Купити віртуальний номер телефону онлайн для прийому дзвінків

Anonim

У 2022 році все більше людей починають користуватися віртуальними номерами для підтвердження облікових записів у соціальних мережах або месенджерах. Це не тільки зручно і просто, але й гарантується анонімність та безпека.

Як працюють віртуальні номери

Робота віртуальних номерів нічим не відрізняється від звичайних, за винятком відсутності фізичної сім карти в пристрої користувача. СМС повідомлення або дзвінки надходять на віртуальну АТС станцію, яка переадресовує інформацію.

Це відбувається за рахунок використання технології SIP - Session Initiation Protocol. Вона перетворює інформацію, що надходить в цифрову, а потім передає в кінцеву точку. Простіше кажучи, віртуальний номер - це той самий реальний, тільки передача інформації здійснюється через інтернет.

Більш інформації про принципи роботи віртуальних сім-карт можна дізнатися у відео.

Зазвичай користувач бачить інформацію з повідомлення прямо в особистому кабінеті, але іноді використовуються інші канали зв'язку, наприклад, бот Telegram. Доставка SMS може займати кілька хвилин, а всі відомості зберігаються на серверах вибраного сервісу.

Часто віртуальний номер надається користувачеві на деякий час - на правах оренди. Це може бути як кілька хвилин, і місяць. Деякі сервіси дозволяють його викупити, щоб користувач міг використовувати його в особистих цілях, проте така практика трапляється рідко.

Загалом для користувача відмінностей практично немає, якщо порівнювати з фізичною сімкою. Єдине, віртуальний номер необхідно придбати на одному з сервісів, а потім використати отриманий.

Безкоштовні віртуальні номери

Також варто виділити безкоштовні віртуальні номери. Зареєструватися на потрібному майданчику на безкоштовному варіанті навряд чи вийде, оскільки, швидше за все, він уже використав інший користувач. Та й відновити у разі потреби безкоштовний варіант точно не вийде.

Використовувати платні сервіси краще, оскільки вони можуть гарантувати якість послуги та надавати номери, які не використовувалися раніше. Вартість оренди варіюється від кількох рублів до десятків тисяч. Це залежить від багатьох факторів, наприклад, термінів оренди, регіону, цілей використання, можливості продовження і так далі.

Де потрібні віртуальні номери

Віртуальні номери дозволяють вирішувати різноманітні завдання. Їх можуть використовувати як приватні особи, і бізнесмени. Для других віртуальні сім-карти корисніші, оскільки купівля фізичних сім-карт обходиться дорожче. Більшість компаній співпрацюють із сервісами прийому дзвінків та смс-повідомлень.

Для звичайних користувачів віртуальний номер – це спосіб зберегти анонімність або убезпечити себе від можливих ризиків, які можуть виникнути під час реєстрацій та активацій на тому чи іншому ресурсі, наприклад, ВК. Також деякі використовують сервіси прийому смс для створення мультиакаунтів - декількох акаунтів на одному сайті. І це далеко не всі цілі, де може знадобитися віртуальне рішення.

Запитання експерту Чи законно користуватися сервісами прийому дзвінків та смс-повідомлень?

Оскільки ви не підписуєте жодних договорів із сервісами, що надають віртуальні сім карти, номер вважається нічийним.Загалом користуватися такою сімкою не можна, однак і прямих заборон немає. Варто враховувати, що при використанні сервісів прийому смс у чорних цілях вони можуть передати інформацію про користувача у відповідні органи. Чи небезпечно використовувати віртуальний номер?

Ризики полягають у можливому доступі третіх осіб до ваших SMS-повідомлень та дзвінків. Для реєстрації на важливих сайтах рекомендується використовувати фізичні сімки. Віртуальні для таких цілей годяться. Що буде, якщо мені трапиться вже використана сім-картка?

Шанс на це малоймовірний, але все ж таки присутній. Сервіс автоматично замінить куплений номер, якщо на нього не надійде дзвінок або повідомлення. Чи можна телефонувати з віртуального аналога мобільного телефону?

Так, можна, проте для цього потрібно купити дорожчий варіант. Більшість сервісів працюють за принципом прийому дзвінків та повідомлень, однак і коштують вони дешево. А повноцінні номери, з яких можна здійснювати дзвінки, обійдуться у копійчину. Чи можна прийняти дзвінок?

Вхідний дзвінків можна прийняти, якщо купити послугу переадресації. Тобто сервіс зможе перенаправити дзвінок на вашу фізичну сім-карту – на мобільний телефон.

Як купити віртуальний номер

Насамперед необхідно визначитися з метою, яку виконуватиме віртуальний номер. Наприклад, якщо необхідно просто створити новий акаунт у соціальній мережі, то можна вибрати перший сервіс, що попався, поповнити баланс, а потім придбати віртуальну сім-карту.

Покрокова інструкція:

  • вибрати сервіс, який використовуватиметься для активації;
  • реєструватися на офіційному сайті;
  • поповнити баланс будь-яким зручним способом;
  • вибрати країну та майданчик, а потім купити віртуальний номер;
  • зареєструвати обліковий запис з використанням отриманого телефону;
  • ввести отриманий код у відповідне поле.

