Як зробити переадресацію дзвінків на інший номер

Anonim

Користувачі мобільних телефонів часто стикаються з потребою підключити переадресацію дзвінка. Послуга є актуальною під час ділових поїздок, де проблеми з мережею потрібного мобільного оператора. Іноді функція потрібна у зв'язку зі зміною номера, якщо важливо залишатися на зв'язку з попереднього деякий час. Варто ознайомитись з тим, як переадресувати виклик на інший номер, які існують способи, нюанси. Це робиться через настоянки, за допомогою оператора, після завантаження спеціального додатка.Щоб визначитися з вибором, представлений рейтинг найкращих сервісів для смартфонів на різних операційних системах.

Види переадресації дзвінків

Є різні типи переадресації дзвінків. Вони відрізняються призначенням.
  1. Умовна. Передбачає перенесення дзвінка на інший номер, коли телефон вимкнено або він довго не відповідає. Вигляд послуги є актуальним для центру обслуговування клієнтів. Коли людина не може додзвонитися, лінія зайнята, її виклик перенаправляється до вільного оператора.
  2. Безумовна. Послуга передбачає переведення всіх дзвінків на один номер стільникового. Варіант підходить тим, хто тільки змінив номер і не має часу повідомляти про це кожного.
  3. За наростаючою. Можна встановити період очікування дзвінка та номери, на які будуть переадресовуватися дзвінки.Коли співробітник не встигає відповісти, дзвінки надсилаються іншому оператору. Якщо другий працівник не може вчасно підняти трубку, виклик перенаправляється до третьої особи. Тоді клієнти отримують своєчасний зворотний зв'язок, їм не доведеться набирати кілька разів.
  4. Переадресація дзвінків відразу на ряд номерів. Людині відповість першим той, хто підніме слухавку. Такий варіант відмінно підходить для служби підтримки клієнтів.
  5. Коли довго немає відповіді. Слід вказати номер перенесення дзвінка та період очікування абонента. Послуга підійде начальникам. Коли вони перебувають на важливій зустрічі, не можуть відповісти на дзвінок, він переводиться на секретаря.
  6. При вимкненому смартфоні. Передача дзвінків на інший номер відбувається, коли абонент недоступний. Цей варіант підійде тим, хто часто знаходиться за межами міста, де не ловить мобільну мережу.
  7. У разі перевантаженої лінії. Потрібно настроїти переадресацію дзвінка, коли основний телефон зайнятий.Послуга підійде підприємцям із малим штатом. Наприклад, у розпал дня у невеликому кафе, доставки замовлень можуть прийматись з особистого телефону. Клієнти вчасно отримуватимуть відповідь на виклик, не шукатимуть інших закладів.

Перед вибором варіанта послуги переадресації дзвінків для мобільного телефону, варто орієнтуватися на особисті потреби.

Переваги переадресації

Послуга перенесення викликів передбачає безліч позитивних якостей. Є деякі незначні мінуси.

Плюси та мінуси Клієнти дзвонитимуть на один номер, а виклики розподіляються на вільних операторів. Так покупцям легко запам'ятати телефон. Забезпечується мінімальний період очікування відповіді. Клієнти будуть задоволені послугами, особливо коли вдається додзвонитися з першого разу. Потрібно встановити переадресацію, коли більшість менеджерів будуть зайняті. Послуга є корисною і під час відпусток, коли на вхідні дзвінки відповідає менше співробітників, ніж у звичайні дні.Ще можна переадресовувати дзвінки в неробочий час на особисті номери менеджерів, якщо це потрібно. Є можливість встановити на вихідні послуги зворотного дзвінка Calltouch. Потреба додаткових витрат.

Коли можна використовувати переадресацію

У деяких телефонах є вбудована послуга дзвінків. Її можна увімкнути у налаштуваннях. Опція актуальна у таких случаях:

  • телефон залишився вдома, але важливо не пропустити дзвінки;
  • відбулася поїздка в місце, де не ловить стільникова мережа;
  • змінився номер телефону, але деякі контакти важливі.

Перенесення дзвінків можна підключити на постійну або тимчасову основу. Щоб при необхідності включати та вимикати послугу, потрібно ознайомитись з її особливостями.

Як налаштувати переадресацію під час використання IP-телефонії

Якщо необхідно приймати дзвінки, коли відсутнє підключення до мережі Інтернет, можна вдатися до послуги перенесення дзвінків від оператора хмарної телефонії Задарма.

  1. Вхідні дзвінки на внутрішній телефон надсилатимуться на контактний номер, зазначений у переадресації. Є можливість включати безумовне або умовне перенесення. Перший варіант діє при відключеному смартфоні абонента або відсутності відповіді протягом 20 секунд.
  2. Щоб увімкнути голосову пошту, необхідно вказати електронну адресу в налаштуваннях переадресації. Не рекомендується використовувати голосову пошту в одній із черги сценарію викликів з іншими номерами, оскільки вона відповідатиме на дзвінок насамперед.
  3. Сповіщення про перенесення вхідних дзвінків. Якщо важливо знати, що надійшов переадресований виклик, або з якого номера він надійшов, слід увімкнути оповіщення про переадресацію. Система повідомлятиме голосом про перенаправлення перед початком розмови.

