Задарма це

Anonim

Zadarma є одним з лідерів сегменту хмарних комунікацій та ip телефонії. Сервіс працює переважно у країнах Східної Європи. Ця функція працює на основі постійного підключення до Інтернету. Не потрібна прив'язка до мобільних чи міських номерів.

Задарма – що це таке

«Задарма» дозволяє здійснювати дзвінки з будь-якого пристрою, підключеного до Інтернету. Це може бути комп'ютер, ноутбук, планшет, смартфон та будь-який інший гаджет із встановленим сервісом.Компанія працює у сегменті телекомунікацій з 2006 року. Накопичений досвід у сумісництві з здобутими знаннями дозволили створити інфраструктуру з преміум рішеннями для будь-якого завдання. Задарма має кілька десятків тисяч активних користувачів у кожній із 160 країн світу. Подібна затребуваність виникла завдяки взаємодії з найбільшими світовими операторами связи.

Плюси та мінуси Задарма

Цей сервіс обзавівся великою кількістю переваг і недоліків. Одні є суто суб'єктивними і впливають тільки зручність конкретного користувача, інші ж загалом впливають працювати сервиса. Варто розглянути основні з них.

Плюси та мінуси Велика кількість функції за бюджетною ціною, немає необхідності набувати дорогих тарифних планів Присутня можливість інтеграції сервісів між собою, що значно полегшує роботу Техпідтримка швидко відповідає на запитання, тому всі спірні ситуації вирішуються за лічені години. параметри досить складні в налаштуванні (наприклад, інтеграція) Потрібно підтверджувати свою особу за допомогою документів Інтерфейс багатьом користувачам здається вже застарілим і не надто зручним в експлуатації Бувають перебої у проходженні дзвінків.

Особливості IP-телефонії Zadarma

Головна особливість оператора Задарма полягає у високій пропускній здатності. Завдяки цьому забезпечується висока якість з'єднання, відсутність затримок під час розмови та швидкість надання послуги. Скористатися преміальним каналом можна на будь-якому тарифному плані (одна з основних відмінностей Задарма від аналогічних сервісів).

Ще однією особливістю Zadarma вважається максимально швидке підключення. Для проведення та підключення міського номера не доведеться чекати кілька тижнів, послуга надається у стислий термін, після чого можна відразу починати їй користуватися. Процедура реєстрації також досить проста, не потрібно наявність досвіду або особливих знань. Відразу після підтвердження реєстрації необхідно буде здійснити оплату.

У кожного нового абонента сервісу Задарма є спеціальний бонус, що дозволяє протестувати послуги за зниженою ціною або зовсім безкоштовно.

Третьою особливістю можна вважати низькі ціни, які в порівнянні з іншими операторами дійсно вважаються найбільш бюджетними. Можна підібрати тарифний план, який повністю відповідатиме вимогам і перевагам. При цьому не доведеться переплачувати жодної копійки.

SIP-додаток

Окремим пунктом слід виділити наявність власного SIP-програми. Програмний телефон має підтримку будь-якої операційної системи (Windows, iOS, Android). Софтфон від Задарма відрізняється простотою налаштування: не потрібно самостійно прописувати номери портів, серверів та вносити інші дані. Потрібно лише ввести пароль і свій SIP ID.

Софтфон працює в будь-якій точці світу, достатньо підключитися до місцевого Wi-Fi або мобільного інтернету та ввести свій логін та пароль.

Послуги Задарма

У оператора Задарма є низка послуг, що надаються незалежно від обраного тарифного плану та заданих налаштувань.

Основні з них:

  1. Можливість надсилання та прийому СМС повідомлень. Функцією можна користуватися в будь-якій точці світу, незалежно від свого місцезнаходження (вартість оплачується окремо).
  2. За відсутності підключення до інтернету можна скористатися зворотним дзвінком. З'єднання абонентів відбувається за рахунок СМС-команди. У повідомленнях прописуються номери обох користувачів, щоб вони могли швидко зв'язатися один з одним.
  3. Оренда прямих номерів. Послуга доступна як приватним особам, так і корпоративним абонентам. За допомогою швидкої оренди місцевих або зарубіжних міських номерів легко запустити та просувати бізнес.
  4. Великі корпорації та оператори зв'язку можуть підключатися по SIP-транку.
  5. Є цілий ряд послуг, що забезпечують віртуальну телефонію для офісів. Віртуальна АТС містить у собі швидку переадресацію дзвінків, налаштування з'єднань, підключення спеціальних гудків та багато іншого.
  6. Задарма є найпростішою та бюджетною IP-телефонією з широким вибором тарифів на будь-який смак і гаманець.

Завдяки великій кількості послуг і функцій, Zadarma може стати в нагоді бізнесменові, мандрівнику і звичайній приватній особі.

Тарифи Zadarma

У момент підключення новий користувач за замовчуванням підключений до Стандартного тарифу. У ньому є базовий, мінімальний функціонал, що дозволяє протестувати систему та переконатися, що придбана послуга підходить під конкретні завдання та потреби.

Інші тарифи можна розглянути в таблиці.

Назва Безкоштовні хвилини Місячна абонентська плата, рублів Максимальна кількість використовуваних віртуальних номерів Обсяг хмарного сховища, мб
«Економ» Відсутні 0 0 0
«Стандарт» 100 хвилин на 7 напрямків 0 0 200
«Офіс» 2000 1600 2 2000
«Корпорація» 4000 3800 5 4000

Найчастіше користувачі використовують тарифний план «Офіс». Він включає все необхідне для забезпечення віртуальної телефонії. Не доведеться переплачувати за непотрібні послуги.

