Як створити розмову ВКонтакті з ПК або телефону

Anonim

Зростання кількості користувачів соціальної мережі ВКонтакте призвело до появи нових функцій. Одна з них отримала назву Бесіди. Її використовують для швидкого повідомлення до великої кількості людей важливої ​​інформації. Створити бесіду у ВК просто. Але є кілька нюансів, про які поговоримо.

Що таке розмова у ВКонтакте

Розмова в ВК – загальний чат, де спілкування відбувається одразу з кількома людьми одночасно. Інтерактивна конференція характеризується декількома особливостями:

  • можливий обмін документами, відео, аудіо, файлами та голосовими повідомленнями;
  • є функція особистого звернення, повідомлення та вкладення будуть доступні лише адресату;
  • є функція закріплення повідомлення в бесіді;
  • повідомлення в браузері або в додатку будуть надходити при кожному новому повідомленні (цю функцію можна вимкнути за потреби);
  • можна призначати адміністратора, який повинен стежити за порядком;
  • можна виключати та додавати учасників.

Можливості групового чату постійно збільшуються. Це з високою популярністю нової функции.

Як створити розмову ВКонтакті з комп'ютера

Є два способи створення групового чату під час використання комп'ютера. Один пов'язаний з використанням інтерфейсу особистої сторінки, інший передбачає створення розмови в рамках спільноти.

На особистій сторінці

Для створення «Бесіди» через особисту сторінку потрібно перейти на вкладку «Повідомлення». Після цього:

  • У верхній частині екрана над списком усіх повідомлень є кнопка із зображенням плюса. При наведенні курсора з'явиться підказка «Почати розмову».
  • Після кліку на плюсик навпроти друзів з'явиться чекбокс.
  • Для того щоб додати учасників, достатньо зробити клік по картці друзів.
  • У нижній частині екрана є поле, яке дозволяє розмову.

Також надається можливість призначити обкладинку. Якщо немає часу продумувати назву та оформлення на етапі створення, це можна відредагувати пізніше. Система автоматично призначає аватарку, яка буде представлена ​​колажам чотирьох випадкових учасників.

У групі чи спільноті

Ця функція також доступна для адміністраторів спільнот. При цьому є обмеження 20 чатів, кожен може вступити до 2000 осіб.

Навіть за більш ніж 100 000 учасників спільноти соціальна мережа не розширює можливості. Тому потрібно призначати адміністратора, який додаватиме активних користувачів.

Створити груповий чат через функції спільноти просто. Для цього:

  • В меню налаштувань робиться клік за посиланням Бесіди. Відобразиться кнопка Створити бесіду.
  • У діалоговому вікні потрібно вказати назву та підтвердити свої дії.
  • Одразу після цього груповий чат з'явиться у списку доступних.
  • При наведенні на картку в правій частині відобразиться шестерня налаштувань. При натисканні відкривається додаткове інформаційне вікно, в якому є вкладки: назва групи, всі вкладення, посилання на розмову для її копіювання, керування для надсилання запрошення, список учасників, функція закриття розмови.

Для запрошення учасників можна скопіювати посилання та надіслати його користувачам.

Варто враховувати, що в біди закритої спільноти можуть вступати тільки її учасники. Якщо користувач вирішив залишити групу, він автоматично втрачає доступ до чату.

Як створити розмову з телефону

Розглянута функція доступна і в мобільному додатку ВК. Для цього:

  • відкривається Месенджер (іконка ручки, яка знаходиться у правому верхньому кутку);
  • робиться клік по кнопці Створити бесіду;
  • галочкою відзначаються користувачі, які будуть додані до групового чату;
  • вводиться назва.

Всі налаштування відкриваються при кліку по трьох точках в правому верхньому кутку. Вони дозволяють призначити обкладинку, змінити назву, прибрати або додати учасників.

Як додати людей до чату

Додати до чату, створеного через особисту сторінку, можна лише у випадку, коли вони додані до друзів. Для цього:

  • курсор мишки наводиться на зображення трьох точок, що знаходиться поруч із аватаркою;
  • в додатковому меню вибирається пункт Додати співрозмовників.

Після цього стануть доступними для вибору всі користувачі, які перебувають у друзях.

Якщо функції додавання немає, то ви не є адміністратором, а функція запрошення вимкнена. Для того, щоб збільшити кількість учасників, можна дозволити всім додавати своїх друзів.