Хмарна телефонія від компанії Задарма пропонує клієнтам тарифи за вигідними цінами. З розцінками можна ознайомитися на офіційному сайті.

Як встановити переадресацію в налаштуваннях телефону

Щоб встановити перенесення викликів самостійно, потрібно дотримуватися простої інструкції. На гаджетах з платформою android, IOS, або іншою операційною системою, принцип дій схожий.

  1. Зайти до пункту «Телефон», натиснути – «Переадресація», вибрати сім-картку, з якої перенаправлятимуться дзвінки.
  2. Вибрати вид перенесення та номер мобільного телефону.

Вимкнути послугу можна в такій же послідовності, що і підключення. Замість увімкнення, вибирати «Вимкнути». Її можна відновити у час.

Як налаштувати переадресацію через оператора

Коли на смартфоні немає вбудованої опції перенесення дзвінків, можна підключити її через оператора. Це робиться на офіційному сайті або через запровадження спеціального коду. Раніше послуга була платною, але майже всі оператори надають її безкоштовно. Якщо виникли проблеми, можна зателефонувати за номером гарячої лінії. Менеджер відповість на цікаві питання, підкаже план дій для підключення функції.

Білайн

Щоб підключити опцію в мережі Білайн, слід увійти в особистий кабінет на офіційному сайті. Там проходять авторизацію користувача за номером мобільного телефону, далі обирають потрібну послугу. Після підключення, на смартфон прийде смс із повідомленням.Ще можна вдатися до спеціальних команд, перейшовши до дзвінків, ввести комбінацію цифр 110/031.

МТС

Користувачі МТС можуть скористатись послугою Смс Про, яка дозволяє налаштувати перенесення дзвінків відразу на кілька телефонних номерів. Її можна підключити різними методами:

  • ussd-запитом –1112320, потім натиснути «Виклик»;
  • відправкою повідомлення на номер 232;
  • якщо потрібно включити опцію, вводять у смс команду PER або ON;
  • через кабінет користувача, або в мобільному додатку.

Теле2

Теле2 надає клієнтам можливість перенесення смс на телефон будь-якого оператора стільникового зв'язку РФ. Можна підключити таку функцію за допомогою ussd 286 номер мобільного в міжнародному форматі для перенесення повідомлень. Команду підтверджують кнопкою виклику або кнопкою «Ок».Функція безкоштовна, потрібно оплачувати лише вартість відправки смс. За наявності тарифного пакета число повідомлень списується з нього.

Мегафон

Оператор стільникового зв'язку пропонує клієнтам стандартний набір кодів. Якщо їх ввести, вдасться налаштувати перенесення дзвінків. Ще клієнти можуть підключити опцію на офіційному інтернет-ресурсі або звернутися до салону зв'язку.

Yota

Абоненти можуть налаштувати час відсутності відповіді, після якої дзвінок буде перенаправлений на інший стільниковий номер. Потрібно буде запровадити команду 61+7 номер телефону @. Потім натискають на виклик. Замість знака @ вводять час у секундах – 5, 10, 15, 20, 25 або 30. Інші дії ті ж, що й при налаштуванні послуги в інших стільникових операторах.

Переадресація за допомогою додатків

Якщо немає бажання возитися з налаштуваннями, або звертатися до оператора, можна встановити спеціальні програми.

  1. Smart Call Forwarding Lite. Сервіс використовує 3 основних режими – автоматична переадресація дзвінків, перенесення викликів та посібник з переадресації дзвінків за допомогою смс. Вхідний дзвінок буде перенаправлено автоматично на основі поточної локації. Додаток відмінно підійде у випадках, коли людина забула смартфон вдома або в офісі.
  2. RedirectCall. Це безкоштовний додаток, що дозволяє з легкістю активувати та деактивувати перенесення дзвінків. Сервіс має безліч функцій, серед яких вибір телефонного номера з контактів, історія введених номерів, очищення історії номера мобільного.
  3. Last Call Forward. Програма спрямовує дзвінки, коли сів акумулятор. Також сервіс відстежує рівень заряду батареї. Коли він падає нижче за норму, запрацює перенесення дзвінків на інший телефон. Це відмінно підійде людям, які часто забувають зарядити смартфон.
  4. Віддалений виклик відбракованих дзвінків. Програма розроблена для відволікання виклику, що дозволяє перенаправляти дзвінки, коли людина забула смартфон вдома.
  5. GV Connect. Це відмінний вибір для користувачів iPhone. Сервіс оснащений низкою опцій, що дозволяють легко змінити налаштування перенаправлення дзвінків. Можна переадресовувати їх із певних номерів за потреби. Ще клієнтам надається можливість додавати та видаляти контакти у списку пересилання.

Як відключити переадресацію

Коли функція перенаправлення телефонних дзвінків більше не потрібна, її легко вимкнути. Алгоритм дій залежить від способу підключення. Якщо опцію активовано через налаштування телефону, виконують ті самі дії для її вимкнення. Щоб припинити дію послуги через оператора мобільного зв'язку, переходять на офіційний сайт або вводять код 002, набрати Виклик. Після вимкнення функції, прийде смс із підтвердженням. У процедурі немає жодних складнощів. Головне, виявити уважність, чітко дотримуватися інструкцій.