Як використовувати телефон як мікрофон для комп'ютера

Anonim

Мобільний телефон став невід'ємною частиною життя багатьох людей. Він може працювати при частковій синхронізації з ПК на Windows. Телефон як мікрофон використовується для запису якісного звуку. Для його підключення використовується декілька популярних програм.

Телефон як мікрофон для ПК за допомогою додатків

Для підключення смартфона та його синхронізації з комп'ютером використовуються спеціальні програми. Вони дозволяють також вносити різні налаштування в роботу.

Назва Опис Рейтинг
WO Mic Одна з найпопулярніших та найпоширеніших програм. Працює стабільно, інтерфейс англійською мовою. Доступні всі поширені способи синхронізації. ★★★★★
Microphone і AUX Програма дозволяє провести швидку синхронізацію смартфона з комп'ютером. Є одна вада - з'являється луна. ★★★★★
DroidCam Софт із стандартним набором функцій, які дозволяють зробити з телефону зовнішній мікрофон. Працює стабільно, способи з'єднання позначені іконками. ★★★★★
Microphone від Gaz Davidson Проста у використанні утиліта, яка дозволяє записувати звук на комп'ютер за допомогою мобільного пристрою. ★★★★★

При розгляді рейтингу варто враховувати, що практично всі утиліти мають схожий функціонал та інтерфейс. Популярність WO Mic пов'язана насамперед з тим, що програма стабільніша в роботі.

Wo Mic

Для створення з телефону мікрофона часто використовується програма WO Mic. Вона сумісна з Windows 7, 8, 10, а також XP, Vista та Mac OS X. Мобільний пристрій до комп'ютера найчастіше підключається за допомогою USB. Список можливостей:

  • налагодження USB;
  • підключення відразу кількох мікрофонів;
  • перегляд статистики по роботі;
  • автоматичний запуск.

Після підключення на комп'ютері потрібно вибрати потрібний канал, яким буде надходити інформація.

Не варто забувати про те, що телефон при бездротовому підключенні швидко втрачає свій заряд. Тому перед його використанням як мікрофон потрібно поставити на зарядку.

Плюси та мінуси Продуманий інтерфейс. Основні функції знаходяться на головному екрані, є додаткові опції та налаштування. Програма добре працює на слабких комп'ютерах. Оновлення софту відбувається в автоматичному режимі при активному підключенні до Інтернету. Смартфон підключається різними способами. На головному екрані є USB-кнопки, WI-Fi, Bluetooth. На вибір є лише англійська мова. Це створює ряд труднощів при тонкому налаштуванні роботи утиліти. При відсутності драйверів USB пристрій працює неправильно.

Microphone і AUX

Часто зустрічається використання Microphone разом з кабелем AUX. Інструкція з підключення та налаштування:

  • утиліта завантажується з Google Play на мобільний пристрій;
  • програму не потрібно встановлювати на комп'ютер;
  • AUX-кабель, що використовується, вставляється в мобільний пристрій і в роз'єм мікрофона ПК (за його відсутності в роз'єм для навушників);
  • операційна система визначить гаджет як сторонній мікрофон;
  • в Microphone на головному екрані натискається кнопка запису, вона загориться червоним кольором.

Таким чином можна проводити запис звуку. У налаштуваннях можна встановити докладні параметри роботи.

Плюси та мінуси Швидке підключення. Достатньо просто підключити кабель та запустити утиліту. Простота використання. Низька ймовірність прояву проблем із синхронізацією. Зрозумілий інтерфейс. Через використання роз'єму AUX висока ймовірність появи луни.

DroidCam

Утиліта DroidCam встановлюється на комп'ютер та мобільний пристрій. У цьому телефоні потрібно встановити режим розробника. Інструкція виглядає так:

  • програма завантажується на комп'ютер;
  • після запуску програми з'явиться екран з кількома фігурками, які позначають спосіб сполучення;
  • на мобільному пристрої встановлюється режим розробника;
  • Через Панель управління відкривається вкладка Запис, вибирається мікрофон DroidCam Virtual Audio.

Після цього він стане доступним у різних месенджерах.

Плюси та мінуси Стандартний набір функцій. Швидка синхронізація. Висока якість звуку. Зрозумілий інтерфейс. Інтерфейс лише англійською мовою.

Налагодження по USB можливе лише при активації функції режиму розробника на мобільному пристрої. Для цього потрібно зайти в Налаштування, зробити клік по розділу Інформація про телефон. Після вибирається пункт Номер збирання, робиться послідовно кілька кліків. Це спричинить активацію режиму розробника. У додатковому вікні активується налагодження USB.

Microphone від Gaz Davidson

Трансформувати свій мобільний пристрій у мікрофон можна за допомогою програми Microphone від Gaz Davidson. Інструкція по використанню:

  • скачується інсталяційний файл і проводиться установка;
  • проводиться з'єднання ПК та телефону за допомогою кабелю.