Новим користувачам варто скористатися тарифами «Економ» або «Стандарт», щоб ознайомитися з функціоналом сервісу та протестувати послугу. Надалі можна перейти більш просунутий тариф. Слід враховувати, що внесена плата за тариф не повертається, абонент може користуватися перевагами платного тарифу аж до закінчення терміну дії.

Умови обслуговування

Сервіс IP телефонії Zadarma доступний як фізичним, так і юридичним особам. Всім новим користувачам відразу після реєстрації на особовий рахунок нараховується 20 рублів, які можна використовувати для оплати послуг зв'язку. Працюючи з фізичними особами укладається спеціальний договір оферти. У момент підключення віртуального номера абоненту потрібно підтвердити свою особу через Держпослуги, або ж надавши скани документів.

Співпраця з юридичними особами здійснюється на основі базового паперового договору. Обидві сторони обмінюються копіями документа поштою (потрібно надсилання фізичної копії через Пошту Росії). Всі інші документи доведеться також надсилати поштою.

При активації юридичної особи потрібно відразу поповнити рахунок на 1800 рублів.

Як підключитися

Підключення до Задарма не займе багато часу, якщо суворо дотримуватись простої інструкції:

  1. Потрібно заповнити форму на сайті оператора Задарма, потрібно обов'язково вказати свою адресу електронної пошти, логін та пароль.
  2. Провести налаштування обладнання та параметрів підключення до серверів Задарма.
  3. Поповнити рахунок на необхідну суму.

Одразу після виконання останнього пункту можна починати користуватися всіма функціями телефонії.

Як використовувати Zadarma

Насамперед, для максимальної зручності експлуатації, потрібно налаштувати додаткові параметри та послуги. Дані опції зроблять використання Задарма максимально комфортним та цікавим. Налаштувати можна наступний функціонал:

  1. Привітання та голосове меню. Якщо всі оператори зайняті чи ні можливості відразу відповісти на дзвінок відмінно рятує заздалегідь завантажений файл з аудіозаписом. Ця функція допоможе швидше створити хорошу репутацію для компанії і жоден дзвінок не буде втрачено або пропущено.
  2. Переадресацію. Функція допомагає у тих випадках, коли немає стабільного підключення до інтернету або відбуваються перебої під час розмов.
  3. Створення короткого номера для зручності клієнтів. Довгий номер важко запам'ятати, тому оптимальним рішенням буде прив'язка короткого номера до основного.
  4. Підключення послуги «Конференції» дозволяє спілкуватися відразу з кількома абонентами одночасно.
  5. Запис дзвінків. Допомагає відстежувати якість послуг, що надаються операторами, також можна скористатися записами при виникненні спірних ситуацій з клієнтами.

Сервіс Задарма дозволяє здійснювати дзвінки, підключатися до конференцій, залишати СМС повідомлення та зв'язуватися з абонентами навіть за відсутності підключення до мережі (послуга «Зворотний дзвінок»).

Можливості для бізнесу

Хмарна АТС Задарма дозволяє розподіляти вихідні та вхідні дзвінки на підприємстві чи компанії. На створення повноцінної телефонної мережі йде не більше 5 хвилин, після чого можна відразу приступати до використання всіх функцій.

Корпоративне підключення дає можливість оплачувати послуги з безготівкового розрахунку. Юридичні клієнти одержують на руки всю необхідну документацію для прозорого ведення бізнесу та бухгалтерії. Віртуальна АТС включає велику кількість бізнес-функцій. Можна телефонувати робочі місця з мінімальними витратами. Послуга включає настроювання голосового меню, підключення спеціального привітання, створення сценарію для розподілу дзвінків.Юридичні особи можуть підключати прямі номери (у тому числі й 8 800). На підключення АТС потрібно кілька хвилин, користуватися послугами можна відразу після поповнення особового рахунку. Не потрібно купувати спеціальне обладнання за наявності мікробізнесу або міжнародної справи. Для корпоративних клієнтів є тарифні плани, які забезпечують всі потреби та мають безліч додаткових бонусів та привілеїв.

Особистий кабінет Zadarma

В особистому кабінеті абоненти можуть знайти весь необхідний функціонал, там же доступне керування функціями та послугами. Серед корисних опцій можна знайти такі:

  1. В верхньому меню абоненту доступно 4 вкладки («Мій рахунок», «Налаштування, «Допомога», «Послуги»). З їхньою допомогою можна повністю керувати сервісом. Праворуч у верхній частині відображається баланс (сума йде в заздалегідь обраній валюті).
  2. В основному меню можна переглянути вихідні дзвінки, історію всіх дзвінків, а також статистику та актуальні новини.

Також у меню можна підключати додаткові віртуальні номери або вносити зміни до наявних. Статистика регулярно оновлюється та зберігає всі важливі для абонента дані. За бажання можна повністю або частково очистити сховище даних.

Zadarma є найбільш поширеним і затребуваним сервісом телефонії. Незважаючи на всі його недоліки, він, як і раніше, утримує свої позиції. Щоб визначитися, чи підходить ця програма чи ні, можна скористатися пробним періодом з експлуатацією стандартного тарифного плану. Він не має розширеного функціоналу, але дає ознайомитися з інтерфейсом та якістю сервісу Задарма.