полягає найважливіша особливість телефонії від Ростелеком.

Якщо розглядати базову послугу «Нова телефонія», то вона включає наступні додаткові послуги:

  • Можливість доступу в хмарній АТС. На цій АТС зберігаються низькі тарифи на зв'язок. Це дає можливість організувати телефонізацію офісу без придбання додаткового обладнання, яке зараз коштує досить дорого;
  • Корпоративні клієнти можуть підключити безкоштовний виклик, на який можуть надалі телефонувати клієнти та запитувати у менеджерів про ті чи інші послуги. Безкоштовний дзвінок до call-центру дозволяє підвищити продажі, а також збільшити клієнтоорієнтованість компанії;
  • Контактний центр буде віртуальним, це організовує кол-центри та різні служби по роботі з клієнтами, налагоджує їх подальшу взаємодію, а також показати чітко, яке завдання і який функціонал.

Як говорилося раніше, корпоративний клієнт може сам вирішити, які функції він додаватиме у свою базову функцію. Але, незважаючи на таку можливість, є тарифи, які вже налаштовані під певні типи офісів.

Вартості та недоліки IP-телефонії від Ростелеком

Якщо розглядати основні плюси та мінуси роботи телефонії від Ростелеком, то можна виділити наступне:

Плюси та мінуси Компанія не витрачатиме багато часу на підключення тих чи інших послуг. Це пов'язано з тим, що Ростелеком швидко підключає всі запити клієнта, тому настоянка послуг буде займати мінімум часу. Величезна кількість додаткових послуг, у тому числі тих, що роблять телефонію зручною та багатофункціональною.Не потрібно купувати додаткову апаратуру та обладнання. Для доступу потрібен стабільний та швидкий інтернет. Компанія також пропонує клієнту придбати недорогий IP-телефон, який можна використовувати для налагодження телефонії в офісі. Є абонентська плата АТС. На ринку телефонії є такі компанії, які пропонують свої послуги без абонентської плати. Якщо розглядати міжнародні дзвінки, вони виходять досить дорогими – близько 10 копійок за хвилину. Деякі оператори пропонують розцінку набагато нижче. Нема послуг для фізичних осіб. Хоч Ростелеком і не припускає, що його телефонію використовуватимуть звичайні юзери, деяким людям вона потрібна. На жаль, подібна функція доступна лише для операторів та компаній.

Послуги Ростелеком

IP-телефонія від Ростелеком є ​​віртуальною АТС, тому класично тарифів без абонентської плати немає, зате є величезна кількість бізнес-послуг, які допоможуть компанії підвищити свою впізнаваність на ринку.Бізнес – послуги можна підключити як до тарифного плану, так і вибрати готовий. Якщо користувач вибере найменший тарифний план, може скористатися всім функціоналом, який є. Також можна використовувати підключений тариф у рамках IP-телефонії.

Якщо розглядати послуги Ростелекома, то найголовніша – це IP-телефонія. Компанії можуть здійснювати дзвінки безкоштовно всередині компанії, а також телефонувати своїм клієнтам з пакетною та хвилинною тарифікацією. Сам обмін даними відбувається через канали інтернету, а завдяки відмінному стиску голосу та якісному SIP-протоколу підключення відбувається швидко. Однак обсяги трафіку невеликі.

Якщо розглядати наявні тарифи, то користувач можуть підключити багатоканальні номери з федеральними кодами різних регіонів. Таке підключення абсолютно безкоштовне, але є абонентська плата у вигляді взяття 100 рублів на місяць.

Також є така послуга, як віртуальний контактний центр. Він дозволяє:

  • Швидко формувати чергу абонентів;
  • Розподіляти дзвінки за налаштованими схемами;
  • Підтримувати VIP-клієнтів автоматично, переводити їх на персональних менеджерів без черги;
  • Прослуховувати та перекладати поточні розмови меду різними операторами;
  • Формувати статистику та аналізувати роботу центру в режимі реального часу у вигляді таблиць та зручних схем.

Абонентська плата за наявність двох співробітників складе 500 рублів на місяць. При підключенні додаткових співробітників йде доплата 100 рублів за кожну людину.

Також Ростелеком пропонує спеціалізовану інтеграцію з CRM. Це такий додаток для бізнесу, який дозволяє фіксувати прихід клієнтів та успішність продажів.Якщо оператору дзвонить абонент, то ця розмова буде прописана в цій функції. Якщо ж клієнт зателефонував повторно, це також буде передбачено. Така інтеграція коштуватиме 500 рублів на місяць. Також є додаткова інтеграція із AmoCRM. Він також оплачується в ту саму вартість.