При гарній якості з'єднання комп'ютера з телефоном програма визначить зовнішній мікрофон і відбудеться автоматична синхронізація. Після цього буде доступне внесення зміни до роботи софту.

Плюси та мінуси Простота у використанні програмного забезпечення. Висока якість записаного звуку. Підтримує велику кількість способів підключення. Настроювання звуку за великою кількістю параметрів. Під час використання бездротового методу підключення можливі проблеми.

Підключаємо через USB

Багато професіоналів рекомендують проводити підключення по USB. Використання кабелю дозволяє знизити ймовірність втрати якості звуку, що передається. У випадку програми Wo Mic:

  • утиліта запускається, вибирається метод USB-підключення;
  • натисніть Start;
  • на комп'ютері запустіть програму, виберіть розділ Connection та спосіб підключення USB;
  • в нижньому лівому кутку з'явиться напис Connected, що вказує на синхронізацію.

Після цього на мобільному пристрої можна ввімкнути запис звуку.

Якщо з будь-яких причин виникли проблеми, слід використовувати один з доступних способів бездротового з'єднання. Проблема може бути пов'язана з неякісним кабелем або несправністю роз'єму.

Підключаємо через Wi-Fi

Один із найпоширеніших способів з'єднання – Wi-Fi. Під час використання програми Wo Mic підключення проводиться таким чином:

  • В налаштуваннях програми вибирається Wi-Fi-підключення;
  • натискається кнопка Start;
  • на екрані пристрою на Андроїд з'явиться IP-адреса, яка вводиться на комп'ютері при поєднанні;
  • додаток відкривається на ПК, вибирається Connection і в розділі підключення по Wi-Fi вводиться IP.

Після натискання на клавішу ОК відбудеться сполучення. На телефоні можна буде увімкнути мікрофон і розпочати запис звуку.

Підключаємо через Bluetooth

З'єднання комп'ютера та мобільного пристрою можливе через Bluetooth. Для цього достатньо включити модуль, виконати синхронізацію.

Після цього запускається встановлена ​​програма і вибирається потрібний спосіб з'єднання.

Цей спосіб підходить у випадку, коли немає потрібного роз'єму. З'єднання Bluetooth достатньо для передачі звуку на невеликій відстані.

Підключаємо через AUX

Для підключення часто використовується AUX. Він підходить для передачі звуку найвищої якості. Інструкція по використанню:

  • використовуйте кабель для з'єднання комп'ютера та смартфона на Android;
  • відкривається встановлена ​​програма.

Після цього буде доступна функція запису звуку.

Особливість цього способу з'єднання полягає у простоті. Однак є і недолік - висока ймовірність появи луни.

Як користуватися мікрофоном на телефоні

Мікрофони використовуються протягом багатьох років. Сучасні смартфони здатні записувати звук найвищої якості. Використовувати його досить легко. Є кілька рекомендацій, які слід враховувати:

  • для мікрофона в корпусі створюється отвір, в який не повинен потрапляти бруд та інші частинки;
  • перед безпосереднім використанням потрібно зробити кілька тестів, оскільки всі мікрофони працюю по-своєму;
  • використовувані програми мають кілька налаштувань, наприклад, WO Mic дозволяє вирішити проблему з луною, сильним навколишнім шумом.

Налаштувати мікрофон на телефоні можна лише при використанні спеціальної утиліти.

Стандартна програма мікрофона має урізаний функціонал. Тому потрібний додатковий софт, який потрібно встановлювати лише з офіційного магазину. На неперевірених ресурсах можуть бути розміщені інсталяційні файли з вірусом.

Запитання експерту Чи можна обійтися без спеціального софту?

Незважаючи на постійні доопрацювання операційних систем Android та iOS, вбудованих функцій для створення зовнішнього мікрофона немає. Тому встановлюється сторонній софт. Який спосіб з'єднання найкраще підходить для створення зовнішнього мікрофона?

Програми, що встановлюються, дозволяють проводити підключення мобільного пристрою декількома способами. Найчастіше використовується USB, але якість залишається високою при Wi-Fi або Bluetooth. Тому підключити телефон можна будь-яким із доступних способів. Як використовується зовнішній інструмент запису звуку?

Використовувати смартфон як зовнішній мікрофон можна в різних випадках. Найчастіше це роблять при спілкуванні за месенджером або у соціальних мережах. Іноді мобільний телефон підходить для запису звуку. Все залежить від того, якою використовується софт. Можливі проблеми та їх вирішення

Проблеми можуть бути пов'язані з операційною системою чи драйверами. Також є ймовірність того, що при встановленні софту антивірус видалив частину файлів. Для виявлення проблеми слід спочатку використовувати кілька способів з'єднання, а потім переустановити утиліту.Якщо ці кроки не вирішили проблему, слід провести інсталяцію драйверів на звук.

У разі використання стаціонарного комп'ютера або ноутбука з поганим вбудованим мікрофоном можна використовувати смартфон. Для синхронізації використовують кілька різних програм. При цьому з'єднання можливе за USB та популярними бездротовими протоколами.