Розглянуто приклад на основі сервісу SMS-Activate - одного з лідерів у сфері продажу віртуальних номерів. Однак інші альтернативні проекти можуть відрізнятися тільки інтерфейсом, а схема роботи у всіх приблизно одна і та ж.

10 сервісів віртуальних номерів

Сьогодні на просторах інтернету можна знайти безліч сервісів, які надають послуги підключення віртуального номера. Однак знайти справді якісний – важко. Розглянемо 10 найкращих сервісів, що пропонують на 2022 рік.

1. Sms-man

Цей сервіс дозволяє активувати обліковий запис у більш ніж 200 соціальних мережах, месенджерах та інших платформах, серед яких: Телеграм, Вконтакте, Авіто, Вайбер, Вотсап та інші. Sms-man - це один з лідерів на ринку віртуальних сім-карток.

2. SMS-Activate

Один із старожилів віртуальних сім-карт - SMS-Activate. Сьогодні він може запропонувати прийом повідомлень із десятків країн світу, зокрема США. Підтримує роботу з основними операторами стільникових країн, а база доступних номерів постійно оновлюється. Купувати оптом вигідніше, а деякі сервіси активувати в роздріб не можна.

3. OnlineSIM

Ще один старожил у сфері прийому смс. OnlineSIM має велику базу в різних країнах, що дозволяє купувати активації на всі популярні соціальні мережі та інші майданчики. Доставка повідомлень займає кілька секунд після приходу на АТС станцію.

4. SimSMS

Даний приймач смсок виділяється на тлі конкурентів кількість держав, з якими він працює - на сьогоднішній день їх понад 50. Країнами СНД мало кого можна здивувати, проте SimSMS також працює і з європейськими, і західними країнами.За кількістю доступних сервісів він практично не поступається найближчим конкурентам.

5. Vak-SMS

Цей варіант дозволяє купити номер на разову активацію без можливості відновлення. Однак вартість 1 повідомлення значно нижча, ніж у того ж SMS-Activate. Працює з 20 країнами світу, зокрема з Великобританією та Америкою. Можна активувати обліковий запис практично на будь-якому майданчику.

6. SMS-Reg

Сервіс SMS-Reg гарантує стабільну роботу з автоматизованими програмами, наприклад, для масової реєстрації облікових записів. Також пропонує одні із найнижчих цін на ринку. Відмінна особливість SMS-Reg – можливість орендувати сім-карту, на якій не буде обмежень на прийом вхідних повідомлень. Доступні практично всі популярні сервіси.

7. SMSKA.xyz

SMSKA.xyz - це той же онлай-сервіс SMSKA.net. Проект також може вважатися старожилом, проте головні його переваги у вартості оренди. Для деяких послуг можна знайти активації по 1 рублю. SMSKA.xyz гарантує анонімність та конфіденційність особистих даних.

8. SmsHub

Ще один активаційний проект, який дозволяє орендувати номер на 20 хвилин і використовувати його без обмежень. SmsHub заявляє, що працює з більш ніж 100 країнами світу і може використовуватися для активації зарубіжних соціальних мереж, які не сприймають російський код «+7». При цьому успішно працює і з проектами із СНД.

9. 5sim

За заявами 5sim - сервіс дозволяє орендувати номер у будь-якій точці світу. Він може використовуватися для активації облікових записів у відомих соціальних мережах та захисту від можливої ​​спам активності. Вартість активації починається від 1 рубля, можна навіть здійснити підключення китайського номера.

10. CheapSMS

Проект CheapSMS надає тестовий доступ до бази своїх номерів. Тобто користувач може безкоштовно активувати обліковий запис із Вконтатакте, Самокату, ДіліверіКлабу, Фотокраїни та інших майданчиків.Усього їх налічується понад 140. CheapSMS працює лише з російськими операторами: Білайн, Мегафон, Теле2 та МТС. Однак може приймати дзвінки з переадресацією.

Сервіс Кількість країн Кількість майданчиків Можливість переадресації API для розробників Максимальний час оренди номера
Sms-man 358 500 - + 20 хвилин
SMS-Activate 100 138 + + 8 тижнів
OnlineSIM 30 100 + + необмежено
SimSMS 52 170 - + немає даних
Vak-SMS 9 400 - + 8:00
SMS-Reg всі немає даних - + 20 хвилин
SMSKA.xyz 1 більше 40 - + 20 хвилин
SmsHub 100 150 - + 20 хвилин
5sim 180 немає даних + + 15 хвилин
CheapSMS 1 50 + - 30 хвилин

Тут наведені найпопулярніші сервіси прийому смс-повідомлень.Кожен у чомусь добре по-своєму, наприклад, один має більше майданчиків для активацій, а інший охоплює більше країн. Виділити найкращий неможливо, проте варто звернути увагу на універсальні послуги. Це ті, які мають і достатньо країн у відкритому доступі, і велику кількість платформ для активацій.