Невід'ємна функція – запис дзвінків. Вона допоможе надалі впоратися з конфліктними клієнтами та швидко вирішити ситуацію. Також часто компанії використовують таку функцію для того, щоб покращити якість обслуговування та навчити операторів-початківців.

Еще у Ростелекома є такі корисні функції, що йдуть у рамках віртуальної АТС:

  • Автоматичне інформування – система, яка відразу передає клієнтами інформацію про останні новинки та акції компанії;
  • Віджет зворотного дзвінка – функція, при якій клієнт залишає свій номер для подальшого зв'язку зі співробітником.

Всі функції докладно можна подивитися на офіційному сайті Ростелекому за необхідності.

Тарифи

Також варто розглянути актуальну інформацію щодо тарифів від Ростелеком. Все нижче тарифи представлені для віртуальної АТС, оскільки для телефонії немає окремих тарифних планів.

Назва «Пакет 100» «Пакет 500» «Пакет 1000» «Пакет 1500»
Абонентська плата 400 рублів на місяць 900 рублів на місяць 1600 рублів на місяць 2350 рублів на місяць
Кількість включених у пакет хвилин по Росії 100 500 1000 1500
Вартість дзвінка на місцеві номери телефонів Безкоштовно Безкоштовно Безкоштовно Безкоштовно
Вартість дзвінка на стаціонарні та мобільні номери 0, 7 рублів за хвилину 0, 65 рублів за хвилину 0, 6 рублів за хвилину 0, 6 рублів за хвилину
Кількість операторських (робітників) місць 1 3 5 10
Вартість за кожне додаткове робоче місце 60 рублів за місце 50 рублів за місце 40 рублів за місце 40 рублів за місце

Як підключитися

Для підключення IP - телефонії від Ростелеком користувачеві обов'язково необхідно мати інтернет - підключення, а також комп'ютер (не так важливо, на якій системі працюватиме комп'ютер. Це може бути як і Windows OS, так і MacOS) . Також додатково варто купити якісну гарнітуру, щоб клієнтам було приємно слухати оператора.

Після цього необхідно запам'ятати заявку на підключення за цим посиланням. У пункті з контактною інформацією необхідно обов'язково вказати:

  • Адреса електронної пошти;
  • Мобільний номер телефону;
  • ПІБ контактної особи;
  • Найменування компанії.

Якщо всі дані вірні, найближчим часом з клієнтом зв'яжуться оператори. Вони розкажуть про подальші дії, проінформують про тарифи та нададуть тестовий 14-денний період. Для перевірки якості зв'язку компанія надасть 50 хвилин дзвінків Росією. Для подальшої роботи необхідно буде укласти договір з Ростелеком.

Детальніше те, як підключити телефонію від Ростелеком, варто подивитися в цьому відео: https://youtu.be/_Q7TrHVDTgc

Як настроїти та як дзвонити

Після укладання договору оператори Ростелекому надішлють зрозумілу інструкцію, в якій буде дане посилання на потрібні додатки для скачування. Воно допоможе в налаштуванні телефонії. Після його активації необхідно зробити наступне:

  1. Розархівувати файл і виконати остаточну установку;
  2. Ввести логін та пароль;

  3. Натиснути на кнопку з розширеними настойками та внести дані SIP, їх видає провайдер;
  4. Також у меню можна відкоригувати звукові параметри.

Для дзвінків на міжнародному рівні необхідно вводити цифру «8», а далі – номер. У випадку телефонії діє зворотне правило. Для набору стаціонарного номера необхідно вибрати код країни, код номера, а потім лише саму комбінацію цифр.

Питання експерту У чому різниця між віртуальною АТС та телефонією?

Вся відмінність у тому, що АТС – це система, завдяки якій можна керувати телефоном, а телефонія – це технологія мобільного зв'язку з використанням інтернету. Вони між собою пов'язані. Яке обладнання потрібне?

Загалом, все підключення знаходиться на стороні провайдера. Користувачеві для підключення до послуги необхідний лише комп'ютер та доступ до Інтернету. Також за бажанням можна придбати спеціалізований телефон для зв'язку та навушники. Який термін зберігання телефонних дзвінків?

Журнал дзвінків зберігається протягом 30 днів, а потім оновлюється залежно від термінів зберігання, встановленого у договорі.