Налаштування чату ВКонтакте

Розробники надали можливість вносити зміни до роботи групових чатів. Для цього потрібно вибрати меню налаштувань. Автору доступно:

  • зміна назви та аватарки;
  • призначення адміністратора;
  • зміна правил додавання нових учасників;
  • вказувати вітання та закріплювати повідомлення;
  • надсилати запрошення;
  • закривати групу.

Також є можливість додавання чат-бота. Він може виконувати різні функції, все залежить від поставлених завдань.

Як дізнатися, хто створив бесіду

Розробники намагаються зробити аналізований інструмент максимально інформативним і функціональним. Тому іноді вносяться зміни та доповнення. В останніх оновленнях з'явилося відображення наступної інформації:

  • у списку учасників конференції у картці творця є відповідна позначка «Створити бесіди»;
  • в картці інших учасників буде зазначено, хто і коли його запросив.

Ця інформація має допомогти в адмініструванні створюваних конференцій.

Як запросити в бесіду

Процес запрошення в розмову для особистої сторінки та спільноти трохи відрізняється. У першому випадку достатньо вибрати друзів зі списку, вони можуть у будь-який час залишити конференцію.Для спільнот у налаштуваннях чату є посилання на запрошення. Її потрібно розмістити у стрічці або надіслати в особистому повідомленні.

Як видалити користувачів з розмови з комп'ютера

Видаляти учасників може лише творець конференції або адміністратор з відповідними правами. Для цього при переході в налаштування відкривається список учасників, робиться клік по Виключити з розмови, відзначаються потрібні картки.

Як вимкнути чат ВКонтакте

Функції відключення чату немає. Однак, позбутися настирливих повідомлень можна кількома способами:

  • видалити його, якщо ви є творцем;
  • вийти з нього.

Також можна вимкнути повідомлення програми соціальної мережі або браузера.

Можливі помилки при роботі з чатом ВК

Питання експерту Немає функції додавання користувачів до закритого чату, що робити?

Автор конференції зробив її закритою, стати учасником можна на запрошення. Така функція часто надається лише адміністратору, який стежить за дотриманням усіх правил спілкування та обміну файлами. Якщо в меню немає подібної функції, вона була заблокована творцем. Також можливість додавання учасників зникне у разі перевищення встановленого ліміту. Випадково натиснув вихід із групового чату, що робити?

При використанні соціальної мережі не виключено випадкових кліків. Тому розробники передбачили можливість повернутися до конференції, якщо користувач випадково вийшов із неї.Для цього було введено кнопку Дії. Отримати доступ до чату, якщо його учасник був виключений автором або адміністратором, не вдасться. Немає кнопки Дії для повернення в конференцію, але сповіщення про виключення теж не було?

Якщо користувач був учасником однієї або кількох конференцій закритої спільноти, то після того, як він його залишив, автоматично втрачає доступ до всіх розмов. Цей момент варто враховувати під час роботи з групами. При вході в чат завантажується перелік користувачів, потім вони зникають. Що це означає?.

Трапляється ситуація, коли відразу після входу користувач бачить велику кількість учасників, але через деякий час вони пропадають. Це пов'язано з тим, що спочатку програма підвантажує інформацію з пам'яті пристрою, і лише через кілька секунд відбувається обмін даними із сервером. Тому, за час користувача конференцію могли все залишити або видалена.Не набирається текст кирилицею?

Така проблема виникає під час використання браузера Firefox. Це пов'язано з тим, як було реалізовано flashplayer на цій платформі для Linux. Поки розробники браузера не вирішили проблеми, адміністрація ВК пропонує ставити Windows на віртуальній машині. Список повідомлень та інша інформація не завантажується у браузері комп'ютера?

Якщо з'являється біло порожнє поле при переході за посиланням запрошення, можливо проблема полягає у відключенні передачі Refer. Вмикається через відповідні налаштування браузера. Чи є інші можливі причини виникнення проблем із відкриттям конференції на комп'ютері?

Є кілька причин, які призводять до неправильної роботи вікна чату на комп'ютері. Одна з них пов'язана з відсутністю чи некоректною роботою flash-плагіну.Також якщо в браузері є різні блокувальники, наприклад, JS-скриптів, вони можуть призводити до конфлікту в роботі. Найкраще спробувати відкрити конференцію у чистому браузері без сторонніх розширень.

Бесіди стали дуже популярною функцією серед користувачів ВКонтакті. Тому розробники постійно покращують цю функцію, роблячи її стабільнішою та функціональнішою. Ще у 2015 році брати участь у таких бесідах могло лише 30 осіб, у 2018 році обмеження було підвищено до 500. Сьогодні у конференції одночасно може брати участь до 2000 користувачів. Його стали активно використовувати з комерційною метою.