Конфколл

Anonim

Конфколл - це абревіатура, що означає групову телефонну розмову з партнером, колегою або клієнтом для обговорення ділових питань. Термін походить від англійського слова teleconference.

Види конференц-зв'язку

Відомі такі основні типи відеоконференцій:

  • закриті;
  • публічні.

Перший варіант має на увазі захищену конференцію, доступну виключно для авторизованих користувачів та H.323/SIP/RTSP-пристроїв. Другий варіант про відкриті відеоконференції з можливістю підключення користувачів без реєстрації.

Для чого потрібний конференц-зв'язок

Конференц-дзвінок - це телефонна зустріч. Учасники набирають номер конференц-моста, який з'єднує їх із загальним віртуальним конференц-залом, до якого можуть приєднатися люди практично у будь-якій точці світу. Організатор зборів також може зателефонувати учасникам індивідуально, щоб додати їх до лінії конференції.

На додаток до загального номера (який зазвичай надається електронною поштою або запрошенням у календар), організатор конференц-дзвінка також може надати URL-адресу моста. Це посилання може підключити абонентів до служб веб-конференцій, за допомогою яких вони можуть використовувати комп'ютерне аудіо та, можливо, отримати доступ до інших типів мультимедіа та інструментів для спільної роботи, включаючи спільні ресурси екрана, відеочати та платформи обміну миттєвими повідомленнями.

Як створити конференцію на телефоні або ПК

Сучасні конференц-дзвінки зазвичай обробляються через VoIP, що забезпечує більшу гнучкість та кращу якість звуку, ніж традиційні телефонні лінії. Універсальність VoIP також означає, що телефон не обов'язково потрібен телефон, щоб приєднатися, якщо у них є пристрій з підключенням до Інтернету. Наприклад, якщо організатор вирішить провести конференц-дзвінок за допомогою служби веб-конференцій, він може виконувати цей робочий процес:

Крок 1

Організувати зустріч через веб-інтерфейс або мобільний додаток. Програмне забезпечення для веб-конференцій дозволяє організатору встановлювати ключові параметри онлайн-зустрічі, такі як віддалений доступ, PIN-код та URL-адресу, з веб-інтерфейсу або виділеної настільної або мобільної програми. Це забезпечує трохи більше гнучкості, ніж потреба обробляти все з IP-телефону. Для цих типів конференцій міст є веб-сервером, який стоїть за службою конференц-зв'язку.Оскільки все проходить через IP-мережу, таку як публічний інтернет, витрати на дзвінки можуть бути знижені, наприклад, під час здійснення міжнародних конференц-дзвінків між віддаленими командами.

Крок 2

Всі деталі, складені організатором, можуть бути включені до стандартного запрошення та надіслані до початку зустрічі. Для запрошених приєднатися до дзвінка так само просто, як ввести наданий номер телефону або дотримуватися URL-адреси. Інший варіант - використовувати мобільний, настільний або веб-додаток для приєднання.

Крок 3

Коли конференц-зв'язок проводиться через службу веб-конференцій, як організатору, так і учаснику може бути доступно набагато більше варіантів, ніж коли всі використовують IP-телефон. Це тому, що віртуальний міст, до якого приєднується все, може включати такі функції, як:

  • Високоякісне відео: Сучасні конференц-дзвінки роблять більше, ніж просто приєднуються до аудіо учасника.Вони включають HD-відео. Ця еволюція традиційного конференц-дзвінка допомогла підвищити продуктивність зустрічей, залученість, а також покращити міжособистісні зв'язки.
  • Обмін миттєвими повідомленнями: чат в режимі реального часу може бути інтегрований у веб-конференцію. Це може бути корисним для обміну посиланнями або думками під час сеансу.
  • Спільне використання екрану: поряд зі звуком у конференц-дзвінку будь-який учасник може легко поділитися тим, що знаходиться на його робочому столі - наприклад, з метою перегляду документа або демонстрації відео або анімації.
  • Розширені елементи керування звуком та зустрічами: Вільні від апаратних обмежень настільного телефону, організатори та учасники веб-конференцій можуть використовувати програмні кнопки для відключення звуку, запису дзвінка, перегляду списку учасників та багато іншого.
  • Додаткові заходи безпеки: наскрізне шифрування для веб-конференцій гарантує, що весь контент, що розповсюджується на зборах, захищений від сторонніх очей.

Як підключитися до конференції

Можна приєднатися до відеоконференції такими способами:

  1. Зателефонувати організатору.
  2. Використовувати ідентифікатор конференції для дзвінка.
  3. Приєднатися до конференції через її веб-сайт.
  4. Вибрати конференцію у планувальнику та натиснути «Приєднатися до конференції».
  5. Отримати доступ до сторінки конференції з гостьової сторінки на сервері за допомогою ідентифікатора конференції.
  6. Зайти на сторінку зборів зі свого особистого кабінету (тільки для організатора зборів).
  7. Ввести адресу веб-сайту зборів у поле пошуку.

Огляд популярних програм для відео-конференц-зв'язку

Інтерес до програмного забезпечення для відеоконференцій швидко зріс на тлі цієї величезної популярності. Розглянувши огляд кращих та найбільш популярних програм, вдасться дізнатися про їхні плюси та мінуси та вибрати ту, яка найкраще відповідає потребам.

Skype

Одна з трьох найпотужніших служб відеоконференцій, розроблена компанією Microsoft.

Оплата Програма безкоштовна
Функції Відеоконференції, чати
Особливості Демонстрація екрану, приватні чати, проста інтеграція з календарем та електронною поштою, запис зустрічей.

Програма підходить для відео, голосового та текстового зв'язку.

Плюси та мінуси Російськомовний інтерфейс Безкоштовні дзвінки на стаціонарні телефони Підтримка Інтеграція з Windows 10 Для періодичних дзвінків великим групам людей доступні тільки преміум-акаунти Немає режиму «дошки» для малювання та виділення під час нарад Повідомлення доступні, тільки якщо всі то немає, то вони доступні лише при підключенні до Skype.

Яндекс.Телемост

Безкоштовна програма для відеоконференцій, що надається Яндекс.

Оплата Програма безкоштовна
Функції Відеоконференції, бізнес-чат та багато інших функцій доступні як миттєве рішення.
Особливості Програма входить у зручний пакет Yandex 360 Enterprise. 360 - це альтернатива Google Docs Overseas, пакетам Microsoft та іншим програмам

Хоча у багатьох областях програма ще перебуває в стадії розробки, незабаром вона може стати популярним інструментом для проведення відеоконференцій у поєднанні з сервісами Яндекс, Яндекс.Диск та Яндекс.Пошта.

Плюси та мінуси Не вимагає завантаження програмного забезпечення Проста програма у використанні Не вимагає реєстрації Необмежений час розмови Доступ через з'єднання Створення миттєвих нарад В даний час доступна тільки для Яндекс та Google Chrome

Zoom

Програма одного з найпопулярніших сервісів у США. Сервіс дозволяє користувачам надсилати текстові повідомлення, вкладення та емодзі, а також відео- та голосовий зв'язок.

Оплата Додаток має безкоштовну та платну версію
Функції Відеоконференції, чати
Особливості Зум дозволяє користувачам робити нотатки під час зустрічей. Підключається до хмарного сховища, такого як Dropbox, і може зберігати більше 512 Мб файлів.

З точки зору функціональності Zoom практично не відрізняється від інших продуктів і пропонує стандартні функції.

Плюси та мінуси Доступно для Windows, macOS Найпростіший російський інтерфейс До 100 осіб у конференціях у безкоштовній версії Мобільний додаток та веб-версія Безкоштовна версія має обмеження за часом 40 хвилин Стікери недоступні Недосконалий алгоритм шифрування, особливо на Linux, Немає секретних дзвінків.

Google Meeting

Ця програма, раніше відома як Google Hangouts, включає додаток для організації групових зустрічей (Meet) та групових чатів (Chat).

Оплата Безкоштовні дзвінки обмежені 40 хвилинами
Функції Відеоконференції, чати
Особливості Дозволяє влаштувати захищену конференцію

Можливість організації відеоконференцій корпоративного рівня доступна користувачам, у яких є Google Meet. Для проведення конференції потрібен лише обліковий запис Google.

Плюси та мінуси Спільне використання екрана та функції презентації у програмі Google Meet для настільних та мобільних комп'ютерів Безпечна відеоконференція Субтитри в реальному часі на основі технології розпізнавання голосу Google Чат Немає можливості записувати власні відеочати.

What’s App

Популярний безкоштовний додаток для обміну відео-, голосовими та текстовими повідомленнями.

Оплата Додаток безкоштовний, але він все одно споживає трафік, і користувачеві доведеться платити відповідно до тарифу, тому найкраще використовувати мережу Wi-Fi.
Функції Відеодзвінки, голосові дзвінки, чати
Особливості Не можна видалити користувача з відео- або аудіоконференції. Тільки самі учасники можуть залишити дискусію.

У відеоконференції одночасно можуть вести розмову 8 осіб, з урахуванням організатора.

Плюси та мінуси Програма дозволяє створювати слайд-шоу Можна синхронізувати контакти з адресною книгою смартфона Можна створювати групові чати Можливо обмінюватися PDF-файлами (книги, журнали) Потрібна установка окремої програми Немає функції спільного використання екрану
Назва Оплата Потрібна установка окремої програми Спільне використання екрану Захищені дзвінки
Skype - + + +
Яндекс.Телеконференції - - + +
Zoom + - + +
Google Meetings + - + +
What’s App - + - -

Як вибрати програму для відеоконференцзв'язку

Важливо знати, на що звернути увагу під час пошуку програмного забезпечення для відеодзвінків.

Можливо, найважливішою турботою для більшості людей є те, скільки їм коштуватимуть певні технології. На щастя, багато інструментів для відеоконференцій доступні безкоштовно.

Слід також вирішити, наскільки людей має бути розрахована відеоконференція. Багато безкоштовних програм мають обмеження.

Деякі не можуть обійтися без можливості спілкуватися в чаті, в той час як інші хочуть записувати свої сеанси для майбутнього використання. Важливо визначити, які функції потрібні і без яких можна обійтися.

Деякі популярні функції:

  1. Запис: багато користувачів воліють записувати свої зустрічі, особливо довші, щоб люди могли переглянути їх і продовжувати навчатися на них. Це також винахідливо для тих, хто не зміг бути присутнім на певних зустрічах, але хоче дізнатися інформацію.
  2. Фонові зображення: нещодавно такі компанії, як Zoom, впровадили можливість завантажувати фонові зображення. Це створює веселу обстановку під час зустрічей.
  3. Спільне використання екрана: деякі конференції вимагають, щоб учасники продемонстрували запис екрана. Це набагато простіше, ніж переміщати користувачів тільки за словами та інструкціями.
  4. Смайлики: деякі програми дозволяють учасникам використовувати емодзі, щоб висловити свої почуття та уникнути перерв.

Крім того, обране програмне забезпечення повинно мати підтримку клієнтів. Рекомендується вивчити рейтинги та огляди програмного забезпечення, щоб оцінити, наскільки добре воно піклується про своїх клієнтів.